Αντηλιακά

Bouklas

Well-Known Member
Ερώτηση: Για εκείνους που έχουν κάνει μεταμόσχευση και για κάποιους μήνες δεν πρέπει να εκτίθονται για πολύ ώρα στον ήλιο ή γιατί θέλουν να προστατεύουν extra τα μαλλιά τους γνωρίζει κάποιος ή έχει χρησιμοποιήσει ποτέ αντηλιακό για τα μαλλιά? Θα ήταν καλή ιδέα τι λέτε?
Το καπέλο θα μου πείτε είναι μια λύση ok το ξέρω, για τα αντηλιακά μαλλιών φέτος έμαθα.

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

cool11

Well-Known Member
cool11 είπε:
Οι παιδικες αντηλιακες, που για τα ιδια χρηματα δινουν περισσοτερα ml, που ειναι ειδικες για τα τοσο ευαισθητα παιδικα δερματα, γιατι να μην ειναι καταλληλες και για τους ενηλικες;

Νομιζω δεν υπαρχει θεμα, αφου καλυπτουν τις παιδικες επιδερμιδες που ειναι υπερευαισθητες, γιατι να υπαρχει προβλημα με το δερμα των ενηλικων;
Αν ομως ξερει καποιος κατι παραπανω ας πει.

cool11

Well-Known Member
Ξερει κανεις κατι περισσοτερο για τις παιδικες αντηλιακες σε δερμα ενηλικων;

skyward

New Member
Ενδιαφέρον το θέμα αυτό. Ενα πρόβλημα που αντιμετωπίζω το καλοκαίρι είναι το ξεφλούδισμα του κεφαλιού λόγω του ήλιου και της αραιωσης των μαλλιών. Παλαιότερα είχα πάρει ένα αντηλιακό σε μορφή σπρει και ψέκαζα και τα μαλλιά. Δεν θυμάμαι αν ηταν κατάλληλο αλλά και στο σώμα τρίχες έχουμε, οπότε οκ θα ήταν νομίζω.

Atermon

Member
skyward είπε:
Ενδιαφέρον το θέμα αυτό. Ενα πρόβλημα που αντιμετωπίζω το καλοκαίρι είναι το ξεφλούδισμα του κεφαλιού λόγω του ήλιου και της αραιωσης των μαλλιών. Παλαιότερα είχα πάρει ένα αντηλιακό σε μορφή σπρει και ψέκαζα και τα μαλλιά. Δεν θυμάμαι αν ηταν κατάλληλο αλλά και στο σώμα τρίχες έχουμε, οπότε οκ θα ήταν νομίζω.

Στο κεφάλι καπέλο, όχι αντηλιακό. Αν φοβάσαι την τριχόπτωση με το καπέλο, αυτό είναι μύθος. Τα μαλλιά πέφτουν από πιο σοβαρούς λόγους.

skyward

New Member
Καπέλο φοράω, ειδικά το καλοκαίρι. Το θέμα είναι μέσα στην θάλασσα όταν κάνω μπάνια συνεχόμενες μέρες, τότε μπορεί να καεί το κεφάλι μου και μετά να ξεφλουδίσει. Είναι πολύ σπαστικό και φαίνεται σαν πυτιρίδα.

cool11

Well-Known Member
Παντως, ο ηλιος πλεον, ειδικα σε ηλιολουστες χωρες σαν τη δικη μας, δεν ειναι 'φιλος'.
Ισως ειναι ιδεα μου, αλλα νομιζω βλεπω στιγμα ακομη και στην περιοχη που ειναι το 'μουστακι'. Εκει, δεν θυμαμαι να εβαζα αντηλιακη....
Σημερα σκεφτομουνα οτι τα αυτια μας ειναι εντελως και παντα εκτεθειμενα, αλλα πως να βαλει κανεις αντηλιακή εκεί;
Φανταζομαι μονο με ψεκασμό.
Παντως ο ηλιος στην κυριολεξια δεν αστειευεται.
Και αν παθεις κατι στο δερμα εξαιτιας του ηλιου, μπορει να τραβιεσαι χρόνια με προσπάθειες να ξαναφερεις το δερμα σου οπως ηταν...
:(

cool11

Well-Known Member
Μηπως εχει ανακαλυψει κανεις πουθενα, κανεναν ενδεικτικο πινακα με τις ωρες προστασιας που προσφερει καθε αντηλιακο, αναλογα με το δείκτη προστασία του;
Τονίζω το ενδεικτικό, γιατι υπαρχουν μεταβλητές όπως το χρώμα δερματος, η ηλιοφάνεια, κλπ
Αλλα έστω ενδεικτικά. Παλιοτερα που ειχα ψαξει δεν ειχα βρει τιποτε.

Soralteno

Alternative treatment member
Μέλος του προσωπικού
cool11 είπε:
Μηπως εχει ανακαλυψει κανεις πουθενα, κανεναν ενδεικτικο πινακα με τις ωρες προστασιας που προσφερει καθε αντηλιακο, αναλογα με το δείκτη προστασία του;
Τονίζω το ενδεικτικό, γιατι υπαρχουν μεταβλητές όπως το χρώμα δερματος, η ηλιοφάνεια, κλπ
Αλλα έστω ενδεικτικά. Παλιοτερα που ειχα ψαξει δεν ειχα βρει τιποτε.

Δεν υπάρχουν ώρες ή χρόνος προστασίας γιατι καθε δερμα ειναι μοναδικό. Για αυτο βλεπεις δείκτη προστασίας, ενα αντιηλιακό πχ με δείκτη 15 σημαινει χονδρικά οτι αυξάνει τη φυσική προστασία του δέρματος σου στον ήλιο επι 15 φορές.

cool11

Well-Known Member
Παροτι σιγουρα μετα την ημερομηνια ληξης τους αρχιζουν να χανουν ισως σταδιακα σε απολεσματικοτητα, θα ηταν ενδιαφερον αν καποιος με 'χημικη' ειδικοτητα μπορουσε να μας πει για ποσο 'επιπλεον' χρονικο διαστημα μπορει καποιος να θεωρει οτι εχει επαρκη προστασια απο ενα αντηλιακο που συμφωνα με την αναγραφομενη ημερομηνια στη συσκευασια, εχει 'ληξει'.
Ειναι κριμα να 'πετάμε' αντηλιακα σε αυτες τις δυσκολες οικονομικα εποχες, αλλα απο την αλλη δεν εχει νοημα να διακινδυνευει καποιος και την υγεια του δερματος του, νομιζοντας οτι εχει προστασια ενω στην ουσια μπορει να μην εχει.

Πχ. αντηλιακο που εχει ληξει πριν απο ένα χρονο, αραγε να προσφερει προστασία ή οχι;

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

cool11

Well-Known Member
Αραγε, οταν μετα απο καποιες ωρες νιωθω αγγιζοντας το προσωπο μου ακομη 'ματ' λογω της εφαρμογης αντηλιακης που προηγηθηκε πριν ωρες, σημαινει οτι ακομη εχω καποια προστασια;
Βεβαια, δεν συμβαινει αυτο με ολες τις αντηλιακες, αλλα μονο με μερικες.
Ατυπως το θεωρω ως τετοια ενδειξη, οτι ακομη εχω καποια προστασια (οχι την πληρη φυσικα).

Μπλουζα