Άποψη για ΜΜ

ziozo

New Member
Καλησπέρα και καλή χρονιά στο φόρουμ, το παρακολουθώ αρκετό καιρό αλλά είναι η πρώτη φορά που γράφω.
Λοιπόν:
- ετών 32, έχει ξεκινήσει η αραίωση από τα 23 αρχικά μόνο κροτάφους με επέκταση προς τα πίσω.
-στα 27 έκανα στριπ κατά τη γνώμη μου πλήρως αποτυχημένο. Σύμφωνα με τα λεγόμενα του γιατρού μου τοποθέτησε 800 grafts μπροστά και 400 στο crown που ακριβώς ποτέ δεν κατάλαβα
-Τα τελευταία 2 χρόνια λαμβάνω regaine και το τελευταίο εξάμηνο φιναστερίδη 1mg 3x/εβδομάδα. Την οποία διέκοψα πρόσφατα λόγω ήπιας διαφοράς στη στύση, αλλά προτίθομαι να την ξεκινήσω ξανά μέσα στο επόμενο 3μηνο.
Σκέφτομαι για FUE αν γίνεται καθώς έχω κάνει ήδη strip μέσα στο επόμενο έτος. Ποιά είναι η άποψη σας αξίζει; Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.
Υ.Γ. σκέφτομαι για Θεσσαλονίκη κυρίως για την πιθανή επέμβαση.

Συνημμένα

• InkedInkedunnamed1_LI.jpg
    InkedInkedunnamed1_LI.jpg
    2.8 MB · Προβολές: 61
  • InkedInkedunnamed2_L2.jpg
    InkedInkedunnamed2_L2.jpg
    913.4 KB · Προβολές: 64
  • unnamed3.jpg
    unnamed3.jpg
    961 KB · Προβολές: 69
  • unnamed4.jpg
    unnamed4.jpg
    433.9 KB · Προβολές: 71
  • unnamed5.jpg
    unnamed5.jpg
    915.5 KB · Προβολές: 70

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Nik.Mos

Well-Known Member
Καλησπερα και καλη χρονια!
Που ειχες κανει την στριπ αν επιτρεπεται;Θα χρειαστεις ενα σωστο πλανο μεταμοσχευσεων μαζι με ληψη φαρμακευτικη αγωγης λογω της μικρης ηλικιας και του pattern αραιωσης σου,NW6 διαχυτο εισαι.Χρειαζεσαι consultations με σοβαρες κλινικες και γιατρους ωστε να ξερεις την στρατηγικη που πρεπει να ακουλουθησεις.Αρχισε να διαβαζεις το φορουμ και ξεκινα τις απαραιτητες ενεργειες,καλη συνεχεια.

ziozo

New Member
Καλησπερα και καλη χρονια!
Που ειχες κανει την στριπ αν επιτρεπεται;Θα χρειαστεις ενα σωστο πλανο μεταμοσχευσεων μαζι με ληψη φαρμακευτικη αγωγης λογω της μικρης ηλικιας και του pattern αραιωσης σου,NW6 διαχυτο εισαι.Χρειαζεσαι consultations με σοβαρες κλινικες και γιατρους ωστε να ξερεις την στρατηγικη που πρεπει να ακουλουθησεις.Αρχισε να διαβαζεις το φορουμ και ξεκινα τις απαραιτητες ενεργειες,καλη συνεχεια.
Στο ιδιωτικό ιατρείο γιατρού που δουλεύει σε κλινική μεταμοσχεύσεων στη Θεσσαλονίκη. Στο crown μου και μπροστά απ΄όσο πιστεύω αυτά που έχουν μείνει πρέπει να είναι αυτά που είχαν τοποθετηθεί από το strip γιατί μάλλον τα έβαλε αρκετά αραιά.

