Ανδρογενής Αλωπεκία στα 24 - Τα χω χασει ολα

Καλησπερα. Ειμαι 24 και οπως λεει ο τιτλος ΥΠΟΦΕΡΩ (ψυχολογικα) απο την Ανδρογενη Αλωπεκια απο τα 15 μου περιπου οταν και ειδα το πρωτο χωρισματακι στην κορυφη του κεφαλιου μου. Ναι ξερω πολυ μικρος. Στα 18 μου ειχα ξεκινησει Μινοξιδιλη και αρχικα ειχε θεαματικα αποτελεσματα αλλα μετα απο κανα χρονο το προβλημα συνεχισε μεχρι που στα 21 μου τη σταματησα γιατι δεν ειχε νοημα και ηταν πολυ ακριβη. Ο δερματολογος μου μου ειχε μιλησει και για ενα χαπι αλλα δεν μου το συστεισε λογω του οτι ειμαι μικρος. Κανω υπομονη χρονια τωρα, προσπαθω να τα καλυψω οσο μπορω, βαζω και ενα καλυπτικο σαν πουδρα, λογικα καποιοι θα το ξερετε, αλλα δεν μπορει να συνεχισει η ζωη μου ετσι. Το προβλημα προχωραει συνεχεια. Νιωθω απαισια και ετοιμος να βαλω τα κλαματα καθε μερα, δεν μπορω να με βλεπω στον καθρεφτη, με εχει διαλυσει ψυχολογικα αυτο γιατι βλεπω και ρατσισμο για τους φαλακρους γυρω μου και βλεπω οτι ο,τι μαλλι μου εχει απομεινει θα χαθει και αυτο (που ηδη εχει χαθει - εχει μεινει λιγο χνουδι που φοβαμαι πως θα πεσει και αυτο σε λιγο καιρο). Ναι ειμαι 24 και ειμαι στο σταδιο 6 (αν δεν κανω λαθος). Σας παρακαλω οποιος μπορει να με βοηθησει και να με συμβουλεψει τι να κανω, νιωθω απαισια με τον εαυτο μου και δεν μπορω με τιποτα να χωνεψω την ιδεα να ξυρισω το κεφαλι μου. Σκεφτομαι ειτε να βαλλω περουκινι ειτε να παω για μεταμοσχευση. Δυστυχως λογω κοροναιο ειναι απαγορευτικο να παω και οπουδηποτε και νιωθω πιο αβοηθητος. Επισης φοβαμαι ΠΑΡΑ πολυ την μεταμοσχευση μαλλιων για πολλους λογους. Με εχει σκοτωσει ολο αυτο και δεν ξερω που να ζητησω βοηθεια. Σας ευχαριστω για τον χρονο σας.
 

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Nik.Mos

Well-Known Member
Καλησπερα φιλε μου καλωσηρθες στο φορουμ.
To μονο σιγουρο ειναι οτι ολοι εδω μεσα συμπασχουμε και συμμεριζομαστε την συναισθηματικη σου απογνωση.Για αρχη ,να προσπαθησεις να ηρεμησεις και να μην αιχμαλωτιζεσαι στην αρνητικοτητα,το ξερω πως ακουγεται ακατορθωτο,μαζι σου..Αλλα πρεπει!
Δεν εισαι μονος σε αυτο..
Τις ιδιες φρικες βαραμε και βαρεσαμε ολοι μας καποια στιγμη απλα να ξερεις οτι ο τροπος που νιωθεις τωρα σιγουρα δεν θα σε βοηθησει να παρεις τις καλυτερες αποφασεις.
Μην επιτρεψεις στον εαυτο σου να πεσει θυμα της αναγκης για αμεση αποκατασταση του προβληματος μεσω μεταμοσχευσης,γιατι στο μελλον θα το μετανιωνεις πικρα.Ψαξε πρωτα πολυ καλα ,ενημερωσου διαβασε και μην πεσεις θυμα κανενος επιτηδειου που θα προσπαθησει να εκμεταλλευτει τον τροπο που νιωθεις για προσωπικο του οφελος..Και υπαρχουν αρκετοι εκει εξω
Αν θες και νιωθεις ανετα ανεβασε φωτογραφιες και σιγουρα θα βρεθουν και πιο εμπειρα μελη να σε καθοδηγησουν.

