Αντικατάσταση Airol

Κατάσταση
Δεν είναι ανοικτή για περαιτέρω απαντήσεις.

Silencer

New Member
Καλησπέρα παιδιά.

Εδώ και 2 εβδομάδες κάνω χρήση της airol (τριπλασιάζει την απορρόφηση της μινοξιδίλης) και 5 λεπτά μετά βάζω το regain. Όμως, έχω κάποια προβλήματα:
1. Μερικές φορές κολλάει στο μαλλί και γενικά νομίζω ότι το κάνει χάλια (δεν παίζει να βγεις μετά έξω)
2. Δεν θέλω να κάνω μασάζ στο κεφάλι γιατί έχω την αίσθηση ότι το επιβαρύνω. Κάνω καλό μασάζ για να απορροφηθεί πλήρως έτσι ώστε όταν βάλω το regaine να μην γίνουν ένα (πυλός) που μπορεί έτσι να αποτρέπει την απορρόφηση του.
3. Μετά το λούσιμο βγάζω ασπράκια τα οποία είναι σίγουρα από την airol και όχι από την υπερβολική χρήση regaine( λοσιον που δεν απορροφήθηκε) γιατί όταν δεν έβαλα airol για 3 μέρες, δεν είχα τα ασπράκια.

Συνεπώς, θέλω retinoic acid 0,05% σε υγρή μορφή και μετά από πολύ ψάξιμο βρήκα το active serum της σειράς Macrovita Retinol A+Ω. Τα συστατικά του, εκτός από την ρετινόλη είναι: ω3+ω6 λιπαρά, βιταμίνη Ε, πεπτίδιο P3, (μέχρι εδώ ξέρω ότι βοηθάνε στην "υγεια του δέρματος") σάκχαρα, φίλτρο UN.

ΔΥΣΤΗΧΩΣ δεν αναφέρεται πουθενά το ποσοστό κάθε συστατικού.

Θα με βοηθούσε πολύ αν μπορείται να μου απαντήσεται στις εξείς ερωτήσεις:
1. Τα προβλήματα που αναφέρω έχουν κάποια βάση ή λέω βλακίες; (Εκφραστείται ελεύθερα) 8)
2. 1 φορά την ημέρα βάζω τον αφρό rogaine. Παίζει και εδώ η airol - retinoic acid να πολαπλασιάζει την απορρόφηση του αφρού όπως κάνει και με το υγρό rogaine;
3. Το Macrovita το έχει χρησιμοποιήσει κανείς; εμπειρίες;
4. Υπάρχει περίπτωση τα επιπλέον υλικά που έχει να κάνουν το αντίθετο αποτέλεσμα από αυτό που θέλουμε;

Είμαι υποχρεωμένος να βάλω retinoic acid γιατί έχω πολλά κενά σημεία και στο καθένα βάζω μόνο 1-2 ψυκασιές

Ευχαριστώ για το χρόνο σας και παρακαλώ μην το θεωρήσεται διαφήμιση απλά ένας τρόπος εύκολης χρήσης και να αποφύγεις να αγοράζεις το vesanoid που είναι πανάκριβο.

Πάντως αν κάποιος θέλει να το φτιάξει, να δει εδώ:http://www.hairlossgr.com/forum/index.php/topic,2966.msg60258.html#msg60258 . Απλά εγώ έχω πρόβλημα με τις ιδιοκατασκευές: (http://www.hairlossgr.com/forum/index.php/topic,386.msg59428.html#msg59428)

Ξεκινάω να το χρησιμοποιώ και θα σας αναφέρω την εμπειρία μου. Θα στείλω και email στην εταιρία για να μάθω ποσοστά των συστατικών.

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

kapa

Μέλος του προσωπικού
Απ: Αντικατάσταση Airol

Καλησπέρα παιδιά.
:15m:

