Ήρθε η ώρα να ζητήσω κι εγώ τη γνώμη σας...

Pilgrim82

New Member
Χαίρετε!
Καταρχήν ξεκινάω με το να πω ότι είμαι 37 χρονών, με πρόβλημα αραίωσης που ξεκίνησε δειλά από τα 22-23 και επιθετικά γύρω στην ηλικία των 30. Με τη μινοξιδίλη μία τα βρίσκαμε μία μαλώναμε, πλέον τη χρησιμοποιώ σταθερά τα τελευταία 2-2 ½ χρόνια, αν και ίσως πια να έχει πολύ λίγα να μου προσφέρει (ευτυχώς δεν είχα θέματα με ερεθισμούς). Άλλη συντηρητική θεραπεία κανείς δερματολόγος που είχα αρχικά επισκεφτεί δε μου είχε προτείνει. Μέσω του φόρουμ διάβασα για τα περί φιναστερίδης / βιοτίνης /κετοκοναζόλης κλπ και κάνω χρήση βιταμινών και σαμπουάν με κετοκοναζόλη (ως συντηρητική αγωγή) αν και πλέον, όπως θα δείτε, η έκταση του προβλήματος είναι μεγάλη.

Ξεκινώντας την έρευνα για το ενδεχόμενο μεταμόσχευσης και πριν ανακαλύψω και εμβαθύνω στο φόρουμ κινήθηκα με βάσει τις αναζητήσεις στο ίντερνετ και επισκέφτηκα κάποιες κλινικές - γιατρούς. Πλέον με την όποια μικρή γνώση και εμπειρία απέκτησα και μετά από τις επισκέψεις και την έρευνα στο διαδίκτυο, δηλώνω ….αρκετά μπερδεμένος.
Ίσως μπορέσω με τη βοήθειά σας να καταλήξω σε κάποια απόφαση. Παραθέτω και κάποιες φωτογραφίες τραβηγμένες προ τριμήνου σε φίλο γιατρό – ερασιτέχνη φωτογράφο (το αναφέρω για να δικαιολογήσω και το φωτισμό και τις λήψεις).
Οι κλινικές που επισκέφτηκα ήταν οι:
Advanced Hair Clinics (Hilton)
Anastasakis Hair Clinic
Derma Hair Clinic
Starks (Θεσσαλονίκη)
Regrow Clinic
LP Clinic
και έχω στείλει τις φωτό που επισυνάπτω και στην Bisanga Cole Hair Transplant Clinic.

Το μπέρδεμα και η έλλειψη απόφασης έχουν κυρίως να κάνουν με το κατά πόσο αξίζει να ασχοληθώ στην περίπτωσή μου και αν ναι κατά πόσο μπορεί να καλυφθεί ικανοποιητικά με μια π.χ. διήμερη συνεδρία FUE ή με συνδυασμό FUT/FUE, που μόνο μια από τις παραπάνω κλινικές μπορεί να παράσχει (κατανοώ ότι πολλοί εδώ μέσα δεν σκέφτονται καν πλέον την FUT – και γω ο ίδιος είμαι αρκετά επιφυλακτικός όχι τόσο για το αποτέλεσμα όσο για την καταπόνηση και τις όποιες επιπλοκές).
Καταλαβαίνω και από όσα διάβασα εδώ και από όσα μου είπαν στις κλινικές ότι ίσως μόνο η Advanced Hair Clinics να μπορεί να δώσει την μεγαλύτερη κάλυψη αλλά δεν έχω πειστεί ότι η στρατηγική αυτή είναι ενδεδειγμένη (overharvesting).
Μπορώ να αναφερθώ και περαιτέρω για τις κλινικές, όπως και γιατί δεν κοιτάζω εκτός Ελλάδας, αλλά περισσότερο σε πρώτο στάδιο θέλω απλά μια γνώμη για την περίπτωσή μου από τους εμπειρότερους για να την συνυπολογίσω στην απόφαση που θα πάρω.