Υ.γ. Καποιοι ανθρωποι παντα ηταν και παντα θα ειναι κακοι,εσυ να εχεις πιστη στον εαυτο σου και να πατας στα ποδια σου γερα.
Για ολα υπαρχει λυση αρκει να υπαρχει αισιοδοξια και ψυχραιμια.
Φιλικα
 

kharmacoma

Well-Known Member
Όλοι περάσαμε αυτό που νιώθεις και μάλιστα σε άλλες εποχές που δεν υπήρχε λύση, τώρα υπάρχει!!

Μπορείς να βάλεις φωτογραφίες να δούμε το πρόβλημα;
 
Τελευταία επεξεργασία:

John_John1

Ειδικός συνεργάτης HDC Hair Clinic Cyprus.
Μην σκέφτεσαι την μεταμόσχευση μπορεί να υπάρχει πρόβλημα και στην δότρια αν είσαι μεγάλη βαθμίδα αραίωσης.
Πρέπει να σε δούμε σε φωτογραφίες.
 
Καλησπερα και ευχαριστω πολυ για τα σχολια σας. Ενεκα της καραντινας εχω αφησει αρκετα μακρυ το "μαλλι" οποτε η διαφορα ειναι εντονα αισθητη. Αργησα μερικες μερες γιατι πραγματικα ουτε να με βλεπω στον καθρεφτη δε θελω. Μαζεψα οσο κουραγιο ειχα ομως και σας δειχνω το κεφαλι μου. Ναι αυτο το κεφαλι ανηκει σε 24χρονο. Μιλαω σοβαρα. Ρεκορ γκινες και ρεκορ γκινιας.
 

Συνημμένα

  • IMG_20201118_212151.jpg
    IMG_20201118_212151.jpg
    615.4 KB · Προβολές: 142
  • IMG_20201118_212011.jpg
    IMG_20201118_212011.jpg
    694.2 KB · Προβολές: 142

vag25

Well-Known Member
Kαταρχας να σου πω οτι δεν εισαι ο μονος που εχει τοσο θεμα στα 24. Ειχα συμφοιτητες που ηταν λιγο καλυτερα η το ιδιο και χειροτερα.

Τωρα για το τι μπορεις να κανεις. Η φινα ειναι για παντα(χρηση) και θα σου κρατησει ισως στο ιδιο σημειο η και καλυτερα τις γεφυρες. Ισως λιγο πιο ψηλα το crown, Μετα μπορεις να το παλεψεις για ενα απλα αξιοπρεπες αποτελεσμα με μμ. Να γεμισει λιγο το κεφαλι σου με μια μμ.
 

Kostas97

Well-Known Member
Οπως τα λεει και ο Βαγγ. Δεν μπορεις να περιμενεις να γεμισεις μαλλι αλλα να παρεις ενα καλυτερο αποτελεσμα απο τωρα. Φαινεται να εχεις καλη δοτρια παντως που αυτο ειναι ενα θετικο. Μια απορια εχω πως και δεν κοιταξες νωριτερα καποια λυση;
 