1. Μερικές φορές κολλάει στο μαλλί και γενικά νομίζω ότι το κάνει χάλια (δεν παίζει να βγεις μετά έξω)
αυτο ειναι προβλημα
2. Δεν θέλω να κάνω μασάζ στο κεφάλι γιατί έχω την αίσθηση ότι το επιβαρύνω. Κάνω καλό μασάζ για να απορροφηθεί πλήρως έτσι ώστε όταν βάλω το regaine να μην γίνουν ένα (πυλός) που μπορεί έτσι να αποτρέπει την απορρόφηση του.
δεν εχεις δικιο σε αυτα τα δυο
3. Μετά το λούσιμο βγάζω ασπράκια τα οποία είναι σίγουρα από την airol και όχι από την υπερβολική χρήση regaine( λοσιον που δεν απορροφήθηκε) γιατί όταν δεν έβαλα airol για 3 μέρες, δεν είχα τα ασπράκια.
νομιζω οτι εδω υπερβενεις την δοσολογεια και στα δυο
Συνεπώς, θέλω retinoic acid 0,05% σε υγρή μορφή και μετά από πολύ ψάξιμο βρήκα το active serum της σειράς Macrovita Retinol A+Ω. Τα συστατικά του, εκτός από την ρετινόλη είναι: ω3+ω6 λιπαρά, βιταμίνη Ε, πεπτίδιο P3, (μέχρι εδώ ξέρω ότι βοηθάνε στην "υγεια του δέρματος") σάκχαρα, φίλτρο UN.

ΔΥΣΤΗΧΩΣ δεν αναφέρεται πουθενά το ποσοστό κάθε συστατικού.
η ρετινολη δεν εχει τα ιδια αποτελεσματα με την τρετινοιν

Θα με βοηθούσε πολύ αν μπορείται να μου απαντήσεται στις εξείς ερωτήσεις:
γι αυτο ειναι εδω ο καπα
1. Τα προβλήματα που αναφέρω έχουν κάποια βάση ή λέω βλακίες; (Εκφραστείται ελεύθερα) 8)
οχι βλακειες,λογικοι προβληματισμοι
2. 1 φορά την ημέρα βάζω τον αφρό rogaine. Παίζει και εδώ η airol - retinoic acid να πολαπλασιάζει την απορρόφηση του αφρού όπως κάνει και με το υγρό rogaine;

φυσικα, η airol ειναι ενα οχημα αποροφησης
3. Το Macrovita το έχει χρησιμοποιήσει κανείς; εμπειρίες;
εγω οχι
4. Υπάρχει περίπτωση τα επιπλέον υλικά που έχει να κάνουν το αντίθετο αποτέλεσμα από αυτό που θέλουμε;
για ποιο λες?

Είμαι υποχρεωμένος να βάλω retinoic acid γιατί έχω πολλά κενά σημεία και στο καθένα βάζω μόνο 1-2 ψυκασιές

Ευχαριστώ για το χρόνο σας και παρακαλώ μην το θεωρήσεται διαφήμιση απλά ένας τρόπος εύκολης χρήσης και να αποφύγεις να αγοράζεις το vesanoid που είναι πανάκριβο.
η τιμη του vasanoid ειναι φαρμακι σκετο,ειναι ενα φαρμακο που ενησχυει την χειμειοθεραπεια

Ξεκινάω να το χρησιμοποιώ και θα σας αναφέρω την εμπειρία μου. Θα στείλω και email στην εταιρία για να μάθω ποσοστά των συστατικών.
περειμενουμε ;)

Silencer

New Member

Ευχαριστώ πολύ για την γρήγορη απάντηση!

kapamarou είπε:
σε αυτα τα δυονομιζω οτι εδω υπερβενεις την δοσολογεια και στα δυο
Μάλλον υπερβάλω στη δόση της airol γιατί το πρωί βάζω μισό κουτάκι του foam = 1ml (έτσι λένε οι οδηγίες) και το βράδυ 6 ψηκασμούς της λοσιον = πάλι 1 ml

kapamarou είπε:
η ρετινολη δεν εχει τα ιδια αποτελεσματα με την τρετινοιν
Έλα ρε φίλε!!! Εγώ νόμιζα ότι είναι το ίδιο πράγμα. Δηλαδή το τρετινοιν οξύ (παράγωγο της βιταμίνης Α) περιέχεται στην ρετινόλη. Ακόμα το wiki λέει: "Retinoic acid, termed Tretinoin in clinical usage" και εδώ: http://hairloss.cyberatlantis.com/airol-retin-a-tretinoin.php λέει Product:Airol® (Retin-A) - Tretinoin 0,05%

Αλλά μετά από αναζήτηση βρήκα αυτά: "retinol is vitamin A from animal fat. Tretinoin is Vitamin A in the acidic form"
και http://www.antiaging-wellness.com/Pages/Products/Skin_Care/Ingredients/retinol_retinA.php "λέει ότι η ρετινόλη έχει μικρότερα αποτελέσματα και sides σε σχέση με την τρετινοιν"

