ΑΥΤΟ είναι το καλύτερο και φτηνότερο topical ....

Παναγιωτης

Μέλος του προσωπικού
Απ: ΑΥΤΟ είναι το καλύτερο και φτηνότερο topical ....

φυσικα και θελει
παραλειψη μου

το ποστ του ακη νομιζω ειναι οτι καλυτερο για να την φτιαξεις

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

sovagg

New Member

Ρε γμτ εφτιαξα τη συνταγη του Ακη βημα προς βημα και δεν μου βγηκε.Μα τοση λιγη σπιρο μενει μετα το φιλτραρισμα?Ειναι φυσιολογικο??Να φανταστεις την εφτιαξα πριν 5 μερες και εχω ακομα 7-8ml!!Κανω κατι λαθος ή βγαινει φυσιολογικα τοσο λιγη??(Βαζω 2 φορες τη μερα)

geofish

New Member

sovagg, να υποθέσω ότι πηρές τελικό διάλυμα περίπου 27-28 ml αν βάζεις 1 ml Χ2 φόρες μέρα. Απέχει αρκετά από τα 40 ml του Άκη
Ο Άκης χρησιμοποίει την αλκοόλη και προπυλενογλυκόλη μαζί στην αρχή. Επειδή η προπυλενογλυκόλη έχει αρκετά μεγάλο ιξώδες, έχει ως αποτέλεσμα το διάλυμα να γίνει ελαφρώς πιο παχύρευστο και πιο αργό στο φιλτράρισμα.
Αν θέλεις κάντο όπως εγώ, χρησιμοποίησε μονό αλκοόλη στην αρχή και ύστερα μετά το φιλτράρισμα προσθέτεις την προπυλενογλυκόλη και το νερό.
Δηλ παίρνεις 60 ml αλκοόλης διαλύεις μέσα τα 20 χάπια που τα έχεις τα κάνει σκόνη προηγουμένως. Ανακατεύεις καλά και το αφήνεις για ένα βράδυ. Την επόμενη φιλτράρεις και το αφήνεις για κανένα 10 λεπτό. Αν έχει ακόμη υγρό στο φίλτρο και δεν στάζει άλλο, το υγρό στο φίλτρο το ξαναφιλτράρεις σε ένα καινούργιο.
Λογικά θα έχεις τώρα γύρω στα 45-50 ml υγρού. Από κει και περά προσθέτεις μέχρι τα 100ml την προπυλενογλυκόλη και το νερό στις αναλογίες που θελεις.
Εγώ πάντως χρησιμοποιώ αναλογίες που στο τελικό διάλυμα να είναι 50% αλκοόλης 35% νερό και 15% προπυλενογλυκόλη.

sovagg

New Member

geofish είπε:
Ανακατεύεις καλά και το αφήνεις για ένα βράδυ.

Eννοεις το αφηνω για ενα βραδυ στο ψυγειο??Χωρις να το φιλτραρω σε αυτο το σταδιο ακομα??

geofish

New Member

Ακριβώς, πριν το φιλτράρισμα το αφήνεις στο ψυγείο. Αλλά και το τελικό διάλυμα μετά το βάζεις στο ψυγείο για συντήρηση.

eveles

New Member

tropheus, εδω και 3 μηνες δεν εχω δει αποτελέσματα. μαλλον χειροτερα τα πραγματα. καθε μεσημερι που βαζω μενουν παρα πολλες τριχες στα χερια μου και ετσι λεω να το διακοψω.
παραλληλα βαζω πρωι και βραδι rogaine foam.

tropheus

Well-Known Member

eveles είπε:
tropheus, εδω και 3 μηνες δεν εχω δει αποτελέσματα. μαλλον χειροτερα τα πραγματα. καθε μεσημερι που βαζω μενουν παρα πολλες τριχες στα χερια μου και ετσι λεω να το διακοψω.
παραλληλα βαζω πρωι και βραδι rogaine foam.

Ελάττωσε το rogain foam σε μία φορά την ημέρα και συνέχισε τη spiro ... Σε πολλούς (και εγώ μέσα σε αυτούς) η χρήση rogain foam πάνω από μια φορά οδηγεί σε αδιάκοπη τριχόπτωση (να θυμάσαι όμως ότι τα μαλλιά αυτά δε χάνονται αλλά ξαναβγαίνουν).

Στα 18 μου είχα τα λιγότερα μαλλιά από όλους τους συμμαθητές μου και έβλεπα να μου πέφτουν τα μαλλιά συνεχώς. Τώρα είμαι σχεδόν 40 χρονών είμαι NW2 και οι συμμαθητές μου (πολλούς από αυτούς τους βλέπω ακόμη είτε άμεσα είτε μέσω Facebook) έχουν ΟΛΟΙ λιγότερα μαλλιά από εμένα ή δεν έχουν και καθόλου μαλλιά...

