Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.
Προσωπικα ένα πράγμα με αγχώνει σε αυτή τη φάση.
Η προσπάθεια της ελληνικής κυβέρνησης να δείξει ότι ιλα είναι υπό έλεγχο αναφέροντας ότι απολύει οποιοδήποτε είδος lockdown.
Τη στιγμή που σήμερα άκουσα ότι στη Γαλλία κλείνουν τα κέντρα διασκέδασης για 20 μέρες.
Οι εδω εχω την αίσθηση πως για να μην χαλάσουν το αφήγημα θα φτάσουν στα άκρα και αυτο με φοβίζει...Γιατί προφανώς δεν σηκώνουν και άλλa μέτρα οι ψηφοφόροι..
Ειδικά ο λαός της Ελλάδος με το τόσο υψηλό μορφωτικό επίπεδο,να είσαι σίγουρος ότι θα έπαιρνε την σωστή απόφαση.
Μια ολόκληρη κοινωνία είναι μια φωνή: «ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΜΕ ΤΑ ΛΟΚΝΤΑΟΥΝ ΚΙ ΑΛΛΑ ΤΡΕΛΑ ΜΕΤΡΑ!!!»
Εκατομμύρια ερευνητές ? Αυτό το αστρονομικό νούμερο απο ποια στοιχεία προκύπτει ? Είσαι σίγουρος οτι το πολιτικό κόστος θα είναι να μην επανεκλεγούν ? (είμαι βέβαιος οτι θα ξαναβγουν - προσωπική εκτίμηση). Ο covid είναι το υπαρκτό πρόβλημα, το να μας ελέγχουν είναι το αποτέλεσμα του τεστ: πόσες ελευθερίες μπορεί να θυσιάσει κάποιος και για πόσο καιρό με την υπόσχεση να πάρει την ζωή του πίσω? . Γενικά βλέπω οτι είσαι καλοπροαίρετος και ρομαντικός και εγώ τέτοιος είμαι, αλλά για να δεχθώ οτι όλα είναι μέλι γάλα, θα πρέπει να αποδεχθώ οτι και οι πόλεμοι γίνονται απλά για την ελευθερία των ανθρώπων ή οτι τα οικονομικά σκάνδαλα που ξεσπούν είναι απόρροια συκοφαντίας ή ο Πασχάλης δεν κεράτωσε την γυναίκα του και απέκτησε παιδί, αλλά έκανε ένα στιγμιαίο λάθος.To ''κοινο μυστικο'' ειναι καταδικασμενο ομως. Δεν μπορει πχ να ειναι κοινο μυστικο οτι θελουν να μας ελεγχουν με προφαση τον covid.
Γιατι θα πρεπει να εμπλακουν εκατομμυρια ερευνητων σε αυτο οι οποιοι θα πρεπει να ειναι ολοι (το τονιζω,ενας προς εναν) ''σαπιοι'' (δηλαδη να μπηκαν σε ενα τομεα πχ ιατρικης για να καταστρεψουν την ανθρωποτητα και οχι να την βοηθησουν) και να μην τους ξεφυγει το παραμικρο. Πραγμα αδυνατο.
Και στο τελος οι πολιτικοι χανουν απο αυτο. Καλως η κακως, ο μητσοτακης και η ΝΔ απο τον covid και τα μετρα εχει μονο να χασει. Οταν δηλαδη βγαινει και μιλαει για υποχρεωτικότητα χανει.
Η οποία υποχρεωτικότητα ειναι η τελευταια επιλογη (και λογο πολιτικου κοστους) οταν εχουν αποτυχει ολα τα υπολοιπα. Με διαφημισεις ξεκινησαν.
Ωραια, αξιαγαπητη κοινωνια.
Οπως θες. Οχι λοκνταουν, οχι μετρα, οχι εμβολιασμους σε ατομα κατω των 30, οχι μασκες.
Μπορεις να μας πεις τι προτεινεις, για να ξεπεραστει ο κινδυνος της πανδημιας;
Απλα αφοριζεις κατι ή προτεινεις και κατι στη θεση του;
Σε παρακαλω, αξιαγαπητη κοινωνια, μπορεις να μας παραθεσεις το δικο σου σχεδιο δρασης που θα δωσει λυση στο προβλημα;
Δεν νομίζω ότι κουράζεται ο κόσμος. Θα ήθελα και εγώ να ακούσω το δικό σου ρεαλιστικό πλάνο για την αντιμετώπιση της πανδημίας για να κάνουμε και εμείς την κριτική μας.
Έχεις δικαίωμα να κάνεις ότι θέλεις στον εαυτό σου.
