Ανδρογενετική αλωπεκίαση-help!

Κατάσταση
Δεν είναι ανοικτή για περαιτέρω απαντήσεις.

andrew1989

New Member
Απ: Ανδρογενετική αλωπεκίαση-help!

giannis13 είπε:
φιλε απο σαμπουαν μπορεις να παρεις καποιο τησ neutrogena t-gel(αναλογα τον τυπο των μαλλιων σου)ή freezyderm....αυτα εχουν γραφτει ως πολυ καλα σαμπουαν.......
όταν λες ανάλογα με το τύπο μαλλιών s τι εννοείς ? έχω ανεβάσει φωτό στο αρχικό post , δεστες και πες m

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

giannis1991

Well-Known Member

οχι δεν εννοω το πως ειναι(π.χ χρωμα,υφη κτλπ).....λεω για το αν ειναι κανονικα,λιπαρα,αν εχεις πιτυριδα,ξηροδερμια κτλπ.......
ας πουμε εγω που εχω λιπαρα μαλλια καποια στιγμη θα παω να παρω της t-gel το αντιστοιχο που λεει for greasy hair......αν καποιος εχει πιτυριδα θα παρει καποιο αλλο......

andrew1989

New Member

giannis13 είπε:
οχι δεν εννοω το πως ειναι(π.χ χρωμα,υφη κτλπ).....λεω για το αν ειναι κανονικα,λιπαρα,αν εχεις πιτυριδα,ξηροδερμια κτλπ.......
ας πουμε εγω που εχω λιπαρα μαλλια καποια στιγμη θα παω να παρω της t-gel το αντιστοιχο που λεει for greasy hair......αν καποιος εχει πιτυριδα θα παρει καποιο αλλο......

έχω ξηροδερμία , αλλα όχι πολύ... αν ξύσω το δέρμα m μονο στο κεφάλι βγάζω κρόκους πιτιρδας... η τελευταία γιατρός μου είπε πως είναι νερά κύτταρα επειδή δεν τρέφεται καλά η τρίχα... γιαυτο ψάχνω ένα σαμπουάν να νιώθω Δυνατο το μαλλί και να τρέφει σωστά την τριχα

Maria

New Member

andrew για την ξηροδερμία είναι πολύ καλό το emu oil!! θαυματουργό! Για σαμπουάν χρειάζεται να ψαχτείς διότι υπάρχουν τόσα πολλά απο τα οποία σίγουρα πολλά είναι τα καλά αλλά είναι και θέμα τι ταιριάζει στο κεφάλι σου.
Επισης επειδή όπως λες έχεις αδύναμα μαλλιά γενικότερα, τσέκαρε τη φερριτίνη σου!
Τέλος δε νομίζω ότι είσαι μικρός για να πάρεις φιναστερίδη, τη στιγμή που έχεις γενικά αραιωμένο κι αδύναμο μαλλί νομίζω ότι είναι απαραίτητη για σένα και μάλιστα με κληρονομικό ιστορικό. Συμφωνώ με τον vrm ότι δεν είναι και τόσο επικίνδυνη η φιναστερίδη..

andrew1989

New Member

Maria είπε:
andrew για την ξηροδερμία είναι πολύ καλό το emu oil!! θαυματουργό! Για σαμπουάν χρειάζεται να ψαχτείς διότι υπάρχουν τόσα πολλά απο τα οποία σίγουρα πολλά είναι τα καλά αλλά είναι και θέμα τι ταιριάζει στο κεφάλι σου.
Επισης επειδή όπως λες έχεις αδύναμα μαλλιά γενικότερα, τσέκαρε τη φερριτίνη σου!
Τέλος δε νομίζω ότι είσαι μικρός για να πάρεις φιναστερίδη, τη στιγμή που έχεις γενικά αραιωμένο κι αδύναμο μαλλί νομίζω ότι είναι απαραίτητη για σένα και μάλιστα με κληρονομικό ιστορικό. Συμφωνώ με τον vrm ότι δεν είναι και τόσο επικίνδυνη η φιναστερίδη..
τι ειναι ι φεριτινη ?

Άκης

Administrator

Βασικά και η Ανδρ. Αλωπεκία σου λεπταίνει την τρίχα. Το ότι η τρίχα δεν τρέφεται σωστά, δεν μπορώ να το δεχτώ εγώ προσωπικά, sorry. Ειδικά από την στιγμή που τρως καλά όπως λες.
Πιστεύω ότι ο γιατρός στο είπε αυτό για να τελειώνετε κάποια στιγμή, μην κάθεται και σου αναλύει.

Από αυτό που βλέπω εγώ σε αυτήν την εικόνα (http://i47.tinypic.com/2uyhp28.jpg), ποιο πολύ για αλωπεκία μου κάνει.

