Αποριες σχετικά με τεχνικές μεταμοσχεύσεων

gge0rge

Member
Όπως έγραψα κ σε άλλο νήμα είμαι σε αναζήτηση για το που θα κάνω την μεταμόσχευση μου.

Σε αυτό το νήμα θα ήθελα οι πιο έμπειροι να αναφέρουν διαφορές ή λεπτομέρειες που θα πρέπει να προσέξω τόσο εγώ, όσο και οι υπόλοιποι που σκέφτονται την μεταμόσχευση. Πολλά από αυτά υπάρχουν διάσπαρτα μέσα στο φορουμ αλλά θα ήταν χρησιμο για όλους να είναι μαζεμένα.

Ξεκινάω εγώ με απορίες που έχω:

1. Ποια η διαμετρος των οπών τόσο στη δότρια, όσο στη λήπτρια; Αλλάζει μεταξύ των κλινικών (εγω ενδιαφέρομαι να μου πειτε για τις κυπριακές κ την D*I).

2. Σε επίσκεψη στην D*I μου έδειξαν ενα εργαλείο με διαμετρο 0,7cm αν δεν κανω λαθος με το οποιο τοποθετουν τα μοσχευματα. Οι υπολοιποι πως τα τοποθετούν; Ρωτάω γιατί εκει το παρουσίασαν ως κατι αποκλειστικό και σχετικό με τη δική τους μέθοδο

3. Σχετικά με την πυκνότητα ο συμφορουμιτης n094 είχε γράψει:
"Τα πράγματα είναι απλά. Στην D*I βάζουν μέχρι 45-50 μοσχ/εκ2 και σου λένε ότι εγγυώνται για πάνω από 90-95% φύτρωση κ αν θέλεις μεγαλύτερη πυκνότητα σου λένε για επαναληπτική. Στην Κύπρο βάζουν 60 μοσχ/εκ2 στη ζώνη της χερλαιν όλα μονότριχα (κάποιοι λένε ότι βάζουν και 70) και πίσω το ανώτερο μέχρι 45 μοσχ/εκ2."

Εδω θέλω τη γνώμη σας γιατί εγώ πχ θέλω να διορθώσω την κορυφή μου (crown). Σύμφωνα με τον φίλο n094 η πυκνότητα για το crown ειναι ίδια ειτε Ελλάδα είτε Κύπρο. Είναι έτσι;

Σας ευχαριστώ
 

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

malloumpas

New Member
Φίλε πρόσεχε τι ακούς εδώ μέσα καταρχήν. Σε καμία περίπτωση δεν θα πάρεις τέτοια πυκνότητα στην Ελλάδα. Θα είναι σαφώς μικρότερη.
 

gge0rge

Member
Στην επισκεψη που εκανα μου ειπαν οτι θα χρειαστουν 5000 τριχες περίπου για να εχω αποτελεσμα το καλυτερο δυνατο.
Απο αλλες εκτιμησεις ( μεσω φωτογραφιων μεχρι στιγμης) μου λενε για περιπου 2500 grafts.

Φιλε.maloumpa μπορεις να το εξηγησεις αυτο? Γτ να μην μπορεις να παρεις ελλαδα τετοια νουμερα? Ρωταω γιατι στην επισκεψη που εκανα για τετοια πυκνοτητα μου μιλησανε με.φυτρικοτητα 90%. Οπως το.ειπε κ.αλλος συμφορουμιτης. Εχουν κατωτερα εργαλεια?
 

danceworld_2001

Well-Known Member
Ακριβώς επειδή στην Ελλάδα δεν ειναι ακόμη ικανοί να δώσουν πυκνότητες που να προσφέρουν το λεγόμενο Illusion of density που ακόμη και με το 50% των τριχών σε μια περιοχή φαίνεσαι οκ (μιας και ειναι η φύση των μεταμόσχευσεων τέτοια που δεν μπορεί να αγγίξει ούτε στο μισό την πυκνή γειτνίαση των τριχοθυλλακιών και την φυσική πυκνότητα), και επειδή οι Ελληνικές κλινικές φοβούνται να παίξουν με "μεγάλες" πυκνότητες, ακολουθούν μιας low risk προσέγγιση που εγγυάται μεν την φύτρωση σε μεγάλο ποσοστό, όμως δεν προσφέρει επαρκή κάλυψη. Στις τοπ κλινικές του εξωτερικού παίζουν με μεγαλύτερη πυκνότητα (και πάλι με τους περιορισμούς που προστάζει μια μεταμόσχευση) και έτσι έχεις πιο ομοιογενές αποτέλεσμα και συνήθως ξεμπερδεύεις με μια μεταμόσχευση που μεν πληρώνεις βραχυπρόθεσμα ακριβότερα αλλά μακροπρόθεσμα την αποσβαίνεις πολλάκις.
 

gge0rge

Member
Οποτε ποιες ειναι οι πυκνοτητες που μπορουν να φτασουν για το crown η ελληνικη κ η δυο κυπριακες?
Η ελληνικη ισχυριζεται οτι μπορει να φτασει 45 μοσχ/ εκ2. Για τις κυπριακες ξερουμε?
Επιπλεον τι γινεται με τη φυτρωση? Αυξανοντας την πυκνοτητα μηπως μειώνεται η φυτρωση κ αρα χανονται πολλα μοαχευματα;
Γιατι αν ειναι να μειωθει η φυτρωση ισως να πηγαινα πιο συντηρητικά γιατι μου ειχαν πει οτι εχω σχετικα μετρια δοτρια ζωνη ( αν θυμαμαι καλα γυρω στις 115/εκ2, κατι τετοιο).

Σχετικα με το μεγεθος των οπων εχουμε καποια γνωμη?

Τελος μια καινουρια απορια. Με τριχες απο σωμα (στηθος)τι αποτελεσματα εχουμε? Γιατι μου εγινε η προταση λογο νετριας δοτριας,αν θελω να βαλω μισες τριχες απο τη δοτρια και μισες απο σωμα.
 
Μπλουζα