Βέβαια έχω μπερδευτεί γιατί εδώ: http://www.smartskincare.com/smartchoices/myths/myth_retinol_retina.html
λέει " Retinoic acid a.k.a. tretinoin" και αλλού "Retinol and retinoic acid are related but distinctly different"

Τα βάζω αυτά εδώ για καλύτερη ενημέρωση και να βοηθηθούν και άλλα παιδιά.
Εσύ τι πιστεύεις kapamarou.; Εγώ κατάλαβα ότι retinol acid = tretinoil acid και η retinol έχει ομοιότητες αλλά είναι άλλο πράγμα. Μάλλον δεν θα την πάρω :down

Τέλος πάντων, στο email θα τους αναφέρω ότι αυτό το προϊόν που είναι υγρό, έχεται μετρατρέψει την ρετινόλη σε τρετινολι οξύ? ή αναφέρεται ρετινόλη εννοώτας τρετινικό οξυ?

kapamarou είπε:
ω3+ω6 λιπαρά, βιταμίνη Ε, πεπτίδιο P3, (μέχρι εδώ ξέρω ότι βοηθάνε στην "υγεια του δέρματος") σάκχαρα, φίλτρο UN

kapa

Μέλος του προσωπικού

εχει πολες μορφες,βιταμινη Α,ρετινολη(retinol),tretinoin (retinoic acid,ρετινοικο οξυ)
η τελευταια της μορφη ειναι που δινει ρεστα στην αλωπεκια,πολαπλασιαζοντας τα αιμοφορα αγγεια και ρυθμιζοντας σμηγμα και dht στο δερμα.
ατελειωτες ερευνες γι αυτα.
στη πραξη εγω σαν χρηστης εχω δει επανεκφυση σε συνδιασμο με την μινοξ,κατι το οποιο δεν ειδα με σκετη μινοξ
και μου εξαφανιζε σπυρακια που ειχα στο δερμα πανω στις ριζες καποιων τριχων

ANAR

Well-Known Member

Τα ιδια προβληματα ειχα και εγω με την Airol και την σταματησα.... :(

Silencer

New Member

Anar είπε:
Τα ιδια προβληματα ειχα και εγω με την Airol και την σταματησα.... :(

Άστα να πάνε... Έχω στείλει email στην εταιρία (δες παραπάνω) αλλά νομίζω ότι θα φάω άκυρο ή δεν θα απαντήσουν. Αν όμως έχει πράγματι το tretinon 0,05% θα είναι super και θα σας ενημερώσω.

Μια πρώην χρησιμοποιούσε αυτό το προϊον και ήταν σαν κρέμα γάλακτος, ούτε κρέμα ούτε και υγρό.
ΑΛΛΑ ούτε οι οδηγίες χρήσης ούτε το μπουκαλάκι αναφέρει με λεπτομέρειες τα συστατικά. Π.χ. λέει απλά ρετινολη, ω3+ω6 λιπαρά.

Τι κάνουμε για τα μαλλιά ρε φίλε...μέχρι και τις πρώην παίρνουμε τηλ να μας πούνε τι ingredibles έχει ένα καλυντικό τους, και όταν με ρώτησε γιατί ρωτάω της είπα ότι είναι για την μητέρα μου :D

Silencer

New Member

Έστειλα το παρακάτω email στην εταιρία:
"θα ήθελα να σας ρωτήσω αν η ρετινόλη που περιέχεται στον προϊόν σας είναι η κλασική μορφή της βιταμίνης Α και δεν είναι επεξεργασμένη
ώστε να γίνει "active metabolite" όπως είναι το tretinoin acid 0,05% που περιέχει η airol? ή μήπως το έχεται κάνει αφού το active serum
είναι υγρό?"

Η απάντηση:
Απαντώντας στα ερωτήματά σας θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι το ρετιονικό οξύ δεν είναι επιτρεπτό στα καλλυντικά προϊόντα.
Η περιεχόμενη στο MACROVITA Retinol A+ω Active Serum Βιταμίνη Α είναι με την μορφή εστέρα και ειδικότερα είναι RETINYL PALMITATE
(Παλμιτικός εστέρας της Ρετινόλης).

