Αρχίζοντας θεραπεία

Κατάσταση
Δεν είναι ανοικτή για περαιτέρω απαντήσεις.

okyalos

New Member
Γεια σας,
Σκέφτομαι να αρχίσω να κάνω πλέον κάτι σοβαρά για τα μαλλιά μου.
Είμαι 38 χρονών και τα τελευταία 5 χρόνια είδα το κεφάλι μου να αραιώνει δραματικά. Να σημειώσω ότι έχω και πιτυρίδα . Μέχρι τώρα δεν είχα κάνει κάτι για αυτό συστηματικά. Πήγα σε ένα δερματολόγο ο οποίος μου έδωσε την παρακάτω αγωγή :

1. Χάπια : cysteine 0.5 (1 πρωί – 1 βραδύ)
2. Πόσιμο Φιαλίδιο : Buateron - folinic acid (1 το μεσημέρι)
3. Δερματικό διάλυμα : Botafex – minoxidil 5% (πρωί – βραδύ)
4. Δερματικό διάλυμα : Budesoderm - budesonide 0.025% (πρωί - βραδύ 30 λεπτά πριν το minoxidil) (κορτικοστεροειδες)

O ίδιος γιατρός πριν από χρόνια για την πιτυρίδα μου είχε δώσει το ilgem σαμπουάν (ketocanazol 2%), παρόμοιο με το fungoral και με αυτά δυο σαμπουάν όσο αφορά την πιτυρίδα είδα αποτέλεσμα και τα χρησιμοποιώ ακόμα.

Από την παραπάνω αγωγή καταλαβαίνω την χρησιμότητα του botafex (minox) , τα υπόλοιπα τι κάνουν ? Τα χρησιμοποιώόλα ?

Επίσης στις οδηγίες του fungoral λέει να μην χρησιμοποιείτε μαζί κορτιζονουχα στεροειδή.

Οποιαδήποτε πρόταση, συμβουλή ευπρόσδεκτη…
ευχαριστώ

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Παναγιωτης

Μέλος του προσωπικού
Απ: Αρχίζοντας θεραπεία

αυτο το ρωτησες στον γιατρο σου για το fungoral και τα κορτικοστεροιδες

το θεμα ειναι αν εχεις ΑΑ και αν αυτα που παιρνεις κανουν τιποτα στην ΑΑ

η πιτυριδα που ειχες και την αντιμετωπισες οπως λες με το συγκεκριμενο σαμπουαν ειναι αλλο
και αλλο η ΑΑ

τι διαγνωση σου εκανε για την τριχοπτωση η την αραιωση σου

Pierre

Member

Φίλε Okyalos,

Το Fungoral οι δερματολόγοι το δίνουν(στην Ελλάδα τουλάχιστον), για την αντιμετώπιση της απολέπισης του τριχωτού της κεφαλής και όχι για regrowth...

Όντως, το fungoral δεν πρέπει να λαμβάνεται μαζί με κορτιζονούχα στεροειδή(αν και εμένα μου τα είχε χορηγήσει παράλληλα για την θεραπεία της Σμηγμ. Δερματίτιδας ::) ::) ::))

Δεν χάνεις τπτ να τον ρωτήσεις αν ενδείκνυται μια παράλληλη χρήση των δύο...

Εάν θες την άποψή μου, καλό είναι να διακόπτεται η χρήση του Fungoral ανά τακτά χρονικά διαστήματα(ειδικά σε άτομα με απολέπιση), καθώς η παρατεταμένη χρήση του κάνει πιο ανθεκτικά μερικά στελέχη μυκητών. Για το λόγο αυτό, max 3 λουσίματα την εβδομάδα με fungoral.

Έχεις ακόμα πιτυρίδα? Μήπως τα κορτιζονούχα στα έδωσε για το λόγο αυτό... ??? ??? ???

okyalos

New Member

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις,

Την διάγνωση την έκανε για την ΑΑ.
Πιτυρίδα και σμήγμα είχα στο κεφάλι εκτός της περιοχής της αραίωσης (περιμετρικά).
Όσο βάζω fungoral δεν βλέπω πια νιφάδες και σμήγμα.

Κατάσταση
Δεν είναι ανοικτή για περαιτέρω απαντήσεις.
Μπλουζα