Πιθανή Αδύναμη Δότρια,γνώμη για μεταμόσχευση και επιλογη κλινικης

Trafalgerlaw

New Member
Καλησπέρα,

Ειμαι νέο μέλος στο φόρουμ και θα ηθελα μια γνώμη γενικα με την κατάσταση μου. Ειμαι 26 χρόνων και παρατήρησα εδω και 3 χρόνια μια αραίωση στην ζώνη Α. Την κορυφή την είχα παντα δεν εχω παρατηρήσει κάποια αραίωση έως τωρα. Θα ηθελα μια γνώμη από εσάς αμα πιστεύετε γίνετε ΜΜ και με ποσά Grafts; Δεν εχω ξεκινήσει κάποια φαρμακευτική αγωγή αλλά το σκεφτομαι σοβαρά να ξεκινήσω σύντομα.

Συνημμένα

• 31F9CEF5-64B4-412F-9207-41DE25C6696E.jpeg
    31F9CEF5-64B4-412F-9207-41DE25C6696E.jpeg
    680.2 KB · Προβολές: 118
  • 5A2BA542-BCC3-40F1-9A9A-ED47B106D302.jpeg
    5A2BA542-BCC3-40F1-9A9A-ED47B106D302.jpeg
    649 KB · Προβολές: 106
  • 18EE51C6-1CE2-40B6-A87F-0175DAF2ED57.jpeg
    18EE51C6-1CE2-40B6-A87F-0175DAF2ED57.jpeg
    624 KB · Προβολές: 107
  • 0CA68055-722E-4615-AFA6-65DB5E6F10BC.jpeg
    0CA68055-722E-4615-AFA6-65DB5E6F10BC.jpeg
    2.9 MB · Προβολές: 108
  • 954A2B3A-4F49-4939-AA79-82E0AD2BCB55.jpeg
    954A2B3A-4F49-4939-AA79-82E0AD2BCB55.jpeg
    3 MB · Προβολές: 112

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

JimKan1

Well-Known Member
Απο αυτες τις φωτο δεν φαινεται καποιο θεμα με τη δοτρια αλλα οπως και να χει θες φινα λογω ηλικιας. Για πανω υπολογισε χοντρικα 3.000 grafts

Trafalgerlaw

New Member
Απο αυτες τις φωτο δεν φαινεται καποιο θεμα με τη δοτρια αλλα οπως και να χει θες φινα λογω ηλικιας. Για πανω υπολογισε χοντρικα 3.000 grafts
Φίνα τωρα να σταθεροποιηθεί η κατάσταση και υπολόγιζα περιπου 3500 gr για μπροστα

Trafalgerlaw

New Member
Για κλινική να επικεντρωθώ σε κάποια κλινική για καλό Hairline που υπαρχει πρόβλημα; Γιατί σκεφτομαι για HDC

bobby

Well-Known Member
Φίλε καλημέρα, στα 26 σου έχεις χάσει όλη την Α και Β ζώνη ενώ έχεις και εμφανή αραίωση πιο πίσω. Είσαι NW4-5 στα σίγουρα. Μπροστά δεν έχεις καμμία ελπίδα επαναφοράς χωρίς ΜΜ. Πιο πίσω αν ξεκινήσεις φίνα πιθανόν να την σώσεις την κατάσταση. Αν θέλεις να έχεις μαλλιά στο μέλλον κάνε κάτι τώρα με φαρμακευτική αγωγή και μετά από ένα χρόνο πήγαινε σε ένα (σοβαρό) γιατρό για εκτίμηση της κατάστασης.

Για να πάρεις μία ιδέα του τί χρειάζεσαι, δες τα νήματα του moderator (CVIAL) που έχετε περίπου το ίδιο pattern (αλλά αυτός όταν ξεκίνησε είχε τα διπλά σου χρόνια....) Το τελευταίο δεν σου το γραφώ για να σε απογοητεύσω αλλά για να σε παρακινήσω να κάνεις κάτι άμεσα......

