Έτσι θα είσαι σε λίγα χρόνια...

Κατάσταση
Δεν είναι ανοικτή για περαιτέρω απαντήσεις.

tropheus

Well-Known Member
Καλησπέρα και καλό χειμώνα - μόλις χθες γύρισα από διακοπές :'(

Αφορμή για το τρέχων topic (αν και φαντάζομαι ότι αλλού θα καταλήξει η συζήτηση) είναι μια απορία που πάντα είχα και που πιστεύω ότι πολλοί εδώ έχουν ή θα έχουν στο μέλλον.
"Αραγε πως θα ήμουν (ή πως θα είμαι σε λίγα χρόνια :grandpa:) αν δε χρησιμοποιούσα (-ήσω) ποτέ κανένα φάρμακο για τα μαλλιά μου;" :chinscratch

Δύσκολη απάντηση ;

Tο 2006 δημοσιεύτηκε μια έρευνα που έγινε σε 17 πανομοιότυπα δίδυμα αδέλφια χρησιμοποιώντας Dutasteride 0.5mg/μέρα για 1 χρόνο.
Τα αποτελέσματα;;;;

Για δείτε μια εικόνα :

dddolujit.jpg

Ένα από τα δύο παραπάνω δίδυμα (δεν πιστεύω να έχετε απορία ποιό) έπαιρνε dutasteride για 1 ολόκληρο χρόνο και ο άλλος αλευράκι (placebo)..... Ναι ναι ξέρω δεν πάθατε και πλάκα...Όυτε εγώ αλλά κάτι έχει να μου πει...
Αν μάλιστα διαβάσετε όλη την έρευνα με τίτλο "Dutasteride improves male pattern hair loss in a randomized study in identical twins"
θα βρείτε πολλά σημεία που σηκώνουν συζήτηση.

Δίνω το link http://baumanmedical.typepad.com/articles/JCD_dutasteride_twins_MPHL.pdf και το συζητάμε ...

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

seeker

Verified MM member
Απ: Έτσι θα είσαι σε λίγα χρόνια...

Ενδιαφερουσα ερευνα :)

Μεγαλη διαφορα στους δυο διδυμους της εικονας, αλλα φαινονται να ειναι γυρω στα 40, η τριχοπτωση ειχε προχωρησει πολυ και αρκετοι θυλακες ειχαν ηδη νεκρωθει. Πιστευω αν το δοκιμαζαν με δυο 25αρηδες, θα εκανε ακομα πιο εντυπωσιακη διαφορά ;)

Apaixtos

New Member

Θα ήταν ενδιαφέρον να μπορούσαμε να δούμε και τις αλλαγές που έχουν επέλθει εσωτερικά στον οργανισμό του καθενός ...

aleksandros

New Member

Οι απαντηση στο προβλημα ειναι :

HASSON&WONG

Mε 5000 grafts θα γίνουν και οι 2 τουμπανο!

tropheus

Well-Known Member

Ενδιαφερουσα ερευνα :)

Μεγαλη διαφορα στους δυο διδυμους της εικονας, αλλα φαινονται να ειναι γυρω στα 40, η τριχοπτωση ειχε προχωρησει πολυ και αρκετοι θυλακες ειχαν ηδη νεκρωθει. Πιστευω αν το δοκιμαζαν με δυο 25αρηδες, θα εκανε ακομα πιο εντυπωσιακη διαφορά ;)

Σίγουρα θα ήταν πολύ χρήσιμο αν είχαμε και περισσότερες εικόνες (στο σχετικό link της έρευνας έχει άλλη μία) από διάφορες ηλικίες πανομοιότυπων διδύμων.

Θα ήταν ενδιαφέρον να μπορούσαμε να δούμε και τις αλλαγές που έχουν επέλθει εσωτερικά στον οργανισμό του καθενός ...

Αν εξαιρέσεις τη μικρή άνοδο της τεστοστερόνης στο αίμα και τη σημαντική μείωση της DHT οι υπόλοιποι ορμονικοί δείκτες θα έχουν μικρομεταβολες.
Κάτι που παρατήρησα και εγώ στον οργανισμό μου όταν τα πρώτα τα χρόνια χρήσης της dutasteride έκανα πολλαπλές εξετάσεις ...

HASSON&WONG

Μακάρι να ήταν τόσο απλό το θέμα ...

lalakos

Member

tropheus, σόρρυ για το εντελώς off topic :eek:fft:, αλλά θα μπορούσες κάποια στιμή να γράψεις ένα ιστορικό μαζί με μερικές φωτό σου. Μάλλον είσαι από τους ελάχιστους εδώ μέσα τόσα χρόνια στις θεραπείες και προφανώς για να είσαι nw2 τα πράγματα πήγαν μια χαρά.

Και πάλι σόρρυ για το :eek:fft:

tropheus

Well-Known Member

lalakos είπε:
tropheus, σόρρυ για το εντελώς off topic :eek:fft:, αλλά θα μπορούσες κάποια στιμή να γράψεις ένα ιστορικό μαζί με μερικές φωτό σου. Μάλλον είσαι από τους ελάχιστους εδώ μέσα τόσα χρόνια στις θεραπείες και προφανώς για να είσαι nw2 τα πράγματα πήγαν μια χαρά.

Θα το κάνω κάποια στιγμή ...