Σας ευχαριστω παρα πολυ για τις απαντησεις σας. Δεν εχω γνωρησει κανεναν στην ηλικια μου με τετοιο θεμα και σε συνδιασμο οτι δεν εχω ουτε ωραια χαρακτηριστικα στο προσωπο εχω φαει απειρο μπουλινκ και στη σχολη και στον στρατο. Ολοι βουρτσες τα μαλλια τους οποιον εχω γνωρησει. Οποτε η αυτοπεποιθηση μου ειναι υπο το 0. Το ειχα ψαξει το θεμα απο τα 17-18 και επαιρνα μινοξιδιλη (και ενα αναμεικτο μειγμα που εκανε ο φαρμακοπειος που εκανε θεαματικα αποτελεσματα στις αρχες) μεχρι τα 21. Μετα για διαφορους λογους κυριως οικονομικους, δεν ξανασχοληθηκα να παω σε γιατρο και το συγκεκριμενο χαπι το φοβαμαι για τις παρενεργιες του. Αν ηξερα πως θα βγαλω μαλλι σιγουρα εστω μπροστα για τη μοστρα θα το επαιρνα, αλλα στο σημειο που εχει φτασει η φαλακρα μου τωρα δεν ξερω αν εχει νοημα να ρισκαρω πιθανες παρενεργιες με φινα.

Το μονο "καλο" που παρατηρω ειναι οτι ενω το αραιωμα εξαπλωθηκε πολυ μεχρι τα 17, παραμενει σχετικα σταθερο το χνουδι σε ολο το τριχωτο με εξαιρεση οτι απο το 2018 μεχρι σημερα μια τουφα που ειχα μπροστα στο κεφαλι μετατραπηκε επισης σε χνουδι. Τουλαχιστον να μπορω να βαζω τοπικ ακομα ρε γαμωτο. :p
 

Georgie

Well-Known Member
Τι υπάνθρωποι υπαρχουν ρε γαμωτο .
Σου έκαναν bullying παλικαράκι μου επειδή έτυχε να καραφλιασεις, η επειδή είχες πεταχτά αυτιά ξέρω γω ?
Τι Αλήτες ειναι αυτοί ρε !
Το 2020!!
Και τι γονείς τους μεγάλωσαν.
Αν το παιδι μου έκανε ποτε αρνητικό σχόλιο σε Άνθρωπο για την εμφάνιση, το χρωμα, τη σεξουαλικότητα η οποιαδήποτε αλλη αιτία
Ειλικρινά θα ντρεπόμουν που ειμαι πατερας .
 

spi

Well-Known Member
Κρίμα για όλους αυτούς που σου έκαναν τέτοια σχόλια. εδώ να πω ότι κι εμένα μου λέγανε για την αραίωση στους κροτάφους εκεί γύρω στα 20 και πότε μου δεν με πείραξε οπότε είναι και θέμα ανθρώπου. Παρόλα αυτά εγώ πιστεύω ότι έχεις μια βάση που μπορεί να σου καλυτερεύσει την εικόνα αρκεί να ξέρεις τι αποτέλεσμα θα παρεις και σίγουρα αυτό θα είναι αραιό. Και λόγω της κατάστασης αλλά και του χρώματος της τρίχας (όσο αφορά την ψευδαίσθηση). Φαίνεται να έχει ψηλές γέφυρες το κακό είναι ότι είσαι 24 και δεν ξέρουμε που θα πάνε στο εγγύς μέλλον.
Πάντως εγώ έχω γνωρίσει κι άλλους συνομήλικους σου με παρόμοια κατάσταση απλά όταν είσαι ο παθών και σε επηρεάζει τόσο ψυχολογικά δεν μπορείς να το δεις
 

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

John_John1

Ειδικός συνεργάτης HDC Hair Clinic Cyprus.
Τι υπάνθρωποι υπαρχουν ρε γαμωτο .
Σου έκαναν bullying παλικαράκι μου επειδή έτυχε να καραφλιασεις, η επειδή είχες πεταχτά αυτιά ξέρω γω ?
Τι Αλήτες ειναι αυτοί ρε !
Το 2020!!
Και τι γονείς τους μεγάλωσαν.
Αν το παιδι μου έκανε ποτε αρνητικό σχόλιο σε Άνθρωπο για την εμφάνιση, το χρωμα, τη σεξουαλικότητα η οποιαδήποτε αλλη αιτία
Ειλικρινά θα ντρεπόμουν που ειμαι πατερας .