Ξυπνηστε. Αυτος που εγραψε το αρθρο ειναι αριστερος. Λουκουμακι ειναι ο covid για να βρουν εκει ευκαιρια να μιλησουν για ''καταπιεσμενες ελευθεριες'' και ''χουντες''. Aπλα αυτος διαθετει εγκεφαλο, οπως και αλλοι.Διαστρεβλώνεται η πραγματικότητα από προπαγανδιστές. Άτομα που νομίζουν ότι είναι αντιφασίστες και έχουν άκρως φασιστικές ιδέες ή απλά κάνουν προπαγάνδα
Μα δεν τα έχω πει σε προηγούμενα ποστ μαζεμένα και μου είπατε ότι κοιτάζω το δέντρο κι όχι το δάσος, κι ότι αυτά που λέω εγώ συμβάλουν μόνο 10% στην αντιμετώπιση της πανδημίας?
Κάτι για μονοκλωνικά είπες και για αύξηση ΜΕΘ. Είναι και κάτι άλλο?
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.
Δεν κανεις οτι θελεις στον εαυτο σου, επιλεγεις να κανεις κακο και σε μενα και στην ζωη μου γενικοτερα (συντηρηση της καταστασης, η οικονομια της χωρας επηρεαζεται και τελος αν εχω αναγκη νοσοκομειο για οτιδηποτε αλλο θα εχεις παρει την θεση μου). Και αυτο γιατι λειτουργεις με βαση την συνωμοσιολογια αντι για τα επιστημονικα δεδομενα.
Για αυτο και το αρθρο υποστηριζει οτι η ελευθερια που νομιζεις οτι ειναι ελευθερια, ειναι εκφραση της ακροδεξιας. Και εχει απολυτο δικιο. Δεν σε λεει φασιστα. Σου λεει οτι εχει αυτα τα στοιχεια.
Ξυπνηστε. Αυτος που εγραψε το αρθρο ειναι αριστερος. Λουκουμακι ειναι ο covid για να βρουν εκει ευκαιρια να μιλησουν για ''καταπιεσμενες ελευθεριες'' και ''χουντες''. Aπλα αυτος διαθετει εγκεφαλο, οπως και αλλοι.
Έχουμε ξαναπεί επίσης ότι βάσει στατιστικών που έχουν ανακοινωθεί από πέρυσι το Φεβρουάριο έχουμε ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ αύξηση της θνητότητας κατά 10% σε όλα τα υπόλοιπα νοσήματα (ανακοπές καρδιάς, καρκινοπαθείς κλπ) γιατί ΔΕΝ πήγαιναν εγκαίρως στο νοσοκομείο να διαγνωστούν ή καθυστερούσαν θεραπείες κλπ. Οπότε όσους σώσαμε από το 7μηνο λοκντάουν σε αριθμό, άλλους τόσους χάσαμε από αυτό που εξήγησα μόλις τώρα
Mε ενα search στο google scholar ''covid 19'', θα σου βγαζει εκατομμυρια απoτελεσματα ερευνων που εχουν ασχοληθει με covid 19. Ο αριθμος ειναι πανω πανω. Εστω οτι ειναι καποιες εκατονταδες χιλιαδες και δεν ειναι εκατομμυρια για καποιο λογο. To καθε paper εχει πολυ σπανια εναν, αλλα συνηθως πανω απο 5 ερευνητεςΕκατομμύρια ερευνητές ? Αυτό το αστρονομικό νούμερο απο ποια στοιχεία προκύπτει ?
Εξαρταται απο το ποτε θα εμβολιαστει.(μαζι με τον υπολοιπο πλανητη)Ο covid είναι το υπαρκτό πρόβλημα, το να μας ελέγχουν είναι το αποτέλεσμα του τεστ: πόσες ελευθερίες μπορεί να θυσιάσει κάποιος και για πόσο καιρό με την υπόσχεση να πάρει την ζωή του πίσω?
Γενικά βλέπω οτι είσαι καλοπροαίρετος και ρομαντικός και εγώ τέτοιος είμαι, αλλά για να δεχθώ οτι όλα είναι μέλι γάλα, θα πρέπει να αποδεχθώ οτι και οι πόλεμοι γίνονται απλά για την ελευθερία των ανθρώπων ή οτι τα οικονομικά σκάνδαλα που ξεσπούν είναι απόρροια συκοφαντίας
Άλλωστε όποιος επιστήμονας έχει αντίθετη άποψη είναι ψεκασμένος.
Ψεκασμένο να το δεχτώ απο έναν άλλο επιστήμονα(με αιτιολογία), αλλά απο τον Τάκα τον Γουαδαμάκαφον που δεν γνωρίζει απο ποια μεριά μπαίνει το τσιρότο, ε όχι.
