1 χρόνος φιναστερίδης χωρις ορατό αποτέλεσμα, καθοδήγηση για ντουταστερίδη.

Alex555

Member
Καλησπέρα σας,

1 χρονο πριν σχεδον ειχα κανει αυτό το νήμα.

Εδώ και έναν χρόνο παίρνω καθημερινά φιναστερίδη και μινοξιδίλη(πρωί και βράδυ). Δεν έχω δει βελτίωση, ίσως απλώς έχει επιβραδυνθεί λίγο η κατάσταση.

Σκέφτομαι να ξεκινήσω ντουταστερίδη, και να δω μηπως γίνεται να κανω ΜΜ, διότι δεν εχω και την καλύτερη δότρια. Τα πλαγια ειναι χάλια, πισω κατι γίνεται αλλα και εκει δεν ειμαι αισιόδοξος.
Θα ήθελα κάποιο μέλος με εμπειρία αν μπορει να με καθοδηγήσει για τα επόμενα βήματα.

Γενικά με εχει κουράσει πάρα πολύ η όλη κατάτασαη ψυχολγικα μιας και φαινεται να μην δουλεύει τίποτα σε εμενα.

Παραθέτω φωτογραφίες της δοτριας αλλα είμαι κοντοκουρεμένος και στις 2, δεν ξέρω αν μπορείτε να βγάλετε συμπεράσματα. Τωρινή δεν εχω γιατι ειναι με το 0 το μαλλι πίσω.

3μήνες φινας 3x/Εβδομάδα:

1755946262182.jpeg

1755946383342.jpeg

6 μήνες 7x/Εβδομάδα

1755946308580.jpeg

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

LoverBoy

Well-Known Member
Καλησπέρα αδερφέ.Φαίνεται να έχει βελτιωθεί η κατάσταση σου και θα έλεγα να συνεχίσεις φιναστερίδη για τουλάχιστον 18 μήνες καθώς μερικές φορές αργεί να κάνει τον κύκλο του το τριχωτό.Καταλαβαίνω απόλυτα το ψυχολογικό σου κομμάτι αλλά μην βιάζεσαι είσαι ήδη σε καλό δρόμο.

Alex555

Member
Καλησπέρα αδερφέ.Φαίνεται να έχει βελτιωθεί η κατάσταση σου και θα έλεγα να συνεχίσεις φιναστερίδη για τουλάχιστον 18 μήνες καθώς μερικές φορές αργεί να κάνει τον κύκλο του το τριχωτό.Καταλαβαίνω απόλυτα το ψυχολογικό σου κομμάτι αλλά μην βιάζεσαι είσαι ήδη σε καλό δρόμο.
Τα μπροστά δεν έχουν καμία βελτίωση, ίσως έχουν χειροτερέψει και λιγο. Θα ήταν καλή ιδέα να πάω σε μια κλινική να δούμε τη δοτρια;

LoverBoy

Well-Known Member
Τα μπροστά δεν έχουν καμία βελτίωση, ίσως έχουν χειροτερέψει και λιγο. Θα ήταν καλή ιδέα να πάω σε μια κλινική να δούμε τη δοτρια;
Τα μπροστά συνήθως δεν καλυτερεύουν με την θεραπεία.Είναι περιοχές που δεν τις πιάνει αν έχουν ήδη πέσει τα μαλλιά.Το σωστότερο θα ήταν να πας σε μια καλή κλινική να σε αξιολογήσει και να σου πει ρεαλιστικά τι πρέπει να ακολουθήσεις σαν πλάνο και αν είσαι κατάλληλος για μεταμόσχευση μαλλιών αυτή την στιγμή.

Alex555

Member
Τα μπροστά συνήθως δεν καλυτερεύουν με την θεραπεία.Είναι περιοχές που δεν τις πιάνει αν έχουν ήδη πέσει τα μαλλιά.Το σωστότερο θα ήταν να πας σε μια καλή κλινική να σε αξιολογήσει και να σου πει ρεαλιστικά τι πρέπει να ακολουθήσεις σαν πλάνο και αν είσαι κατάλληλος για μεταμόσχευση μαλλιών αυτή την στιγμή.

Σκέφτομαι να πάω στην Seneca. Τι να πω, μακαρί να μπορεί να γίνει!

thatcher

Active Member
Περίμενε να συμπληρωθεί 2 ετία και βλέπεις ΑΝ θα αλλάξεις. Μείνε με ένα φάρμακο, να ξέρεις ότι δοκίμασες πλήρως την μία ουσια πριν μεταπηδήσεις στην άλλη.

