Έντονη τριχόπτωση με φύτρες

pearlite

New Member
Καλησπέρα, είμαι 39 χρονών και εδώ και μερικά χρόνια πέφτουν αρκετά τα μαλλιά μου αλλά η κομμώτρια μου μου λέει να μην ανησυχώ γιατι βγαίνουν καινούργιες τρίχες.

όσο περνάει ο καιρός γίνεται κουραστικό και εκνευριστικό. Χάνω πολλές τρίχες και το σπίτι μου έχει καταντήσει χειρότερο από κομμωτήριο σε ώρα αιχμής.

Έχει κανείς το ίδιο πρόβλημα? Λέω να πάω για εξετάσεις αλλά δεν ξέρω από που να ξεκινήσω.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Fenimore

Μέλος του προσωπικού
Απ: Έντονη τριχόπτωση με φύτρες

:welc: και καλή συνέχεια. Αν δεν βλέπεις σημάδια αραίωσης τότε μην ανυσυχείς. Πάντα χάνουμε κάποιες τρίχες κάθε μέρα, είναι ο φυσιολογικός κύκλος ζωής της κάθε τρίχας. Διάβασε αν θες το FAQ για να πάρεις μια ιδέα http://www.hairlossgr.com/faq

pearlite

New Member

Καλησπέρα και σε ευχαριστώ!

Το ξέρω ότι κάποιες εποχές όλοι μας χάνουμε τριχούλες. Το θέμα με εμένα είναι ότι η εποχή αυτή κρατάει 365 μέρες το χρόνο!!! Δε βελτιώνεται με τις αλλαγές των εποχών και είναι μία μόνιμη κατάσταση.

τώρα δεν αραιώνουν αλλά αν το δούμε κληρονομικά της μαμάς μου τα μαλλάκια με τα χρόνια αραίωσαν και όσο και αν την αγαπάω δε θα ήθελα να της μοιάσω σε αυτό!!

φιλικά

bluelove

New Member

Καλησπέρα!
Θα πρότεινα να ξεκινήσεις κάνοντας επίσκεψη σε δερματολόγο ο οποίος θα σε καθοδηγήσει δίνοντας σου να κάνεις κάποιες εξετάσεις και βλέποντας το τριχωτό αν παρουσιάζει πρόβλημα ή όχι.

Γεια χαρα. Θα προτεινα να μην ακουτε τους κωμμοτες ως ειδικους για το θεμα τις τριχοπτωσης! Το οτι καποιος βλεπει τριχες ολη μερα καθε μερα και τις κοβει δεν τον κανει ειδικο κ γιατρο. ;)

Φανταζομαι αν το χερι σου σαπιζε δε θα ακουγες το μανικουριστα σου επειδη κοβει νιχια αρα βλεπει πολλα χερια. ;D

Στο θεμα τωρα.

Οι φιτρες μπορει να ειναι 2 πραγματα. Ειτε θυλακας που η τριχα επεσε και ξαναβγαινει υγιεις ειτε τριχα που αργοπεθαινει. Επειδη οι κομοτες ειναι ασχετοι με το θεμα, δεν μπορουν να τις ξεχωρισουν φυσικα.
Στους ανθρωπους ο καθε θιλακας ειναι προγραματισμενος για ενα μεγιστο αριθμο "αναγεννησεων" συνηθως ~20. Επι 5 χρονια που ζει κατα μεσο ορο η τριχα (γιαυτο και μακρενει το πολυ μεχρι τι μεση το μαλλι ;) )

Οποτε αυτο που πολλες φορες συμβενει εινε οτι αν χανεις τα μαλλια σου συντομοτερα απο τα 5 χρονια (πχ καθε 2.5) σου φαινεται οτι φευγουν πολλες τριχες κατα προτον, και αν το δεις σε μεγαλο διαστημα θα εχεις αραιωση οταν θα πλησιαζεις τις 20 αναγεννησεις. αφου η θυλακες θα σταματησουν.

Οι αριθμοι τυχεοι και πεζει πολυ ρολο αν εισαι λεφκος η μαυρος η ασιατις αλλα ειναι κοντα στη πραγματικοτιτα :)
ΥΓ. Δεν εχω λεξικο συγνωμη για τα λαθη

Και γω εδω και χρονια παρουσιαζα ακριβωσ αυτα τα συμπτωματα και ενω το ελεγα σε ολουσ και κανενασ δε με επερνα στα σοβαρα φετοσ εκανα για πρωτη φορα τριχοριζογραμμα και τελικα εχω ανδρογενιτικου τυπου αλωπεκια 15%. Ο δερματολογοσ μου μου ειπε οτι σε λιγα χρονια θα εχω εμφανη αραιωση αν δεν κανω κατι και μολισ ξεκινησα gynofen35+ androcur 50mg. Εγω βεβαια εχω και πολυκυστικεσ ωοθηκεσ. Ψαξε το παντωσ!!

Μπλουζα