Nik.Mos

Well-Known Member
Εχεις μηπως καποια φωτογραφια της καταστασης σου πριν την μεταμοσχευση;
Γενικα εχεις πολυ μαλλι σε thinning κατασταση,με την θεραπεια θα το διατηρησεις και αφου επιτευχθει η σταθεροποιηση θα μπορεσεις να ακολουθησεις ενα πλανο μμ.Απαραιτητη προυποθεση η επιλογη γιατρων με εμπειρια σε διαχυτα pattern,εισαι διατεθειμενος να πας εξωτερικο αν χρειαστει;

ziozo

New Member
Εχεις μηπως καποια φωτογραφια της καταστασης σου πριν την μεταμοσχευση;
Γενικα εχεις πολυ μαλλι σε thinning κατασταση,με την θεραπεια θα το διατηρησεις και αφου επιτευχθει η σταθεροποιηση θα μπορεσεις να ακολουθησεις ενα πλανο μμ.Απαραιτητη προυποθεση η επιλογη γιατρων με εμπειρια σε διαχυτα pattern,εισαι διατεθειμενος να πας εξωτερικο αν χρειαστει;
Επειδή η απότομη αραίωση έγινε απότομα μέσα σε 7 μήνες και λόγω άγχους και απειρίας στο θέμα με όποιον γιατρό βρήκα μπροστά μου πήγα και έκανα μεταμόσχευση, οι μόνες φωτο που βρήκα είναι αυτές που επισυνάπτω παρακάτω. Είχα αραιώσει πολύ απότομα μπροστά. Το βασικό μου θέμα είναι άν το στριπ έχει καταστρέψει τη δότρια και αν υπάρχει δότρια. Για εξωτερικό πιστεύω οικονομικά δεν μπορώ να το υποστηρίξω για την επόμενη διετία.
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις!

Συνημμένα

• Inkedunnamed7_LI.jpg
    Inkedunnamed7_LI.jpg
    598.1 KB · Προβολές: 42
  • Inkedunnamed8_LI.jpg
    Inkedunnamed8_LI.jpg
    703.2 KB · Προβολές: 42
  • unnamed6.jpg
    unnamed6.jpg
    62.1 KB · Προβολές: 36

Nik.Mos

Well-Known Member
Θα προτεινα να περιμενεις οσο χρειαστει και να το κανεις σωστα.Μην παρασυρθεις απο την αναγκη για αμεση λυση του προβληματος σου (αγνοησε αυτη την φωνουλα στο κεφαλι που λεει καντο τωρα,καντο! ) γιατι αυτη η ενεργεια θα σε οδηγησει σε λαθος μονοπατια.Μπορει η αποφαση της πρωτης επεμβασης σου να ηταν αποτελεσμα μιας τετοιας σπασμωδικης ενεργειας αλλα ειναι στο χερι σου να μην επαναληφθει,αυτη την φορα θα το κανεις σωστα!Ορθως εξεταζεις την επιλογη επανεναρξης φινας,θα ειναι η συμμαχος σου και την χρειαζεσαι.
Οι σωστες αποφασεις βασιζονται αποκλειστικα στην αποκτηση ικανοποιητικου επιπεδου γνωσεων,για αυτο τον λογο αφιερωσε χρονο στο φορουμ και φροντισε να κρατας σε καταστολη την φωνουλα,φιλικα

ziozo

New Member
Θα προτεινα να περιμενεις οσο χρειαστει και να το κανεις σωστα.Μην παρασυρθεις απο την αναγκη για αμεση λυση του προβληματος σου (αγνοησε αυτη την φωνουλα στο κεφαλι που λεει καντο τωρα,καντο! ) γιατι αυτη η ενεργεια θα σε οδηγησει σε λαθος μονοπατια.Μπορει η αποφαση της πρωτης επεμβασης σου να ηταν αποτελεσμα μιας τετοιας σπασμωδικης ενεργειας αλλα ειναι στο χερι σου να μην επαναληφθει,αυτη την φορα θα το κανεις σωστα!Ορθως εξεταζεις την επιλογη επανεναρξης φινας,θα ειναι η συμμαχος σου και την χρειαζεσαι.
Οι σωστες αποφασεις βασιζονται αποκλειστικα στην αποκτηση ικανοποιητικου επιπεδου γνωσεων,για αυτο τον λογο αφιερωσε χρονο στο φορουμ και φροντισε να κρατας σε καταστολη την φωνουλα,φιλικα
Η φίνα στη φάση που είμαι ουσιαστικά θα βοηθήσει αυτές που έχουν αρχίσει να λεπταίνουν έτσι; Επίσης το ποσό για ΜΜ στο εξωτερικό σύμφωνα με αυτά που διάβασα ήδη στο φόρουμ είναι πάνω από 10.000 ποσό αρκετά μεγάλο για τα ελληνικά μισθολογικά δεδομένα. Όποτε θέλει αρκετή σκέψη και ψαξιμο μια τέτοια απόφαση.
Ευχαριστω πολυ για τις συμβουλές !

