Έρευνα/απόψεις για μμ

hitman

New Member
Καλησπέρα σε όλα τα σεβαστά μέλη αυτής της εμπεριστατωμένης κοινότητας.

Μεχρι τα 24-25 περίπου, ημουν σε πολύ καλη κατάσταση από άποψη αραίωσης. Τα τελευταία 3 χρόνια αγρίεψε το θέμα ραγδαία, ειδικά μπροστά. Δυστηχώς υπάρχει ιστορικό στην οικογένεια (πατέρας & αδερφός), αλλά είμαι σε καλύτερη μοιρα από οτι ο αδερφος μου στην ηλικία μου. Ξεκινησα βιταμινες, σαμπουαν και μινοξι κατα διαστήματα. Δεν πήρα φίνα και ουτε θέλω. Την μινο την σταματησα εδω και ένα χρόνο γιατι μου προκαλούσε κατα διαστήματα ελαφρές ζαλάδες.

Τους τελευταίους μήνες αρχισα να διαβάζω εμπειρίες και απόψεις στο forum, καθώς έχει οριμάσει πλέον η ιδέα για μμ, όντας πλέον 27. Είναι η πλέον άμεση λύση.Συμβουλεύτικα εναν πολύ καλό οικογενειακό φίλο δερματολόγο για μμ, και μου είπε οτι ειμαι σε στάδιο να την κάνω, εάν αυτό θέλω. Είναι το πρώτο μου ποστ οποτε ζητώ λιγη επιηκεια αν παραλείψω κάτι.

Παρόλο που τα έμπειρα μέλη επιμένουν για εξωτερικό ( και το καταλαβάινω απόλυτα), όμως για πρακτικούς,οικονομικους και επαγγελματικούς λόγους επικεντρωθηκα στην ελληνική άγορα. Απο οτι καταλαβαίνω 2 ειναι οι κυρίοι παιχτες: D*I και A*C. Επειδή ζώ στην Θεσ/νίκη με βολέυουν και οι 2. Οι απόψεις γνωστές:
D*I: καλή διαχειριση δοτριας αλλά υστερεί σε πυκνοτητα/φύτρωση
Α*C: παραδοσιακά καλύτερες φυτρωσεις, προσευχη για την δότρια
Φυσικά υπαρχουν παραδείγματα που καταρίπτουν και τις 2 αυτές παραδοχές, Κάθε περιπτωση ειναι ξεχωριστή, κάθε γιατρός κλπ.

Για την D*I, έχω διαβάσει την μμ του @anargiros88 και του @sotos20 στον τσακαλο. Φαντάζει σαν πιο ασφαλής επιλογή, ειδικά αν θές να έχεις ανοικτό το ενδεχόμενο για μελλοντικη μμ. H Α*C εχει μερικά πολυ εντυπωσιακα αποτελέσματα, αλλα με τρομαξέ το 'παραθυράκι' και γενικά το επιπεδο του επαγγελματισμού εκεί. Σε κάθε περιπτωσή ειναι καλοδεχόυμνες οποιες αποψείς για αυτές στην Θεσ/νίκη και ειδικότερα για γιατρούς και βοηθούς. Σκοπεύω το επόμενο διαστημά να τις επισκεφτώ.

Με ενδιαφέρει πρωτιστως η hairline και η καλή κάλυψη του forehead, οπότε τα περισσότερα μοσχευματά θα πανει για εκεί και οτι περισσεψει προς τα πισω. Οπότε το budget θα έχει σχέση με τα πόσα grafts θα χρειαστούν για αυτό. Με ανυσηχεί λιγάκι το θέμα του shockloss στα μαμα μαλλια (ειδικά τα μπροστά), δεν ειναι πολλα αλλά θα ηθελά καποιες απόψεις.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απόψεις/συμβουλές.