Εγω ακόμη τρώω bulluing ακόμη και με μαλλιά...πολλοί ξέρουν έκανα μεταμόσχευση και στην δουλειά και φίλοι πάρα πολλοί άλλα ακόμη λένε....βεβαία εγώ είμαι τέτοιο άτομο ότι και να με πεις θα το δω χιουμοριστικα Η ζωή είναι μικρή για να ασχολούμαι το τι θα πει ο κόσμος.
 

John_John1

Ειδικός συνεργάτης HDC Hair Clinic Cyprus.
Εγω πιστεύω η φιναστεριδη είναι άχρηστη στην περίπτωση του παιδιού.
Η δότρια μεν φαίνεται καλή άλλα θα ήθελα καθαρότερες φωτογραφίες από πίσω και από τα δυο πλαϊνά.
Αν η δότρια εκτιμηθεί καλή χωρίς να παρουσιάσει μελλοντικό πρόβλημα μπορεί να πάρει ένα αποτέλεσμα και με λίγη χρήση τοππικ όπως & κοντό κούρεμα να αλλάξει η εικόνα του.
Πατέρας πάππους να φανταστώ είναι στην ίδια κλίμακα αραίωσης?
 

DoctorWho

Well-Known Member
Δυστυχώς είναι πολύ αργά για φίνα ειδικα δεδομένου ότι όπως είπες η κατάσταση είναι ήδη κάποια χρόνια έτσι, οπότε το να πάρεις φίνα με τη λογική ότι θα βελτιωθεί σε μαγικό βαθμό το μαλλί έτσι ώστε να έχει νόημα να σκεφτείς μείζονα μεταμόσχευση τεράστιου κόστους και αμφιβόλου αποτελέσματος και μετά αναγκαστική εφόρου ζωής λήψη φινας (αν κάνεις μεταμόσχευση σε αυτή την ηλικία έχοντας πάρει φίνα δεν έχει γυρισμό.) Η γνώμη μου είναι ότι δεν αξίζει. Θα συστήσω να τα ξυρίσεις φουλ, να ξεκινήσεις γυμναστήριο και διατροφή και να βρεις κάποιον ψυχολόγο ή ψυχίατρο που να προσφέρει συμπεριφορική και γνωστική ψυχοθεραπεία (CBT) για να σε βοηθήσουν να αντιμετωπίσεις και να αποδεχθείς την κατάσταση. Είμαστε στην ίδια ηλικία και μπορώ να αντιληφθώ την ψυχική σου κατάσταση αυτή τη στιγμή ωστόσο αν θέλεις να διοχετεύσεις ενέργεια και χρήμα στη βελτίωση της ποιότητας ζωής σου αυτή τη στιγμή το φόρουμ και γενικά οτιδήποτε περί θεραπειών τριχόπτωσης δεν θα σε βοηθήσει. Καλή σου συνέχεια φίλε μου.
 

John_John1

Ειδικός συνεργάτης HDC Hair Clinic Cyprus.
Αν προχωρούσε σε μεταμόσχευση ξέχασα να πω το καλύτερο είναι να περιμένει ως τα 27 όχι από τώρα για να δει πως θα εξελιχθεί και η δότρια να δώσει λίγο χρόνο...Η ζωή δεν τελειώνει ούτε στα 40 που είμαστε τώρα όποτε υπομονή.
Φίλε Dr.Who αν η δότρια όπως φαίνεται κρατηθεί έτσι θα μπορούσε κάπως να βελτιωθεί αν και έχουμε απορρίψει αρκετά άτομα από το φόρουμ με μεγάλες κλίμακες και δότρια χάλια εδώ είμαι λίγο πιο θετικός λόγο δότριας.
 

