Απόψεις πάνω σε βιβλίο

leftris

New Member
Γειά χαρά σε όλους πρώτα απ' όλα, ήθελα να ρωτήσω απόψεις για αυτό εδώ το site www.dannyroddy.com και για τη δίαιτα που συνιστά.

Στο βιβλίο (το έχει τσάμπα online) και στα άρθρα λέει κάποια πράγματα τα οποία βρίσκω πολύ ενδιαφέροντα όπως το scalp calcification, αλλά είμαι αντίθετος με κάποιες απ'τις συμβουλές που δίνει.

Εμένα προσωπικά μου πέφτουν μαλλιά απο τα 16 μου, τώρα είμαι 22 και βλέπω η hairline από ίσια και πυκνή που ήταν τώρα είναι με διάσπαρτες τρίχες, έχει πάει αρκετά πιό πάνω. Αυτό το είδα πρώτη φορά πέρυσι και νομίζω συμπίπτει χρονικά με μια δίαιτα που δοκίμασα χαμηλή σε υδατάθρακες -ενώ πάντα μου έτρωγα τεράστιες ποσότητες υδατανθράκων. Αυτό που με ενδιαφέρει περισσότερο δεν είναι να σταματήσουν να μου πέφτουν, άλλωστε πάντα μου έπεφταν πραγματικά πάρα πολλές τρίχες, ειδικά σε περιόδους στρες, αλλά να συνεχίζουν να ξαναφυτρώνουν. Επίσης ο μεταβολισμός μου έχει πέσει πολύ (σύμφωνα και με το βιβλίο αν θες μαλλιά πρέπει να έχεις υψηλό μεταβολικό ρυθμό, δηλαδή ψηλή θερμοκρασία σώματος και παλμό), μικρός είχα παλμό 80 και, τον τελευταίο καιρό είμαι κάπου στο 50-60.

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

GOMI

Moderator
Μέλος του προσωπικού
leftris είπε:
Γειά χαρά σε όλους πρώτα απ' όλα, ήθελα να ρωτήσω απόψεις για αυτό εδώ το site www.dannyroddy.com και για τη δίαιτα που συνιστά.

Στο βιβλίο (το έχει τσάμπα online) και στα άρθρα λέει κάποια πράγματα τα οποία βρίσκω πολύ ενδιαφέροντα όπως το scalp calcification, αλλά είμαι αντίθετος με κάποιες απ'τις συμβουλές που δίνει.

Εμένα προσωπικά μου πέφτουν μαλλιά απο τα 16 μου, τώρα είμαι 22 και βλέπω η hairline από ίσια και πυκνή που ήταν τώρα είναι με διάσπαρτες τρίχες, έχει πάει αρκετά πιό πάνω. Αυτό το είδα πρώτη φορά πέρυσι και νομίζω συμπίπτει χρονικά με μια δίαιτα που δοκίμασα χαμηλή σε υδατάθρακες -ενώ πάντα μου έτρωγα τεράστιες ποσότητες υδατανθράκων. Αυτό που με ενδιαφέρει περισσότερο δεν είναι να σταματήσουν να μου πέφτουν, άλλωστε πάντα μου έπεφταν πραγματικά πάρα πολλές τρίχες, ειδικά σε περιόδους στρες, αλλά να συνεχίζουν να ξαναφυτρώνουν. Επίσης ο μεταβολισμός μου έχει πέσει πολύ (σύμφωνα και με το βιβλίο αν θες μαλλιά πρέπει να έχεις υψηλό μεταβολικό ρυθμό, δηλαδή ψηλή θερμοκρασία σώματος και παλμό), μικρός είχα παλμό 80 και, τον τελευταίο καιρό είμαι κάπου στο 50-60.

Δοκίμασα για 1,5 μήνα μόνο κάποιες συμβουλές που δίνει, και οι οποίες δεν είναι δικές του, είναι του ray peat οι οποίες δεν είναι για όλους και εκτός αυτού θα σε κάνουν απλά χοντρό. Υπάρχει και ομάδα στο fb σχετικά που παρακολουθούσα για αρκετό διάστημα και το σύνολο είχε αποκτήσει κιλά.
Επίσης κάτι σημαντικό, ο εν λόγω τύπος, δεν έχει και δεν είχε ποτέ Α.Α.
Οι περισσότεροι φοσιστικέ guru, μιλάνε εκ του ασφαλούς.
Από κει και πέρα, σαφώς και λέει κάποια σωστά πράγματα και σίγουρα μέσα στις τόσες και τόσες θεωρίες, έχει και αυτός τη δική του.
Η ασβεστοποίηση είναι μια θεωρία μέσα στις τόσες και μάλιστα θυμάμαι σε ένα ντοκυμαντέρ έναν "τρελό επιστήμονα" που ανέφερε πως στις αυτοψίες που συμμετείχε καθαρά για επιστημονικές μελέτες, ότι σπάνια έβλεπε επίφυση εγκεφάλου που να μην ήταν ασβεστοποιημένη. Δυστυχώς δεν είχε επεκταθεί παραπέρα, αλλά ανέφερε ότι αυτό είχε επίδραση στην μελατονίνη των ενηλίκων.

Από κει και πέρα, αν σε ανησυχεί ιδιαίτερα το θέμα ασβεστοποίηση, το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να ενισχύσεις τις βιταμίνες D3, μαγνήσιο και Κ2.
Αυτός ο συνδυασμός υποχρεώνει το ασβέστιο να πάει ακριβώς εκεί που πρέπει.
Αυτό που παραμένει ερωτηματικό, είναι μια επίσης διχογνωμία στο πόσο ασβέστιο πρέπει να καταλαναλώνουμε πραγματικά οι ενήλικοι. Ο ray peat απ όσο θυμάμαι ήταν αρκετά ψηλά σε συνάρτηση με τον φώσφορο. Δηλαδή πάνω από 2γρ. κάτι για το οποίο πολλοί γιατροί θα αρχίσουν να κοπανιούνται. Η θεωρία του ήταν ότι το λίγο ασβέστιο στον οργανισμό προκαλεί ασβεστοποίηση, το πολύ (με τις παραπάνω βιταμίνες) όχι.

Εμένα οι παλμοί μου είναι μόνιμα 75-80 αλλά μια χαρά Α.Α. έχω. Οι αθλητές αν ήταν έτσι που παίζουν στους 50 ή και παρακάτω, θα έπρεπε να ήταν όλοι φαλακροί. Σίγουρα δεν βρίσκεται εκεί η λύση της τριχόπτωσης.

Οι δίαιτες χαμηλών υδατανθράκων, λίγο πολύ έχουν προκαλέσει σε πολύ κόσμο τα ίδια προβλήματα. Αν έχεις προδιάθεση, απλά την ενισχύουν νωρίτερα.

Μπλουζα