Συνημμένα

• IMG_20180226_191414.jpg
    IMG_20180226_191414.jpg
    48.9 KB · Προβολές: 118
  • IMG_20180226_191811.jpg
    IMG_20180226_191811.jpg
    37.6 KB · Προβολές: 111
  • IMG_20180226_191849.jpg
    IMG_20180226_191849.jpg
    43.9 KB · Προβολές: 116
  • IMG_20180226_192515.jpg
    IMG_20180226_192515.jpg
    41 KB · Προβολές: 140
  • IMG_20180226_193123.jpg
    IMG_20180226_193123.jpg
    39 KB · Προβολές: 112
  • IMG_20180226_193240.jpg
    IMG_20180226_193240.jpg
    29.2 KB · Προβολές: 109
  • IMG_20180929_093355_2.jpg
    IMG_20180929_093355_2.jpg
    29.6 KB · Προβολές: 125
Τελευταία επεξεργασία:

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Veron

Well-Known Member
Φιλε @hitman καλως ηρθες στο φορουμ.
Η περιπτωση σου ειναι αρκετα δυσκολη.Αν δεν κανω λαθος εισαι η κλασσικο παραδειγμα απο κατι που συζητιεται αρκετα τελευταια στο φορουμ (DUPA).Θα περιμενω ομως να εκφρασουν αποψη οι πιο εμπειροι του φορουμ.

koumparos

Well-Known Member
Σκούρα τα πράγματα.Πολυ κακή δοτρια,μεγάλο πρόβλημα δεν θέλεις να πάρεις και φίνα.Συνεχισε τη ζωουλα σου και μην ασχολείσαι.Καλημερες!!!

tasos33

Well-Known Member
Έτσι όπως είναι η δοτρια δεν πας πουθενά, από τις κλινικες μμ μονο απέξω περνάς, κοίτα μη σε πεισουν κ σε βάλουν μέσα.

tasos33

Well-Known Member
@koumparos @tasos33 Δεν θα μπορουσε να παρει ουτε 3 - 3,5k grafts να φτιαξει α&β ζωνη?
Απο που να τα πάρει?
Η αραιωση φτάνει στον σβέρκο, ςνω ήδη η σταθερή του δοτρια είναι Αραιωμενη.

Αν θελει να κανει κάτι ή φινα/ ντουτα είναι μονοδρομος αν τον πιάσει φυσικά, αλλιώς θα καταλήξει με διασπαρτες μμ τρίχες στην Ληπτρια αν κάνει μμ

hitman

New Member
Παιδία είναι σίγουρα περίπτωση DUPA? Ποια η διαφορά απο retrograde?

Στην πρωτη photo απο την δότρια ισως ειναι και κακο κουρεμά, γτ τα παιρνώ με μηχανή μονος απο πίσω. Στην δευτερη νομιζω είναι καλύτερα.

Επίσης η περχιοχή ειναι σταθερή τα τελευταία 3-4 χρόνια πίσω. Θα ανεβάσω και πλαινές μολις μπορέσω.

Dim1989

Member
Φιλε καλησπέρα, σιγουρη η dupa δεν ειναι αλλα εχεις πολλες πιθανοτητες ειδικα αν δε παρεις φινα, εισαι δυσκολη περίπτωση οντως και γω απο οτι βλεπω πιστεύω δεν εχεις καλη δοτρια δυστυχώς, θες γυρω στα 4000 με 4500 μοσχευματα για ολο και δε νομιζω να μπορει να δωσει τοσα η δοτρια σου.μην εχεις πολλες προσδοκιες, λογικα 3000 θα μπορει να δωσει περιπου, αμα απλωθουν σωστα και εχεις μια καλη φυτρωση θα εχεις ενα ικανοποιητικο αποτέλεσμα

koumparos

Well-Known Member
Από τα πλάγια δεν ξέρω τι γίνεται αλλά και πόσα να βγάλει από εκεί?
Φίνα και εάν τον πιάσει και μόλις δει κατηφόρα ντουντα και άστα να πάνε στο δι@ολο μια ζωή μέσα στα φαρμακα.Λιγα περνάμε εμείς με τις κωλοθεραπειες?Είναι άτυχο το παιδί κρίμα.Με καλή δοτρια θα έκανε παπάδες.Εχει μαλι για βάση.

