Δύσκολο να προβλέψεις ένα χαοτικό μέλλον. Αν όμως έπρεπε να κάνω μια πρόβλεψη θα έλεγα ότι μάλλον το αντίθετο θα συμβεί. Σταδιακά ο άνθρωπος ΔΕΝ θα δουλεύει και θα αρχίσει να αντικαθίσταται από μηχανές πολύ γρηγορότερα από το παρελθόν. Σε λίγο καιρό θα δούμε τα ταξί και τα φορτηγά να γίνονται αυτόνομα και σταδιακά να χάνονται επαγγέλματα που δεν θα αντικαθιστώνται από άλλα όπως γινόταν στο παρελθόν. Αυτό θα σημαίνει ανεργία και φτωχοποίηση? Πιθανώς ναι, πιθανώς και όχι. Από την στιγμή που θα παράγεται πλούτος, αφού η παραγωγικότητα θα αυξάνεται, ένα σενάριο λέει (και συζητείται αρκετά σε βόρειες χώρες) ότι πρακτικά θα πληρώνεσαι για να κάθεσαι, τουλάχιστον στον βαθμό που οι άνθρωποι θα είναι το επίκεντρο των κοινωνικών και πολιτικών εξελίξεων.
Οι μηχανες θα αντικαταστησουν σε μεγαλο βαθμο τα ανθρ χερια σταδιακα κ αυτο θα σημαινει αυξηση ανεργιας.Ο πλουτος θα μαζευεται στους λιγους κ οι πολλοι θα μοιραζονται τα λιγα. Η ταση δειχνει οτι θα καταργηθουν αργιες κ η εργασια θα γινει 7/7 ακα περισσοτερη παραγωγη κ με την βοηθεια μηχανων / τεχνολογιας ακομα περισσοτερη. Ωστοσο μεγαλο κομματι πληθυσμου θα βιωνει ανεργια αυτο συζητειται ηδη.
Αυτο που ηθελα να πω ειναι οτι θα δουλευουμε για αλλους , σταδιακα θα μειωνεται ο ιδιωτικος τομεας κ οταν θα μπαινεις στις συλλογικες συμβασεις εργασιας γτ δε θα εχεις κ πολλες εναλλακτικες τα μαντατα δε θα ειναι καθολου καλα. Μπορει να δουλευεις πολυ ή κ με τη βοηθεια των μηχανων κ της τενχολογιας να παραγεις πολυ αλλα τον καρπο θα τον επωμιζεται αλλος.
Δες το οπως ο αγροτης που σκαβει , κλαδευει ραντιζει ποτιζει , τρυγαει κ σου πουλαει τον καρπο του .50 λεπτα κ ερχεσαι εσυ ο εμπορος τον περνεις στο χερι .50 λεπτα κ τον πουλας 2.50 ευρω χωρις ιδρωτα.
Τι σχεση εχει ρε Πανο αυτο που λεω για την κοινωνικη ευθυνη με αυτο που περιγραφεις;
Αμα ειναι να περναω με κοκκινα επειδη δε γουσταρω να περιμενω. Επειδη εσυ δεν εκπληρωνεις την ευθυνη σου γιατι ο αλλος διπλα σου να σε ανεχτει; Θες να συναλλασσεσαι μαζι με αλλους για να αγοραζεις Ducates kai Agustes και χλιδατες εμφυτευσεις; Θελεις προνομια μιας οργανωμενης κοινωνιας (υγεια, εκπαιδευση, ασφαλεια, παροχη λοιποων υπηρεσιων) Ε αφου δε σας αρεσει η κοινωνια πηγαινετε να ζησετε σα τους Αμις. Αλλα και αυτοι καθε τρεις και λιγο στη πολη κατεβαινουν. Να τα απομυζουμε τα θετικα της κοινωνιας αλλα εμεις να μην προσφερουμε τπτ. Μαλιστα.
Ρε συ Χαρη, γιατι πεφτεις στην παγιδα ? πιστευεις οτι οντως νοιαζονται τοσο για την υγεια σου ? πιστευεις οτι τα μετρα που βλεπεις
ειναι τα βελτιστα δυνατα για την υγεια σου ? δεν βλεπεις δλδ καμμια αντιξοοτητα ? Νοιαζονται να δουλευει η μηχανη,
τωρα αν η υγεια καποιου ποσοστου ανθρωπων παει περιπατο αυτο ειναι παραπλευρες απωλειες.. κ οπως καταλαβαινεις ειναι θεμιτο.
