Η απόφαση μου για μεταμόσχευση

gregkont13

Verified MM member
Καλησπέρα σε όλους.

Έχω ξαναγράψει στο φόρουμ ζητώντας γνώμες για την περίπτωση μου και τώρα που κατέληξα στο που θα κάνω την μεταμόσχευση μου, ήθελα να γράψω την εμπειρία μου στο φόρουμ, η οποία μπορεί να βοηθήσει/ενημερώσει έστω και λίγο τα υπόλοιπα μέλη.

Αρχικά να πω ότι άρχισα να χάνω μαλλιά περίπου από τα 22, κυρίως στο μπροστινό μέρος και σχετικά αργά. Σήμερα στα 30, χρειάζομαι repair στη hairline και στην α ζώνη, ενώ έχω αρχίσει να έχω μια αραίωση προς mid-crown. Σύμφωνα με την οικογένεια μου και με τους γιατρούς που μίλησα πάω μάλλον για 5V. Θεραπεία δεν έχω κάνει ποτέ, ούτε θα κάνω, εκτός αν πάρω κάποια μινόξ για ένα διάστημα, ώστε να βοηθήσει τη φύτρωση μετά τη μμ. Το πλάνο μου είναι να φτιάξω το μπροστά και μετά από μερικά χρόνια να επέμβω και πίσω με τη δότρια που θα μου έχει απομείνει. Ευτυχώς, λόγω ανοιχτού μαλλιού και λίγο σπαστού, μπορώ με διάφορα χτενίσματα να δημιουργήσω illusion στο crown για τώρα. Έχω βάλει και φώτος.

Κλινικές Ελλάδα

Δεν τις έψαξα ποτέ πολύ, καθώς ζω στο εξωτερικό, οπότε είχα αποφασίσει να πάω έξω. Η αλήθεια είναι ότι πήγα στην Advance, προτού ψάξω αρκετά, για να πάρω μια γνώμη. Παρόλα αυτά, έχω πολύ κοντινούς φίλους στη χώρα που ζω, που έκαναν εκεί. Δεν θα πω ότι οι φίλοι μου είχαν κακά αποτελέσματα, υπάρχει άλλωστε υλικό στο φόρουμ για να κρίνει ο καθένας την κλινική, απλά εγώ ήθελα να προσπαθήσω για κάτι καλύτερο αν ήταν δυνατό, οπότε το απέρριψα.

Κλινικές Τουρκιά
Ερντο

Η αλήθεια είναι ότι είχα κλείσει μμ στον ερντο. Η τιμή 2.5 το γκραφτ. Είχα δώσει ακόμη και προκαταβολή. Είχα ψάξει αρκετά τον Erdo και σε ξένα φόρουμ πέρα από το δικό μας και είχε πολύ καλά αποτελέσματα, σταθερά, για κάποια χρόνια. Πάραυτα, μετά τα τέλη του 18 με αρχές 19, όταν μεταφέρθηκε στη νέα κλινική, η ποιότητα έπεσε. Είναι γεγονός ότι δεν μπορεί να μπει σε 10-12 χειρουργεία και επίσης έχει γραφτεί ότι αλλάζει συχνά προσωπικό. Μάλιστα είχα διαβάσει στο Hair restoration network ότι αρκετά μέλη του προσωπικού του έφυγαν και άνοιξαν δικιά τους κλινική. Είμαι σίγουρος ότι ακόμα η κλινική βγάζει καλά results, αλλά έχει λίγο να κάνει με το που θα πέσεις από άποψη τεχνικών, όταν υπάρχουν τόσα χειρουργεία, έτσι δεν ήθελα να ρισκάρω και το απέφυγα. Ακύρωσα και πήρα πίσω την προκαταβολή. Ο Ερντο μου πρότεινε φίνα για το mid-crown, όπως κάνει σε όλους, αλλά δεν επέμεινε.

Κεσερ
Ήταν στις επιλογές μου για να φτιάξω το μπροστά μέρος, αλλά δεν μπορούσα να πάω. Έχει σταματήσει τα πάντα, λόγω σοβαρού θέματος υγείας του γιου του. όποτε βγήκε από τις επιλογές μου. Επίσης βάζει μαξ 2500 grafts , σε 4-5 μέρες με 600 grafts τη μέρα. Η τιμή 3.5 το γκραφτ. Παρόλα αυτά, βγάζει αρκετά καλά αποτελέσματα για χρόνια. Τον προτιμούν για μικρά θέματα είναι η αλήθεια, όμως και στο hair restoration network βγάζει σταθερά ωραία results για πολύ καιρό και τα κάνει όλα μόνος του (εξαγωγή, βάζει τα γκραφτς κλπ).

Κλινικές Ισπανία
Μίλησα μονάχα με Λορέντζο. Οι τιμές γνωστές. Να πω εδώ, προτού γράψω την εμπειρία μου, ότι τον θεωρώ πολύ καλό γιατρό, από τους καλύτερους αυτή τη στιγμή. Οπότε δεν κρίνω την δουλεία του. Ίσως στο μέλλον πάω κιόλας, ποτέ δεν ξέρεις. Όμως, θα κρίνω την αντιμετώπιση του σε ορισμένα θέματα, αντικειμενικά. Του έστειλα φώτος μου και με απέρριψε αμέσως, λέγοντας ότι έχω κακή δότρια, ότι στα 40-45 (ηλικία) θα είμαι νοργουντ 6 και μου είπε ότι χωρίς φίνα δεν με κάνει. Εδώ να πω ότι αρκετοί γιατροί, θα τα γράψω παρακάτω, μου πρότειναν φίνα. Η φίνα θα μπορούσε να κρατήσει το κροουν μου, ίσως για χρόνια και με μια μμ μπροστά να καθάριζα για πολύ καιρό. Παρόλα αυτά, εγω, εν γνώση μου, δεν θέλω να πάω έτσι και το είπα στο λορετζό. Οπότε με απέρριψε. Παρόλα αυτά, δεν μου άρεσε που έκρινε τη δότρια μου ως κακή από φώτο, ενώ δεν είναι (γιατί έκανα consultation με άλλο γιατρό επίσης πολύ καλό) και επίσης δεν δέχτηκε να με δει. Του είπα στα μαιλ που ανταλλάξαμε ότι δεν έχω προβ να πάω στην ισπανία να με δει, όποτε μπορεί και να δει τη δότρια μου. Το απέρριψε και αυτό, χωρίς φινά. Πιστέυω, ότι για να κρίνει μια δότρια θέλει εξέταση απο κοντά, οπότε αυτό είναι λίγο φάουλ. Επίσης μου έδωσε φίνα, χωρίς καμία ενημέρωση για side effects κλπ. Να πω εδώ ότι πολύ καλός φίλος, 25 χρονών, έκανε στο λορέτζο πριν 3 μήνες και ήδη πάει πολύ καλά. Ο άνθρωπος είναι σίγουρα τοπ. Όμως, του έδωσε φίνα (την παίρνει), χωρίς καμία ενημέρωση. Με λίγα λόγια ο φίλος μου δεν ήξερε για πόσο έπρεπε να τη παίρνει, πίστευε ότι ειναι μόνο για κανά 6μηνο και δεν είχε ιδέα για side effects. Του είπα εγώ ότι ήξερα και όντως είχε προβλήματα στη στύση, αλλά δεν το είχε αποδώσει στο φάρμακο. Παρόλα αυτά, συνεχίζει. Έχω και άλλο φίλο που παίρνει φίνα 4 χρόνια χωρίς παρενέργεια και του την έδωσε δερματολόγος, όμως με πλήρη ενημέρωση. Του είχε πει ότι θα είναι εφόρου ζωής, ότι βγάζει παρενέργειες σε κάποιους, να κάνει εξετάσεις κάθε 6μηνο και αμα βγει παρενέργεια να τη κόψουν. Του πήρε πλήρες ιστορικό νεφρικής λειτουργίας κλπ κλπ και ο φίλος το κάνει ελεγχόμενα. Όλα αυτά θεωρώ έπρεπε να τα κάνει και ο Λορετζο. Δεν μπορείς να δίνεις φάρμακο εφόρου ζωής, χωρίς καμία ενημέρωση και το επιχείρημα ότι και το ντεπόν έχει παρενέργειές για μένα είναι ανόητο γιατί ντεπον παίρνω αν έχω πονοκέφαλο. Αν έπρεπε να το παίρνω κάθε μέρα μέχρι να πεθάνω, φυσικά θα το έψαχνα πάρα μα πάρα πολύ. Οπότε για να κλείσω είναι τοπ γιατρός, απο τους κορυφαίους κλπ, αλλά το να κρίνει δότρια από φωτό ως κακή (ο μόνος που μου το πε) και να δίνει φίνα χωρίς καμία ενημέρωση είναι φαουλ. Αν κάποιος έχει κάποιο πρόβλημα υγείας δεν πρέπει να το ρωτήσει? να πάρει ιστορικό? θα έπρεπε, σίγουρα.

