ΑΛΛΗΛΕΠΙΔΡΑΣΗ ΟΥΣΙΩΝ

Κατάσταση
Δεν είναι ανοικτή για περαιτέρω απαντήσεις.

sovagg

New Member
Οπως λεει κ ο τιτλος του θεματος πιστευω οτι θα ηταν καλο να υπαρχει στο φορουμ ενα θεμα στο οποιο να αναφερουμε ποιες ουσιες αλληλεπιδρουν μεταξυ τους ετσι ωστε να τις χρησιμοποιουμε με διαφορα ωρων ωστε να παρουμε τα επιθυμητα αποτελεσματα...Η πιο γνωστη αλληλεπιδραση ουσιων ειναι ο ψευδαργυρος με τη μινοξιδιλη..Περα απ αυτο υπαρχουν αλλες??Και αν ναι,ποιες??

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Fenimore

Μέλος του προσωπικού
Απ: ΑΛΛΗΛΕΠΙΔΡΑΣΗ ΟΥΣΙΩΝ

Ωραίος sovagg!!! καλό είναι να υπάρχουν όλα μαζεμένα.

Για τo azelaic acid φημολογείτε ότι αλληλεπιδρά με την βιταμίνη B6 και τον ψευδάργηρο (zinc)

sovagg

New Member

Νομιζω καπου εχει αναφερθει επισης οτι η κετοκοναζολη αλληλεπιδρα με την κρεμα αιρολ..

kapa

Μέλος του προσωπικού

η τρετινοιν (airol) αλληλεπιδρα με την κετοκοναζολη,μικοναζολη,μινοξιδιλη,σαλικυλικο οξυ.
η σπιρονολακτονη (aldactone) αλληλεπιδρα με κορτικοστεροειδη,κυκλοσπορινη (neoral).
η κυκλοσπορινη αλληλεπιδρα με σπιρονολακτονη,κετοκοναζολη,μικοναζολη,προγεστερονη,κορτιζονη.

kapa

Μέλος του προσωπικού

Για τo azelaic acid φημολογείτε ότι αλληλεπιδρά με την βιταμίνη B6 και τον ψευδάργηρο (zinc)
συνεργαζονται καλα :22m:
http://www.livestrong.com/article/538315-azelaic-acid-zinc-b6-for-hair-loss/

Fenimore

Μέλος του προσωπικού

kapamarou είπε:
συνεργαζονται καλα :22m:
http://www.livestrong.com/article/538315-azelaic-acid-zinc-b6-for-hair-loss/

Μην πέρνεις όρκο ;)

the invitro study showing a 90% reduction in 5AR from a combination of zinc, b-6, and azelaic acid. Keep in mind however an invitro study does not constitute proof of effectiveness according to the FDA.

kapa

Μέλος του προσωπικού

Fenimore είπε:
Μην πέρνεις όρκο ;)
δεν βαζω και το χερι στην φωτια γιατι δεν το εχω δοκιμασει,ειχα διαβασει ερευνες γι αυτα τα συστατικα οτι μειωνουν κατα πολυ την 5 ar οταν συνδιαζονται μαζι

kapa

Μέλος του προσωπικού

sovagg είπε:
H αιρολ αλληλεπιδρα με τη μινοξ???(!)
αλληλεπιδρουν και μαλιστα πολυ.
ομως εδω πρεπει να κατανοησουμε το εξης.
οι ουσιες αλληλοεξουδετερονονται μονο οταν βρεθουν στο ιδιο δυαλυμα,δηλαδη δεν υπαρχει προβλημα αν βαλει καποιος κρεμα fungoral και στο καπακι μινοξ,η airol και μινοξ.
οι ουσιες καταστρεφονται οταν μεινουν στο ιδιο δυαλυμα μετα απο 24-48 ωρες.
θελει προσοχη πριν αρχισουμε να πεταμε φαρμακα μεσα στην μινοξ.καλυτερα ειναι χωριστα :grandpa:

sovagg

New Member

Thanks καπα κ Lab_hair..Το οτι οι ουσιες αλληλοεξουδετερωνονται μονο οταν βρεθουν στο ιδιο διαλυμα για 24-48 ωρες δεν το γνωριζα ομολογουμενως...Και οτι δεν πρεπει να "πεταμε" ο,τι φαρμακο βρουμε μεσα στη μινοξ ειναι επισης πολυ σωστη αποψη..Αλλη μια ουσια που δεν πρεπει να τη ριχνουμε στη μινοξ ειναι η ντουτα..Πιστευω οτι 2 αυτες ουσιες αλληλεπιδρουν..Χρησιμοποιουσα για παρα πολλους μηνες μινοξ+ντουτα κ το αποτελεσμα μηδεν..Τωρα βαζω double A,το αφηνω καμια ωρα,λουζομαι κ μετα αιρολ+μινοξ..Ετσι πιστευω οτι ειναι καλυτερα γιατι κ οι 2 ουσιες μπορουν να δρασουν χωρις να "εμποδιζει" η μια την αλλη..

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Every1lies

New Member

kapamarou είπε:
η τρετινοιν (airol) αλληλεπιδρα με την κετοκοναζολη,μικοναζολη,μινοξιδιλη,σαλικυλικο οξυ.
η σπιρονολακτονη (aldactone) αλληλεπιδρα με κορτικοστεροειδη,κυκλοσπορινη (neoral).
η κυκλοσπορινη αλληλεπιδρα με σπιρονολακτονη,κετοκοναζολη,μικοναζολη,προγεστερονη,κορτιζονη.

Και εμενα ο μλκας ο δερματολογος μου δωσε μινοξυδιλη με μεσα τρετινοιν, ωραιος.

kapa

Μέλος του προσωπικού

Every1lies είπε:
Και εμενα ο μλκας ο δερματολογος μου δωσε μινοξυδιλη με μεσα τρετινοιν, ωραιος.
μην περειμενεις θαυματα,οι δερματολογοι το εχουν επαγκελμα οχι χομπυ

lab_rat

Member

Εχω στα σκαρια μια λοσιον η οποια θα περιεχει:
  • Aloe Vera
  • Βιταμινη Β3 (Niacin)
  • Βιταμινη Β5 (Pantothenic Acid)
  • Βιταμινη Β6 (P5P)
  • Biotin
  • Inositol
  • Folic Acid
  • Omega 3
  • L-Cysteine
  • L-Arginine
  • L- Carnitine
Και αργοτερα (γιατι τωρα no money) να προσθεσω:
  • Methionine
  • L-Lysine
  • PABA
Τωρα το αιωνιο ερωτημα... Υπαρχει πιθανοτητα αλληλεπθδρασης στις παραπανω ουσιες ( τα 2-6 οπως και το paba ανοικουν στο ιδιο συμπλεγμα βιταμινων οποτε ειναι safe). Κατι διαβασα για L-Arginine και L-Lysine...
Συνεχιζω την ερευνα αλλα οποιος γνωριζει κατι ας πει!

soylios

Member

L-Arginine και L-Lysine αλληλεπιδρουν σιγουρα, εχω διαβασει οτι μονο με σκετη Lysine (χωρις το L- δηλαση) μπορουν να συνδιαστουν,

Β3 (Niacin), Β5 (Pantothenic Acid), Β6 (P5P), Biotin, Folic Acid, L-Cysteine , Methionine, καλυτερα να παρεις μια πολυβιταμινη για τα μαλλια που περιεχει ολες αυτες τις ουσιες απο το στομα + οτι θα εποφεληθεις σε ολο το σωμα σου οχι μονο στα μαλλια

Aloe Vera, Omega 3 δεν υπαρχει προβλημα

L- Carnitine το εψαχνα για να το γυμανστηριο βοηθαει στην καυση του ληπους και τη μετατροπη του σε ενεργεια βοηθαει και στα μαλλια , απο το ψαξιμο που ειχα κανει παλια δεν ειχα διαβασει καποια αλληλεπιδραση με τις παραπανω ουσιες