Alex555

Member
Περίμενε να συμπληρωθεί 2 ετία και βλέπεις ΑΝ θα αλλάξεις. Μείνε με ένα φάρμακο, να ξέρεις ότι δοκίμασες πλήρως την μία ουσια πριν μεταπηδήσεις στην άλλη.
Η αλλαγή που πρέπει να δω είναι στη δοτρια η στα μπροστά; Σε περίπτωση που έχω έναν ικανοποιητικό αριθμό μοσχευμάτων τώρα, θα ήταν καλή ιδέα να προχωρήσω σε ΜΜ;

ΛΕΣ

Active Member
Αδερφέ θεωρώ ο,τι πολλοι από τους χρήστες φιναστεριδης, μην έχοντας φωτογραφίες πριν και μετά ακριβώς στις ίδιες συνθήκες και στο ίδιο μήκος μαλλιού κλπ θεωρούν λανθασμένα ότι η φιναστεριδη δεν τους έχει δώσει τίποτα. Το μάτι συνηθίζει κάτι όταν το βλέπει καθημερινά οπότε ο ίδιος είναι δύσκολο να καταλάβεις την αλλαγή. Δεν θέλω να πω ότι εσύ ανήκεις σε αυτή την κατηγορία, απλά θα σε συμβουλευα επειδή σε αυτή τη φάση δεν έχεις κάτι να χάσεις. Βγάλε 4-5 φωτός από όλες τις πλευρές με ένα α μήκος μαλλιού και περίμενε άλλους 6 μήνες να κάνεις τη σύγκριση και μετά πάρε αποφάσεις. Μην ξεχνάς επίσης ότι με την ταχύτητα που πέφτει/αρεωνει το μαλλί προ χρήσης που θα ήσουν τώρα αν δεν έπαιρνες.

Είμαι ο ίδιος ένα παράδειγμα αυτού που περιγράφω για αυτό το λέω. Φιλικά.

bobby

Well-Known Member
6 μηνες είναι νωρίς για ουσιαστικό αποτέλεσμα 12+ (καλύτερα 18+) είναι ασφαλές να κρίνεις αν δουλεύει. Εγώ πάντως πίσω βλέπω βελτίωση….

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Noname12

Active Member
Υπάρχει βελτίωση. Μπορείς να πας BHR για ένα cons για το κομμάτι της αγωγής. Ή να σε δει Lorenzo την επόμενη φορά που θα είναι εδώ (ρώτα CVIAL).

Alex555

Member
Ναι έχω επικοινωνήσει με τον CIVIAL, περιμένω πότε θα ανακοινωθουν τα cons. Γενικά το πίσω κομμάτι είναι αρκετά καλά όπως το είδανε με το μηχάνημα. Τα πλάγια είναι λίγο θεμα. Σκέφτομαι να κάνω ένα cons με Λορέντζο, να μου βγάλει ένα πλάνο και να κάνω την μμ στην Seneca. Επίσης εγώ τα πλάγια το ξυριζω σχεδόν κάθε βδομάδα, μήπως αυτό δίνει την δυνατότητα να πάω λίγο πιο επιθετικά στην δοτρια;

Noname12

Active Member
Δεν βλέπω το μπροστά, οπότε δεν ξέρω για τι έκτασης πρόβλημα μιλάμε. Κατά τη γνώμη μου βελτιστοποίησε το κομμάτι της αγωγής και μετά μεταμόσχευση. Νομίζω ότι η μετάβαση σε ντουταστερίδη έχει λογική, αλλά άκου Λορέντζο σ' αυτό.

Αφού είσαι ήδη 12μηνο σε αγωγή, εγώ θα σου 'λεγα να κλείσεις 18μηνο μέχρι τη μεταμόσχευση για ενίσχυση δότριας και λοιπών υπαρχόντων μαλλιών.

Προσωπικά θα σκεφτόμουν και Αναστασάκη, ειδικά αν είσαι ψηλό Norwood, αλλά προφανώς είναι και θέμα ατομικού γούστου και budget.

Alex555

Member
Ναι δεν βιάζομαι γενικά. Τα πάνω είναι σε αυτήν την κατάσταση. Εδώ είναι βρεγμένα κάτω από φως. Παρατηρώ τελευταία ένα shedding και πέρσι τον Σεπτέμβρη συνέβαινε αυτό. Μήπως είναι από την θεραπεία;

Συνημμένα

• IMG_20250827_152039.jpg
    IMG_20250827_152039.jpg
    2.9 MB · Προβολές: 25

Alex555

Member
Η πρώτη είναι πριν 6μηνες περίπου, στεγνό σε μια φάση που ένιωθα ότι πάει καλά το μαλλί γενικά.
Και η δεύτερη πριν 10 μέρες στεγνό

Συνημμένα

• IMG_20250304_162744.jpg
    IMG_20250304_162744.jpg
    1.8 MB · Προβολές: 26
  • IMG_20250829_085717.jpg
    IMG_20250829_085717.jpg
    1.7 MB · Προβολές: 27
Μπλουζα