Κλινικές Βέλγιο
Μίλησα με λαπανζούλα και έκανα μαζί του και consultation. Είναι πολύ καλός άνθρωπος και δεν σε ξεπετάει. Είναι πρόθυμος να αφιερώσει ακόμη και μια ώρα να λύσει κάθε σου απορία. Έχει μαζί του έναν βοηθό που του έχει κάνει μμ και είναι πραγματικά άριστη. Μου μέτρησε τη δότρια με πυκνότητες 95 occipital ( στα 119 cm), 100 parietal και 90 temporal. Έχω διάμετρο 55 στη τρίχα και υπολόγισε ότι μπορεί να βγάλει 7100 grafts. Πιστεύει ότι πάω για νοργουντ 5V. Άποψη του, ότι με φίνα θα γέμιζε mid-crown και με μια μμ μπροστά θα έλυνα το θέμα μου για 10 χρόνια και. Χωρίς φίνα, πιστεύει ότι μπορώ να κάνω τώρα το μπροστά με μια πυκνότητα γύρω 45-50 και σε 4-5 χρόνια να επέμβω πίσω. Θεωρεί ότι με φίνα θα είμαι ένα άριστο αποτέλεσμα, ενώ χωρίς ένα αρκετά καλό. Επίσης μου είπε χωρίς φίνα θα έχεις ένα καλό μπροστά και πίσω θα είναι λίγο πιο αραιό. Με λίγα λόγια ένα ολικό coverage κεφαλιού γύρω στο 85%, χωρίς κενή περιοχή. Για πίσω θεωρεί ότι θέλω περίπου 78 cm κάλυψη στο μέλλον. Δεν με πίεσε για τη φίνα, απλά μου είπε τις επιλογές μου και μου μίλησε αναλυτικά για το φάρμακο και τις παρενέργειες, όταν υπάρχουν. Για 3500 grafts ήθελε κοντά 12500. Στο Βέλγιο υπάρχει τρελός φόρος στις μμ, οπότε είναι γενικά ακριβά. Παρόλα αυτά, μου άφησε πολύ καλή εντύπωση και το αποτέλεσμα του βοήθου του ήταν εξαιρετικό.

Κλινικές Κύπρο
Μίλησα με τον Μιχάλη Γεωργίου. Πάνω κάτω είχε ακριβώς τις ίδιες απόψεις με τον λαπα. Πιστεύει ότι πάω για 5V, μου έδωσε ακριβώς το ίδιο πλάνο με λαπα, δηλαδή μια μμ μπροστά 3000-3500 γκραφτς και μερικά χρόνια μετά το κροουν. Θεωρεί ότι χωρίς φίνα μπορώ να καταφέρω ένα καλό coverage με 2 μμ και ίσως με ένα τρίτο μικρό μερεμέτι. Προφανώς, με φίνα θα έλυνα το πίσω για χρόνια, αλλά σεβάστηκε τη θέληση μου. Γενικά, ο Μιχάλης μου έκανε από την αρχή καλή εντύπωση. Απάντησε σε όλες τις απορίες μου προσωπικά (πραγματικά τον έπρηξα με απορίες), του είπα ακόμα ότι έκανα και αλλού consultation, για να του δώσω τα στατς μου, γιατί μου ήταν δύσκολο να πάω Κύπρο και μου είπε τη γνώμη του με τις μετρήσεις που του έδωσα. Επίσης, ενώ του ζήτησα να κάνουμε και temples μου είπε ότι θα το δούμε στο χειρουργείο, ανάλογα τη δότρια μου και κρίνοντας καλύτερα την άδεια περιοχή. Μου είπε ότι δεν θα θυσιάσει μοσχεύματα για temples αν κρίνει ότι θα τα χρειαστούμε στο μέλλον για το κροουν. Γενικά μου έκανε μια πολύ καλή εντύπωση γιατί ένιωσα ότι ήθελε να με προσέξει, μακροπρόθεσμα. Τα τελευταία χρόνια βγάζει καλά αποτελέσματα από όσο έψαξα και είναι μια επιλογή που μπορούν να σε προσέξουν με σωστή δουλεία και καλή τιμή. Η τιμή ήταν 1.9 το γκραφτ με εισητηρία και διαμονή μέσα. Δέχτηκε να μου καλύψει τα εισιτήρια από το εξωτερικό και όχι από την Ελλάδα, αφού ζω έξω, που είναι αρκετά πιο ακριβά, όποτε με αντιμετώπισε πολύ καλά.