Gianney

Well-Known Member
Η φίνα στη φάση που είμαι ουσιαστικά θα βοηθήσει αυτές που έχουν αρχίσει να λεπταίνουν έτσι; Επίσης το ποσό για ΜΜ στο εξωτερικό σύμφωνα με αυτά που διάβασα ήδη στο φόρουμ είναι πάνω από 10.000 ποσό αρκετά μεγάλο για τα ελληνικά μισθολογικά δεδομένα. Όποτε θέλει αρκετή σκέψη και ψαξιμο μια τέτοια απόφαση.
Ευχαριστω πολυ για τις συμβουλές !
Ουσιαστικά αν σε πιάσει η φίνα επειδή εσύ έχεις διάχυτη ,θα γίνεις μαλλιάς και δεν θα θες και τίποτα άλλο.Ενα μέλος είπε ότι η φίνα σε πολλές περιπτώσεις διάχυτης κάνει καλή δουλειά αν σε πιάσει

ziozo

New Member
Ουσιαστικά αν σε πιάσει η φίνα επειδή εσύ έχεις διάχυτη ,θα γίνεις μαλλιάς και δεν θα θες και τίποτα άλλο.Ενα μέλος είπε ότι η φίνα σε πολλές περιπτώσεις διάχυτης κάνει καλή δουλειά αν σε πιάσει
Στο 6μηνο που πήρα δεν είδα ουσιαστική διαφορά. Μάλλον ήταν νωρίς για να δω αποτέλεσμα. Σωστά;

Legwg James

Well-Known Member
Μπα. Απλά μπα.

Υ. Γ. Δεν είδα το ΑΝ. Νόμιζα είπες ΘΑ. Σορρυ Τζον Τζον.

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

giorgosv

Active Member
Καλησπέρα και καλή χρονιά στο φόρουμ, το παρακολουθώ αρκετό καιρό αλλά είναι η πρώτη φορά που γράφω.
Λοιπόν:
- ετών 32, έχει ξεκινήσει η αραίωση από τα 23 αρχικά μόνο κροτάφους με επέκταση προς τα πίσω.
-στα 27 έκανα στριπ κατά τη γνώμη μου πλήρως αποτυχημένο. Σύμφωνα με τα λεγόμενα του γιατρού μου τοποθέτησε 800 grafts μπροστά και 400 στο crown που ακριβώς ποτέ δεν κατάλαβα
-Τα τελευταία 2 χρόνια λαμβάνω regaine και το τελευταίο εξάμηνο φιναστερίδη 1mg 3x/εβδομάδα. Την οποία διέκοψα πρόσφατα λόγω ήπιας διαφοράς στη στύση, αλλά προτίθομαι να την ξεκινήσω ξανά μέσα στο επόμενο 3μηνο.
Σκέφτομαι για FUE αν γίνεται καθώς έχω κάνει ήδη strip μέσα στο επόμενο έτος. Ποιά είναι η άποψη σας αξίζει; Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.
Υ.Γ. σκέφτομαι για Θεσσαλονίκη κυρίως για την πιθανή επέμβαση.

Στα πλαινά σου πανω απο τα αυτιά υπάρχει αραίωση. Αρα η δοτρια απο εκει ειναι περιορισμενη. πισω εχεις παρει με στριπ το οποιο ειχε απο οτι φαινεται καποιο αποτελεσμα στο κεφαλι σου και δεν ειναι πληρως αποτυχημενο οπως ειπες.
Με λιγα λογια η δοτρια σου δεν ειναι και οτι καλυτερο. Αυτο σημαινει οτι καθε graft που θα βγει και θα παει στη ληπτρια εχει μεγαλη αξια και πρεπει να ζησει και να φυτρωσει.

Γνωμη μου δεν χρειαζεται να πας για μεγαλες πυκνοτητες λογω δοτριας αλλα ενος ομοιομορφου αποτελεσματος. ας ειναι και λιγο αραιο αλλα χωρις κενα. νομιζω αυτο θα σε καλυπτε στην περιπτωση σου.