για Inositol και PABA δεν γνωριζω , ολα τα υπολοιπα μπορουν να συνδιαστουν

lab_rat

Member

soylios είπε:
L-Arginine και L-Lysine αλληλεπιδρουν σιγουρα, εχω διαβασει οτι μονο με σκετη Lysine (χωρις το L- δηλαση) μπορουν να συνδιαστουν,
Εγω βρηκα το αντιθετο. Οτι η L-Lysine μπορει να συνδιαστει με σκετη Arginine! Και τα δυο γινονται βασικα. Θα ψαξω να δω αν και οι "χωρις το L" μορφες βοηθανε το ιδιο.
Απο την αλλη βρηκα αυτο: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17510493
Αναφερει οτι ο συνδιασμος L-Arginine και L-Lysine μειωνει τις ορμονες του stress. Μια ουσια που επισης μειωνει τις ορμονες που προκαλουν stress ειναι η astressin-b. :chinscratch ... ισως αξιζει να το κοιταξουμε!

soylios είπε:
Β3 (Niacin), Β5 (Pantothenic Acid), Β6 (P5P), Biotin, Folic Acid, L-Cysteine , Methionine, καλυτερα να παρεις μια πολυβιταμινη για τα μαλλια που περιεχει ολες αυτες τις ουσιες απο το στομα + οτι θα εποφεληθεις σε ολο το σωμα σου οχι μονο στα μαλλια
Το σκευτηκα και αυτο, και το ψιλοεψαξα αλλα δε βρηκα κατι που να τα εχει ολα και στις ποσοτητες που θελω... Γενικα εχασα λιγο την μπαλα με το rda! Αλλες ουσιες τις εχουν σε 1000% πανω, αλλες 50% κατω κλπ. Μονο ενα βρηκα κ αυτο απο το forum και αρκετα ακριβο.
Επισης καποιες απο τις βιταμινες αυτες εχουν και καταπραιντικες ιδιοτητες για το δερμα το οποιο και με ενδιαφερει.
Μπορει να δοκιμασω και oral αλλα θα ειναι παλι αυτο που εχω φτιαξει σε ποσιμη μορφη γιατι ετσι κ αλλιως πολλα τα εχω ηδη παραγγειλει!

soylios είπε:
για Inositol και PABA δεν γνωριζω , ολα τα υπολοιπα μπορουν να συνδιαστουν
Σε πολλα b-complex υπαρχουν κ αυτα μεσα οποτε πιστευω ειναι οκ!

Εκτος απο την αλληλεπιδραση στους υποδοχεις υπαρχει και η αλληλεπιδραση στο διαλυμα... Το οποιο ειναι χαοτικη κατασταση!

xDante

Member

προτείνω την δημιουργία ενός πίνακα με τις γνωστές ουσίες που βοηθάνε την τριχόπτωση και τις αλληλεπιδράσεις τους με άλλες ουσίες επίσης τα οχήματα που χρησιμοποιούνται για να περάσουν στον θύλακα την διαλυτότητα τους και με τί διαλύτη χρησιμοποιούνται κλπ κλπ φαίνεται μεγάλο πρότζεκτ αλλά πιστέυω αξίζει ....