Για να κλείσω από τη στιγμή που δεν ήθελα να πάω Ελλάδα, η Ισπανία απορρίφθηκε λόγω φίνας, η Τουρκία επίσης λόγω όσων συμβαίνουν στον ερντο και αφού ο κεσερ έχει παύση στα χειρουργεία, οι επιλογές μου ήταν Βέλγιο και Κύπρος. Έψαξα πολύ και σε γαλλικά φόρουμ για το Βέλγιο και ο λάπα είναι ένας πολύ καλός γιατρός. Όμως, θεώρησα ότι και ο Μιχάλης είναι το ίδιο και πιστεύω ότι η δουλεία του θα με ικανοποιήσει στο μπροστά κομμάτι, οπότε τον επέλεξα. Επίσης ένα ακόμα πράγμα που σκέφτηκα ήταν ότι δεν ήξερα αν άξιζε να δώσω τα διπλά λεφτά στον λάπα, αντί στον Γεωργιου, ενώ τους θεωρώ και τους δυο πολύ καλούς γιατρούς. Έτσι έκανα την επιλογή μου και θα κάνω χειρουργείο με το Μιχάλη στις αρχές Γενάρη.

Το ξέρω ότι το μνμ μου ήταν τεράστιο, συγνώμη αν κούρασα και πραγματικά δεν έχω σκοπό να πείσω κανένα μέλος να σκεφτεί όπως εγώ ή να κάνει ότι εγώ. Πραγματικά παιδιά ψάξτε το με υπομονή, όχι βιαστικά και κάντε την επιλογή που σας κάνει να νιώθετε καλά. Το φόρουμ δίνει άπειρη γνώση, αλλά η επιλογή είναι δική σας. Να πω ότι είχα τρομερό άγχος μέχρι να επιλέξω και είναι πολύ ψυχοφθόρο. Είχα να αγχωθώ τόσο και να ψαχτώ τόσο με κάτι από όταν έψαχνα μεταπτυχιακά σε λονδίνο και Αμερική, πραγματικά.

Επίσης, έχω ενοχλήσει αρκετά έμπειρα μέλη του φόρουμ με προσωπικά μνμ για να με βοηθήσουν, όντας άσχετος και αλήθεια όλοι τους με βοήθησαν πάρα πολύ, χωρίς να με ξέρουν. Κανένας δεν με πίεσε να πάω κάπου και μου είπαν τη γνώμη τους πλήρως αντικειμενικά. Ευχαριστώ πολύ όλα τα παιδιά που με βοήθησαν.




 

Συνημμένα

  • thumbnail_image4.jpg
    thumbnail_image4.jpg
    304.9 KB · Προβολές: 157
  • thumbnail_IMG_5611.jpg
    thumbnail_IMG_5611.jpg
    250.6 KB · Προβολές: 155
  • thumbnail_IMG_5607.jpg
    thumbnail_IMG_5607.jpg
    210.4 KB · Προβολές: 166

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

hairlosscursed

Well-Known Member
Wise decision.
Mε Μιχάλη Γεωργίου θα τας πας περίφημα.
Έχω τέτοια αίσθηση βλεπωντας την περίπτωση σου.
Καλή επιτυχία να έχεις.
 

makis25

Well-Known Member
Οταν η φαλακρα πιασει nw6 τοτε δυστυχώς περιοχη που σημερα ειναι δοτρια καλη για fue, τη βλεπεις καλη , θα αραιωσει . Απο αυτη τη σκοπια φυσικα και ο λορεντζο εχει δικιο . Σε περιπτωσεις που καποιος παει για μεγαλο νοργουντ , εχει προχωρημενη τριχοπτωση σε νεαρη ηλικια , τοτε αυτες οι μεταμοσχευσεις ειναι προσωρινες . Ενδεχεται να χασεις μεταμοσχευμενα στο μελλον κτλ . Ο λορεντζο εχει δει χιλιαδες σα κι εσενα . Τελος , φυσικα εχει δικιο για τη φιναστεριδη . Ο λογος που δε σου λεει για παρενεργειες , εξετασεις κτλ ειναι πολλαπλος . Ειναι επειδη ακολουθει τη διεθνη βιβλιογραφια , ακολουθει την συγχρονη επιστημη και τις δημοσιευσεις και οχι ανυποστατους φοβους και τσαρλατανισμους. Ειναι επειδη δεν θελει καν να κοπιαζει με ανθρωπους που χουν αρνητικη σταση εξ αρχης , τζαμπα θα κανει κοπο να δινει εξηγησεις για το φαρμακο , δουλεια του δεν ειναι να διδασκει φαρμακολογια . Εξαλου παραπανω απο το μισο ποσοστο σε παρενεργειες εμφανιζεται στο πλεσιμπο γκρουπ , που σημαινει πως σε πολλους αντρες , το μονο που χρειαζεται να τους πεις ειναι το προφιλ παρενεργειων , να τους δωσεις επειτα χαπι απο αλευρι και παρολαυτα θα αρωσταινουν απο τις παρενεργειες . Μια χαρα τακτικη ακολουθει ο λορεντζο προστατευει απο ολες τις πλευρες τους ασθενεις του. Αν θυμαμαι σωστα εξαλλου εχει αρχειο με χιλιαδες δικους του ασθενεις που χρησιμοποιουν φιναστεριδη . Εγω θα πω και παλι συντηριτικος ηταν . Πας για nw5 στα 30 . Εχασες ολο αυτο το μαλλι μεσα σε 7-8 χρονια .Παρα πολυ επιθετικη τριχοπτωση. Και νομιζεις πως δε θα πας nw6 η nw7 σε αλλα 7-8 χρονια; Κοιτα λιγο το μπαμπα σου , το θειο σου , καποιον αδερφο σου , ξαδερφο , κοντινους συγγενείς που χανουν μαλλι . Αν εχει αρχισει να ειναι λιγο πιο αραιο το μαλλι και διπλα απο το αυτι , η πανω απο το αυτι σε αυτους , τοτε θα συμβει και σε σενα . Διχως φαρμακα ενδεχεται να οδηγηθουν οι μελλοντικες σου μεταμοσχευσεις σε απωλειες . Αν δε κανεις τιποτα τοτε θα εισαι απο αυτους που κανουν μεταμοσχευση , και μετα απο 3-5 -6 χρονια θα μπαινεις στο φορουμ και θα ρωτας γιατι βλεπεις αραιωση στα μεταμοσχευμενα . Το ειδαμε νομιζω σχετικα προσφατα με παιδι που εκανε μεταμοσχευση το 12-13 .
 

crossfire

Well-Known Member
Με τη φίνα όλο αυτό το κομμάτι θα μαυριζε.
Επίσης δεν νομίζω να είναι τόσο κακή η δότρια.....εκτός αν ξεγελάει το μήκος του μαλλιου.
Σπάνια αποτυγχάνουν άτομα που το ψάχνουν σαν εσένα.
Καλή επιλογή έκανες. Και επιτυχία
 