1__front.jpg 2__top.jpg 3__back_1.jpg 4__back_2.jpg 5__left.jpg 6__right.jpg 7__zoom.jpg
 

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Georgie

Well-Known Member
Καλησπέρα @Pilgrim82
Βέβαια και αξίζει να ασχοληθείς απο τη στιγμή που σε ενοχλεί η αραίωση .
Μπερδεμένοι ειναι όλοι στην επιλογή , οταν δινεις τη προκαταβολή ξεμπερδεύεις :) !
Το θεμα ειναι τι σου πρότειναν και αν μπορει η δοτρια περιοχή να το υποστηρίξει .
Εκτός απο την advance hair clinic που έκανα τη μεταμοσχευση και την lp clinic που έκανα consultation για τις υπόλοιπες δεν εχω άποψη .
Γενικά το επίπεδο ειναι ανεβασμένο με καλα αποτελέσματα και σε μεγάλα Norwood
Καλή τύχη στην επιλογή σου .
 

Pilgrim82

New Member
Καλησπέρα @Georgie ! Έχεις δίκιο και για την προκαταβολή χαχα! Σ' ευχαριστώ για την στήριξη. Για τις δύο κλινικές που μου ανέφερες και έχει ιδία άποψη, η πρώτη μου ανέφερε για διήμερη συνεδρία με περίπου 5.000 grafts και βρήκε τη δότρια σε καλή κατάσταση και στη δεύτερη κλινική ο γιατρός είναι πιο συντηρητικός και μου μίλησε για τουλάχιστον δυο συνεδρίες σε διαφορετικά χρονικά διαστήματα με όσα περισσότερα grafts καταφέρει να εξάγει (που από τα νούμερα που καταλαβαίνω μιλάμε για 1.500 - 2.000 ανα συνεδρία), με εκτίμηση της σημερινής κατάστασης σε Norwood 5. Στη Starks στη Θεσσαλονίκη για διήμερη συνεδρία μιλήσαμε χωρίς να αναφερθούμε σε συγκεκριμένο αριθμό grafts, και κει ο γιατρός από το χώρο της DHI προέρχεται όπως και στην LP Clinic.
 

Georgie

Well-Known Member
Ο Παπανικολάου είναι καλός γιατρός και εξαιρετικός χαρακτήρας , το γνωρίζει το αντικείμενο και έχει καλά αποτελέσματα .
Η advance τα grafts που θα μου έβαζε ο Παπανικολάου σε δύο συνεδρίες μου τα έβαλε σε μια !
Από έρευνα που έκανα στο φόρουμ ο προβληματισμός μου ήταν η δοτρια.
Δηλαδή αν θα είχε εικόνα οργώματος κλπ .
Αν και το περιστατικό είναι σε εξέλιξη και δε μπορώ να σου πω αν είμαι ικανοποιημένος επειδή είναι νωρις , μπορώ όμως να σου πω ότι η εικόνα της δοτριας είναι πολύ καλή .
Δε θα σου προτείνω σε καμία περίπτωση που να πας επειδή προσωπικά δε με ενδιαφέρει να υποστηρίξω καμία κλινική
Θα σου πω όμως ότι λύσεις υπάρχουν πολλές και το επίπεδο έχει ανέβει.
Κοίτα αποτελέσματα και αποφάσισε μόνος σου φίλε .
 