Το ότι έχεις και ξηροδερμία, αυτόματα πρέπει να ψάξεις καλά το θέμα τι θα βάλεις στο κεφάλι σου.
Τις παραγγελίες από το internet δεν τις γλυτώνεις και αυτό που θα έκανα εγώ (δεν ξέρω τα οικονομικά σου), είναι να πάρω (από μαγαζί στην Ελλάδα) αλόη, jojoba και προσκαρ.
Επίσης θα έπαιρνα από το net emu oil και για μινοξιδίλη (που έβαζες για λίγο καιρό), θα έπαιρνα (από εδώ) ή αυτήν "#640 Xandrox 5% w/o Propylene Glycol" ή αυτήν "#925 Xandrox 12.5% Lotion - 125 mL", οι οποίες δεν περιέχουν Propylene Glycol που θα σε ερεθίσει το δέρμα και ειδικά η 2η περιέχει και βότανα (όπως η αλόη).

Είσαι σε καλή ηλικία για προσκαρ και όσο ποιο πολύ το τρενάρεις με την σκέψη να μεγαλώσεις πρώτα, τόσο ποιο πολλά μαλλιά χάνεις. Σε 6-8 μήνες θα είναι full από μαλλί αν ακολουθήσεις κάποια θεραπεία, μιας και είσαι μικρός.

vrm

Member

Άκης είπε:
Είσαι σε καλή ηλικία για προσκαρ και όσο ποιο πολύ το τρενάρεις με την σκέψη να μεγαλώσεις πρώτα, τόσο ποιο πολλά μαλλιά χάνεις. Σε 6-8 μήνες θα είναι full από μαλλί αν ακολουθήσεις κάποια θεραπεία, μιας και είσαι μικρός.
Ακριβώς!

Σ'αυτές τις ηλικιες μπορείς να κάνεις πολλά...αρκεί να το θέλεις ;)

vrm

Member

andrew1989 είπε:
[quote author=Maria link=topic=1473.msg25326#msg25326 date=1265729111]
τι ειναι ι φεριτινη ?
[/quote]

Η φερριτίνη είναι ένας καλός δείκτης του αποθηκευμένου σιδήρου στον οργανισμό και είναι χρήσιμος διαγνωστικός δείκτης για ανεπάρκεια σιδήρου.

http://www.chem-lab.com.cy/el/themata-ygeias/ferritinh-ferritin

andrew1989

New Member

Άκης είπε:
Βασικά και η Ανδρ. Αλωπεκία σου λεπταίνει την τρίχα. Το ότι η τρίχα δεν τρέφεται σωστά, δεν μπορώ να το δεχτώ εγώ προσωπικά, sorry. Ειδικά από την στιγμή που τρως καλά όπως λες.
Πιστεύω ότι ο γιατρός στο είπε αυτό για να τελειώνετε κάποια στιγμή, μην κάθεται και σου αναλύει.

Από αυτό που βλέπω εγώ σε αυτήν την εικόνα (http://i47.tinypic.com/2uyhp28.jpg), ποιο πολύ για αλωπεκία μου κάνει.

Το ότι έχεις και ξηροδερμία, αυτόματα πρέπει να ψάξεις καλά το θέμα τι θα βάλεις στο κεφάλι σου.
Τις παραγγελίες από το internet δεν τις γλυτώνεις και αυτό που θα έκανα εγώ (δεν ξέρω τα οικονομικά σου), είναι να πάρω (από μαγαζί στην Ελλάδα) αλόη, jojoba και προσκαρ.
Επίσης θα έπαιρνα από το net emu oil και για μινοξιδίλη (που έβαζες για λίγο καιρό), θα έπαιρνα (από εδώ) ή αυτήν "#640 Xandrox 5% w/o Propylene Glycol" ή αυτήν "#925 Xandrox 12.5% Lotion - 125 mL", οι οποίες δεν περιέχουν Propylene Glycol που θα σε ερεθίσει το δέρμα και ειδικά η 2η περιέχει και βότανα (όπως η αλόη).

φιλε άkη δεν έχω αλη υπομονή να βλέπω το μαλλί μου αδύναμο και ψόφιο ... θέλω θεραπεία p να έχει τις λιγότερες αντεδιξεις και να διευκρινίσω πως proskar ktlp μακριά, θέλω ότι θεραπεία κάνω να γινει με εξωτερική χρήση

σκέφτηκα να συνδυάσω κάποιο από τα προίοντα μινοξιδίλης p είπες με fungoral
aloe vera και t gel , τι λες ?

spi

Well-Known Member

Εγω σαν σαμπουαν χρησιμοποιω το hair force sampoo και μου εχει αφησει μεχρι στιγμης αριστες εντυπωσεις.Eπισης χρησιμοποιω και την hair force mask 1 η 2 φορες την εβδομαδα και αυτη ισως βοηθα στην ενδυναμωση κυριως της τριχας και να πω πως κι εγω εχω λιπαρο μαλλι,αν δεν το λουσω καθε μερα ειναι την αλλη λες και εχω να κανω μπανιο μια εβδομαδα ;D.η ηλικια μας μπορει αν ενδικνειται για χαπι αλλα εγω,οπως και ο Αντρεας απ οτι καταλαβα,δε θελουμε να μπουμε στο τριπακι του χαπιου.Οκ θελουμε τα μαλλια μας αλλα θα προτιμουσα μια λοσιον απο ενα χαπι proscar.Την φαγουρα και τα σπυρακια παιδια τα ειχε κι αλλος με την χρηση regaine?

