Ωραίο thread.
Το παρακάτω αφορά την Advanced Hair Clinics και μόνο.
Πήγα εκεί πριν από 6-7 μήνες, δεν είχα υψηλές προσδοκίες, ήμουν όμως σε φάση που ήθελα να ξεκινήσω να παίρνω τοπική φίνα, και φαντάστηκα ότι εκεί θα πουλάνε (τελικά πήρα τοπική ντούτα). Να σημειωθεί πως είμαι και ο ίδιος γιατρός, δεν το λέω για να πω πως είμαι κάποια αυθεντία, δεν εξειδικεύομαι στις αλωπεκίες άλλωστε, το λέω για να πω πως σε θέματα υγείας δεν με ξεγελάνε εύκολα και πως έχω ικανό κριτήριο για να κρίνω το επιστημονικό επίπεδο κάποιου που ασχολείται με την ιατρικά ζητήματα.
Οι ιατροί της Advanced Hair Clinics προσφέρουν κορυφαίες λύσεις για τριχόπτωση και μεταμόσχευση μαλλιών με φυσικό και μόνιμο αποτέλεσμα.
www.advancedhairclinics.gr
Στο λινκ φαίνεται το ιατρικό προσωπικό της κλινικής, το οποίο εμφανίζεται και στα βίντεο της κλινικής που όντως το feed μας εμφανίζει πολύ συχνά. Ως επί το πλείστον απαρτίζεται από ανειδίκευτους γιατρούς οι οποίοι ασχολούνται και πραγματοποιούν μεταμοσχεύσεις στην AHC (υπό την επιστημονική επίβλεψη του κου Βεκρή ή και αυτόνομα ο καθένας; δε γνωρίζω - anyway), και από ότι καταλαβαίνω οι περισσότεροι βρίσκονται στην αναμονή για την πραγματοποίηση/ λήψη της ειδικότητας της δερματολογίας. Έκλεισα λοιπόν ραντεβού, και οκ, δεν περίμενα να με δει ο Βεκρής. Φαντάστηκα πως θα με έβλεπε κάποιος από αυτούς τους γιατρούς όμως. Θεωρούσα πως θα μπορούσαν τουλάχιστον να εκτιμήσουν την κατάστασή μου και να μου λύσουν κάποιες απορίες που είχα.
Εκεί λοιπόν με είδε κάποιος γιατρός ο οποίος λέγεται Μανσούρ, δεν είναι πουθενά στο site ή στα social της AHC, ο οποίος μου παρουσιάστηκε ως ''χειρουργός'' (δε μου είπαν τι χειρουργεί). Ο κος Μανσούρ δυσκολευόταν να απαντήσει σε βασικές ερωτήσεις που κάνουν συνήθως οι ασθενείς που πρόκειται να ξεκινήσουν φινα/ντουτα του τύπου ''πόσο πιθανό είναι να έχω παρενέργειες από τη φιναστερίδη - πόσα συχνά οι δικοί σας ασθενείς παραπονιούνται για παρενέργειες από τη φιναστερίδη και αν υπάρχουν ασθενείς σας με επίμονες παρενέργειες μετά τη διακοπή'' , δυσκολευόταν επίσης με την ορολογία, πολλά τα σκεφτόταν αρκετά και εν τέλει τα έλεγε στα αγγλικά (π.χ. μου είπε ότι η μινοξιδίλη μπορεί να μου προκαλέσει hypotension και hypertrichosis). Κάποια στιγμή μπήκε μέσα κάποια κυρία η οποία δε μου συστήθηκε, η οποία μάλλον δεν ήταν γιατρός και απαντούσε αυτή στις ερωτήσεις μου, και ο Μανσούρ σταμάτησε να μιλάει. Τελικά μου πουλήθηκε ένα πακετάκι με τοπική ντούτα και ένα σαμπουάν με ουδέτερο pH που κόστισε 170 ευρώ, μαζί με σύσταση να αγοράσω και χάπι μινοξιδίλη από φαρμακείο. Για τα μαλλιά μου τελικά κάποιο ιδιαίτερο σχόλιο δεν έγινε, μόνο ότι πρέπει να πάρω τη θεραπεία που πουλάνε για να δυναμώσω και να έρθω κάποια στιγμή για μεταμόσχευση στους κροτάφους και για PRP.
Εγώ λοιπόν, νέος ειδικευμένος γιατρός στο ΕΣΥ, βλέπω όλους τους ασθενείς ο ίδιος, και τους συγγενείς τους, τους ενημερώνω, τους εξηγώ, λύνω τις απορίες τους υπεύθυνα, χωρίς να έχω οικονομικό κίνητρο, ο μισθός μου είναι συγκεκριμένος από το δημόσιο. Περιμένω όταν απευθύνομαι σε μια γνωστή πολυβραβευμένη ιδιωτική κλινική που υποτίθεται ότι πρωτοπορεί, και είμαι διατεθειμένος να πληρώσω, να γίνει το αντίστοιχο και για μένα, να με δει ένας expert. Όπως με είδαν ο Lorenzo, ο Τσάκαλος και ο Κεραμιδάς πρόσφατα, και μάλιστα κανείς δε ζήτησε λεφτά. Και πήγα στην AHC, και με εκτίμησε κάποιος που δεν φαίνεται πουθενά, με ασαφή ιδιότητα, που δεν ήξερε που παν τα 4. Δεν ψήθηκε η κλινική να βάλει έστω έναν από τους κανονικούς, επίσημους γιατρούς της να με δει, είχαν σοβαρότερα πράγματα να ασχοληθούν...
Όταν λοιπόν γίνονται εγκλήματα τύπου Μαζωνάκη είναι εύκολο ο καθένας να βγει να το παίξει τιμητής της ορθής κλινικής πρακτικής και της διασφάλισης ποιότητας. Η προσωπική μου εμπειρία πάντως λέει πως στην AHC -οκ- δεν είναι τσαρλατάνοι, το επιστημονικό επίπεδο που είδα εγώ ήταν χαμηλό και οι πρακτικές σκιώδεις.