Αντισυλληπτικα?

kikh vas

Member
Παιδιά καλημερα ονομάζομαι Κική και γράφω εδω μήπως κάποια απ σας έχει συναντήσει κατι παρόμοιο μ μένα. ..λοιπον ειμαι 23 ετών και παρουσίασα πρώτη φορά μια έντονη τριχόπτωση το2012_2013 κάποιους μήνες οπου μ παρακολούθηση γιατρού βεβαιώθηκα πως δε εχω κατι παρά τ γεγονός οτι έφευγε πολύ μαλλί (για τη ακρίβεια μ κοίταξε με ένα εργαλείακι που μ είπε υπολόγιζε πόσες τρίχες εχω ανά μεριά)και είπε ήμουν εντάξει. .κατόπιν τ ξέχασα και για 2 έτη ήμουν ήσυχη απ αυτο με άφησε μετα δηλαδή μεχρι τωρα .να σημειώσω περνω σερί τα τελευταία 5 έτη αντισύλληψη για πολικιστικές και στη τριχόπτωση τ 2012_2013 τα περνά.Μάη λοιπον αποφάσισα με τ σύζυγο για παιδάκι κ έκοψα τα χάπια αυτα.σημειωνω δε περνω τπτ για να συλλάβω ούτε εξωσωματικής ούτε ειμαι έγκυος αυτη τη στιγμή.εε αυτο ήταν απ τον Ιούνιο μαδάω σε όλο τ σπίτι!!έχει βιώσει καμία σας κατι παρόμοιο;ξέχασα να αναφέρω κανω διατροφή να χάσω δέκα κιλάκια να εχω περιθώριο για το παιδί να πάρω κατι αλλα ειναι θεωρώ καλή 1600 θερμίδες δε στερούμαι

Τελευταία επεξεργασία:

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Ναι, δυστυχώς η διακοπή των αντισυλληπτικών έχει συχνά αυτό το αποτέλεσμα. Σε ξένες σελίδες αναφέρονται σε αυτό ως "the dread shed". Μου έχει συμβεί αρκετές φορές, ακόμη κι αν άλλαζα αντισυλληπτικά χωρίς να σταματήσω τελείως. Ουσιαστικά η έντονη διακύμανση των ορμονών είναι ο λόγος που μπαίνουν οι τρίχες στην τελογενή φάση, σαν μικρό σοκ. Άλλωστε όσο παίρνεις κάποιο χάπι, ο οργανισμός αναστέλλει την παραγωγή των αντίστοιχων ορμονών, οπότε πρέπει μετά να τη ξεκινήσει απότομα. Συνήθως (χωρίς πολυκυστικές) η τριχόπτωση κρατάει κάποιους μήνες, και μετά ξαναφυτρώνουν τα μαλλιά. Δε γνωρίζω δυστυχώς πότε και κατά πόσο συμβαίνει αυτό όταν έχεις το συγκεκριμένο σύνδρομο. Ελπίζω να πάνε όλα καλά, και με το παιδί, και με το μαλλί.

kikh vas

Member
σε ευχαριστω πολυ .κυριολεκτικά κοντεύω να τρελαθώ σήμερα πχμετρησα κ ειδα αριθμό 250 και...στο χτένισμα..αυτο που ανέφερες περί τελογενους μου ειπε σήμερα μηπως το εχω μια ομοιοπαθουσα οταν της είπα για τα αντισυλληπτικά .μου το ανέφερε σα τελογενη τριχόπτωση. Ειδικά οταν ανέφερα τ περίεργο πως παρατηρώ οταν τ μαζεύω απλα κοτσίδα ν ακούω 'κρακ' κ ν βγαίνει η τρίχα κ συνήθως οι περισσότερες με άσπρο κεφαλάκι στ τελείωμα!γνωρίζεις μηπως τι θα βοηθούσε η τι βοήθησε εσένα λίγο κάπως ν μη είναι τόσο πολυ γιατί φοβάμαι ν χτενίστω πλεον!!καποια βιταμίνη σίδηρος ενα ω3?