Pilgrim82

New Member
Συμφωνώ σε όλα όλα αναφέρεις, εξάλλου το νήμα το άνοιξα για συμβουλές ως προς την προσέγγιση του ζητήματος - εκτίμηση της κατάστασης από όσους έχετε υποβληθεί στη διαδικασία και όσους γνωρίζετε παραπάνω πράγματα και έχετε τη διάθεση να τα μοιραστείτε..Δεν επιζητώ υποδείξεις για κλινική συγκεκριμένη. Το που πήγα το ανέφερα πληροφοριακά για να δείξω ότι έχω κάνει την έρευνα μου.
 

dimitris50423

Well-Known Member
Χρειαζεσαι δυο συνεδριες pilgrim82 με οσο το δυνατον περισσοτερα μοσχευματα. Η δοτρια σου εφοσον ειναι απειραχτη μπορει να δωσει τα μοσχευματα που χρειαζεσαι. Και λεω οσο το δυνατον περισσοτερα γιατι καποια απο τα μαλλια που εχεις πανω μπορει τα επομενα χρονια να πεσουν οποτε να εχεις οσο το δυνατον περισσοτερα μεταμοσχευμενα. Επισης πρεπει να πετυχεις υψηλη φυτρωση και να μην χαθουν πολλα μοσχευματα γιατι η δοτρια σου αυτα που διαθετει τα χρειαζεσαι. Οποτε εγω υπολογιζω γυρω στα 4500-5000 αν μπουν και η φυτρωση ειναι υψηλη θα μεινεις πολυ ικανοποιημενος απο το αποτελεσμα. Η ηλικια σου 37 ειναι ιδανικη και αξιζει να κανεις την προσπαθεια σου και να βελτιωσεις την εικονα σου. Σε δυο συνεδριες μονο μια κλινικη στην Ελλαδα μπορει να σου βαλει τοσα μοσχευματα πετυχαινοντας φυτρωση. Η ahc. Η τιμη θα παιξει οσα και τα μοσχευματα. Dhi σε μεγαλα περιστατικα δεν.εχω καλη γμωμη. Μετα εχεις και κυπρο επιλογη που θα χρειαστεις διπλα χρηματα ομως. Δες παρουσιασεις μεταμοσχευσεων για να βρεις οσο γινεται παρομοια περιστατικα. Καλη επιτυχια.
 

Pilgrim82

New Member
@dimitris50423 έχω διαβάσει νομίζω σχεδόν όλα τα περιστατικά της ahc και λοιπών κλινικών της τελευταίας τριετίας τουλάχιστον (και του δικού σου συμπεριλαμβανομένου) και γεγονός είναι ότι έχει να δείξει καλά αποτελέσματα και ίσως να είναι η πιο ενδεδειγμένη λύση. Αυτό που ίσως με κρατά πίσω είναι ότι κρίνοντας τη δότρια περιοχή μου καθαρά με το μάτι μου, λογικά θα χρειαστεί να βγούνε εκτός του λεγόμενου safe zone για την αποκομιδή των τριχοθυλακίων ώστε να φτάσουν σ' αυτό τον αριθμό που μου αναφέρεις κι εσυ και ίσως αυτό να είναι επισφαλές. Από την άλλη δε μπορώ εγώ να είμαι ο κατάλληλος να το κρίνω αυτό. Γι' αυτό και ζήτησα και τη δική σας γνώμη. Σ' ευχαριστώ για τη στήριξη! :)
 

dimitris50423

Well-Known Member
Αν διαβαζεις τα τελευταία τρια χρονια παρουσιασεις μμ θα εχεις ολοκληρωμενη εικονα για τα αποτελεσματα των κλινικων. Δεν νομιζω καποια κλινικη να επαιρνε μοσχευματα εκτος της safe zone. Θα ηταν σαν να μη τα εβαλε. Προτιμότερο ειναι να παρεις περισσοτερα απο την safe παρα να βγεις εκτός. Ουτε μπορει απο μια φωτο να πει κανεις εχεις 5-6-7000 διαθεσιμα συνολικα. Καποιοι θα σου προτειναν και χαπι φιναστεριδης αλλα εγω ειμαι αντιθετος γιατι η οποια βελτιωση στο αποτελεσμα θα ειναι μονο για οσο το παιρνεις. Το σιγουρο ειναι οτι για το μεγεθος της αραιωσης σου πρέπει να παρθουν μοσχευματα απο ολο το ευρος της δοτριας οπου τα μοσχευματα ειναι σε safe περιοχη. Και εχεις στη διαθεση σου σαν κεφαλι συγκεκριμενα μοσχευματα για να παρεις με υψηλη φυτρωση οτι καλυτερο μπορεις. Το κλειδι ειναι η φυτρωση δεν εχεις περιθώρια για χαμενα μοσχευματα οπως και καθε αλλο μεγαλο nw.
 