Συνημμένα

  • 2CD4FEAE-6F7B-4DA0-A58A-CABC0BA460F6.jpeg
    2CD4FEAE-6F7B-4DA0-A58A-CABC0BA460F6.jpeg
    251.3 KB · Προβολές: 126

gregkont13

Verified MM member
Οταν η φαλακρα πιασει nw6 τοτε δυστυχώς περιοχη που σημερα ειναι δοτρια καλη για fue, τη βλεπεις καλη , θα αραιωσει . Απο αυτη τη σκοπια φυσικα και ο λορεντζο εχει δικιο . Σε περιπτωσεις που καποιος παει για μεγαλο νοργουντ , εχει προχωρημενη τριχοπτωση σε νεαρη ηλικια , τοτε αυτες οι μεταμοσχευσεις ειναι προσωρινες . Ενδεχεται να χασεις μεταμοσχευμενα στο μελλον κτλ . Ο λορεντζο εχει δει χιλιαδες σα κι εσενα . Τελος , φυσικα εχει δικιο για τη φιναστεριδη . Ο λογος που δε σου λεει για παρενεργειες , εξετασεις κτλ ειναι πολλαπλος . Ειναι επειδη ακολουθει τη διεθνη βιβλιογραφια , ακολουθει την συγχρονη επιστημη και τις δημοσιευσεις και οχι ανυποστατους φοβους και τσαρλατανισμους. Ειναι επειδη δεν θελει καν να κοπιαζει με ανθρωπους που χουν αρνητικη σταση εξ αρχης , τζαμπα θα κανει κοπο να δινει εξηγησεις για το φαρμακο , δουλεια του δεν ειναι να διδασκει φαρμακολογια . Εξαλου παραπανω απο το μισο ποσοστο σε παρενεργειες εμφανιζεται στο πλεσιμπο γκρουπ , που σημαινει πως σε πολλους αντρες , το μονο που χρειαζεται να τους πεις ειναι το προφιλ παρενεργειων , να τους δωσεις επειτα χαπι απο αλευρι και παρολαυτα θα αρωσταινουν απο τις παρενεργειες . Μια χαρα τακτικη ακολουθει ο λορεντζο προστατευει απο ολες τις πλευρες τους ασθενεις του. Αν θυμαμαι σωστα εξαλλου εχει αρχειο με χιλιαδες δικους του ασθενεις που χρησιμοποιουν φιναστεριδη . Εγω θα πω και παλι συντηριτικος ηταν . Πας για nw5 στα 30 . Εχασες ολο αυτο το μαλλι μεσα σε 7-8 χρονια .Παρα πολυ επιθετικη τριχοπτωση. Και νομιζεις πως δε θα πας nw6 η nw7 σε αλλα 7-8 χρονια; Κοιτα λιγο το μπαμπα σου , το θειο σου , καποιον αδερφο σου , ξαδερφο , κοντινους συγγενείς που χανουν μαλλι . Αν εχει αρχισει να ειναι λιγο πιο αραιο το μαλλι και διπλα απο το αυτι , η πανω απο το αυτι σε αυτους , τοτε θα συμβει και σε σενα . Διχως φαρμακα ενδεχεται να οδηγηθουν οι μελλοντικες σου μεταμοσχευσεις σε απωλειες . Αν δε κανεις τιποτα τοτε θα εισαι απο αυτους που κανουν μεταμοσχευση , και μετα απο 3-5 -6 χρονια θα μπαινεις στο φορουμ και θα ρωτας γιατι βλεπεις αραιωση στα μεταμοσχευμενα . Το ειδαμε νομιζω σχετικα προσφατα με παιδι που εκανε μεταμοσχευση το 12-13 .

Καλησπέρα φίλε, δεκτή η άποψη σου. Έχω ψάξει αρκετά το φόρουμ και ξέρω ότι είσαι παλιό και ενεργό μέλος που είναι υπερ της στρατηγικής με φίνα. Σχετικά με μπαμπά και παππού είναι όλοι NW 5V. Οι θείοι είναι είναι NW 0. Πιο μηδέν δεν πάει, αλήθεια. Ο παππούς μου ήταν χειρότερος από μένα στην ηλικία μου και πήγε 5V. Επίσης ο λαπα από τις μετρήσεις που έκανε μου είπε ότι είναι πολύ φανερό από τη τρίχα και τις πυκνότητες μέχρι που είναι η safe zone της δότριας. Σύμφωνα με την οικογένεια μου, αυτά που είπε ταιριάζουν, οπότε τον πιστέυω. Επίσης δεν διαφωνώ ότι με φίνα ίσως έλυνα το προβ μου με μια μμ για 10 χρόνια και. Αυτό το ξέρω και είναι επιλόγη μου να συνεχίσω έτσι, ακόμη και αν δεν καταφέρω φουλ κάλυψη.

Παρόλα αυτά, διαφωνώ σε μερικά σημεία. Αρχικά το 50% των φίλων μου είναι στα 30 ήδη νοργουντ 5 με 6. Εμένα αν με δεις απο κοντά πίσω δεν βλέπεις τίποτα. Αμα το μαλλί μακρύνει και λίγο και χτενήσω τα πλάγια και τα μπροστά έξυπνα έχω 0 αραίωση πίσω. Οι φώτος μου είναι πολύ πολύ κακές για να επιδείξουν το προβ. Οπότε σε σχέση με άλλους στα 30 δεν θεωρώ ότι είχα τόσο επιθετική τριχώπτωση. Επίσης είμαι σχεδόν σίγουρος ότι δεν παω στα NW 6 η 7 λόγω οικογένειας. Ακόμη, σχετικά με τον Λορετζό πάλι θα διαφωνήσω. Όπως είπα, είναι τοπ γιατρός, θα το δεις σε κάθε φόρουμ του κόσμου. Όμως, είναι υποχρεωμένος να ενημερώσει τον ασθενή για το φάρμακο. Οι καλοί γιατροί, κάθε ειδικότητας και στο λεω επείδη στο εξωτερικό που ζω το κάνουν πολύ περισσότερο και από την ελλάδα, ρωτάνε πάντα ιστορικό προτού δώσουν φάρμακο. Εγω μπορεί να έχω πρόβλημα στα νεφρά η το συκωτί, με ρώτησε? Μπορεί να έχω προβ στο προστάτη, με ρώτησε? Οπότε δεν συμφωνώ. Ο σωστός γιατρός παίρνει το ιστορικό και ενημερώνει. Όταν χρειάστηκα κορτιζόνη πχ, με ρώτησαν έχεις αλλεργία σε κάποιο φάρμακο? έχεις ιστορικό ασθενειών? παίρνεις κάτι άλλο? και μου είπαν αν σου βγάλει αυτό και αυτό ενημέρωσε μας να το κόψεις ή να κάνουμε adjust. Ο λορετζο μου είπε παρε φινα και τα λεμε σε έξι μήνες. Αυτό δεν είναι υπέυθυνο, η βιβλιογραφία κάθε γιατρού που παίρνει άδεια άσκησης είναι να παίρνει ιστορικό του ασθενή. Μπορεί ακόμα και να ήμουν αλλεργικος στη φίνα.... Ας πουμε ο Λαπα δεν το έκανε. Μου εξήγησε αναλυτικα. Δεν λεω ότι το σωστο πλάνο για να χω μαλλια δεν είναι να παρω φίνα. Προφανώς και είναι αν θέλω να έχω μαλλιά σίγουρα. Απλα είναι πρόχειρη η αντιμετώπιση που είχα εγώ προσωπίκα και ίσως δεν είναι το καλύτερο πλάνο για την υγεια μου σε 25 χρόνια. Ίσως έχει παρενέργεια, ίσως όχι, όμως δεν θα το ρισκάρω εγω προσωπικά. Αυτο και μονο. Δίκιο έχεις και για το placebo effect, όμως εμένα ο φίλος μου που έκανε στον λορετζο είχε παρενεργεια χωρίς να έχει ιδεα για το φαρμακο. δεν το ειχε αποδώσει καν στη φίνα και το έμαθε τώρα. Όπως εγραψα εχω αλλο φίλο που δεν ειχε ποτε καμία. Η καθε περίπτωση ειναι ξεχωριστή και μοναδική. Τελος ο λόγος που ήθελα να με δει ο λορετζο δεν ήταν για να με πεισει για τη φινα, προφανώς. Ηταν για να δει τη δοτρια μου να μου δώσει λόγους, πυκνότητες, μονότριχα, δίτριχα κλπ κλπ κλπ. Όπως κανει ο ερντο, ο λαπα και πολλοι άλλοι. Ο λορεντζο την εκρινε κακη από φωτό. Μονο απο κοντα μπορεις να εξετάσεις τη δότρια και αυτό ήθελα. Δεν θα πήγαινα μεχρι την ισπανια να μάθω για τη φίνα. Επίσης ο λαπα έκρινε τη δότρια μου ως αρκετα καλή και είναι καλός και διάσημος γιατρός, οπότε σε αυτό δεν είχε δίκιο. Αυτά και μόνο. Το αν είναι τοπ γιατρός, φυσικά και είναι. Με γεια του με χαρα του.