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Maria

New Member

Andrew για τη φερριτίνη σου απάντησε ο vrm - έλεγξέ τη με μια εξέταση αίματος. Συμφωνώ με τον Άκη ότι η φιναστερίδη θα σε βοηθήσει αλλά αν έχεις απορρίψει την ιδέα του χαπιού ίσως πρέπει να στραφείς στα τοπικά σκευάσματα όπως τοπική φιναστερίδη σε διάλυμα ή τοπική φλουταμίδη (για να καταστέλλουν τη DHT). Ίσως αυτά είναι μια επιλογή για σένα.

Άκης

Administrator

Δεν είμαι υπερ το να πιέζει κανείς να πάρει κάποιος κάτι που δεν θέλει, οπότε δεν θα πιέσω και δεν θα πω για το προσκαρ τι και πως.
Θα βάλω όμως ένα γράφημα για το πως θα είναι τα μαλλιά σας σε 5 χρονια.
Η πάνω πάνω γραμμή είναι με χρήση 1mg φινας και η κάτω η τελευταία με καθόλου προσκαρ...
Δεν θα πω αν και τι τα τοπικά, απλώς παραθέτω την εικόνα.

image.cfm

andrew1989

New Member

ακη επειδή δεν είμαι τόσο καλός στης γραφικές παραστάσεις , αν θες πες m για αυτό που σε ρώτησα στο τελευταίο post πριν από αυτό , thanks

andrew1989

New Member

λοιπόν παιδιά, τελικά κατέληξα στην εξής θεραπεία (αν και αφήνω λίγο σε αναμονή την αιματολογική εξέταση).... regaine πρωί βραδυ (θα προσπαθήσω να αντέχω την αντεπίδραση του αυτήν την φορα και ελπίζω να σταματήσει κάποια στιγμή...?!) και πριν από κάθε χρήση του regaine θα πλένω το κεφάλι μου με το T/Gel Greasy ...
τι γνώμη έχετε ?

Maria

New Member

andrew δε χρειάζεται να πλένεις το κεφάλι σου κάθε φορά πριν βάλεις το regain! Μια φορά τη μέρα λούσιμο είναι αρκετό!!!
Επίσης δεν έχεις συμπεριλάβει κάποιο DHT blocker στη θεραπεία σου (το οποίο είναι και πιο σημαντικό από τη μινοξιδίλη) διότι ενώ με το ρεγκαιν προσπαθείς να πιέσεις τους θύλακες να βγάλουν νέα τρίχα, αφήνεις την αιτία της τριχόπτωσης (DHT) να σου τους αποδυναμώνει. Γιατί δεν βάζεις κάτι τοπικά αφού είσαι ενάντια στα χάπια;
Τέλος το Τ-gel νομίζω δεν ενδείκνυεται για καθημερινό λούσιμο ή αν ενδείκνυται, είναι μόνο για κανα μήνα θεραπεία και μετά συντηρηση μια στο τόσο. Μη συνηθίσεις το κεφάλι σου στο πλύσιμο με ισχυρά σαμπουάν σε καθημερινή βάση.. Καλύτερα να τα έχεις σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης να τα χρησιμοποιήσεις. Το κεφάλι συνηθίζει τη δραστική ουσία του σαμπουάν και μετά δεν ωφελείται το ίδιο.. Καλό είναι να αλλάζουμε γενικά σαμπουάν από καιρό σε καιρό.

giannis1991

Well-Known Member

πρεπει να παρεις και ενα dht blocker(τοπικο ή oral)......
επισης γιατι δεν παιρνεις και το fungoral ωστε να μη χρησιμοποιεις τοσο πολυ το t-gel?
δηλαδη 2 φορες το fungoral και 4 φορες το t-gel....(για 6 λουσιματα τη βδομαδα)...

andrew1989

New Member

DHT μπλοκέρ? όπως (εκτος απο χαπακια)????????????? το fungoral ήταν να το πάρω ,αλλα m είπε η φαρμακοποιός πως ενδεικνύετε σε άτομα p έχουν υπερβολική πιτυρίδα ktlp... και πως είναι καλύτερο να βάζο όσο λιγότερα προϊόντα για να δράση καλύτερα η μινοξιδίλη.. επίσης ρε παιδία πριν κάθε χρήση του regaine πρέπει να πλενο τ κεφαλι μ....

Σπύρος

Μέλος του προσωπικού

για dht blocker δες - http://www.hairlossgr.com/forum/index.php/board,16.0.html
καλό είναι 1 φορά την ημέρα λούσιμο-εσύ αποφασίζεις το πότε
μπορείς να ξεπλένεις με ζεστό νερό το κεφάλι σου πριν από κάθε χρήση-εννοείται πάντα στεγνώνεις

Κατάσταση
Δεν είναι ανοικτή για περαιτέρω απαντήσεις.
Μπλουζα