Pilgrim82

New Member
Πιθανόν και να είναι έτσι απλά αυτό έχω καταλάβει ότι είναι γενικότερα ένα από τα βασικά επιχειρήματα όσων αναφέρουν ότι σε μεγάλα nw ενδείκνυται να ξεκινάς με fut, το να αποφεύγεις δηλαδή να βγεις από τη safe zone για να εξάγεις πολλά μοσχεύματα και παράλληλα να έχεις 'απόθεμα' για ενδεχόμενη μελλοντική μεταμόσχευση. Γενικά έχω ολοκληρωμένη εικόνα πλέον από αποτελέσματα, γι' αυτό και έχω περιορίσει την παραπάνω λίστα κλινικών που ανέφερα.
 

makis25

Well-Known Member
φιναστεριδη , μινοξιδιλη , κετοκοναζολη . Λες ξεκινησε η πτωση στα 23 , και απο τα 30 χειροτερεψε . Μεγαλώνοντας δηλαδη , αντι να ηρεμουν τα πραγματα η φαλακρα θυμωσε και επιταχυνε . Κοιτα και μονος τις φωτογραφιες . Δε βλεπεις πως αρχισε και η δοτρια να τρωγεται ;. Διχως φιναστεριδη στο κοκτειλ απο φαρμακα δεν βλεπω καλα πραγματα για το μαλλι σου για τα επομενα 5-10 χρονια . Στη περιπτωση σου πρεπει να χρησιμοποιησεις τη μεταμοσχευση επικουρικα , οχι σαν κυρια θεραπεια . Αν απο τα 30 μεχρι τα 37 εχασες το περισσοτερο μαλλι , τι σε κανει να πιστευεις πως απο αυτες τις τριχες που εμειναν , θα μεινει τιποτα ορθιο μεχρι τα 45 διχως φιναστεριδη; Εκτος και αν καταλαβα λαθος και χρησιμοποιεις ηδη εδω και χρονια φιναστεριδη οποτε θα ηταν καλο να μας δειξεις και μια φωτο μερικων χρονων πριν να δουμε τι εκανε το φαρμακο για σενα. Τωρα σχετικα με την κλινικη . Στην κλινικη βεκρη θα παρεις ενα καλο κουφωμα στη δοτρια οπως ολοι ανεξαιρέτως , με ελαχιστες εξαιρεσεις μονο αυτους που ειχαν τοση πολυ και χοντρη τριχα που αντεξαν οι δοτριες τουςτη ταλαιπωρια . Εσυ δεν εισαι απο αυτους . Επισης στη κλινικη βεκρη παιρνεις δωρο και ευ ορου ζωης , σχεδον ορθια hairline διχως μεγαλη αναγκη απο πιστολακι , πηλό , τζελ και λοιπα προιντα , με εξτρα καθετα μοσχευματα δεξια και αριστερα στους κροταφους . Αυτα με παλι ελαχιστες εξαιρεσεις , αρκει να ξαναδεις τις φωτογραφιες με ολα τα περιστατικα που εχεις δει ηδη δηλαδη . Απο την αλλη θα μου πεις , τουλαχιστον απο βεκρη εχουμε κοντινες φωτογραφιες απο hairline να ξερουμε τι γινεται . Γιατι για παραδειγμα απο Αναστασακη καμια κοντινη τετοια δεν υπαρχει πουθενα . Μη κανεις fut , με τη δοτρια που εχεις , ακομα και στο μηκος που χεις στη φωτο το μαλλι , με την πυκνοτητα που χει η δοτρια σου , θα φαινεται η ουλη . Κριμα δεν ειναι ; . Τα πιο προβλεψιμα αποτελεσματα