Αυτα που λες για αγκουστες κ χλιδες δεν ειναι ετσι, καταρχην τα εχω δουλεψει κ τα εχω πληρωσει δεν μου τα εκανε καμμια κοινωνια δωρο
κ επισης στην επιχειρηση μου εχω το κρατος συνεταιρο με 29% (φορολογια) + 22% ( ασφαλεια) + προκαταβολη φορου + φπα.
Με απλα λογια εχω συνεταιρο το κρατος με 60% αλλα μονο στα εσοδα μου, στα εξοδα μου εκει απεχει. τα πληρωνω ολα μονος μου κ τους μισθους κ τα ικα κ τα εξοδα λειτουργιας κ ολα. Η κοινωνια εχει εμενα περισσοτερο αναγκη απ οτι εγω αυτην , χωρις εμενα δε θα πουλαγε ουτε την εμφυτευση ουτε την αγκουστα αλλα θα καθοταν να την κοιταει.
Εσυ απ το οσο με ξερεις σαν σκιαγραφηση χαρακτηρα απο εδω μεσα κρινεις οτι ειμαι παρτακιας ή οτι δε με νοιαζει η ευημερια ή το κοινο καλο κ με νοιαζει η παρτι μου ? δεν καθομαι να μιλαω γενικως κ να ερχομαι σε ανουσιες αντιπαραθεσεις ουτε για κοβιντ ουτε για τπτ κ αποφευγω διενεξεις δεν ειναι παραγωγικες κ δεν εχει νοημα να βρισκομαι μεσα σε αυτες αλλα κ με την μεχρι τωρα κατασταση δεν εχω πει γενικα κουβεντα.... εκτος απο τωρα γτ τωρα ξεπεραστηκε το οριο.
Αυτο που λεω ειναι οτι μολις περασαν την κοκκινη γραμμη κ αν δε το καταλαβαινεις δεν μπορω να κανω κατι,
αλλα στο τελος της ημερας ειτε το καταλαβεις εσυ ειτε εγω ειτε ολοι ειτε κανενας δεν εχει τοσο σημασια γτ το αποτελεσμα ιδιο θα ειναι,
οτι θελουν να κανουν θα το κανουν. Φυλακισμενος να ησουν ισοβια για φονο το δικαιωμα να σου κανουν κατι πανω στο σωμα σου δε το εχει κανεις, δια νομου. Εδω βλεπουμε οτι δεν εχεις πλεον την αδεια για το ιδιο του το σωμα κ θα φας κ προστιμο. Οκει. Ολα καλα.
Φιλε Πανο, μπορει οι γνωσεις σου για μεταμοσχευσεις μαλλιων να ειναι τεραστιες, απο την αλλη, ομως, ολα οσα γραφεις, θιγοντας παρα πολλα άλλα ζητηματα, ειναι, μαλλον, εσφαλμενα.
Σαν αλλος Νοστραδαμος αρχισες τις προφητειες...θα γινει αυτο...θα γινει το αλλο. Φταινε αυτοι...φταινε οι αλλοι.
Απο που να ξεκινησει κανείς και που να τελειωσει; Τι να πρωτοσχολιασω, για να αποδειξω ποσο αιολα ειναι οσα γραφεις;
"Χαθηκε η εθνικη μας κυριαρχια εξαιτιας των μεγαλων και οι πολιτικοι μας ειναι φερεφωνο" ;
Αληθεια τωρα; Σοβαρολογεις;
Ποιος εφερε τη χωρα σε τετοιο χαλι; Ποιος ευθυνεται για τις λαμογιες δεκαετιων;
Οι ξενοι; Η Μερκελ; Ο Μπους; Ο Ομπαμα; Οι Γερμαναραδες; Οι Τουρκαλαδες;
Ποιος εχεφρων ανθρωπος εχει αυτες τις αντιληψεις;
Αραγε, σε ποια χωρα ζεις, φιλε Πανο;
Για δεκαετιες ολοκληρες οι πολιτικοι μας εχουν αποδειχθει ανικανοι και επικινδυνοι και εσυ γραφεις οτι ειναι λαθος που σταματησαν να διαχειριζονται οι ιδιοι τα εσωτερικα μας θεματα, αλλά οι ξενοι.