Ευχαρίστω για την άποψη σου, Μάκη. Μπορεί να έχεις και δίκιο ότι θα νε προσωρινό το αποτέλεσμα. τα χρόνια θα δείξουν. Η επιλογή μου είναι συνειδητή.
 
Τελευταία επεξεργασία:

gregkont13

Verified MM member
Με τη φίνα όλο αυτό το κομμάτι θα μαυριζε.
Επίσης δεν νομίζω να είναι τόσο κακή η δότρια.....εκτός αν ξεγελάει το μήκος του μαλλιου.
Σπάνια αποτυγχάνουν άτομα που το ψάχνουν σαν εσένα.
Καλή επιλογή έκανες. Και επιτυχία

Το ξέρω φίλε! Θα προσπαθήσω να το παλέψω χωρίς. Ο λάπα έκρινε τη δότρια ως αρκετά καλή, λόγω πολύ μεγάλων πυκνοτήτων στη safe zone. Επίσης έχω στενό κρανίο, ελαφρώς σπαστό μαλλί και καλό χρώμα, όπότε έκρινε ότι υπάρχουν καλές ελπίδες και χωρίς φάρμακο. Με φάρμακο θα ήμουν άριστος. Αυτά ήταν τα λόγια και του λάπα και του μιχάλη. Θα το παλέψω.

Ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σου!
 

Tsek

Well-Known Member
Οταν η φαλακρα πιασει nw6 τοτε δυστυχώς περιοχη που σημερα ειναι δοτρια καλη για fue, τη βλεπεις καλη , θα αραιωσει . Απο αυτη τη σκοπια φυσικα και ο λορεντζο εχει δικιο . Σε περιπτωσεις που καποιος παει για μεγαλο νοργουντ , εχει προχωρημενη τριχοπτωση σε νεαρη ηλικια , τοτε αυτες οι μεταμοσχευσεις ειναι προσωρινες . Ενδεχεται να χασεις μεταμοσχευμενα στο μελλον κτλ . Ο λορεντζο εχει δει χιλιαδες σα κι εσενα . Τελος , φυσικα εχει δικιο για τη φιναστεριδη . Ο λογος που δε σου λεει για παρενεργειες , εξετασεις κτλ ειναι πολλαπλος . Ειναι επειδη ακολουθει τη διεθνη βιβλιογραφια , ακολουθει την συγχρονη επιστημη και τις δημοσιευσεις και οχι ανυποστατους φοβους και τσαρλατανισμους. Ειναι επειδη δεν θελει καν να κοπιαζει με ανθρωπους που χουν αρνητικη σταση εξ αρχης , τζαμπα θα κανει κοπο να δινει εξηγησεις για το φαρμακο , δουλεια του δεν ειναι να διδασκει φαρμακολογια . Εξαλου παραπανω απο το μισο ποσοστο σε παρενεργειες εμφανιζεται στο πλεσιμπο γκρουπ , που σημαινει πως σε πολλους αντρες , το μονο που χρειαζεται να τους πεις ειναι το προφιλ παρενεργειων , να τους δωσεις επειτα χαπι απο αλευρι και παρολαυτα θα αρωσταινουν απο τις παρενεργειες . Μια χαρα τακτικη ακολουθει ο λορεντζο προστατευει απο ολες τις πλευρες τους ασθενεις του. Αν θυμαμαι σωστα εξαλλου εχει αρχειο με χιλιαδες δικους του ασθενεις που χρησιμοποιουν φιναστεριδη . Εγω θα πω και παλι συντηριτικος ηταν . Πας για nw5 στα 30 . Εχασες ολο αυτο το μαλλι μεσα σε 7-8 χρονια .Παρα πολυ επιθετικη τριχοπτωση. Και νομιζεις πως δε θα πας nw6 η nw7 σε αλλα 7-8 χρονια; Κοιτα λιγο το μπαμπα σου , το θειο σου , καποιον αδερφο σου , ξαδερφο , κοντινους συγγενείς που χανουν μαλλι . Αν εχει αρχισει να ειναι λιγο πιο αραιο το μαλλι και διπλα απο το αυτι , η πανω απο το αυτι σε αυτους , τοτε θα συμβει και σε σενα . Διχως φαρμακα ενδεχεται να οδηγηθουν οι μελλοντικες σου μεταμοσχευσεις σε απωλειες . Αν δε κανεις τιποτα τοτε θα εισαι απο αυτους που κανουν μεταμοσχευση , και μετα απο 3-5 -6 χρονια θα μπαινεις στο φορουμ και θα ρωτας γιατι βλεπεις αραιωση στα μεταμοσχευμενα . Το ειδαμε νομιζω σχετικα προσφατα με παιδι που εκανε μεταμοσχευση το 12-13 .
Το να δίνεις ως χειρουργός φαλάκρας ένα χάπι σε κάποιον που μπορεί να του χαλάσει το σπίτι είναι ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟ.
Να κάνει την δουλειά του σωστά και με πλήρη ενημέρωση ο κύριος Λορέντζο, όχι να την κάνει όπως τον βολεύει επειδή βαριέται να εξηγεί.
 

vlafo

Well-Known Member
Με Μιχάλη Γεωργίου θα έχεις το αποτέλεσμα που επιδιώκεις μετά από τόσο ψάξιμο.
Καλή επιτυχία.
Το κομμάτι φίνα ίσως στο πίσω μέρος του μυαλού σου να το βάλεις όσο και συνειδητοποιημένος να είσαι.
Ποτέ μην λες ποτέ.
Φιλικά.
 