Έπαιρνα πολλά συμπληρώματα, και μεγάλη ποσότητα σιδήρου καθημερινά, αλλά οι μεγάλες ποσότητες, αντί να βοηθήσουν την κατάσταση, μπορούν να την επιβαρύνουν. Στη δική μου εμπειρία, χρειάστηκε να κόψω τα συμπληρώματα μετά από "διαταγή" δερματολόγου αντί να προσθέσω κι άλλα. Από εξετάσεις, μπορείς να κάνεις ορμονολογικό έλεγχο, φερριτίνης του ορού και μέτρηση κορτιζόλης. Η τελευταία είναι η "ορμόνη του στρες", που συμβάλει με τη σειρά της αρνητικά στο θέμα της τριχόπτωσης. Κι εγώ μετρούσα τέτοιες ποσότητες τριχών στο χτένισμα, χώρια από το λούσιμο που γινόταν χαμός, και φυσικά την ολοήμερη τριχόπτωση στη διάρκεια της μέρας. Σίγουρα όλο αυτό δε βοηθάει στο να ΜΗΝ έχεις στρες, οπότε γίνεται φαύλος κύκλος. Η καλύτερη συμβουλή που έχω να σου πω, είναι να λούζεσαι καλά, χωρίς να φοβάσαι να τρίψεις το κεφάλι σου, γιατί όσες τρίχες πρόκειται να πέσουν, θα πέσουν έτσι κι αλλιώς. Δεν έχει κάποιο νόημα το να μένουν στερεωμένες στο κεφάλι για παραπάνω χρόνο. Κι αν μπορείς, μη μετράς τις τρίχες που χάνεις, γιατί έτσι επιτείνεται το άγχος και το όλο focus στην κατάσταση. Κάτι που μου είχε πει ο δερματολόγος και κράτησα, είναι πως όταν πέφτει μια τρίχα από τέτοια αιτιολογία, από κάτω η ρίζα έχει ήδη αρχίσει να ετοιμάζει την επόμενη.

kikh vas

Member
Έφυγα για τις εξετάσεις που εκανες και συ να δω τι μου συμβαίνει!!απο άγχος άλλο τίποτα!αν βγει υψηλή η κορτιζόλη υπάρχει καποια αντιμετώπιση;

Αν βγει υπερβολικά υψηλή και στο αίμα και στα ούρα ενός 24ώρου(!), ίσως κρίνει ο ενδοκρινολόγος πως χρειάζεται μαγνητική στα επινεφρίδια και στην υπόφυση. Μπήκα και σε αυτήν τη διαδικασία, αλλά άσκοπα, καθώς δεν υπήρχε κάτι (κι αν υπήρχε, θα είχα παράλληλα κι άλλα περίεργα χαρακτηριστικά, όπως ολοστρόγγυλο "σεληνοειδές" πρόσωπο). Από κει και πέρα, επειδή είναι ψυχολογικό, μάλλον θα σε παραπέμψουν και σε αντίστοιχο ειδικό. Κάποια αγωγή αποκλειστικά για να ρίχνει την κορτιζόλη δε γνωρίζω να υπάρχει πάντως. Πρέπει να βρεις την ηρεμία σου με τον έναν ή τον άλλον τρόπο (εύκολο να το λέω...)

Niki

New Member
καλησπέρα σου Κική. Και σε μένα είχαν δημιουργήσει πρόβλημα τριχόπτωσης τα αντισυλληπτικά, τα έπαιρνα πολλά χρόνια και τα τελευταία 4 που τα έπαιρνα είχα έντονη τριχόπτωση όποτε τα σταματούσα! Η τελευταία μεγάλη τριχόπτωση που μου είχα ήταν πέρυσι! Τα έπαιρνα για έναν χρόνο τα σταματάω και μετά από έναν μήνα ξεκίνησε η τριχόπτωση, έχανα πάρα πολλά μαλλιά για 2 μήνες! Τα ξεκίνησαν γιατί ότι βιταμίνες και να πήρα δεν βοήθησαν. Μου σταμάτησε μετά από δύο κουτιά. Τα πήρα συνολικά για 5 μήνες όπου και τα σταμάτησα τελείως! Είχα ξανά τριχόπτωση (ελεγχόμενη βέβαια) μετά από τρεις μήνες που τα σταμάτησα και μου κράτησε για 2,5 μήνες περίπου. Τώρα είμαι μια χαρά και το μαλλί μου είναι μια χαρά. Η τρίχα φαίνεται υγιής και έχω πάρα πολλές φύτρες!! Εγώ θα σου έλεγα να κάνεις υπομονή είναι φυσιολογικό να σου συμβαίνει αυτό γιατί ο οργανισμός σου παθαίνει ένα σοκ μετά την αλλαγή των ορμονών σου! Μετά την εγκυμοσύνη σου θα βελτιωθεί πολύ και το θέμα των πολυκυστικών!

kikh vas

Member
κορίτσια με βοηθάτε πολυ και ειναι πολυ χρήσιμες οι συμβουλές σας !θα κοιταξω βέβαια τα (σίδηρο κορτιζόλη και φεριτινές)να ξερω τι γίνεται. .και τι ν κανω υπομονή μηπως με λυπηθεί και σταματήσει

Μπλουζα