κατα πασα πιθανοτητα θα τα παρεις απο κλινικες τις κυπρου . Ωστοσο , με οποιον ερθεις σε επαφη , απο οποιαδηποτε κλινικη , δε με νοιαζει , πλεον προς το τελος του 2019 πηγαινουμε , και δε σου κανει την παραμικρη αναφορα για θεραπειες οπως η φιναστεριδη , εγω θα σε συμβουλευα να μεινεις μακρυα . Πρεπει να σταματησουν επιτελους οι κομπογιαννιτισμοι στην Ελλαδα. Αν δε θες να παρεις φινα , τοτε οχι συντηρητικός , αλλα υπερσυντηρητικος θα πρεπει να ειναι καποιος γιατρος για μεταμοσχευση μαζι σου , ειλικρινα πιστευω πως σε 5-7 χρονια , θα γυαλιζει το κεφαλι πανω και θα χει αραιωσει η δοτρια ακομα παραπανω . Ξεκινα ολες τις σωστες θεραπειες , στις σωστες δοσεις για κανα χρονο , δες ποσα μαλλια θα αναστηθουν , δες πως νοιωθεις , και ψαξε το ξανα τοτε . Εξαλλου μεταμοσχευση ειναι , τι στα 37 , τι στα 38 . Η μεταμοσχευση σίγουρα δεν ειναι επειγον ιατρικο ζητημα . Μπορει να περιμενει . Για dhi ειδες δεν εκανα αναφορα γιατι πλεον εδω και καιρο πιστευω πως η dhi ειναι μονο για καποιον που χρειαζεται 500-600 graft τη φορα . Αν θελει ας ερθει ο οποιοςδηποτε αντιπροσωπος η πελατης της dhi με φωτογραφικα τεκμηρια να με διαψευσει . Για τις αλλες κλινικες , το μαθημα λεει , δε παμε καποιου που δεν εχουν ονομα , ειναι πολυκλινικες που κανουν μποτοξ , κανουν κολαγονα κανουν και μεταμοσχευση αν τυχει , εχουν αμφίβολη εμπειρια ,αμφιβολο πληθος απο αποτελεσματα να μας δειξουν κτλ . Ασε αλλους φαλακρους να ειναι τα θυματα πανω στα οποια θα μαθουν τα παιδια αυτα να κανουν μεταμοσχευση . Να θυμισω και σε σενα και σε ολους πως το φορουμ αυτο ειναι φορουμ αισθητικης , αφορα την εμφανιση . Και οτι εχει να κανει με την εμφανιση , δεν ακολουθει γνωμικα τυπου "ε , η προσπαθεια μετραει " αλλα τυπου " ολοι απο τα αποτελεσματα κρινομαστε " . Βαλε τα κατω , κανε συνετή σκεψη . Δες αν αντεξει η κριτικη σου ικανοτητα το ενδεχομενο να ακους την επιστημη και να μπορεις να δοκιμασεις εστω να παρεις φινα , και δες αν αντεχει η αυτοεκτιμιση σου στα 37 αλλες προσβολες , κοροϊδιες και δικαιολογιες απο ανεπαρκεις ανθρωπους( ελληνικες κλινικες κτλ) και μαζεψε τα χρηματα σου και πανε στη κυπρο το πιο κοντινο , η αν αντεξει η τσεπη σου , στον τουρκο , ισπανια κτλ . Οταν αρχισουμε να εχουμε στην Ελλαδα μας συστηματικά καλα αποτελεσματα μεταμοσχευσεων , διχως παρατραγουδα και συμβιβασμους , πρωτος θα βγω να το φωναξω !
 

