Μία γνώμη

barney

New Member
Καλησπέρα σε όλους!
Κατ' αρχάς θα ήθελα να πω, ως νέο μέλος που σας διαβάζει καιρό, ότι είναι πολύ σημαντικό που μοιραζόμαστε το ίδιο πρόβλημα (άλλος σε μικρότερο και άλλος σε μεγαλύτερο βαθμό). Έχω βοηθηθεί σε πολλά από αυτό το φόρουμ, γι αυτό και πήρα απόφαση να γίνω μέλος και να ενταχθώ στην ομάδα σας.

Πήρα λοιπόν απόφαση κι εγώ να κάνω εμφύτευση. Είμαι 30 και έχω ήδη μπει στη διαδικασία να ψάξω για κάποια κλινική. Ακόμα δεν έχω επισκεφθεί κάποια, έχω μιλήσει μόνο με τον δερματολόγο μου που διέγνωσε ανδρογενετική αλωπεκία (ο οποίος όμως δεν ασχολείται με εμφυτεύσεις, οπότε δεν μπορεί να με βοηθήσει στο πρόβλημά μου).

Ενδεικτικά σας παραθέτω κάποιες φωτογραφίες, το πρόβλημα είναι νομίζω εμφανές. Τα τελευταία χρόνια είναι συνεχώς αυξανόμενη η τριχόπτωση, οπότε πρέπει άμεσα να λύσω (αν γίνεται και σε όποιο βαθμό γίνεται) το πρόβλημά μου.
Κάθε γνώμη/συμβουλή ευπρόσδεκτη :)

Σας ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας, καλή αναζήτηση ο καθένας σε ό,τι ψάχνει.

Συνημμένα

• 4.jpg
    4.jpg
    75.8 KB · Προβολές: 63
  • 3.jpg
    3.jpg
    67.4 KB · Προβολές: 64
  • 2.jpg
    2.jpg
    71.6 KB · Προβολές: 55
  • 1.jpg
    1.jpg
    60 KB · Προβολές: 66

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Georgie

Well-Known Member
Φίλε καλησπέρα .
Πριν ξεκινήσεις για κλινική ψάξου με θεραπειες
Οι οποίες ειναι 2
Φιναστεριδη και Μινοξιδιλη .
Για να σταθεροποιήσει την αραιωση αν εισαι τυχερός.
Μόλις ξεκινήσεις θεραπεια θα περιμενεις ενα χρονο να δεις σε πιο στάδιο θα βρίσκεσαι τοτε.
Εγω έτσι θα έκανα στην ηλικια σου .

barney

New Member
Καλημέρα, ο δερματολόγος σου, σου συνέστησε κάποια θεραπεία;
Καλημέρα!
Μου πρότεινε να απευθυνθώ σε γιατρό ο οποίος να ασχολείται με εμφυτεύσεις, γιατί -απ' όσο μου είπε- με οποιαδήποτε θεραπεία μου δώσει ο ίδιος δεν πρόκειται να βγεί νέο μαλλί.. Το μόνο που θα μπορούσε να κάνει είναι να καθυστερήσει λίγο την τριχόπτωση στο ήδη υπάρχον μαλλί, αλλά με αβέβαια αποτελέσματα :/

piros75

Well-Known Member
Καλημέρα!
Μου πρότεινε να απευθυνθώ σε γιατρό ο οποίος να ασχολείται με εμφυτεύσεις, γιατί -απ' όσο μου είπε- με οποιαδήποτε θεραπεία μου δώσει ο ίδιος δεν πρόκειται να βγεί νέο μαλλί.. Το μόνο που θα μπορούσε να κάνει είναι να καθυστερήσει λίγο την τριχόπτωση στο ήδη υπάρχον μαλλί, αλλά με αβέβαια αποτελέσματα :/

Χωρίς ίχνος ειρωνίας θα σου πρότεινα να αλλάξεις δερματολόγο (τουλάχιστον σε ό,τι αφορά το τριχωτό). Στο δια ταύτα, ναι χρειάζεσαι κάποια πύκνωση η οποία θα έρθει μέσω μιας μμ αλλά σίγουρα χρειάζεσαι θεραπεία, η οποία και θα σου δυναμώσει (και κρατήσει) τα υπάρχοντα, αλλά και θα σου "αναστήσει" θύλακες που βρίσκονται σε ημιθανή καταστάση και χωρίς εμφανείς τρίχες....

giorgosv

Active Member
Δύσκολη αραιωση η οποία προχωράει και μπροστά. Ξεκινά θεραπεία για ένα χρόνο να δεις πως θα εξελιχθεί η αραίωση. Μεταμόσχευση χωρίς θεραπεία θα θέλεις κάθε 2-3 χρόνια συμπληρωματική. Η θεραπεία θα σε γεμίσει κάπως γιατί έχεις ζωντανούς θύλακες και θα καθυστερήσεις την επέμβαση.