ManCyprus87

Well-Known Member
Στο 6μηνο που πήρα δεν είδα ουσιαστική διαφορά. Μάλλον ήταν νωρίς για να δω αποτέλεσμα. Σωστά;
Εξαρτάται σε τι ποιότητα βρισκόταν η τρίχα την ώρα που ξεκίνησες τη φίνα, και τι ζημιές "κλήθηκε" να κάνει recover η φίνα.
Και 6 μήνες είναι λίγοι, ειδικά εαν οι τρίχες είχαν ήδη φάει έντονο σφυροκόπημα από τη DHT, και είχαν λεπτύνει πάρα πολύ.
Επίσης το χνούδι, ΤΡΙΧΑ δε θα γίνει, απλώς ίσως το παχύνει λίγο και του δώσει και λίγη λάμψη.

Legwg James

Well-Known Member
Το απόλυτο μίνιμουμ είναι 1 χρόνος για να φανεί ουσιαστική διαφορά ακόμα και με μικροσκόπιο. Το καλό θα ήταν κάθε άνθρωπος που ξεκινάει φιναστερίδη την ίδια ακριβώς στιγμή να τα πάρει καράφλα όλα και να ξεκινήσει ξανά από το 0. Εσύ στο εξάμηνο μπορεί ήδη να είχες διαφορά αλλά επειδή η κορυφή της τρίχας σου να ήταν εκείνη προ φιναστερίδης να νόμιζες πως δε γίνεται τίποτα ενώ στη ρίζα η τρίχα ήταν 2 φορές πιο χοντρή. Πολύς κόσμος που βλέπει διαφορά στον ενάμιση χρόνο πχ γιατί το καταλαβαίνει τότε και όχι νωρίτερα ; Επειδή η φιναστερίδη τότε θυμήθηκε να δουλέψει ; Οχι βέβαια . Επειδή τότε πολύ απλά διώχνει με τα κουρέματα και το διαρκές shedding το μαλλί προ φιναστερίδης σε βαθμό άνω του 70 % και βλέπει το νέο μαλλί του αφού ξεκίνησε την αγωγή.

ziozo

New Member
Το απόλυτο μίνιμουμ είναι 1 χρόνος για να φανεί ουσιαστική διαφορά ακόμα και με μικροσκόπιο. Το καλό θα ήταν κάθε άνθρωπος που ξεκινάει φιναστερίδη την ίδια ακριβώς στιγμή να τα πάρει καράφλα όλα και να ξεκινήσει ξανά από το 0. Εσύ στο εξάμηνο μπορεί ήδη να είχες διαφορά αλλά επειδή η κορυφή της τρίχας σου να ήταν εκείνη προ φιναστερίδης να νόμιζες πως δε γίνεται τίποτα ενώ στη ρίζα η τρίχα ήταν 2 φορές πιο χοντρή. Πολύς κόσμος που βλέπει διαφορά στον ενάμιση χρόνο πχ γιατί το καταλαβαίνει τότε και όχι νωρίτερα ; Επειδή η φιναστερίδη τότε θυμήθηκε να δουλέψει ; Οχι βέβαια . Επειδή τότε πολύ απλά διώχνει με τα κουρέματα και το διαρκές shedding το μαλλί προ φιναστερίδης σε βαθμό άνω του 70 % και βλέπει το νέο μαλλί του αφού ξεκίνησε την αγωγή.
Σας ευχαριστώ πολύ όλους για τις απαντήσεις.
Δυστυχώς λόγω strip δεν μπορώ να τα πάρω τέρμα κοντά. Η ουλή θέλει μαλλί 6 χιλιοστά για να μη φαίνεται. Όσον αφορά τη δότρια κάτω από την περιοχή του strip και στις περιοχές που δεν έχω αραίωση η τρίχα στις 3 εβδομάδες ακούρευτη είναι αρκετά χοντρή και κατσαρώνει. Θα ξεκινήσω πάλι φιναστερίδη άλλωστε δεν έχω πολύ καιρό που τη σταμάτησα, αν και λίγο στη στύση επηρεάζει αλλά όχι τελείως, το οποίο ελπίζω να περάσει με τον καιρό.

Μπλουζα