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

dimitris50423

Well-Known Member
Λεπτη η τριχα, ξανθο μαλλι, αραιωμενη η δοτρια σου σε σημαντικο βαθμο. δυσκολη η προγνωση για το μελλον.. με μεταμοσχευση θα μπορουσες να βελτιωσεις μονο τη hairline και α ζωνη με μικρη πυκνοτητα.. καποια μπορει να χαθουν στο μελλον.
Ζυγισε τα καλα να εισαι σιγουρος.

hitman

New Member
Καταρχην, ευχαριστω θερμα ολους που απαντησαν στο νημα μου.

Δυστηχως απογοητευομαι για την αδυναμη δοτρια, γτ ειχα αποφασισει να παω σε μμ.Ηθελα και θελω να αποφυγω την φινα για λογους υγειας.Αρχικα,το στομαχι μου ειναι γενικα ευαισθητο για τετοια χαπια κ ακομα κ αν αυτο ξεπεραστει οι παρανεργιες ειναι αρκετα σοβαρες, ειδικα για να το περνεις πχ για το υπολοιπο της ζωη σου.

Αν πρεπει να παρω φινα για ενα διαστημα για μια καλυτερη μμ, οκ ισως ειναι ανεκτο.

Καταλαβαινω οτι δεν θα πρεπει να εχω υψηλες προσδοκιες αλλα τουλαχιστον για hairline κ α' ζωνη να βελτιωσω με οσα grafts μπορω να δωσω χωρις να καταστρεψω την δοτρια. Και με την ελπιδα οτι θα αντεξουν τα μοσχευματα σε βαθος χρονου.Αλλιως μια ζωη φαρμακα, οποτε ισως αξιζει το ρισκο.

ItsAllGone

Active Member
Μην κανεις τιποτα χωρις φινα εφορου ζωης το ρισκο ειναι τεραστιο, θα παει τσαμπα ο κοπος και το χρημα.Δυστυχως το βιντεο που ποσταρε ο cvial με τον lorenzo για την dupa ειναι καπου θαμενο και δεν το βλεπουν πολλοι, ισως θα επρεπε να γινει νημα μονο του.

makis25

Well-Known Member
Αν από τα 24 ως τα 27 είχες αυτές τις απώλειες , Στα 33 θα φτάσεις νοργουντ 7. Επιθετική και ασταμάτητη φαλακρα. Ο μόνος τρόπος είναι οι γνωστές θεραπείες. Αν ανυσηχεις για το ενδεχόμενο παρανεργειων από τα φάρμακα, σκέψου τη βεβαιότητα του πόσο άσχημα θα νοιώθεις και πως θα επιρεαζει τη ζωή σου κοινωνικά, επαγγελματικά, οικονομικα, και τη σεξουαλικη σου ζωή η φαλάκρα όταν δε θα έχει μείνει τρίχα και θα χεις 5 τρίχες στη δοτρια . θα κοιτάς στο καθρέφτη και θα λες τότε μπορούσα να κάνω κάτι με τά φάρμακα και δε το κάνα επειδή φοβόμουν. Αν πιστεύεις πως μπορείς να ξεπεράσεις το ζήτημα μαλλί.,κανε το και μην μπαίνεις σε φόρουμ, ξέχνα τα όλα περί μαλλιού και ζήσε τη ζωή σου. Αλλιώς αυτοπιυ χρειάζεσαι είναι τα γνωστά 3 φάρμακα για κανένα 2 χρόνια συνεχόμενα και Μετ βλέπεις τι κάνεις . Μεταμόσχευση έτσι όπως είσαι είναι έγκλημα, αν πας σε κλινική για συμβουλευτικο ραντεβού και σου πουν σε κάνουν σε παρακαλώ ενημέρωσε μας που πήγες και με ποιον μίλησες να βγάλουμε πανό στο φόρουμ να τους αποφύγουν όλοι

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Καταρχην, ευχαριστω θερμα ολους που απαντησαν στο νημα μου.

