Η σημασία της φίνας σε μικρή ηλικία (CVIAL junior)

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

LoverBoy

Well-Known Member
ειχα επισκεφτει ουρολογο να μου συνταγογραφησει φινα στο βιβλιαριο του πατερα μου εκεινη την εποχη και απλως ανεφερα πως το βλεπουν ακομα και οι γιατροι , εχω παρει φινα με καποιες διακοπες περιπου 10 χρονια και εχω ξεκινησει ξανα απο τον Δεκεμβριο του 24,
Καταλαβαίνω αδερφέ αστειεύομαι προφανώς. Ακόμα υπάρχει αυτή η αντίληψη και όσο αφορά το πουλί υπάρχουν πολλά περισσότερα που μπορεί να το βλάψουν αλλά οι περισσότεροι τα κάνουν.

GeorgeXz

Active Member
Εμένα πάντως προσωπικά μου προκαλούσε μία μικρή υποτονικότητα όταν την έπαιρνα μεσημέρι. Κατόπιν, διαβάζοντας τις οδηγίες την μετέφερα πριν τον ύπνο καμμιά ώρα κ τώρα κάνω έναν ύπνο, πουλάκιηηηη :)

Tragiaskas

New Member
Μια χρηστική ερωτηση. Γενικά συστήνεται από ότι έχω διαβάσει η λήψη της αγωγής το βράδυ. Έχει ιδιαίτερη σημασία ή ψιλά γράμματα;
Διάβασα κάπου ότι επειδή η ημιζωή της φίνας στο αίμα κάνει peak στις 6-8 ώρες μετά κι επειδή τα επίπεδα τεστοστερόνης είναι στο peak τους γυρω στις 7-8 το πρωί, γι αυτό συστήνεται να την παίρνει κάποιος βράδυ, ώστε η κορυφωση της δράση της να συμπίπτει όταν τα επίπεδα τεστοστεονης είναι επίσης στο υψηλότερο σημείο. Τώρα αν ισχύει ή όχι δεν το ξέρω, απλά το αναφέρω αν τυχόν ισχύει.

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Διάβασα κάπου ότι επειδή η ημιζωή της φίνας στο αίμα κάνει peak στις 6-8 ώρες μετά κι επειδή τα επίπεδα τεστοστερόνης είναι στο peak τους γυρω στις 7-8 το πρωί, γι αυτό συστήνεται να την παίρνει κάποιος βράδυ, ώστε η κορυφωση της δράση της να συμπίπτει όταν τα επίπεδα τεστοστεονης είναι επίσης στο υψηλότερο σημείο. Τώρα αν ισχύει ή όχι δεν το ξέρω, απλά το αναφέρω αν τυχόν ισχύει.
Δεν παίζει ρόλο, αυτό που μας ενδιαφέρει είναι η συγκέντρωση της στους ιστούς και ο χρόνος ημιζωής εκεί. Μιλάμε για πολλές μέρες και όχι ώρες.

theoblue

Well-Known Member
Προσωπικά, παρότι δεν παίρνω φίνα για άλλους λόγους, όταν ρώτησα τον ουρολόγο μου για τη γνώμη του, ούτε καν ασχολήθηκε. Θα κατουράς πιο εύκολα μου είπε.
Απλά έκανα ένα PSA για να έχω τιμή αναφοράς.
Άλλωστε οι δοσολογιες για την τριχόπτωση, ειδικά αν κάποιος δεν έχει ανάγκη την πλήρη δόση, είναι πολύ μικρές.

danceworld_2001

Well-Known Member
Αν δεν κάνω λάθος και ο @danceworld_2001 είχε τεκνοποιήσει χωρίς να σταματήσει τη φίνα
σωστά, χρήστης φίνα από το 2005, 1/4 μετά 1/3, ποτέ διακοπή μόνο 6 μήνες το 2009 για πείραμα, 2016 τεκνοποίηση, ακόμη στην φίνα με αποτέλεσμα 100% επιτυχές στα native hair.

vagosx

Well-Known Member
σωστά, χρήστης φίνα από το 2005, 1/4 μετά 1/3, ποτέ διακοπή μόνο 6 μήνες το 2009 για πείραμα, 2016 τεκνοποίηση, ακόμη στην φίνα με αποτέλεσμα 100% επιτυχές στα native hair.
Δηλαδή Dance κατά την περίοδο της τεκνοποίησης συνεχίζες κανονικά τη χρήση της φίνας;

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

CRISTIANO RON

New Member
Όπως όλοι ξέρετε φίνα παίρνουν τα 2 παιδιά μου και 3 ανήψια μετά από προτροπή μου αφού τους διέγνωσα με ΑΑ, σε δόσεις οι οποίες έχουν παραμετροποιηθεί για τον καθένα. Η αγωγή ξεκίνησε σε ηλικίες από 21-25. Επειδή υπάρχουν και κάποιοι αναμεσα μας που μιλάνε για ανευθυνότητα εκ μέρους μου να προσθέσω ότι όλες τις διαγνώσεις και την δοσολογία την έχει εγκρίνει ο Λορενζο ο οποίος τους έχει δει όλους. Εγώ όμως έδωσα το έναυσμα και το έτρεξα.