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

gregkont13

Verified MM member
Με Μιχάλη Γεωργίου θα έχεις το αποτέλεσμα που επιδιώκεις μετά από τόσο ψάξιμο.
Καλή επιτυχία.
Το κομμάτι φίνα ίσως στο πίσω μέρος του μυαλού σου να το βάλεις όσο και συνειδητοποιημένος να είσαι.
Ποτέ μην λες ποτέ.
Φιλικά.

Ευχαριστώ για τις ευχές σου, φίλε.

Ποτέ δεν με ενθουσίαζε η ιδέα να πάρω ένα φάρμακο εφόρου ζωής. Προς το παρόν, διατηρώ αυτήν την άποψη· το αν μπορεί να αλλάξει μετα από 3-5-10 χρόνια δεν το ξέρω, φυσικά. Αυτή είναι η απόφαση μου αυτή τη στιγμή, που είμαι και νεος ακόμα. Πιστέυω στα 40+ θα με νοιάζει ακόμα λιγότερο, αλλά ποτέ δεν ξέρεις.

Να 'σε καλα
 

spi

Well-Known Member
Χωρίς να το παίζω ειδικός, δε νομίζω πως η φίνα είναι πανάκεια για μια μεταμόσχευση μεγαλου nw. Συμφωνούμε όλοι νομίζω πως ο Λορέντζο είναι ο τοπ αλλά όπως έγραψε και ο φίλος είναι χειρουργός αισθητικός και όχι γιατρός παθολογος. Το να λες σε κάποιον πάρε αυτό το χάπι και θα δούμε αν κάνεις για μμ σε 6 μήνες δεν αποτελεί επαγγελματική προσέγγιση. Και αυτό το κάνει γιατί είναι εξασφαλισμένος λόγω ονόματος και αποτελεσμάτων και μεγάλου πελατολογίου. Αλλά δεν είναι όμως και η σωστή προσέγγιση καθώς μιλάμε για ΦΑΡΜΑΚΟ εφ όρου ζωής.
Καλή επιτυχία φιλε
 

gregkont13

Verified MM member
Χωρίς να το παίζω ειδικός, δε νομίζω πως η φίνα είναι πανάκεια για μια μεταμόσχευση μεγαλου nw. Συμφωνούμε όλοι νομίζω πως ο Λορέντζο είναι ο τοπ αλλά όπως έγραψε και ο φίλος είναι χειρουργός αισθητικός και όχι γιατρός παθολογος. Το να λες σε κάποιον πάρε αυτό το χάπι και θα δούμε αν κάνεις για μμ σε 6 μήνες δεν αποτελεί επαγγελματική προσέγγιση. Και αυτό το κάνει γιατί είναι εξασφαλισμένος λόγω ονόματος και αποτελεσμάτων και μεγάλου πελατολογίου. Αλλά δεν είναι όμως και η σωστή προσέγγιση καθώς μιλάμε για ΦΑΡΜΑΚΟ εφ όρου ζωής.
Καλή επιτυχία φιλε

Ευχαριστώ πολύ, spi. Συμφωνώ με το σχόλιο σου. Αν μου είχε ζητήσει ένα ιστορικό παθήσεων, φαρμάκων που χρησιμοποιώ κλπ, δεν θα το ανέφερα καν. Επίσης είμαι βέβαιος ότι δεν έκρινε τόσο κακή τη δότρια μου. Απλώς, ήξερε πως με φίνα θα ήμουν διαφήμιση, ενώ χωρίς ίσως όχι. Ο λαπα μου τα εξήγησε, λέγοντας μου στην ουσία το ίδιο, απλά μου έδωσε την επιλόγη να κάνω ότι θέλω μετά από πολύ ανάλυση.
 
  • Like
Reactions: spi

tol

Well-Known Member
Ευχαριστώ για τις ευχές σου, φίλε.

Ποτέ δεν με ενθουσίαζε η ιδέα να πάρω ένα φάρμακο εφόρου ζωής. Προς το παρόν, διατηρώ αυτήν την άποψη· το αν μπορεί να αλλάξει μετα από 3-5-10 χρόνια δεν το ξέρω, φυσικά. Αυτή είναι η απόφαση μου αυτή τη στιγμή, που είμαι και νεος ακόμα. Πιστέυω στα 40+ θα με νοιάζει ακόμα λιγότερο, αλλά ποτέ δεν ξέρεις.

Να 'σε καλα
Ναι, φιλε μου, αλλά μπορει μετα απο 5-10 χρονια να ειναι αργα.

Νομιζω οτι γνωριζεις καλα πως η προληψη ειναι η πιο ενδεδειγμενη λυση. Αν μετα απο 10 χρονια εχει προχωρησει με ραγδαιους ρυθμους η τριχοπτωση, τοτε μπορει να ειναι αργα. Αν εχει επελθει ανεπανορθωτη ζημια στη ληπτρια και στη δοτρια, τοτε δε σε σωζει ουτε η φινα, ουτε ο θεος ο ιδιος.

Οσο πιο συντομα λαμβανεις μετρα, τοσο πιο πολλες ειναι οι πιθανοτητες να προλαβεις το κακο.

Προσωπικα μακαρι να γνωριζα την υπαρξη του συγκεκριμενου χαπιου μια εικοσαετια νωριτερα και να εκανα αυτο το ιδιο που εκανα πριν απο 2,5 χρονια....
Να εγραφα "στα παλια μου υποδηματα" τις δηθεν εμπεριστατωμενες γνωμες των ψοφοδεων (φοβιτσιαρηδων) που τρεμουν τη σκια τους, που αποδιδουν ολα τα κακα στη φιναστεριδη, που βλεπουν το δεντρο και οχι το δασος, που εχουν ενα σωρο επιβλαβεις συνηθειες στη ζωη τους (καπνισμα, ποτο, κακη διατροφη, ελλειψη καθημερινης αθλησης, ξενυχτια) και ομως αποφευγουν, οπως ο διαολος το λιβανι, ενα χαπι που ισως αποδειχθει σωτηριο για την τριχοπτωση και τη ψυχολογια τους.

Ειλικρινα δεν μπορω να καταλαβω πως καποια ατομα ειναι αρνητικα σε κατι που δεν εχουν δοκιμασει. Προτιμουν να εχουν μια σειρα απο προβληματα, οπως ψυχολογικα (συμπλεγματα κατωτεροτητας) και να μην κανουν κατι, για να βελτιωσουν την κατασταση τους.

Φιλε μου, σου γραφω ολα αυτα, επειδη παρατηρω οτι, αν και εισαι "ψαγμενο" μελος, υπαρχει σοβαρη πιθανοτητα να αποτυχεις στο όποιο εγχειρημα σου.