agnosti_f

New Member

Καλησπερα στο φορουμ,ειμαι κοπελα που αντιμετωπιζει προβλημα αλωπεκιας επι 2,5 ετη κ μετα την χρηση λοσιον επι μηνες μου παρουσιαζεται Σ.Δ.Αυτη την στιγμη ειναι σαν νιφαδες ψιλες σαν κοκκοι ζαχαρης,κολλημενοι σε μερικες τριχες!Το μοναδικο σαμπουαν που με βοηθησε αμεσα ηταν το Fungoral,με 3 λουσιματα γινεται λαμπικο το τριχωτο!Απλα πλεον παιρνω ενα μιγμα λοσιον που περιεχει κορτιζονη σε μικρη αναλογια βεβαια,το οποιο κ χρησιμοποιω μερα-παραμερα κ τοπικα πριν το λουσιμο(ανα 3μερες),βαζω εδω κ 5-6 μερες κορτιζονη Propiosalic-λιγες σταγονες.Εχω διαβασει στην συσκευασια οτι κετοκοναζολη κ κορτιζονη δεν ειναι καλο να συνδυαζονται..Χρησιμοποιησα ως εναλλακτικη το Tarmed(πισσα) αλλα μου κανει πολυ μακακα τα μαλλια κ φερνει περαιτερω τριχοπτωση..Πρεπει κατι να κανω ωστε να μην φτασω στο σημειο η Σ.Δ να κανει κρουστα στο κεφαλι..Γνωριζει κανεις-εφοσον το εχει δοκιμασει,αν λουστω 2-3 φορες με το Fungoral σε διαστημα 20 ημερων υπαρχει περιπτωση να κανει καμια τρομερη αλληλοεπιδραση στο τριχωτο?

kapa

Μέλος του προσωπικού

Καλησπερα στο φορουμ
:15m:
,ειμαι κοπελα που αντιμετωπιζει προβλημα αλωπεκιας επι 2,5 ετη κ μετα την χρηση λοσιον επι μηνες μου παρουσιαζεται Σ.Δ.Αυτη την στιγμη ειναι σαν νιφαδες ψιλες σαν κοκκοι ζαχαρης,κολλημενοι σε μερικες τριχες!Το μοναδικο σαμπουαν που με βοηθησε αμεσα ηταν το Fungoral,με 3 λουσιματα γινεται λαμπικο το τριχωτο!Απλα πλεον παιρνω ενα μιγμα λοσιον που περιεχει κορτιζονη σε μικρη αναλογια βεβαια,το οποιο κ χρησιμοποιω μερα-παραμερα κ τοπικα πριν το λουσιμο(ανα 3μερες),βαζω εδω κ 5-6 μερες κορτιζονη Propiosalic-λιγες σταγονες.Εχω διαβασει στην συσκευασια οτι κετοκοναζολη κ κορτιζονη δεν ειναι καλο να συνδυαζονται..Χρησιμοποιησα ως εναλλακτικη το Tarmed(πισσα) αλλα μου κανει πολυ μακακα τα μαλλια κ φερνει περαιτερω τριχοπτωση..Πρεπει κατι να κανω ωστε να μην φτασω στο σημειο η Σ.Δ να κανει κρουστα στο κεφαλι..Γνωριζει κανεις-εφοσον το εχει δοκιμασει,αν λουστω 2-3 φορες με το Fungoral σε διαστημα 20 ημερων υπαρχει περιπτωση να κανει καμια τρομερη αλληλοεπιδραση στο τριχωτο?
κοψε πισα και κορτιζονες,μπορεις να διωξεις την ΣΔ πολυ ευκολα με fungoral shampoo,δοκιμασε μερα παρα μερα εφαρμογη,αν δεις οτι επιμενει καθε μερα.
περα απο το shampoo υπαρχει και η fungoral cream που την ΣΔ την εχει για πρωινο

agnosti_f

New Member

Καπαμαρου,σ ευχαριστω για την απαντηση σου!Την πισσα δεν προκεται να την ξαναδοκιμασω αλλα δεν μπορω να κοψω την κορτιζονη διοτι πρεπει για 25 τουλαχιστον μερες ακομη να χρησιμοποιω το μιγμα της λοσιον που περιεχει μεσα το κορτικοστεροειδες.Η Σ.Δ απο τις χρησεις λοσιον παντα μου προκυπτει,το κεφαλι μου μια ζωη καθαρο ειναι ειδεμη..Ισως το ρισκαρω μιας κ 2-3 λουσιματα απλα θα κανω με το Fungeral..

Κατάσταση
Δεν είναι ανοικτή για περαιτέρω απαντήσεις.
Μπλουζα