Ψάχνωντας για αυτή τη μορφή, στο wiki αναφέρει:
"Retinyl palmitate is also a constituent of some topically applied skin care products. After its absorption into the skin, retinyl palmitate i
ιs converted to retinol, and ultimately to retinoic acid"

Οι χημικοί και ψαγμένοι του φορουμ πιστεύουν ότι μπορεί να βοηθήσει στην απορρόφηση της μινοξιδίλης; και γενικά θα κάνει δουλειά για
το πρόβλημά μας; ή μήπως η μετρατοπή ρε ριτινικο οξύ γίνεται σε μετεγενέστερη φάση (έχει ήδη απορροφηθεί) από τον οργανισμό και δεν θα
βοηθήσει στην απορρόφηση της μινοξιδύλης όταν τη βάζουμε στο κεφάλη;

kapa

Μέλος του προσωπικού

Έστειλα το παρακάτω email στην εταιρία:
"θα ήθελα να σας ρωτήσω αν η ρετινόλη που περιέχεται στον προϊόν σας είναι η κλασική μορφή της βιταμίνης Α και δεν είναι επεξεργασμένη
ώστε να γίνει "active metabolite" όπως είναι το tretinoin acid 0,05% που περιέχει η airol? ή μήπως το έχεται κάνει αφού το active serum
είναι υγρό?"

Η απάντηση:
Απαντώντας στα ερωτήματά σας θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι το ρετιονικό οξύ δεν είναι επιτρεπτό στα καλλυντικά προϊόντα.
Η περιεχόμενη στο MACROVITA Retinol A+ω Active Serum Βιταμίνη Α είναι με την μορφή εστέρα και ειδικότερα είναι RETINYL PALMITATE
(Παλμιτικός εστέρας της Ρετινόλης).

Ψάχνωντας για αυτή τη μορφή, στο wiki αναφέρει:
"Retinyl palmitate is also a constituent of some topically applied skin care products. After its absorption into the skin, retinyl palmitate i
ιs converted to retinol, and ultimately to retinoic acid"

αν θες να δοκιμασεις κατι ποιο σιγουρο μετα την τρετινοινη τοτε azelaic acid.
αν θες να πειραματιστεις δοκιμασε ρετινολη,τα αποτελεσματα ομως δεν θα ειναι σε καμια περιπτωση σαν την τρετινοιν

Οι χημικοί και ψαγμένοι του φορουμ πιστεύουν ότι μπορεί να βοηθήσει στην απορρόφηση της μινοξιδίλης;

οχι χημικος,ραπερ :22m:

και γενικά θα κάνει δουλειά για
το πρόβλημά μας; ή μήπως η μετρατοπή ρε ριτινικο οξύ γίνεται σε μετεγενέστερη φάση (έχει ήδη απορροφηθεί) από τον οργανισμό και δεν θα
βοηθήσει στην απορρόφηση της μινοξιδύλης όταν τη βάζουμε στο κεφάλη;

δεν γινετε μετατροπη σε μετεγενεστερη φαση,η ρετινολη παραμενει ρετινολη και το ρετινοικο οξυ παραμενει ρετινοικο οξυ

Silencer

New Member

kapamarou είπε:
δεν γινετε μετατροπη σε μετεγενεστερη φαση,η ρετινολη παραμενει ρετινολη και το ρετινοικο οξυ παραμενει ρετινοικο οξυ

Δηλαδή αυτό που λέει το wiki δεν στέκει??
"retinyl palmitate ιs converted to retinol, and ultimately to retinoic acid"
Το προϊον έχει τη μορφή retinyl palmitate της ρετινόλης.

Silencer

New Member

2η επιλογή: Retinol in Squalane http://www.skinbiology.eu/shop/details.asp?prodid=SKB15

Σε γενικές γραμμές:
Έχει δυο ουσίες: retinyl palmitate όπως της Macrovita και το λάδι Squalane.
Είναι είναι ίδιο με το retinova-A και δεν έχει σχέση με το retinoic acid!
Η χρήση του είναι: as a great penetrating agent to control or moderate the strength of strong products. Δηλαδή, είτε αύξηση της απορροφητικότητας / δύναμης των copper-peptides αν το βάλεις μετά από αυτα, "Apply a light amount of Retinol in Squalane after applying copper-peptides to increase efficacy and make the cream/serum stronger" είτε μείωση των προηγούμενων αν το βάλεις πριν: "Apply a light amount of Retinol in Squalane before applying copper-peptides to make the SRCPs milder".