Πραγματικα ειναι κριμα, ενω εχεις αφιερωσει τοσο χρονο και κοπο προσπαθωντας να βρεις την ενδεδειγμενη λυση στο προβλημα σου, να μην ευοδωθει η προσπαθεια σου, μονο και μονο επειδη εισαι αρνητικος σε κατι που δεν εχεις εμπειρια.

Μηπως, ταπεινη προσωπικη συμβουλη, ηταν προτιμοτερο να δοκιμασεις να ενισχυσεις, να συνδραμεις την καλη επιλογη γιατρου που εκανες, με ενα επιπλεον "οπλο", χρησιμο στον πολεμο εναντιον της τριχοπτωσης;

Σε τελικη αναλυση, αν διαπιστωσεις οτι υπαρχουν παρενεργειες, τι πιο απλο απο το να σταματησεις τη ληψη του χαπιου;

Φιλικες συμβουλες συνοδευομενες απο ολοθερμες ευχες για το καλυτερο αποτελεσμα ανεξαρτητως της τελικης επιλογης σου.

ΥΓ Ειναι αποριας αξιο, οτι, ενω εμπιστευεστε τις πολλες φορες ανυποστατες "κραυγες" ατομων που ισως δεν εχουν παρει ποτέ το χαπι και ομως γραφουν τερατωδη και περαν καθε λογικης σχολια, δε λαμβανετε υποψη και τις δικες μας εμπειριες...τις εμπειριες χρόνιων χρηστων της φιναστεριδης.
 

gregkont13

Verified MM member
Ναι, φιλε μου, αλλά μπορει μετα απο 5-10 χρονια να ειναι αργα.

Νομιζω οτι γνωριζεις καλα πως η προληψη ειναι η πιο ενδεδειγμενη λυση. Αν μετα απο 10 χρονια εχει προχωρησει με ραγδαιους ρυθμους η τριχοπτωση, τοτε μπορει να ειναι αργα. Αν εχει επελθει ανεπανορθωτη ζημια στη ληπτρια και στη δοτρια, τοτε δε σε σωζει ουτε η φινα, ουτε ο θεος ο ιδιος.

Οσο πιο συντομα λαμβανεις μετρα, τοσο πιο πολλες ειναι οι πιθανοτητες να προλαβεις το κακο.

Προσωπικα μακαρι να γνωριζα την υπαρξη του συγκεκριμενου χαπιου μια εικοσαετια νωριτερα και να εκανα αυτο το ιδιο που εκανα πριν απο 2,5 χρονια....
Να εγραφα "στα παλια μου υποδηματα" τις δηθεν εμπεριστατωμενες γνωμες των ψοφοδεων (φοβιτσιαρηδων) που τρεμουν τη σκια τους, που αποδιδουν ολα τα κακα στη φιναστεριδη, που βλεπουν το δεντρο και οχι το δασος, που εχουν ενα σωρο επιβλαβεις συνηθειες στη ζωη τους (καπνισμα, ποτο, κακη διατροφη, ελλειψη καθημερινης αθλησης, ξενυχτια) και ομως αποφευγουν, οπως ο διαολος το λιβανι, ενα χαπι που ισως αποδειχθει σωτηριο για την τριχοπτωση και τη ψυχολογια τους.

Ειλικρινα δεν μπορω να καταλαβω πως καποια ατομα ειναι αρνητικα σε κατι που δεν εχουν δοκιμασει. Προτιμουν να εχουν μια σειρα απο προβληματα, οπως ψυχολογικα (συμπλεγματα κατωτεροτητας) και να μην κανουν κατι, για να βελτιωσουν την κατασταση τους.

Φιλε μου, σου γραφω ολα αυτα, επειδη παρατηρω οτι, αν και εισαι "ψαγμενο" μελος, υπαρχει σοβαρη πιθανοτητα να αποτυχεις στο όποιο εγχειρημα σου.

Πραγματικα ειναι κριμα, ενω εχεις αφιερωσει τοσο χρονο και κοπο προσπαθωντας να βρεις την ενδεδειγμενη λυση στο προβλημα σου, να μην ευοδωθει η προσπαθεια σου, μονο και μονο επειδη εισαι αρνητικος σε κατι που δεν εχεις εμπειρια.

Μηπως, ταπεινη προσωπικη συμβουλη, ηταν προτιμοτερο να δοκιμασεις να ενισχυσεις, να συνδραμεις την καλη επιλογη γιατρου που εκανες, με ενα επιπλεον "οπλο", χρησιμο στον πολεμο εναντιον της τριχοπτωσης;

Σε τελικη αναλυση, αν διαπιστωσεις οτι υπαρχουν παρενεργειες, τι πιο απλο απο το να σταματησεις τη ληψη του χαπιου;

Φιλικες συμβουλες συνοδευομενες απο ολοθερμες ευχες για το καλυτερο αποτελεσμα ανεξαρτητως της τελικης επιλογης σου.

ΥΓ Ειναι αποριας αξιο, οτι, ενω εμπιστευεστε τις πολλες φορες ανυποστατες "κραυγες" ατομων που ισως δεν εχουν παρει ποτέ το χαπι και ομως γραφουν τερατωδη και περαν καθε λογικης σχολια, δε λαμβανετε υποψη και τις δικες μας εμπειριες...τις εμπειριες χρόνιων χρηστων της φιναστεριδης.

Καλημέρα φίλε tol,

Σε ευχαριστώ για τις συμβουλές και για τις ευχές σου.

Αρχικά να σου πω ότι δεν είμαι πολέμιος του φαρμάκου. Όπως λες και εσύ δεν το έχω δοκιμάσει, οπότε δεν έχω προσωπική εμπειρία. Δεν είμαι άνθρωπος γενικά κατά των φαρμάκων και εναντίον της επιστήμης και συμφώνω μαζί σου στο ότι πολλοί μπορεί να κάνουν διάφορες καταχρήσεις που να έχουν και αυτές ευθύνη για διάφορα πράγματα. Έχω άνθρωπο στο περιβάλλον μου που κάνει χρήση 4 χρόνια και είναι οκ, ενώ άλλος σε 3 μήνες είχε θέμα χωρίς να ξέρει καν για τις παρενέργιες. Όλοι είμαστε διαφορετικοί. Εγώ προσωπικά λόγω του ότι κολυμπούσα από μικρός ενώ έκανα πολλά χρόνια και πυγμαχία, είχα πάντα γενικά πολύ καλή φυσική κατάσταση, με καλή διατροφή, ύπνο, ποτέ κάπνισμα κλπ. Επειδή ζω στο λονδίνο η αλήθεια είναι πίνουμε που και που (οι ξένοι τα πίνουν γενικά), αλλά όχι κάτι τρομερό. Παρόλα αυτά, προσωπικά, πιο μικρός είχα πάθει μια προστατιτίδα που εξελίχθηκε έτσι μετά από ουρολοίμοξη και με ταλαιπώρησε πολύ. Τότε είχε κριθεί από 2 ουρολόγος που ο ένας είναι και καθηγητής ουρολογίας στο καποδιστριακό, επισκέπτης στο Harvard κλπ κλπ ότι ο προστάτης μου γενικά είναι ευαισθητός. Δυστυχώς η φίνα, όπως μου είπε κάποια στιγμή και κάποιος αρκετά έμπειρος είναι φάρμακο που φτιάχτηκε για το προστάτη. Το ότι κρατάει το μαλλί είναι μια παρενέργεια στην ουσία, όπως και πολλές άλλες γι αυτό και σε κάποιους κάνει πιο πολύ δουλειά από ότι άλλους. Προφανώς και σε κάποιους δουλέυει πολύ καλά και δεν έχει παρενέργειες και καλά κάνουν και την παίρνουν. Εγω προσωπικά επειδή έχω ταλαιπωρηθεί το αποφέυγω γιατί έχω μια ευαισθησία. Δεν είπα ποτέ ότι αν ένας φίλος μου με ρωτήσει η μου πει ότι παίρνει θα του πω μην πάρεις. Θα του λέγα ψάχτο, ρώτα ουρολόγο, δερματολόγο ή ενδοκρινολόγο και κάνε την επιλογή σου. Επιπλέον γενικα ποτέ στη ζωή μου δεν έχασα μαλλί απότομα. Δηλαδή να βλέπω τρίχες στο μαξιλάρι ή στο ντουζ. Ήταν πάντα μια λίγο πιο αργή διαδικασία.