Γιατί:

ΣΗΜΑΣΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΟΣΕΣ ΤΡΙΧΕΣ ΠΕΦΤΟΥΝΕ ΑΛΛΑ ΠΟΣΕΣ ΞΑΝΑΒΓΑΙΝΟΥΝ ...

eveles

New Member

οκ θα το κανω και ελπιζω να παει καλα!
spiro να βάζω μία φορα την μερα?
ειναι προτιμότερο spiro πρωι και rogaine βραδι ή το αντιθετο?
ευχαριστω.

Σπύρος

Μέλος του προσωπικού

eveles είπε:
ευχαριστω.
αν δεν χρησιμοποιείς και άλλο dht blocker,τότε είναι προτιμότερο/λογικότερο να βάζεις 1ml σπιρο πρωί και 1 βράδυ και ενδιάμεσα μινοξ. ;D

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

eveles

New Member

Σπύρος είπε:
[quote author=eveles link=topic=386.msg14676#msg14676 date=1247175291]
ευχαριστω.
αν δεν χρησιμοποιείς και άλλο dht blocker,τότε είναι προτιμότερο/λογικότερο να βάζεις 1ml σπιρο πρωί και 1 βράδυ και ενδιάμεσα μινοξ. ;D
[/quote]

σε ευχαριστώ Σπύρο.

tropheus εσύ τι προτείνεις-χρησιμοποιείς? μία φορα spiro ανα ημέρα, ή δύο?

nickgr01

New Member

Παιδια καλησπερα,
νεος χρηστης οποτε συγχωρηστε την ερωτηση σε περιπτωση που εχει ξανα αναφερθει.
Δεν εχω καταλαβει ποση ωρα πρεπει να την αφηνουμε στο κεφαλι μας (αν υποθεσουμε χρηση 2 φορες την ημερα χ 1ml την φορα) μεχρι να λουστουμε καθως και αν ειναι αναγκαιο το λουσιμο μετα απο καθε χρηση (υπαρχει προβλημα να αφησουμε το διαλυμα στο κεφαλι μας);

Ευχαριστω.

tropheus

Well-Known Member

eveles είπε:
tropheus εσύ τι προτείνεις-χρησιμοποιείς? μία φορα spiro ανα ημέρα, ή δύο?

Συνήθως χρησιμοποιώ spiro 1 φορά την ημέρα αλλά όποτε μπορώ (βρίσκομαι στο σπίτι μου για αρκετή ώρα) βάζω και δεύτερη φορά.

Σημασία φίλε eveles έχει η διάρκεια στη θεραπεία...

sovagg

New Member

geofish είπε:
sovagg, να υποθέσω ότι πηρές τελικό διάλυμα περίπου 27-28 ml αν βάζεις 1 ml Χ2 φόρες μέρα. Απέχει αρκετά από τα 40 ml του Άκη
Ο Άκης χρησιμοποίει την αλκοόλη και προπυλενογλυκόλη μαζί στην αρχή. Επειδή η προπυλενογλυκόλη έχει αρκετά μεγάλο ιξώδες, έχει ως αποτέλεσμα το διάλυμα να γίνει ελαφρώς πιο παχύρευστο και πιο αργό στο φιλτράρισμα.
Αν θέλεις κάντο όπως εγώ, χρησιμοποίησε μονό αλκοόλη στην αρχή και ύστερα μετά το φιλτράρισμα προσθέτεις την προπυλενογλυκόλη και το νερό.
Δηλ παίρνεις 60 ml αλκοόλης διαλύεις μέσα τα 20 χάπια που τα έχεις τα κάνει σκόνη προηγουμένως. Ανακατεύεις καλά και το αφήνεις για ένα βράδυ. Την επόμενη φιλτράρεις και το αφήνεις για κανένα 10 λεπτό. Αν έχει ακόμη υγρό στο φίλτρο και δεν στάζει άλλο, το υγρό στο φίλτρο το ξαναφιλτράρεις σε ένα καινούργιο.
Λογικά θα έχεις τώρα γύρω στα 45-50 ml υγρού. Από κει και περά προσθέτεις μέχρι τα 100ml την προπυλενογλυκόλη και το νερό στις αναλογίες που θελεις.
Εγώ πάντως χρησιμοποιώ αναλογίες που στο τελικό διάλυμα να είναι 50% αλκοόλης 35% νερό και 15% προπυλενογλυκόλη.