ManCyprus87

Well-Known Member
Καλησπέρα φίλε.
Είσαι 26 και οδεύεις ολοταχώς προς στάδιο NW5.
Το πλάνο που θα πρότεινα:
Φιναστερίδη 1mg/day για 1 χρόνο, ώστε να σου σώσει ότι σώζεται στη μεσαία ζώνη --> ΜΜ με 3500 grafts.
Καλή επιτυχία, εδώ είμαστε ότι θες.

Trafalgerlaw

New Member
Καλησπέρα και πάλι στην ομάδα,

είχα ανοίξει το πρώτο μου νήμα τον Απρίλιο του 2023 σχετικά με την αραίωσή μου και επανέρχομαι περίπου 3 χρόνια μετά για ένα update και για τη γνώμη σας σχετικά με μεταμόσχευση μαλλιών.

Από τότε έχω ξεκινήσει και ακολουθώ σταθερά φαρμακευτική αγωγή:

• Finasteride 1 mg καθημερινά
  • Minoxidil 1 φορά την ημέρα

Θα ανεβάσω φωτογραφίες από τότε και σημερινές για να υπάρχει άμεση σύγκριση της κατάστασης μετά από περίπου 3 χρόνια αγωγής.

Πλέον σκέφτομαι σοβαρά να προχωρήσω σε μεταμόσχευση μαλλιών και βρίσκομαι στη φάση αναζήτησης γιατρού/κλινικής. Θα με ενδιέφερε πολύ η γνώμη σας σχετικά με το πόσα grafts θεωρείτε ότι πιθανόν χρειάζομαι, πώς σας φαίνεται η δότρια περιοχή και τι σχεδιασμό θα προτείνατε για hairline και frontal/midscalp.

Όσον αφορά την επιλογή γιατρού, το κόστος δεν αποτελεί κριτήριο για μένα. Προτεραιότητά μου είναι να έχω όσο το δυνατόν καλύτερο και φυσικότερο αποτέλεσμα, σωστή διαχείριση της δότριας και έναν συντηρητικό σχεδιασμό που να μπορεί να σταθεί και μακροπρόθεσμα.

Επομένως, θα ήθελα ιδιαίτερα προτάσεις για κορυφαίους γιατρούς, είτε στην Τουρκία είτε στην υπόλοιπη Ευρώπη. Δεν με ενδιαφέρει απαραίτητα κάποια μεγάλη/γνωστή κλινική· προτιμώ γιατρό με σταθερά καλά αποτελέσματα και ουσιαστική προσωπική συμμετοχή στην επέμβαση.

Έχω ήδη αρχίσει να κοιτάζω κάποιες επιλογές, αλλά πριν καταλήξω θα ήθελα να ακούσω τις απόψεις και τις εμπειρίες σας.

IMG_4557.jpeg

Συνημμένα

• IMG_4559.jpeg
    IMG_4559.jpeg
    1.1 MB · Προβολές: 33
  • IMG_4560.jpeg
    IMG_4560.jpeg
    974.4 KB · Προβολές: 32

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

revolver

New Member
Είναι ιδέα μου ή η θεραπεία σου έδωσε λίγα πράγματα? Σίγουρα έχεις σταθεροποιηθεί, ίσως σου έδωσε και λίγο πιο πίσω.

Trafalgerlaw

New Member
Είναι ιδέα μου ή η θεραπεία σου έδωσε λίγα πράγματα? Σίγουρα έχεις σταθεροποιηθεί, ίσως σου έδωσε και λίγο πιο πίσω.
Ναι το έχω παρατηρήσει και εγώ ότι μου έδωσε ελάχιστη παράταση. Τώρα σκέφτομαι για ΜΜ Ashmed, Lorenzo. Λόγω του ότι θέλω τις λιγότερες δυνατές επιπλοκές

Gvol

Member
Φίλε καλημέρα, στα 26 σου έχεις χάσει όλη την Α και Β ζώνη ενώ έχεις και εμφανή αραίωση πιο πίσω. Είσαι NW4-5 στα σίγουρα. Μπροστά δεν έχεις καμμία ελπίδα επαναφοράς χωρίς ΜΜ. Πιο πίσω αν ξεκινήσεις φίνα πιθανόν να την σώσεις την κατάσταση. Αν θέλεις να έχεις μαλλιά στο μέλλον κάνε κάτι τώρα με φαρμακευτική αγωγή και μετά από ένα χρόνο πήγαινε σε ένα (σοβαρό) γιατρό για εκτίμηση της κατάστασης.