Ξέρω τις επιλογές μου πάνω κάτω. Μπορεί να μπορέσω να βγάλω 2 καλές μμ και μια λίγο μικρότερη που να μου δώσουν μια κάλυψη περίπου 85%. Μπορώ αν θέλω να κάνω και στριπ ανάμεσα σε δυο fue για να πάρω πάραπανω μοσχέυματα η body fue αμα θέλω κάτι παραπάνω που δεν μπορεί να δώσει η δότρια. Μια επιλόγη μου είναι να πάρω και φίνα και να κρατηθώ με ίσως μια μμ. Επίσης ξέρω ότι το πλανο των μμ στηρίζετε στο ότι όλες θα πρέπει να πάνε καλά, όπως και το πλάνο της φίνας στηρίζετε στο ότι δεν θα έχω κάποιο θέμα με το προστάτη μου.

Η επιλόγη μου είναι να το πολεμήσω με μμ και αμα κάποια στιγμή, προτού αδειάσω, δω μια επιθετική τριχόπτωση θα επανεξετάσω τις επιλογές μου. Επείδη όμως έχω μια ευαισθησία θα προσπαθήσω προς το παρόν να το αποφύγω.

Τα σχόλια μου δεν ήταν ενάντια στη φίνα ή στον καθένα που ακολούθει αυτό το δρόμο για να έχει ένα κεφάλι γεμάτο μαλλί. Τα σχόλια μου για τη φινα ήταν κυριώς ενάντια στον κάθε γιατρό μμ που τη δίνει χωρίς ενημέρωση και χωρίς να παίρνει ιστορικό. Το λέω αυτό γιατι αν εγω ας πουμε είχα μια χρόνια προστατίτιδα ή ένα πρόβλημα στο ήπαρ ή ενα αυτοάνοσο που θεριζόυν πλέον τους νεότερους, όπως ο λύκος πχ, ο Λορετζο και ο κάθε λορέτζο θα έπρεπε να με ρωτήσει, να το σημειώσει και να δει τι πρέπει να κάνω. Ισως δεν πρέπει να πάρω ή να πάρω πιο μικρή δόση κλπ. Από τη στιγμή που το φάρμακο είναι για λόγω εμφάνισης και μόνο, θα έπρεπε να με ρωτήσει ένα ιστορικό, ώστε να αποκλείσει το ενδεχόμενο να πάθει κάτι η υγεία μου. Γι αυτό και αν πάρω φίνα ποτέ θα πάω σε γιατρό, πέρα από τους γιατρους της μμ, που θα με ελέγχει προσεκτικά πάνω σ αυτό. Αυτό και μόνο αυτό. Τίποτα παραπάνω τίποτα λιγότερο και ειλικρίνα σε ευχαριστώ για το χρόνο σου να μου γράψεις τις συμβουλές σου.
 

Harris_G

Well-Known Member
Αφου δε θελεις να κανεις θεραπεια θα πας για δυο επεμβασεις σιγουρα και ισως μια μικρη τριτη αναλογα με το πως θα πανε οι αλλες. Επισης απο τη στιγμη που δεν εχεις σουπερ δοτρια και δε θελεις να παιξεις με φινα ΚΑΤ΄ΕΜΕ το καλυτερο πλανο ειναι το πλανο "μεγιστοποιηση δοτριας" δλδ η πρωτη FUT και οι αλλη/ες FUE. Στη θεση σου θα ξεκιναγα με ενα strip στην Hattingen που κανει παπαδες στα μεγαλα sessions. Μιλησα προσφατα μαζι του (τρομερος τυπας) και μου ειπε επισης οτι θα μεταφερθει σε αλλη περιοχη της Ελβετιας με μικροτερη φορολογια και θα μειωσει τιμες.
 
Τελευταία επεξεργασία:

gregkont13

Verified MM member
Αφου δε θελεις να κανεις θεραπεια θα πας για δυο επεμβασεις σιγουρα και ισως μια μικρη τριτη αναλογα με το πως θα πανε οι αλλες. Επισης απο τη στιγμη που δεν εχεις σουπερ δοτρια και δε θελεις να παιξεις με φινα ΚΑΤ΄ΕΜΕ το καλυτερο πλανο ειναι το πλανο "μεγιστοποιηση δοτριας" δλδ η πρωτη FUT και οι αλλη/ες FUE. Στη θεση σου θα ξεκιναγα με ενα strip στην Hattingen που κανει παπαδες στα μεγαλα sessions. Μιλησα προσφατα μαζι του (τρομερος τυπας) και μου ειπε επισης οτι θα μεταφερθει σε αλλη περιοχη της Ελβετιας με μικροτερη φορολογια και θα μειωσει τιμες.

Έχω μιλήσει και με αυτούς, Χάρη. Ξέχασα να το γράψω. Απλώς το πλάνο του Muresanu ήταν μεγάλο session με 5000 grafts. Συμφωνώ ότι είναι σωστό να κάνεις πρώτα στριπ και μετά Fue, αλλά δεν θέλω τόσο μεγάλο session ακόμα. Υπάρχει αρκετό μαλλί στο mid-vertex και χωρίς φίνα δεν θέλω να ρισκάρω να μπω εκεί. Προτιμώ να φτιάξω το μπροστά και να περιμένω λίγο να αδειάσει πίσω με τη βοήθεια τοππικ. Ετσί στη δέυτερη θα χαράξω καλύτερο πλάνο τοποθέτησης μοσχευμάτων, ακόμη και με στριπ.
 
Μπλουζα