Pilgrim82

New Member
Κάπως έτσι έγινε το ιστορικό. Όχι φιναστερίδη δεν έχω λάβει γιατί ακριβώς κανείς δεν μου την είχε αναφέρει μέχρι να ανακαλύψω το φόρουμ! Καταλαβαίνω τους ενδοιασμούς για τη χρήση της. Είμαι γενικά πρόθυμος να μην κόψω τη μινοξιδίλη και να δοκιμάσω τη φιναστερίδη αν έχει αξία στην περίπτωσή μου και δεν έχω παρενέργειες.
Οι hairline της ahc είναι επίσης ένας λόγος, εκτός του φόβου για το 'παράθυρο' που αναφέρετε συνέχεια, για τον οποίο είμαι επιφυλακτικός αλλά καταλαβαίνω ότι και κει δεν είναι ο κανόνας ακριβώς σε όλες τις περιπτώσεις.
Δικαιολογημένη η αγανάκτησή σου για τα ελληνικά πεπραγμένα και ίσως να πρέπει να το ψάξω και εκτός συνόρων έστω και αν αυτό σημαίνει ότι θα καθυστερήσω και άλλο την προσπάθεια επίλυσης του ζητήματος.
Πάντως και σε online consultation με τη νέα κλινική των Bisanga/Cole, ο εκπρόσωπος μου ανέφερε ότι ο Cole εκτιμά πως μπορεί να μου βγάλει 3.000 grafts για αρχή για το μπροστινό τρίτο (frontal third)...το ποσό βέβαια εκεί αρκετά πάνω των υπολοίπων κλινικών...
 

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

makis25

Well-Known Member
στην ελληνικη κλινικη που συνεργαζονται ο bisanga , cole , ποιος κανει την επεμβαση ; υπαρχουν φωτογραφιες απο αποτελεσματα πουθενα; Στο ξαναλεω , μη πας πουθενα να γινεις πειραματοζωο κανενος που βρισκεται σε εκπαίδευση . Εγω στο λεω , εχει φυγει πολυ μαλλι , διχως φινα θα γινεις αεροδρομιο και αδυνατιζει και η δοτρια , σε μερικα χρονια θα πεσουν και μερικα μοσχευματα και τι εκανες , μια τρυπα στο νερο και θα χεις και μερικες χιλιαδες μικρες ουλες τρυπες πισω στο κεφαλι να τις βλεπουν ολοι οταν θα ξυρισεις το κεφαλι στα 40-42 . Λυπαμαι που σε στεναχωρω . Κατσε σκεψου .
 

Pilgrim82

New Member
Καταλαβαίνω τι μου λες και ίσως δεν έγινα εξαρχής ξεκάθαρος. Δεν έχω σκοπό να μπω για μεταμόσχευση ούτε στα τυφλά ούτε στον πρώτο που θα μου γυαλίσει. Θεραπεία συστηματική θεωρούσα ότι ακολουθώ αλλά δεν ήταν και αποδείχθηκε ούτως ή άλλως ανεπαρκής, οπότε και αυτό πρέπει να το ρυθμίσω. Σε καμία περίπτωση δε θεωρώ ότι η μεταμόσχευση θα μου λύσει το πρόβλημα, πόσο μάλλον για πάντα.
Για την ελληνική κλινική των Bisanga/Cole μου κάνανε ρητή αναφορά για χειρουργείο από τον ίδιο τον Cole σε ημερομηνίες που θα είναι αυτός Ελλάδα, δεν μου ανέφεραν στην παρούσα φάση για κάποιον άλλο.
 

Panos1982

Well-Known Member
Φιλε μου δεν εχω χρονο να διαβασω ολα τα ποστ στο νημα θα σου πω ομως μιας και εισαι αρχαριος οτι πρεπει να δωσεις πολυ προσοχη σε μερικα πραγματα πολυ κρισιμα.