Μα η μονη ελπιδα να ορθοποδησουμε ειναι αυτη. Οσο οι τυχαρπαστοι, ανερματιστοι, διεφθαρμενοι ως το κοκκαλο Ελληνες πολιτικοι ειχαν τη διαχειριση, η χωρα πηγε κατα διαολου.
Δυστυχως και εσυ, οπως και πολλοι αλλοι, πασχετε απο το συνδρομο του νεοελληνα ραγια. Αυτου που βλεπει γυρω του μονο αφεντες που ειναι ετοιμοι να του πιουν το αιμα. Αυτου που για ολα τα δεινα, του φταινε οι ξενοι, οι αλλοι, οι βαρβαροι του Καβαφη.
Αντι να κανουμε μια αυτοκριτικη ως εθνος, αντι να ενσκυψουμε στα παμπολλα λαθη μας και να τα διορθωσουμε, μας φταιει η Μερκελ και ο Σόιμπλε!!!
Στην προκειμενη περιπτωση του εμβολιου, αντι να αναλαβει ο καθενας τις ευθυνες του, αρχιζει το κηρυγμα περι απωλειας της ατομικης και εθνικης ανεξαρτησιας.
Μηπως θα ηταν προτιμοτερο να σταματησουμε το κυνηγι μαγισσων και αναγνωριζοντας τα λαθη μας να βαλουμε ολοι ενα λιθαρακι στην προσπαθεια ανορθωσης της χωρας;
Τολ , δεν διαφωνω σε κατι απ αυτα που λες , κ δεν ειπα οτι οι πολιτικοι μας ειναι οκ , εχουν κανει τα σκανδαλακια τους , τις μιζουλες τους ολα.
Αυτο που λεω ειναι οτι στον πλανητη Γη αυτος που κυβερναει ειναι το χρημα.
Η ελλαδα ειναι ο τελευταιος τροχος της αμαξης γιατι κυριαρχει ο νομος του ισχυρου κ εμεις δεν ειμαστε.
Θελοντας ή μη οτι θελουν οι μεγαλοι θα κανουμε με τον ενα η τον αλλο τροπο. Κ η ζωη κατευθυνεται προς την παγκοσμιοποιηση
ετσι θα ξημερωσει η επομενη μερα.
Γενικα οπως ειπε κ ο σβιαλ , εχουμε μπει στην εποχη των μηχανων.
Η μεγαλη μου αγαπη ειναι η Αστροφυσικη, ενας απ τους Ελληνες αστροφυσικους που μ αρεσει να παρακολουθω πλην του Kαστανα, ειναι ο Δανεζης.
Πηγαινω σε διαλεξεις του αλλα πλεον μονο μεσω ιντερνετ τις παρακολουθω, σε πολλες λοιπον αναφερεται στην 4η βιομηχανικη επανασταση η οποια θα δημιουργησει ενα χασμα,
Τι χασμα ? η τεχνολογια εξελισσεται ραγδαια ενω η κοινωνικη αντιληψη κ κατεστημενο οχι,εχει βαρια ποδια.
Καθε βιομηχανικη επανασταση απ τις 3 του παρελθοντος τελειωσε με αιμα, ελπιζουμε αυτη τη φορα να μην γινει ετσι αλλα δεν τρεφουμε κ πολλες ελπιδες.
Για να μη μακρυγορω ο ανθρωπος θα εξελιχθει σε ανθρωπινο βιο-υπολογιστη, αυτο θα σου κανει την ζωη καλυτερη δισκεδαστικη αλλα σαν αντιτιμο θα φερει τον ελεγχο, θα εισαι σαν ενα εξελιγμενο ανθρωπορομποτ με πολλες δυνατοτητες αλλα ταυτοχρονα κ οτι κανεις θα καταγραφεται κ θα μπορει να ελεγχεται. Οταν δε, μπουν κ τα κβαντα σιγα σιγα στην ζωη μας με ενεργο τροπο η κατασταση θα ξεφυγει πολυ κ για την εικονα μας για τον κοσμο την θεση μας στο συμπαν , τους θεους κ πολλα αλλα.
Στην κοινωνια θα υπαρξει διχασμος με τις γνωστες συνεπειες, αλλα στο τελος της ημερας θα γινει αυτο που ειναι το πιο σωστο κ εξελιγμενο να γινει, κι αφου σου αρεσει κ η αρχαια Ελλαδα θα στο πω οπως το ελεγε κ ο Σωκρατης. Θα ειμαστε πολιτες του κοσμου.