Το ότι λες ότι οποιος έχει αντίθετη άποψη απο εσένα δεν έχει εγκέφαλο ξέρεις είναι αγενές και φασιστικό.
Βλέπω έχεις τάση προς τα εκεί.
Επειδή συντάσεσαι με αυτά που σου λένε οι "ειδικοί" θεωρείς σε κάνει έξυπνο? Εγώ λέω ότι τζάμπα χαίρεσαι.
Από αυτά που διαβασες απο εμενα αν θεωρείς ότι ακουω συνωμοσιολογίες, νομίζω ότι έχεις προβλήματα κατανόησης.
Δεν κάνω κακό σε κανέναν γιατί προσέχω πάρα πολύ και δεν έχω κολήσει κοβιντ μέχρι τώρα.
Δεν έχω κολήσει ούτε τον εαυτό μου ούτε κανέναν άλλον. Κάνω τεστ πριν επισκεφθώ συγγενείς άρα έχω και το αίσθημα ευθύνης για τους άλλους.
Φοράω την μάσκα μου και είμαι υπεύθυνος.
Δεν μπορώ να πω το ίδιο για πολλους εμβολιασμένους(όχι όλους εννοείται) που δεν έχουν κανένα αίσθημα κοινωνικής ευθύνης αντιθέτως μπορεί να χαίρονται αν κολήσουν τους ανεμβολίαστους.
Το αν αυτός που γράφει το άρθρο είναι αριστερός ή δεξιός δεν μου κάνει καμια διαφορά.
Οι άνθρωποι δεν χωρίζονται με το τι πολιτικές ιδέες έχουν αλλά με το τι μυαλά κουβαλάνε.
Και οι φανατισμένοι άνθρωποι είτε αριστεροι είτε δεξιοί συνήθως δεν κουβαλάνε και σωστά μυαλά
Οπως εχω ξαναπει παμε με τις πιθανοτητες, οποτε ακολουθουμε το 99%. Οι πιθανοτητς να εχει αυτος ο ενας δικιο ειναι 1 στις 100.
Να ειναι ψεκασμενος 99%. (η να εχει πλαστο πτυχιο)
οχι απλα απαντησα με τον ιδιο ακριβως τροπο στην δικη σου αγενεια. Και σκεψου οτι ουτε καν απευθυνθηκα σε σενα αλλα εσυ το εκανες:Το ότι λες ότι οποιος έχει αντίθετη άποψη απο εσένα δεν έχει εγκέφαλο ξέρεις είναι αγενές και φασιστικό.
οποτε δεν εχω εγκεφαλο..Αυτό είναι φασιστικό, αλλά να μια μορφή προπαγάνδας που πέρασε και σε εσένα.
Σε έπεισαν ότι αυτοί που απλά θέλουν να κάνουν ότι θέλουν στο σώμα τους είναι φασίστες.
Για μενα, προσωπικη αποψη, ειναι καθαρη συνωμοσιολογια. Υπαρχουν βαθμιδες εχω ξαναπει.Επειδή συντάσεσαι με αυτά που σου λένε οι "ειδικοί" θεωρείς σε κάνει έξυπνο? Εγώ λέω ότι τζάμπα χαίρεσαι.
Από αυτά που διαβασες απο εμενα αν θεωρείς ότι ακουω συνωμοσιολογίες, νομίζω ότι έχεις προβλήματα κατανόησης.
Καλο ειναι που προσεχεις (αλλοι δεν το κανουν) αλλα δεν αρκει. Οσοι δεν εμβολιαζεστε κανετε κακο στο συνολο. Αυτο δεν ειναι καν προσωπικη αποψη, οπως η προηγουμενη.Δεν κάνω κακό σε κανέναν γιατί προσέχω πάρα πολύ και δεν έχω κολήσει κοβιντ μέχρι τώρα.
Κύριοι έχετε μια τάση ορισμένοι να προκαλείτε με χαρακτηρισμούς τα υπόλοιπα μέλη που έχουν αντίθετη άποψη. Πότε θα καταλάβετε ότι με τις κραυγές σας δεν επιτυγχάνετε τίποτα αλλά τα κάνετε χειρότερα τα πράγματα? @CVIAL αν θέλεις πάντως να ξαναπώ μαζεμένες τις προτάσεις μου σε ένα ποστ με κατεβατά να το κάνω, απλά θα είναι κατεβατά.
Ή μπορεί αυτός ο ένας επιστήμονας-επιδημιολόγος (στην ουσία πολλοί περισσότεροι) να μην είναι «του συστήματος» που λέμε, αλλά θα τον πείτε συνωμοσιολόγο.