Πρωτον και κυριον εχεις retrograde alopecia, δες τα σημεια που σου εχω σημαδεψει με κοκκινο στο τελος του ποστ.
H retro χτυπαει στα πλαγια της κεφαλης πανω κ πισω απ τα αυτια συνηθως και τελος στην πισω μερια του κεφαλιου απ τον σβερκο κ επανω.
εχεις κ στα δυο σημεια κ φαινεται ευκολα παρ ολο το μακρυ σχετικα μαλλι που εχεις στις περιοχες αυτες.
Η εξαγωγη σε αυτα τα σημεια πρεπει να ειναι απο ελαχιστη μεχρι μηδαμινη. ΘΑ πρεπει να γινει μετρηση κ οι περιοχες αυτες να μη πεσουν μετα την εξαγωγη κατω απο 50 θυλακες / cm. ηδη φαινεται οτι δεν εχουν πολυ παραπανω.

Οπως καταλαβαινεις η δοτρια σου περιοριζεται αρκετα απο ολο αυτο κ επισης η εκταση της αραιωσης σου ειναι αρκετα μεγαλη.
Χρειαζεσαι τουλαχιστον 7500 θυλακια για να εχεις ενα αποτελεσμα ρεαλιστικα αποδεκτο κ να νοιωθεις σχετικα ικανοποιημενος απο το ολο εγχειρημα. Αμφιβαλλω πολυ αν η δοτρια σου μονο με fue μπορει να τα δωσει. νομιζω πως δεν μπορει.
Επιβαλλεται να πας να κανεις στον ερντο (asmed) μια πυκνομετρηση ενα consultation κανει απ τα καλυτερα consultation παγκοσμιως.
Να μαθεις δυνατοτηες δοτριας παχος τριχας και λογο θυλακων/τριχων.
ΑΝ εισαι τυχερος και εχεις μεγαλο λογο τριχων θα πρεπει να επιλεξεις μια κλινικη που να ξερει να κανει καλο splitting ( η asmed
που ανεφερα ειναι μανουλα σε αυτο,) γιατι θα το χρειαστεις οπωσδηποτε για να καλυψεις οσο το δυνατον μεγαλυτερη εκταση μπορεις.
αν δεν εχεις καλο λογο τριχας / θυλακα τοτε δυστηχως θα εχεις κ λιγοτερες δυνατοτητες καλυψης. και θα εισαι αναγκασμενος να κανεις
οπωσδηποτε συνδιασμο τεχνικων στριπ κ φυε ( αν κ προσωπικα πιστευω οτι ουτος η αλλος πρεπει να το κανεις αυτο ) για να βγαλεις το μεγιστο αριθμο θυλακιων που μπορει να δωσει η δοτρια σου. θα το χρειαστεις σιγουρα.
Ολο αυτο θα σου στοιχισει 2-3 χειρουργεια και κανα 25000 ευρω σε χρηματα πανω κατω.
Αν μπορεις να ανταπεξελθεις προχωρας σε μμ αν δε μπορεις μην ασχοληθεις καν.

Εγω αν αποφασιζα να προχωρησω θα εκανα το consultation οπως ειπα στην asmed και μετα θα διαλεγα μια καλη κλινικη να μου κανει strip
( η asmed δεν κανει strip )
με το απαραιτητο splitting αν ειναι εφικτο κ εχεις καλο λογο τριχας. θα εβαζα μαλλια στο μπροστα κομματι του κεφαλιου ΜΟΝΟ Α+β ζωνες, να δω πως θα παει.περιπου 3500-4000 θυλακες. στην συνεχεια με 2η επεμβαση Strip θα διορθωνα τις τυχον μικρο ατελειες που σιγουρα θα υπηρχαν απ την 1η επεμβαση και θα γεμιζα και το middle & crown με αλλες 3000 θυλακες και καπου εκει θα τελειωναν οι δυνατοτητες της Strip απο παροχη θυλακιων.
Στην συνεχεια και βλεποντας την κατασταση που υπαρχει θα αποφασιζα απ την υπολοιπη δοτρια να πορσωρησω σε τεχνικη fue και να καλυψω οποιες περιοχες χρειαζονται ενισχυση για να δειξει ομοιομορφο το κεφαλι. Πριν προχωρησω στην fue θα εκανα παλι μια αποτιμηση της δοτριας σε μια κλινικη να ξερω ποσα θυλακια μπορει να παρασχει κ αναλογα με το ποσα θα ειχε (αν ας πουμε ειχε αλλα 3000 να δωσει )
θα εβαζα μεχρι 1500 σε περιοχες που θα ηθελαν λιγο γεμισμα και τα τελευταια 1500 θα τα κραταγα ρεζερβα για το μελλον κ μεγαλυτερες ηλικιες.