Για να πάρεις μία ιδέα του τί χρειάζεσαι, δες τα νήματα του moderator (CVIAL) που έχετε περίπου το ίδιο pattern (αλλά αυτός όταν ξεκίνησε είχε τα διπλά σου χρόνια....) Το τελευταίο δεν σου το γραφώ για να σε απογοητεύσω αλλά για να σε παρακινήσω να κάνεις κάτι άμεσα......
Συμφωνώ με τα υπόλοιπα, αλλά στο crown προσωπικά από τις φωτογραφίες δεν βλέπω κάποια αραίωση αυτή τη στιγμή. Καλό είναι να ξεχωρίζουμε την πραγματική αραίωση από τη φυσιολογική φορά των τριχών και τη «φήτρα».
Το λέω γιατί κι εμένα έτσι δείχνει πίσω από τα 18 μέχρι σήμερα στα 36, και σε τριχοσκόπηση από 2 δερματολόγους μου είπαν ότι δεν υπάρχει καθόλου λέπτυνση ή miniaturization εκεί· είναι 100% θέμα φοράς και φύτρας.

Trafalgerlaw

New Member
Την κορυφή στο crown την έχω μια ζωή. Την έχει και ο πατέρας μου. Σιγά σιγά μετά από 3 χρόνια α όμως ψάχνομαι για ΜΜ. Κοιτάω για Couto. De Freitas, ashmed, Lorenzo. Νομίζω λόγω του ότι υπάρχει και Retro θα πρέπει να γίνει η μεταμόσχευση σε γιατρό με πλάνο.

revolver

New Member
Την κορυφή στο crown την έχω μια ζωή. Την έχει και ο πατέρας μου. Σιγά σιγά μετά από 3 χρόνια α όμως ψάχνομαι για ΜΜ. Κοιτάω για Couto. De Freitas, ashmed, Lorenzo. Νομίζω λόγω του ότι υπάρχει και Retro θα πρέπει να γίνει η μεταμόσχευση σε γιατρό με πλάνο.
Χωρίς να θέλω να σε επηρεάσω και επειδή έχω μιλήσει με αρκετά άτομα ειδικά Couto και De Freitas παρόλο που είναι καλοί γιατροί κάνουν αυστηρή επιλογή των ασθενών τους ακριβώς για να έχουν τα αποτελέσματα που βλέπεις...οπότε μην εντυπωσιάζεσαι.
Αφού δεν έχεις κωλύματα στο budget έχεις δει και Fuegenix αλλά και zarev?

Trafalgerlaw

New Member
Χωρίς να θέλω να σε επηρεάσω και επειδή έχω μιλήσει με αρκετά άτομα ειδικά Couto και De Freitas παρόλο που είναι καλοί γιατροί κάνουν αυστηρή επιλογή των ασθενών τους ακριβώς για να έχουν τα αποτελέσματα που βλέπεις...οπότε μην εντυπωσιάζεσαι.
Αφού δεν έχεις κωλύματα στο budget έχεις δει και Fuegenix αλλά και zarev?
Δεν τον ήξερα τον zarev. Πανάκριβος αλλά απίστευτη δουλειά. Περιμένω απάντηση από couto και de Freitas και Lorenzo ( το 2023 με είχε απόρριψη λόγω του ότι δεν έπαιρνα duta) Ashmed δεν ξέρω… Τώρα άμα πάρω απορρίψει από αυτούς θα στραφώ zarev. Ξέρεις άμα έχει ραντεβού; Πόσα grafts λες να χρειαστώ; Εγώ υπολογίζω γύρω στα 4500