NGL

Member
Καλησπερα φιλε μου ! καταρχην ηρεμησε γιατι ενας τεραστιος αριθμος ανθρωπων εχει περασει και περναει ,αυτο που περνας εσυ !
Το μπουλινγκ εχει να κανει με τους ανθρωπους..βρες τους καταλληλους ανθρωπους που να σ εκτιμουν σαν ατομο , φιλο κτλ και στειλε στο καλο αυτους που προσπαθουν να σε μειωσουν..
Η συμβουλη μου μετα απο πολλαααα χρονια ταλαιπωριας με τα μαλλια ειναι μια στην παρουσα φαση..
Ξυρισε τα με ξυριστικη μηχανη και αν θες και κατι παραπανω κοιτα για ενα καλο - οικονομικο ελαφρυ SMP αρχικα οχι μονιμο...εισαι ΠΟΛΥ τυχερος να ξερεις που δεν εχεις τον περιορισμο να τα ξυρισεις ( να το θυμασαι καλα αυτο )!!
Ταυτοχρονα ξεκινα ΦΙΝΑ να σταθεροποιησεις την δοτρια και αργοτερα να κοιταξεις για ΜΜ ..υπαρχουν παρα πολλα παραδειγματα κι εδω μεσα αλλα και γενικοτερα που περιπτωσεις ασυγκριτα χειροτερες απ την δικη σου εχουν παρα παρα πολυ καλα αποτελεσματα !
 

TH24

Member
Για μένα φίλε μου η ηλικία σου είναι απογορευτικη για μεταμόσχευση σε συνδιάσμος με το πρόβλημα σου. Είτε πας για φουλ ξύρισμα είτε πας για hair system το οποίο να είναι ποιοτικό. Στις μέρες μας τα hairsystem έχουν βελτιωθεί πολύ, ίσως μια βόλτα στο YouTube να σε πείσει. Όπως και να έχει καλή τύχη σε ότι και να κάνεις
 

DoctorWho

Well-Known Member
Αν προχωρούσε σε μεταμόσχευση ξέχασα να πω το καλύτερο είναι να περιμένει ως τα 27 όχι από τώρα για να δει πως θα εξελιχθεί και η δότρια να δώσει λίγο χρόνο...Η ζωή δεν τελειώνει ούτε στα 40 που είμαστε τώρα όποτε υπομονή.
Φίλε Dr.Who αν η δότρια όπως φαίνεται κρατηθεί έτσι θα μπορούσε κάπως να βελτιωθεί αν και έχουμε απορρίψει αρκετά άτομα από το φόρουμ με μεγάλες κλίμακες και δότρια χάλια εδώ είμαι λίγο πιο θετικός λόγο δότριας.
Το ερώτημα είναι με ποια λογική θα κάνει τη μεταμόσχευση και εάν θα πρέπει αυτή να λογισθει μόνο υπό την προϋπόθεση της εφόρου ζωής φινας... Προσωπικά οι hairline που έχω δει σε άτομα με nw5+ μετά από μεταμόσχευση ήταν πάντα πολύ ψηλές, η πυκνότητα πολύ χαμηλή και γενικότερα το τελικό αποτέλεσμα πολύ μέτριο ειδικά όταν μιλάμε για άτομο κάτω των 30 που θέλει εμφάνιση αντίστοιχη της ηλικίας του. Το να πάρει τόσα ρίσκα και να δαπανήσει τόσο χρόνο και χρήμα για ένα τόσο μέτριο αποτελέσματα στην καλύτερη των περιπτώσεων μου φαίνεται τζάμπα κόπος. Τα μαλλιά δεν είναι αυτοσκοπός αλλά μέσο για την καλύτερη εικόνα. Αν την ίδια εικόνα την είχε άτομο 34 ετών θα έλεγα με τα 1000 πάρε φίνα και ξεκινά αποταμίευση... Αλλά όπως είπες κι εσύ τη μμ θα πρέπει να αρχίσει να τη σκέφτεται στα 27 και ίσως αξίζει να πάρει για την ώρα φίνα. Έτσι όμως βάζει το ψυχολογικό θέμα κάτω από το χαλί γιατί λέει στον εαυτό του ότι θα ξανασχοληθω σε 3 χρόνια πάλι οπότε δεν κάνει την απαραίτητη διεργασία για την αποδοχή της κατάστασης. Και τα hairsystems είναι επίσης λάθος επιλογές. Όλα αυτά είναι υπεκφυγές από την πραγματικότητα του "δεν θα έχω μαλλιά" η οποία όμως είναι ουσιαστικά δεδομένη..
 