Ρε αρχοντα πως το φιλτραρεις?20 ωρες το εχω στο ψυγειο στο φιλτρο και εχουν πεσει πεντε σταγονες μονο!!!!Τι κανω λαθος??Αν δεν το φιλτραρω,δεν κανω δουλεια?? ::) ???

geofish

New Member

Sovagg, να υποθέσω ότι χρησιμοποιείς φίλτρο του καφέ ενώ εγώ χρησιμοποιώ διηθητικό χαρτί.
Η αλήθεια ότι το φίλτρο του καφέ είναι λίγο πιο δύσκολο στο φιλτράρισμα σε δόκιμη που έκανα.
Παρ όλα αυτά γίνεται και με αυτό με μερικά tip
Λοιπόν για διάλυμα 100 ml, θα διαλύσεις τα 20 χαπάκια σε λίγο παραπάνω ποσότητα αλκοόλης (πχ 80 ml) ανακατεύεις καλά και το αφήνεις στο ψυγείο για 24 ώρες.
Την επόμενη το ξανά ανακατεύεις καλά και το φιλτράρεις σε θερμοκρασία δωματίου (όχι στο ψυγείο).
Το αφήνεις για λίγο (30 λεπτά) να αρχίζει να στάζει. Αν δεις ότι δεν στάζει άλλο ή στάζει λίγο παίρνεις ένα κουταλάκι και παίρνεις την σκόνη (λάσπη) που έχει κάτσει στο πάτο του φίλτρο. Το αφήνεις ακόμη λίγο να στάζει (αλλά 30 λεπτά).
Το υγρό που έχει μένει στο φίλτρο το φιλτράρεις σε ένα καινούργιο φίλτρο και το αφήνεις πάλι να στάζει.
Λογικά θα πρέπει να έχεις τώρα 40-45 ml υγρού το οποίο το συμπληρώνεις ως τα 100 με νερό και προ/γλυκόλη.
Ελπίζω να σε βοήθησα, κάντο και ενημέρωσε με.

Στην ερώτηση αν δεν το φιλτράρεις τι γίνεται, τότε θα έχεις ένα διάλυμα με άχρηστα τα συστατικά του χαπιού συν ότι αν το βάλεις στο μαλλί αφού ξεραθεί θα νομίζεις ότι έχεις πιτυρίδα λόγο της σκόνης.

nickgr01

New Member

Geofish διηθητικό χαρτί απο που μπορω να προμηθευτω;

Άκης

Administrator

Με το φίλτρο του καφέ, είναι λίγο ζόρι, αλλά σου εξασφαλίζει ότι δεν θα περάσει τπτ άχρηστο, αλλά θα περάσουν μόνο το υγρό μαζί με ότι έχει διαλύσει (την spiro).

Μην αλλάζετε κατά πολύ την δοσολογία, γιατί θα πρέπει όλα τα συστατικά να είναι στανταρ, αλλιώς το διάλυμα βγαίνει ασταθές.

nickgr01

New Member

Ακη μια ερωτηση για την σπιρονολακτόνη. Αναφερεις οτι η τοπικη χρηση της σπιρονολακτόνης στην ποσοτητα που αποροφαται απο τον οργανισμο (1 ml 2 φορες την ημερα χρηση) ειναι εξαιρετικα δυσκολο να παρουσιασει ανεπιθυμητες ενεργειες (πχ καρκινογενεση http://www.hairlossgr.com/forum/index.php/topic,386.0.html ) πραγμα που μου ακουγεται απολυτα λογικο, εμεις ομως μιλαμε για χρονια τοπικη χρηση, γνωριζουμε κατι για αυτο; Η σπιρονολακτόνη σε ληψη απο το στομα σε τι περιπτωσεις χρησιμοποιειται και για ποσο (μεγιστο) χρονικο διαστημα;

Άκης

Administrator

Να πω την αλήθεια, πιστεύω ότι η μακροχρόνια χρήσης της 5% spiro x 2 φορές την ημέρα, ενδέχεται να παρουσιάσει μερικά sides, επειδή είναι μεγάλη ποσότητα.

Η 2% είναι πολύ μικρή ποσότητα και δεν προλαβαίνει να περάσει από το αίμα, μιας και μεταβολίζεται τοπικά.
Η spiro έχει μικρή διάρκεια ζωής, ~7 ώρες, που σημαίνει ότι αν βάζεις πρωί-βράδυ, θεωρητικά δεν θα δεις sides.
Γι' αυτό και η μινοξ 2 φορές την ημέρα μπορεί να παρουσιάσει sides, μιας και έχει ~20 ώρες ζωής και εσύ βάζεις κάθε 10πχ.

Διάβασα σε μια έρευνα, κάποιον τον είχαν "σκεπάσει" το σώμα του με spiro και μετά από ώρες του έλεγξαν τα ούρα και δεν υπήρχε ίχνος spiro.

Από το στόμα χρησιμοποιήτε σαν διουρητικό αλλά και σε περιπτώσεις αλλαγής φύλου, σε τρανσέξουαλ πχ (δεν κάνω πλάκα)

Μπλουζα