nikiforosapergis
Member
Καλησπερα φιλαρακια...εχετε παρατηρησει να σας εμφανιζονται ξαφνικα ασπρες τριχες μετα απο χρηση μινοξιδιλης και φιναστεριδης?σας εχει συμβει ποτε κατι τετοιο?
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.
Συνήθως σε αυτή την ηλικία είναι λογικό να υπάρχουν και λευκές τρίχες ακόμα και σε μικρότερες ηλικίες!Δεν νομίζω να ευθύνεται η φίνα ούτε η μινοξιδίλή!Είναι γενετική προδιάθεση το πότε θα γκριζάρουν τα μαλλιά και αυτό θα το δεις απο τους ίδιους σου τους γονείς!Μερικές φορές βέβαια έχει να κάνει και απο άλλους παράγοντες όπως το ανοσοποιητικό αλλά αυτό συμβαίνει σε μικρότερο ποσοστό!καλησπερα..ειμαι 37 χρονων
Η αλήθεια είναι οτι όταν σκάσουν μερικές μετά δεν καταλαβαίνεις πόσο γρήγορα γεμίζεις σε σημεία που ούτε καν είχες προσέξει πρίν!Μην ανησυχείς όμως είσαι σε μια ηλικία που είναι λογικότατο να βλέπεις άσπρες τρίχες και δεν έχει να κάνει με το γήρας.....Έχω φίλο 28 χρονών που έχει φουλ λευκές τρίχες!απλα βλεπω οτι μεσα σε ενα μηνα λες και βγηκαν αποτομα πολλες ασπρες και εχω τρομαξει...μη γερασω απο τα 37 μου...χαχαχχα
Τίποτε φίλε μου!Γονιδιακά είναι όλα!σε ευχαριστω πολυ για την απαντηση σου...να εισαι καλα.
Ισχύει ότι η τρίχα που ασπρίζει είναι πιο δυνατή απο την χρωματιστή οπότε και ανθεκτικότερη!ακουγεται το εαν ασπριζουν τα μαλλια σταματανε να πεφτουν...εστω με αργο ρυθμο...μυθος??
Απο που προκυπτει αυτο;Ισχύει ότι η τρίχα που ασπρίζει είναι πιο δυνατή απο την χρωματιστή οπότε και ανθεκτικότερη!
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.
Μηπως τοτε ξεκινησες να παρατηρεις περισσοτερο τα μαλλια σου;απλα βλεπω οτι μεσα σε ενα μηνα λες και βγηκαν αποτομα πολλες ασπρες και εχω τρομαξει...μη γερασω απο τα 37 μου...χαχαχχα
Λόγω της έλειψης μελανίνης μένει μόνο η κερατίνη που την κάνει σκληρότερη κ δυνατοτερη... Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι δεν την χτυπάει η τριχόπτωση απλά όσο υπάρχει είναι ανθεκτικηΑπο που προκυπτει αυτο;
Χωρίς να είμαι σίγουρος!(εμένα δερματολόγος μου το είπε εκεί που κάνω λέιζερ) Ότι η τρίχα σκληραίνει το έχω δει και στις δικές μου!Αν για παράδειγμα κόψεις μια τρίχα λευκή και μια χρωματιστή και προσπαθήσεις να την σπάσεις θα δεις ότι ευκολότερα θα κοπεί η χρωματιστή!Δεν μιλάμε σαφώς για υπερήλικες που τους έχει χαιρετίσει και το κολλαγόνο και η κερατίνη!Λόβερ δεν είμαι σίγουρος ότι είναι ακριβώς έτσι. Δεν ξέρω τι γίνεται με την απόπτωση, αλλά από την έλλειψη μελανίνης, ο φλοιός (η δεύτερη στιβάδα της τρίχας) γίνεται πιο ευπαθής και την ακούει κανονικά π.χ. από την UV ακτινοβολία και όχι μόνο. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα η τρίχα να γίνεται εύθρυπτη, πώς είναι κάτι ξερά κλαδιά, να θαμπώνει και ενίοτε να μοιάζει με κοτετσόσυρμα.
Κανάς ντόκτορ ας μας διαφωτίσει.