Στο συγκεκριμένο παράδειγμα δείτε φώτο από τον μικρότερο. Είχε την λιγότερο επιθετική ΑΑ και ο Λορενζο του συνέστησε 3mg/week στους 6 μήνες από κοντά, ενώ τον είχα ξεκινήσει με 2.5mg/week για λόγους απλότητας (1 proscar στην μέση κάθε Δευτέρα). Παρά την σύσταση του Λορενζο του είπα να παραμείνει στο 2.5mg για περισσότερη ευκολία, κάτι που είναι ένα θέμα στις μικρές ηλικίες.

Η πρώτη φώτο αριστερά είναι όταν ήταν 21 (φώτο Λορενζο), η δεύτερη δεξιά μετά από 2 χρόνια στα 23 (πάλι φώτο Λορενζο από την πρόσφατη επίσκεψη). Όπως βλέπετε η διαφορά στα temporal peaks που είναι το πρώτο πράγμα που αρχίζει συνήθως να χάνεται όταν ξεκινά η ΑΑ και είναι πολύ δύσκολο να φτιαχτεί μετά αφού χρειάζεσαι λεπτές τρίχες, είναι χαοτική. Όχι μόνο σταθεροποιήθηκαν αλλά ανακτήθηκαν σε μεγάλο βαθμό!

Πείτε μου εσείς μετά ότι δεν αξίζει να ξεκινάς ΑΜΕΣΩΣ όταν διαγνώσεις το πρόβλημα. Πείτε μου εσείς ότι δεν αξίζει να κάνεις ένα ΚΑΛΟ CONS σε πολύ νεαρή ηλικία. Στην συγκεκριμένη περίπτωση πιθανότατα δεν θα χρειαστεί ποτέ μμ (ο Λορενζο είχε διαγνώσει αρχικά πρόβλημα στο crown).

Προβολή συνημμένου 68469
makari na xekinaga kai ego finasteridh sta 17 giati dystoixos thn xekinisa sta 20 alla eixa ftasei norwood 2.5 tora eimaii 21 kai phga se doutasteridh opou kaii auth den xero an tha einai arketh na stamathsei telios thn trixoptosh

chris125

New Member
makari na xekinaga kai ego finasteridh sta 17 giati dystoixos thn xekinisa sta 20 alla eixa ftasei norwood 2.5 tora eimaii 21 kai phga se doutasteridh opou kaii auth den xero an tha einai arketh na stamathsei telios thn trixoptos
makari na xekinaga kai ego finasteridh sta 17 giati dystoixos thn xekinisa sta 20 alla eixa ftasei norwood 2.5 tora eimaii 21 kai phga se doutasteridh opou kaii auth den xero an tha einai arketh na stamathsei telios thn trixoptosh
φίλε αυτό που είπες τώρα σηκώνει μεγάλη κουβέντα... ποιος θα αναλάμβανε να σου δώσει φινα στα 17 18 ? αυτό το νήμα εχει ένα σκοτεινο σημείο γιατί ο cvial μας παρουσιάζει ένα παιδί 21 ετων που εχει μια μικρή λέπτυνση η τριχα και σώζεται εύκολα. Δεν μας λέει όμως τι γίνεται όταν σε βαράει αγα στα 18 και μέχρι τα 21 22 που φαινομενικά μπορείς να αρχίσεις φινα η αγα σου εχει εξαυλώσει το hairline οπότε μετά δεν σώζεις και πολλά πράγματα. Το θέμα ειναι εν τέλει τι ρίσκο παίρνεις να ξεκινήσεις φινα στα 18 19 εν συναρτήσει με το τεράστιο όφελος που προφανώς (?) θα έχεις. Αυτό είναι ένα θέμα που πάντα με έκαιγε καθώς ομοιοπαθείς με σένα και σε ιδια ηλικία ενώ ήξερα για φινα καθόμουν για τουλάχιστον 1 χρόνο με τα χερια σταυρωμένα βλέποντας την dht να κανει πάρτι μέχρι να παω 21 και να ξεκινισω συμφωνα με αυτα που εβλεπα να λεει ο cvial...

CRISTIANO RON

New Member
φίλε αυτό που είπες τώρα σηκώνει μεγάλη κουβέντα... ποιος θα αναλάμβανε να σου δώσει φινα στα 17 18 ? αυτό το νήμα εχει ένα σκοτεινο σημείο γιατί ο cvial μας παρουσιάζει ένα παιδί 21 ετων που εχει μια μικρή λέπτυνση η τριχα και σώζεται εύκολα. Δεν μας λέει όμως τι γίνεται όταν σε βαράει αγα στα 18 και μέχρι τα 21 22 που φαινομενικά μπορείς να αρχίσεις φινα η αγα σου εχει εξαυλώσει το hairline οπότε μετά δεν σώζεις και πολλά πράγματα. Το θέμα ειναι εν τέλει τι ρίσκο παίρνεις να ξεκινήσεις φινα στα 18 19 εν συναρτήσει με το τεράστιο όφελος που προφανώς (?) θα έχεις. Αυτό είναι ένα θέμα που πάντα με έκαιγε καθώς ομοιοπαθείς με σένα και σε ιδια ηλικία ενώ ήξερα για φινα καθόμουν για τουλάχιστον 1 χρόνο με τα χερια σταυρωμένα βλέποντας την dht να κανει πάρτι μέχρι να παω 21 και να ξεκινισω συμφωνα με αυτα που εβλεπα να λεει ο cvial...
exei dikeio παντοσ για τουσ περισοτεροθσ ανδρεσ μολισ περασουν τα 18 δεν υπαρχει προβλημα στην μειωση τησ dht

Μπλουζα