Θα σταματησουν να υπαρχουν θρησκειες , γιατι διαχωριζουν τον κοσμο, θα σταματισουν να υπαρχουν κρατη , γιατι διαχωριζουν τον κοσμο,
θα σταματησουν να υπαρχουν φυλες γτ διαχωριζουν, θα σταματησουν να υπαρχουν ακομα κ γλωσσες, γιατι διαχωριζουν τον κοσμο.Θα εχουμε μονο πραγματα που μας ενωνουν. Θελουμε να παμε σε αλλους πλανητες Αρη π.χ κ ακομα καλα καλα δεν εχουμε μαθει να συνενοουμαστε μεταξυ μας. Αν φερεις εμενα κ εναν ρωσο μαζι στο ιδιο μερος δε θα μπορουμε , κ ειμαστε 2 ιδια οντα στον ιδιο πλανητη εδω κ ποσες χιλιαδες χρονια.
Πολιτες του κοσμου Τολ, θα καταλαβουμε οτι ολοι οι ανθρωποι ειμαστε το ιδιο ειδος ζωου αναμεσα σε αλλα ειδη ζωων, οτι οι χωρες δεν ειναι τπτ αλλο απ το εδαφος του πλανητη το οποιο ακομα χωριζουμε σε ζωνες κ χωρες. ΘΑ παψουν οι σημαιες κ οι πατριδες κ θα γινουν ολα ενα γιατι ετσι πρεπει να ειναι. Θα παψουν να υπαρχουν θεοι γιατι διαχωριζουν κ ο ανρθωπος θα αντιληφθει οτι δεν ειναι το κεντρο του συμπαντος αλλα ενα κομματι του, κ ουτε ο θεος τον δημιουργησε κατ εικονα του, αλλα ο ανθρωπος δημιουργησε τον θεο κατ εικονα του (εγωκεντριστης γαρ) εχει την ταση απο παλια , πιστευε οτι ολα γυρναν γυρω απ τη Γη.
Τελος γιατι η κουβεντα ειναι τεραστια, οταν μπουν τα κβαντα στο παιχνιδι θα εξελιχθει το ειδος μας κ πρακτικα αλλα κ συνειδισιακα σε βαθμο τετοιο που ο Τεσλα ειχε πει το εξης, οταν μαθει ο ανθρωπος να χειριζεται τα κβαντα μεσα σε μια 10ετια θα εξελιχθει τοσο οσο ειχε εξελιχθει απ την αρχη της ανθρωποτητας μεχρι την στιγμη που ασχοληθηκε με αυτα.
Τον οποιο κοσμο ειχε ανακαλυψει φυσικα κ ο αγαπημενος σου θεωρω Αριστοτελης ξεκινωντας απ τον Αιθερα
και εγραψε τα 2 συγγραματα "μετα τα φυσικα" τα οποια χαθηκαν δυστηχως αλλα διασωζονται καποια λιγα κομματια τους κ τα εχουμε σημερα.
Μολις τελειωσα την παρακολουθηση μιας διαλεξης κ ειχα ορεξη για γραψιμο φαινεται.
Λοιπον Καλημερες ,
κ προτεινω να σταματησετε να τσακωνεστε κ να εστιαζετε στο τι σας χωριζει με τον διπλανο , να δεχτειτε τις διαφορετικες αποψεις γιατι αυτες μας πανε μπροστα , τιποτα δεν ειναι μονο ετσι οπως το κοιταμε εμεις παντα καποιος αλλος θα εχει κατι αλλο να πει ΄να δει που εμεις δε το βλεπουμε , κ να κοιταμε τι μας ενωνει. Στην προκειμενη επειδη το θεμα ειναι ο κοβιντ, αυτο που μας ενωνει ειναι ο φοβος για την υγεια μας κ τους μεν κ τους δε. Μια αλλη δικη μου γνωμη ειναι οτι ο κοβιντ χρησιμοποιειτε μαεστρικα δεν ξερω αν ετυχε ή αν πετυχε , για να περασουμε την βδομαδα προσαρμογης , για την νεα μερα κ τον νεο τροπο ζωης που θα ξημερωσει αυριο.