Στα ειπα ολα μαζι γτ δε ξερω ποτε θα ξαναμπω να απαντησω σε τυχον ερωτησεις σου......
αν σκεφτεις να προχωρησεις σκεψου πολυ σοβαρα ολα τα παραπανω...
αν πας σε Ελληνικη κλινικη ΝΑ ΜΗΝ κανεις FUE. Αν κανεις fue σε ελληνικη κλινικη με τη δοτρια και την retro που εχεις το μονο σιγουρο ειναι οτι θα καταληξεις με μια μαδημενη δοτρια. Στην ελλαδα εχουν μαθει σχετικα να πιανουν φυτρωση αλλα εχουν πολυ μεγαλα προβληματα ακομα στην διαχειριση της δοτριας με FUE, ειδικα σε περιστατικα με retrograde....αλλα ακομα κ χωρις.
Αυτα.....
συνεχισε την ερευνα και το διαβασμα και καλη τυχη ..... κ τσεκαρε κ τις φωτο στο τελος που ποσταρα να εντοπισεις το προβλημα της ρετρο σου.





retro aristera.png retro de3ia.png retropisw.png
 
Τελευταία επεξεργασία:

Pilgrim82

New Member
Ευχαριστώ Πάνο για την γνώμη σου!
Adriano νομίζω παραπάνω ο Μάκης αναφέρει για την αραίωση στα πλαϊνά και ότι γι' αυτό το λόγο είναι της γνώμης ότι η ουλή σε περίπτωση FUT θα είναι εμφανής στο μέλλον. Να σας πω την αλήθεια, από όλα τα παραπάνω εγώ συνδυαστικά καταλήγω στο ότι αφενός χωρίς λήψη επιπλέον αγωγής (φιναστερίδης) καλό θα είναι να μην είμαι και πολύ αισιόδοξος, όποτε ας υποθέσουμε ότι ξεκινάω την αγωγή, έχω μειωμένη ήδη ασφαλή δότρια περιοχή για το μεγάλης έκτασης πρόβλημα. Συνεπώς, είτε συνεχίζω με FUE μόνο κάπου με ασφάλεια από μπροστά και όσο καλύψω (συντηρητικά) ή συνδυάζω ένα μικρό στριπ με FUE για περισσότερα μοσχεύματα. Δυστυχώς, εκτός Ελλάδας δεν έχω πολλά περιθώρια για επαγγελματικούς και άλλους λόγους, αλλά θα κοιτάξω να κάνω και μια συμβουλευτική συνάντηση με τον Cole από κοντά το επόμενο διάστημα και θα ενημερώσω και το νήμα.
 

makis25

Well-Known Member
Η φιναστεριδη κατα πασα πιθανοτητα θα λυσει το ζητημα της δοτριας . Απο εκει και περα , πηγαινε κανε και μια εξεταση το θυροειδη , tsh , t3 t4 . Με τα νεα δεδομενα πρεπει να στοχευουμε σε μια πρωινή tsh 2.5 και κατω ( οι περισσοτεροι γιατροι δε δινουν σημασια σε tsh μεχρι 4- 4,5) , αλλιως ο θυροειδης εχει δειγματα πως υπολειτουργει και πχ μπορει να προκαλεσει αραιωση σε ολο το κεφαλι , και σε δοτρια συνεπως .
 
Μπλουζα