Μήπως θα κάνει το ίδιο και για την μινοξιδίλη;

kapa

Μέλος του προσωπικού

Silencer είπε:
Δηλαδή αυτό που λέει το wiki δεν στέκει??
"retinyl palmitate ιs converted to retinol, and ultimately to retinoic acid"
Το προϊον έχει τη μορφή retinyl palmitate της ρετινόλης.
δεν στεκει

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

kapa

Μέλος του προσωπικού

Silencer είπε:
2η επιλογή: Retinol in Squalane http://www.skinbiology.eu/shop/details.asp?prodid=SKB15

Σε γενικές γραμμές:
Έχει δυο ουσίες: retinyl palmitate όπως της Macrovita και το λάδι Squalane.
Είναι είναι ίδιο με το retinova-A και δεν έχει σχέση με το retinoic acid!
Η χρήση του είναι: as a great penetrating agent to control or moderate the strength of strong products. Δηλαδή, είτε αύξηση της απορροφητικότητας / δύναμης των copper-peptides αν το βάλεις μετά από αυτα, "Apply a light amount of Retinol in Squalane after applying copper-peptides to increase efficacy and make the cream/serum stronger" είτε μείωση των προηγούμενων αν το βάλεις πριν: "Apply a light amount of Retinol in Squalane before applying copper-peptides to make the SRCPs milder".

Μήπως θα κάνει το ίδιο και για την μινοξιδίλη;
η ουσια retinoic acid η tretinoin ειναι η γνωστη airol,κανενα παραγωγο της δεν θα φτασει τα αποτελεσματα της,η οτι εχει να δωσει

Silencer

New Member

kapamarou είπε:
η ουσια retinoic acid η tretinoin ειναι η γνωστη airol,κανενα παραγωγο της δεν θα φτασει τα αποτελεσματα της,η οτι εχει να δωσει

Από αυτά που έχω διαβάσει (την airol την χρησιμοποιώ ανά 2 μέρες μόνο 3 εβδομάδες, δηλαδή δεν έχω εμπειρία στην αποτελεσματικότητα) συμφωνώ απόλυτα.

Αλλά δεν θα με χάλαγε να έκανα κάτι που δεν θα κολούσε στα μαλλία και θα μπορούσα να βγώ έξω στα καπάκια, ακόμα και να είχε το 50% της αποτελεσματικότητας της airol. Και θα κάλυπτα το κενό της αποτελεσματικότητας βάζωντας μόνο το βράδυ airol πριν την πέσω για ύπνο.

xDante

Member

ρε παιδιά και εγώ όσα έχω διαβάσει άλλο tretinoin και άλλο retinoic acid WTF ρε καπ τσάμπα παλέυουμε μήπως με την αιρόλ ? ρετινοικό οξυ σε κρέμα υπάρχει πουθενά ?

kapa

Μέλος του προσωπικού

xDante είπε:
ρε παιδιά και εγώ όσα έχω διαβάσει άλλο tretinoin και άλλο retinoic acid WTF ρε καπ τσάμπα παλέυουμε μήπως με την αιρόλ ? ρετινοικό οξυ σε κρέμα υπάρχει πουθενά ?
το ρετινοικο αξυ (retinoic acid),ειναι η tretinoin (airol),το λεει και το προσπεκτους της κρεμας,δεν υπαρχει αμφιβολια για αυτο
τωρα στις μεταφρασεις στα κειμενα google μπορει να τα μπερδεψε λιγο ο ποιητης νομιζωντας οτι ειναι ολα τα ιδια
και λαθος να ηταν εγω ειδα αποτελεσματα με την κρεμα :tease:

kapa

Μέλος του προσωπικού

Να 'ναι καλά ο Καπα.. ;)

καλα ειμαι 8) ;D

Και εγώ κάτι βλέπω να γίνεται με airol-minox...

χωρις υπερβολες μπορω να πω πως ειναι οτι καλυτερο εχω δοκιμασει για ΑΑ.
το βασικοτερο δεν εχει παρενεργειες.
ισως να ειμαι απο τους τυχερους που ανταποκρινονται πολυ καλα στην tretinoin ::)

kapa

Μέλος του προσωπικού

Γιατί μετά από μακροχρόνια χρήση, -θέλουμε ή μη- η απλή μινοξιδίλη θα είναι σκέτο νερό.
ετσι ειναι,φαντασου σε εμενα που ηταν σκετο νερο εξ αρχης.
εψαξα να βρω εναν τροπο να την κανω να μου δωσει επανεκφυση

Κατάσταση
Δεν είναι ανοικτή για περαιτέρω απαντήσεις.
Μπλουζα