Panos1982

Well-Known Member

tropheus είπε:
[quote author=lalakos link=topic=982.msg17062#msg17062 date=1251823721]

Θα το κάνω κάποια στιγμή ...
[/quote]

Σαν υποσχεση πολιτικου μου θυμησε αυτο.........Θα.....καποια στιγμη.....= ποτε!!!!

Ελα πλακιτσα κανω ετσι.....

Jakard

New Member

aleksandros είπε:

HASSON&WONG

αχαχαχ ισως τους κανει και αδερφικη εκπτωση γιατι αν τους τα παρει 5000 τον καθενα στα ισα θα πινουν αιμα .

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

eyripos

New Member

επειδή υπάρχει ένας σχετικά μεγάλος ενδοιασμός για την μακροχρόνια χρήση του avodart σε αντίθεση με την fina, θα ήταν αποτελεσματικό νομίζετε να γίνει χρήση avodart για διάστημα 12-18 μήνες ώστε να μειώσει κάποιος κλίμακα, όπως στην μελέτη, και έπειτα να στραφεί στην fina για να διατηρήσει το αποτέλεσμα;

Hopefull

New Member

aleksandros είπε:

HASSON&WONG

o ενας θα γινει τουμπανο με τοσο μαλλι που γεμισε, ο αλλος...πολυ χλωμο.θελει πανω απο 10000 grafts και δυσκολο να τα εχει.

mindtrapper

Member

hopefull είπε:
[quote author=aleksandros link=topic=982.msg17027#msg17027 date=1251794022]

HASSON&WONG

o ενας θα γινει τουμπανο με τοσο μαλλι που γεμισε, ο αλλος...πολυ χλωμο.θελει πανω απο 10000 grafts και δυσκολο να τα εχει.
[/quote]

Μπορεί να θυσιαστεί ο ένας που έχει βγάλει λίγο μαλλάκι με τη ντούτα και να δώσει όσα βγάλει το strip του στον άλλο. Οπότε στην ουσία ο άλλος θα βάλει 10000 grafts τουλάχιστον με μία επέμβαση και θα είναι τούμπανο :) Ή και το αντίστροφο, να πάνε όλα τα grafts σε αυτόν με την ντούτα και να γίνει Hasselhoff...

Όλα αυτά με την υπόθεση ότι επειδή είναι identical twins δε θα υπάρχει απόρριψη των μοσχευμάτων.

badday

New Member

και οι δυο καραφλοι μου φαινονται. Δεν θα ρισκαρα για side κτλ για αυτη μονο την διαφορα

tropheus

Well-Known Member

badday είπε:
και οι δυο καραφλοι μου φαινονται. Δεν θα ρισκαρα για side κτλ για αυτη μονο την διαφορα

Ξεχνάς όμως ότι και οι δύο στη φώτο ξεκίνησαν τη dutasteride μόλις 1 χρόνο πριν... Πόσα πιο πολλά μαλλιά να είχαν;

Εγώ γενικά δεν προτρέπω σε κάποιον να πάρει dutasteride (σε αντίθεση με τη finasteride) αλλά όσο πιο γρήγορα πάρεις κάποιο από αυτά τα φάρμακα τόσο πιο πιθανό είναι να διατηρήσεις για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα τα μαλλάκια στο κεφάλι...

ΠΑΝΟΣ26

New Member

badday είπε:
Πω φιλε με ανχωνεις .......σου φαινονται και οι δυο καραφλοι ???????....μαλλον παω για ξουρα αυριο ....εμενα ειδικα ο ενας ουτε καν θα ελεγα οτι αντιμετωπιζει καποιο σοβαρο προβλημα ....αυτος με τα πολλα τη κλιμακα πιανετε ?και τι ο αλλος ?γιατι μου φαινετε πρεπει να το αλλαξω στο προφιλ μου ....

badday

New Member

ΠΑΝΟΣ26 είπε:
[quote author=badday link=topic=982.msg36478#msg36478 date=1278276047]
Πω φιλε με ανχωνεις .......σου φαινονται και οι δυο καραφλοι ???????....μαλλον παω για ξουρα αυριο ....εμενα ειδικα ο ενας ουτε καν θα ελεγα οτι αντιμετωπιζει καποιο σοβαρο προβλημα ....αυτος με τα πολλα τη κλιμακα πιανετε ?και τι ο αλλος ?γιατι μου φαινετε πρεπει να το αλλαξω στο προφιλ μου ....
[/quote]

χαχα ονομα πρεπει να αλλαξεις γιατι εχουμε ηδη εναν πανο ;D. Βασικα ξυρισετα ετσι μια φορα για να δεις αν σου πανε, γενικα το καραφλοι ισως να ειναι λιιιγο υπερβολικο.

Panos1982

Well-Known Member

badday είπε:
[quote author=ΠΑΝΟΣ26 link=topic=982.msg40612#msg40612 date=1286280058]
[quote author=badday link=topic=982.msg36478#msg36478 date=1278276047]
?γιατι μου φαινετε πρεπει να το αλλαξω στο προφιλ μου ....
[/quote]

χαχα ονομα πρεπει να αλλαξεις γιατι εχουμε ηδη εναν πανο ;D.
[/quote]

Προσοχη στις απομιμησεις παιδια......εγω ειμαι ο γνησιος!!!!! χαχαχα :p

Κατάσταση
Δεν είναι ανοικτή για περαιτέρω απαντήσεις.
Μπλουζα