Τελευταία επεξεργασία:

Kostas97

Well-Known Member
Θεραπεια οπωσδηποτε για αρχη , λογικα θα φτιαξει η κατασταση σου και μετα ΜΜ. Εαν δεν παρεις θεραπεια ετσι οπως φαινεται το μαλλι σε καποια χρονια θα σαι NW5.
Ηδη ειναι το και 5 , αλλα αν σε ενδιαφερει πρεπει να αναζητησεις θεραπεια και η μετ θα ακολουθησει μετα.

barney

New Member
Σας ευχαριστώ παιδιά για τις απαντήσεις!
Πείτε μου κάτι, προτείνετε να ψάξω έναν δερματολόγο που να ασχολείται με θέματα τριχόπτωσης ή να απευθυνθώ σε κάποια κλινική που να κάνει μμ και να τους επισημάνω ότι ενδιαφέρομαι μόνο για θεραπεία στο παρόν στάδιο και όχι για μμ;

giorgosv

Active Member
Σας ευχαριστώ παιδιά για τις απαντήσεις!
Πείτε μου κάτι, προτείνετε να ψάξω έναν δερματολόγο που να ασχολείται με θέματα τριχόπτωσης ή να απευθυνθώ σε κάποια κλινική που να κάνει μμ και να τους επισημάνω ότι ενδιαφέρομαι μόνο για θεραπεία στο παρόν στάδιο και όχι για μμ;

Δύο θεραπείες υπάρχουν. Μινοξιδιλη λοσιόν η αφρός και φιναστεριδη σε χάπι.; Ξεκινά με μινοξιδιλη και διάβασε να μάθεις για αυτές τις δύο θεραπείες. Μετά αποφασίζεις αν θα δοκιμάσεις και φιναστεριδη. Δεν χρειάζεται να πας σε δερματολογο

barney

New Member
Καλησπέρα σας! Ένα χρόνο μετά και με σχεδόν καθημερινή χρήση μινοξιδίλης βλέπω μεγάλη διαφορά! :)

Συνημμένα

• 4.jpg
    4.jpg
    1.3 MB · Προβολές: 38
  • 3.jpg
    3.jpg
    1.4 MB · Προβολές: 39
  • 2.jpg
    2.jpg
    998.4 KB · Προβολές: 43
  • 1.jpg
    1.jpg
    1.4 MB · Προβολές: 39

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

dim d

Well-Known Member
σε παρθενο κεφαλι η μινοξ για ενα χρονο μπορει να κατεβασει νοργουντ ανετα...αλλα χωρις φινα δεν θα σε κρατησει.

dlazaros

Well-Known Member
Καλησπέρα σας! Ένα χρόνο μετά και με σχεδόν καθημερινή χρήση μινοξιδίλης βλέπω μεγάλη διαφορά! :)
Μια χαρά σε πήγε η μινόξ αλλά οτι σου είπαν και οι φίλοι παραπάνω. Η μινόξ σε λίγο θα χάσει την δύναμη της και θα αρχίσεις να αραιώνεις πάλι. Αν τώρα πάρεις φιναστερίδη ακόμα και μικρή δόση 3χ την εβδομάδα υπάρχει μεγάλη πιθανότητα και να κρατήσεις αυτά που έχεις και να δυναμώσουν όλα με αποτέλεσμα να μην χρειαστείς ΜΜ ποτέ!

Mizerix

Active Member
Καλησπέρα @barney. Επειδή είσαι μικρός ηλικιακά και η τριχόπτωση θα εξελιχθεί κι άλλο, (ήδη έχει εξελιχθεί απλά δεν φαίνεται τόσο με πιο μακρύ μαλλί) θα πρέπει να μπεις οπωσδήποτε σε φιναστερίδη αν θες κάποια στιγμή στο μέλλον να μπεις για μεταμόσχευση. Ειδάλλως η τριχόπτωση χρόνο με τον χρόνο θα εξελίσσεται διαρκώς και εσύ θα την κυνηγάς από πίσω. Η δότρια δεν είναι άπειρη οπότε θα πρέπει να λάβεις σύντομα γενναίες αποφάσεις. Καλή η μινοξιδίλη, αλλά δεν σταθεροποιεί το πρόβλημα.

Μπλουζα