Αν θες να έχεις προβλήματα, να τρως απ'έξω

Άκης

Administrator
Έχουμε καλομάθει, η αλήθεια είναι να μην κάνουμε τίποτα και να τα παίρνουμε όλα έτοιμα. Το "γρήγορο φαγητό" και η ευκολία που μας παρέχει μια τηλεφωνική παραγγελία, καθώς επίσης και η διαφορά της τιμής των έτοιμων φαγητών με άλλες πιο υγιεινές επιλογές, δεν μας αφήνουν και πολλά περιθώρια επιλογών.

Δεν είμαι φαν των προϊόντων που δεν γνωρίζω πως φτιάχνονται. Δεν είμαι ούτε φαν των "γυαλιστερών" ονομασιών των προϊόντων ξένων εταιριών, επίσης. Δεν θέλω κάτι που να ξεκινά από Μακ, όπως και δεν θέλω να τρώω ότι περιέχει πράγματα που δεν καταλαβαίνω (δες μια ετικέτα από ένα σνακ και είμαι σίγουρος ότι δεν γνωρίζεις ούτε τα μισά από αυτά). Για εμένα προσωπικά πολλά από αυτά τα "τρόφιμα" είναι απλά μια αηδία (δεν εννοώ γευστικά, αλλά στο θέμα υγιεινή διατροφή).

Και δεν το λέω μόνον εγώ, το λένε και άλλοι, πχ:
McDonald's: Χημεία και τέρατα.
Διατροφικό σκάνδαλο τεραστίου μεγέθους έφερε στο φως στην Αμερική ο γνωστός σεφ Jamie Oliver όταν διαπίστωσε πως στα χάμπουργκερ της αλυσίδας McDonald's υπήρχε μια «ροζ βλέννα» («pink slime») ύποπτης προέλευσης, όπου μετά από εργαστηριακές έρευνες δεν άργησε να αποδειχτεί πως αυτή η «ροζ βλέννα» δεν ήταν τίποτε άλλο παρά διοξείδιο του αμμωνίου!
Κυριολεκτικά αποτροπιαστική είναι η εικόνα που έδωσε ο Jamie Oliver περιγράφοντας λίγο ως πολύ το χάμπουργκερ της γνωστής παγκόσμιας αλυσίδας: «Βασικά παίρνουμε ένα προϊόν το οποίο αρχικά δεν είναι τίποτε άλλο παρά μια φτηνή σκυλοτροφή και προσθέτοντας αυτή την ουσία το δίνουμε σε ανθρώπους». Με την προσθήκη δηλαδή αυτής της ροζ βλέννας, του διοξειδίου του αμμωνίου, αυτή η «φτηνή σκυλοτροφή» απλώς μετατρέπεται σε βρώσιμη από τον άνθρωπο!»


Και να ήταν μόνο αυτό; Πολλές αλυσίδες πλέων πουλάνε φρέσκο κρέας αλογίσιο, βουτηγμένο στις ενέσεις. Και φυσικά έχει καταναλωθεί και στο Ελλάντα, σύμφωνα πάντα με τον ΕΦΕΤ. Και εννοείται ότι κάτι τέτοιο δεν θα έλειπε κάτι τέτοιο από γνωστές αλυσίδες, όπου στο ΙΚΕΑ και τα κεφτεδάκια (αλλά και τα λουκάνικα) του, τα οποία περιείχαν άλογο. Και δεν έχω τίποτα με το κρέας του αλόγου, ίσα ίσα που είναι και καθαρά ζώα, απλώς δίνουν ότι πιο άχρηστο έχουν, συνήθως τα άλογα τα οποία δεν κάνουν για κάτι άλλο.


Και τα ακατάλληλα προϊόντα δεν είναι μόνο όσα έχουν κρέας. Για παράδειγμα το εμφιαλωμένο νερό αποσύρεται και μάλιστα η είδηση αναφέρει: "Το δείγμα, εμφιαλωμένο νερό, προέλευσης Ρουμανίας, από την Firma Producatoare S.C. European Drinks SA, με την εμπορική ονομασία "Water Spring Pramen Divu Φυσικό Μεταλλικό Νερό" κρίθηκε "ΜΗ ΚΑΝΟΝΙΚΟ-ΜΗ ΑΣΦΑΛΕΣ" διότι ανιχνεύθηκε μικροβιολογικό φορτίο".

Επόμενη (πρόσφατη) ανάκληση; Γλειφιτζούρια από τα Jumbo.Αναρωτιέμαι ποιος εμπιστεύεται να αγοράσει φαγώσιμο προϊόν από τα Jumbo και μάλιστα να το δώσει σε μικρό παιδί.

Γενικά αυτήν η "χύμα-δεν-προσέχω-τι-παίρνω" νοοτροπία των περισσοτέρων μας, είναι και αυτήν που δίνει το πράσινο φως στις εταιρίες να μην τους νοιάζει τι μας σερβίρουν. Αν ο καθένας ήταν ψαγμένος και τους έδινε και το "Χ", η κάθε εταιρία θα ήταν πιο προσεκτική στα προϊόντα της. Όχι γιατί νοιάζεται για κάποιον από εμάς, καμία σχέση. Απλά για να μην χάνει τους πελάτες της.

 
Τελευταία επεξεργασία:

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Μπλουζα