revolver

New Member
Δεν τον ήξερα τον zarev. Πανάκριβος αλλά απίστευτη δουλειά. Περιμένω απάντηση από couto και de Freitas και Lorenzo ( το 2023 με είχε απόρριψη λόγω του ότι δεν έπαιρνα duta) Ashmed δεν ξέρω… Τώρα άμα πάρω απορρίψει από αυτούς θα στραφώ zarev. Ξέρεις άμα έχει ραντεβού; Πόσα grafts λες να χρειαστώ; Εγώ υπολογίζω γύρω στα 4500
Καλά και ο Zarev έχει τρελές αναμονές εκτός του ότι είναι ακριβός. Κάνει πολύ καλή δουλειά όμως.
Το πόσα χρειάζεσαι εξαρτάται από πολλά πράγματα όπως θα σου πουν και οι άλλοι. Από το πάχος της τρίχας σου, από την αντίθεση της τρίχας σε σχέση με το χρώμα του δέρματος, τι λόγο τριχών έχεις ανά graft κτλ.
Με την λογική ότι είσαι νορμάλ στα παραπάνω με 3000 grafts θα πήγαινες άνετα πιστεύω σε ένα πολύ δυνατό norwood 3 ίσως και 2.5. Με 4500 λογικά norwood 2.
Απλά τα 4500 grafts στην ηλικία των 29 ίσως δεν σου αφήνουν πολλά περιθώρια για το μέλλον με την λογική ότι ο μέσος άνδρας έχει δότρια με περίπου 7000 grafts (βέβαια έχεις και τα μούσια). Το καλό είναι ότι λαμβάνεις θεραπεία.
Σκέψου ότι και με την θεραπεία ίσως στα 45-50 σου να χρειαστείς μια μίνι διόρθωση με 1500-2000...αν βάλεις τώρα 4500 ίσως να είσαι οριακά.

Πήγαινε κάνε τα consultation σου, εγώ στην θέση σου θα έκανα όσο το δυνατόν περισσότερα για να δεις τι σχέδιο σου προτείνουν.

John_HDC

Ειδικός συνεργάτης HDC Hair Clinic Cyprus.
Ta πλαινα της δοτριας απο παλαιοτερα τα βλεπω λιγο ποιο αραια τι λες? πισω φαινεσαι οκ αλλα χρειαζεται να βγαλεις φωτεινες φωτο σε εξωτερικο χωρο. Αν θες μαι εκτιμηση και απο εμας καλως.

Trafalgerlaw

New Member
Καλά και ο Zarev έχει τρελές αναμονές εκτός του ότι είναι ακριβός. Κάνει πολύ καλή δουλειά όμως.
Το πόσα χρειάζεσαι εξαρτάται από πολλά πράγματα όπως θα σου πουν και οι άλλοι. Από το πάχος της τρίχας σου, από την αντίθεση της τρίχας σε σχέση με το χρώμα του δέρματος, τι λόγο τριχών έχεις ανά graft κτλ.
Με την λογική ότι είσαι νορμάλ στα παραπάνω με 3000 grafts θα πήγαινες άνετα πιστεύω σε ένα πολύ δυνατό norwood 3 ίσως και 2.5. Με 4500 λογικά norwood 2.
Απλά τα 4500 grafts στην ηλικία των 29 ίσως δεν σου αφήνουν πολλά περιθώρια για το μέλλον με την λογική ότι ο μέσος άνδρας έχει δότρια με περίπου 7000 grafts (βέβαια έχεις και τα μούσια). Το καλό είναι ότι λαμβάνεις θεραπεία.
Σκέψου ότι και με την θεραπεία ίσως στα 45-50 σου να χρειαστείς μια μίνι διόρθωση με 1500-2000...αν βάλεις τώρα 4500 ίσως να είσαι οριακά.

Πήγαινε κάνε τα consultation σου, εγώ στην θέση σου θα έκανα όσο το δυνατόν περισσότερα για να δεις τι σχέδιο σου προτείνουν.

Στην Ashmed που έχουν απαντήσει πρώτοι μέχρι τώρα 4,5κ - 5κ για αποτέλεσμα μου είπαν. Το θέμα είναι ότι και στους παραπάνω τα ραντεβού για την ΜΜ μπορεί να πάρουν και 2-3 χρόνια…

Μπλουζα