Δυστηχως απογοητευομαι για την αδυναμη δοτρια, γτ ειχα αποφασισει να παω σε μμ.Ηθελα και θελω να αποφυγω την φινα για λογους υγειας.Αρχικα,το στομαχι μου ειναι γενικα ευαισθητο για τετοια χαπια κ ακομα κ αν αυτο ξεπεραστει οι παρανεργιες ειναι αρκετα σοβαρες, ειδικα για να το περνεις πχ για το υπολοιπο της ζωη σου.

Αν πρεπει να παρω φινα για ενα διαστημα για μια καλυτερη μμ, οκ ισως ειναι ανεκτο.

Καταλαβαινω οτι δεν θα πρεπει να εχω υψηλες προσδοκιες αλλα τουλαχιστον για hairline κ α' ζωνη να βελτιωσω με οσα grafts μπορω να δωσω χωρις να καταστρεψω την δοτρια. Και με την ελπιδα οτι θα αντεξουν τα μοσχευματα σε βαθος χρονου.Αλλιως μια ζωη φαρμακα, οποτε ισως αξιζει το ρισκο.

Μην παραμυθιάζεσαι. ΔΕΝ έχεις σταθερή δότρια (είτε είναι DUPA είτε advanced alopecia πολύ μεγάλου NW). Με φίνα και καλές μμ μπορείς να το σώσεις αν ξεκινήσεις τώρα. Αλλιώς ξεχασέ το.

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού

ΔΕΝ είναι αληθές.

piros75

Well-Known Member
Εδώ έχουμε κατά 99% διάχυτη αλωπεκία (ότι σου λένε και οι παραπάνω). Δεν ξέρω αν και με φίνα θα γίνει δουλειά. Δύσκολα τα πράγματα και εγώ στη θέση σου δεν θα προχωρούσα σε μμ. Ο γνωστός σου δερματολόγος τι σου είπε; Δεν διέκρινε το θέμα που σχολιάζουμε εδώ;

dim d

Well-Known Member
Εδώ έχουμε κατά 99% διάχυτη αλωπεκία (ότι σου λένε και οι παραπάνω). Δεν ξέρω αν και με φίνα θα γίνει δουλειά. Δύσκολα τα πράγματα και εγώ στη θέση σου δεν θα προχωρούσα σε μμ. Ο γνωστός σου δερματολόγος τι σου είπε; Δεν διέκρινε το θέμα που σχολιάζουμε εδώ;
Οι περισσοτεροι δερματολογοι δεν ειναι ειδικευμενοι στο θεμα, παντως σε τετοιο μαλλι φινα κι αγιος ο θεος...αν αρχισει αμεσα το παιδι κι το σηκωνει ο οργανισμος του θα τον κρατησει αρκετα...

Veron

Well-Known Member
@hitman Κλεισε consultation χθες!Επικοινωνησε με ερντο, και κανε ενα ραντεβου ηλεκτρονικο ή μη τις κυπριακες και σιγουρα με τον Λορενζο τον Δεκεμβρη.Βαλε κατω αυτα που θα σου πει ο καθενας ζυγισετα και παρε την αποφαση σου με την νεα χρονια.Αν θες να μπεις σε διαδικασια μ.μ θα πρεπει να εχεις ξεκαθαρο πλανο.Δεν σημαινει οτι θα κλεισεις με καποιον απο αυτους την μ.μ αλλα θα πρεπει να εχεις μια εικονα για το τι μπορεις να κανεις!

Μπλουζα