vag25

Well-Known Member
δες εδω τι θα μπορουσε να δωσει η φινα στο κεφαλι σου μαζι με μια μμ σε καποιον πολυ καλο γιατρο.
Ισως να εδινε και περισσοτερα σε σενα η φινα γιατι αυτος ειναι 35 και εσυ 24, αλλα μη περιμενεις και θαυματα.



Βεβαια εδω βλεπουμε ενα θαυμα.
 

John_John1

Ειδικός συνεργάτης HDC Hair Clinic Cyprus.
Το ερώτημα είναι με ποια λογική θα κάνει τη μεταμόσχευση και εάν θα πρέπει αυτή να λογισθει μόνο υπό την προϋπόθεση της εφόρου ζωής φινας... Προσωπικά οι hairline που έχω δει σε άτομα με nw5+ μετά από μεταμόσχευση ήταν πάντα πολύ ψηλές, η πυκνότητα πολύ χαμηλή και γενικότερα το τελικό αποτέλεσμα πολύ μέτριο ειδικά όταν μιλάμε για άτομο κάτω των 30 που θέλει εμφάνιση αντίστοιχη της ηλικίας του. Το να πάρει τόσα ρίσκα και να δαπανήσει τόσο χρόνο και χρήμα για ένα τόσο μέτριο αποτελέσματα στην καλύτερη των περιπτώσεων μου φαίνεται τζάμπα κόπος. Τα μαλλιά δεν είναι αυτοσκοπός αλλά μέσο για την καλύτερη εικόνα. Αν την ίδια εικόνα την είχε άτομο 34 ετών θα έλεγα με τα 1000 πάρε φίνα και ξεκινά αποταμίευση... Αλλά όπως είπες κι εσύ τη μμ θα πρέπει να αρχίσει να τη σκέφτεται στα 27 και ίσως αξίζει να πάρει για την ώρα φίνα. Έτσι όμως βάζει το ψυχολογικό θέμα κάτω από το χαλί γιατί λέει στον εαυτό του ότι θα ξανασχοληθω σε 3 χρόνια πάλι οπότε δεν κάνει την απαραίτητη διεργασία για την αποδοχή της κατάστασης. Και τα hairsystems είναι επίσης λάθος επιλογές. Όλα αυτά είναι υπεκφυγές από την πραγματικότητα του "δεν θα έχω μαλλιά" η οποία όμως είναι ουσιαστικά δεδομένη..

Πρέπει να περιμένει...Δύσκολα αποδεχόμαστε δυστυχώς τον ευατο μας στο θέμα φαλάκρας,συνήθως κλεινόμαστε δεν έχουμε όρεξη να βγούμε να κάνουμε τίποτα,να φλερτάρουμε...βέβαια λάθος και μετά φτάνουμε σε μια ηλικία και τραβάμε τα μαλλιά μας που δεν έχουμε.
Στα 30 και εγώ είχα κατάθλιψη από το μαλλί αλλά πιστεύω και σε ψυχολόγο να πήγαινα θα με βοηθούσε στιγμιαία είναι πολύ δύσκολο το κομμάτι τις φαλάκρας πρέπει να είσαι εκ γεννηθείς δυνατός χαρακτήρας σε αυτά τα θέματα.
Κοιτά τόσο χρήμα οκ δεν γνωρίζουμε τα οικονομικά του καθενός και τι τραβάει άλλα οι μεταμοσχευσεις πλέον έχουν φτάσει σε πολύ χαμηλές τιμές από πριν 2-3 χρονιά.
 
Μπλουζα