Καλημέρα, μια ενημέρωση στο θρεντ μου.
Η αλήθεια είναι πως συνέχισα να ψάχνω το θέμα διαβάζοντας αναρτήσεις εδώ στο φόρουμ και βλέποντας από κοντά παραδείγματα γνωστών που έχουν κάνει ΜΜ. Δεν θέλω να πω κάτι αρνητικό για καμία κλινική, αλλά συνέχισα να κάνω ραντεβού μέχρι να νιώσω πως βρήκα το κατάλληλο μέρος για μένα.
Το online consultation που έκανα με την ChoiExpert του κ. Τσάκαλου με έπεισε από την πρώτη στιγμή πως, τουλάχιστον για την περίπτωσή μου, θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε. Στόχος είναι να βγει ένα αποτέλεσμα που θα βρίσκεται στη χρυσή τομή μεταξύ αυτού που θέλω εγώ (νεανικό hairline, κλείσιμο κροτάφων και όχι απλά ένα συντηρητικό αποτέλεσμα «φωτοτυπία») και αυτού που είναι αισθητικά και ιατρικά σωστό.
Αυτό ακριβώς ήταν και το πιο σημαντικό για μένα. Είμαι 25 και ταλαιπωρούμαι από τους κροτάφους από τα 18 μου. Ο λόγος που κάνω μεταμόσχευση είναι για να περάσω τα καλύτερά μου χρόνια με το ιδανικό μαλλί για μένα, να μη νιώθω ανασφάλειες και να μη σκέφτομαι πώς θα φτιάξω το μαλλί μου για να κρύψω κάποιο κενό. Για να το καταφέρω αυτό, έπρεπε να βρω έναν άνθρωπο διατεθειμένο να με ακούσει και να κάνει κάτι λίγο πιο επιθετικό από το συνηθισμένο. Τα περισσότερα περιστατικά στην Ελλάδα (ίσως επειδή δεν είναι στην ηλικία μου) τα θεωρώ αρκετά συντηρητικά και δεν είναι ακριβώς αυτό που φαντάζομαι.
Δεν είμαι παράλογος. Δεν υπάρχει περίπτωση να ζητήσω κάτι που δεν γίνεται ιατρικά ή να διαφωνήσω, αν μου εξηγήσουν με επιχειρήματα γιατί δεν μπορούμε να κάνουμε αυτό που ζητάω. Όμως, δεν είναι στη λογική μου να πάω και να δεχτώ μια πολύ συντηρητική παρέμβαση στο μαλλί μου, απλά και μόνο για να μου ταιριάζει όταν θα είμαι 40, 50 ή 60 χρονών. Στον χορό που μπήκα, θα χορέψω.
Το ραντεβού έκλεισε λοιπόν, στις 7 Οκτωβρίου χειρουργούμαι από τον κ. Τσάκαλο. Εννοείται πως η παρουσίασή μου θα συνεχίσει να είναι πιστή και ειλικρινής, καθώς νιώθω την υποχρέωση απέναντι σε όλα τα μέλη που με διαβάζουν, ώστε να μπορούν να διαμορφώσουν μια σωστή άποψη.