Συμβουλή/ γνώμες για ενδεχόμενη μεταμόσχευση

v_anast

Member
Καλησπέρα σας,

Είμαι νέο μέλος (για την ακρίβεια τυχαία βρήκα το forum ψάχνοντας για κριτικές και γνώμες κλινικών) στο forum αλλά από το λίγο που έχω διαβάσει τα διάφορα νήματα, βλέπω ότι τα μέλη εδώ κάνετε φοβερή δουλειά και προσφέρεται τεκμηριωμένες απόψεις για το θέμα της μεταμόσχευσης.

Ζητώ εκ των προτέρων συγγνώμη για το μεγάλο μέγεθος του κειμένου, αλλά ήθελα να έχετε μία πλήρη εικόνα.

Το καλοκαίρι κλείνω τα 31 και έχω αποφασίσει ότι έχει έρθει η ώρα να προβώ και εγώ σε μεταμόσχευση. Κάνω αρκετά χρόνια θεραπεία (από τα 19-20):
-Μέχρι τα 27 ο δερματολόγος που με παρακολουθούσε μου έδινε regaine 5% καθώς και μία ακόμα λοσιόν (μείγμα μινοξιδίλης 2% και κάποιων ακόμα συστατικών), σε συνδυασμό με φιναστερίδη. Εδώ και 3 χρόνια περίπου με παρακολουθεί άλλος δερματολόγος, ο οποίος μου έκοψε τη φιναστερίδη, αλλά συνεχίζω κανονικά με τη μινοξιδίλη. Η αλήθεια είναι ότι όταν κάνω ευλαβικά την αγωγή έχω αποτέλεσμα (αυτήν την περίδο έχω μειώσει στο ελάχιστο τη μινοξιδίλη), το οποίο όμως χάνεται όταν μειώνω τη συχνότητα τοποθέτησης των φαρμάκων.

Για το λόγο αυτό έχω αποφασίσει να προχωρήσω σε μεταμόσχευση και αναζητώ την κατάλληλη κλινική/γιατρό. Μέχρι στιγμής έχω επισκεφτεί:
1)DHI και συγκεκριμένα τον κο. Λι@ση: ο οποίος μου πρότεινε είτε να ασχοληθούμε μόνο με το μπροστά μέρος σε πρώτη φάση και σε επόμενη μεταμόσχευση με το πίσω μέρος του κεφαλιού. Συζητήσαμε για περίπου 4.000-4.5000 τρίχες (ή αν τελικά αποφάσιζα να κάνω και το πίσω μέρος, 6.000 τρίχες). Ανέφερε επίσης ότι θα πρέπει να συνεχίσω (ίσως εφόρου ζωής) μινοξιδίλη ή κάποια άλλη αγωγή.
2)τον κο Θεοχ@ρη (δερματολογικό κέντρο skin and hair): Μου είπε ότι ο λόγος μου είναι 1.88. Είπε επίσης ότι δεν προχωράει σε εξαγωγή πάνω από 2000 grafts σε μία μεταμόσχευση (ανέφερε ότι είναι προτιμότερο να υπάρχει μία σχετική πύκνωση αρχικά και να προχωρήσουμε αργότερα σε δεύτερη μεταμόσχευση), καθώς και ότι προτείνει να μην ασχοληθούμε σε αυτή τη φάση καθόλου με το πίσω μέρος. Ανέφερε επίσης τη χρήση μινοξιδίλης μετά την αγωγή.
3)κο Gκ0ύρ@: πήγα επειδή έχω φίλο που έχει κάνει εκεί επέμβαση. Ανέφερε (ο γιατρός) ότι μετά τη μεταμόσχευση, θα ξεχάσω τις αγωγές μινοξιδίλης. Δε μου ανέφερε πόσες τρίχες θα χρειαστώ. Βέβαια, διαβάζοντας στο forum, ότι προτείνεται η χρήση μινοξιδίλης σχεδόν στην πλειονότητα των περιστατικών, μετά τη μεταμόσχευση, σε συνδυασμό με το ότι και οι προηγούμενοι γιατροί είπαν το ίδιο (συν οι γνώμες που έχω διαβάσει εδώ) με οδήγησαν στο να αποκλείσω αυτή την επιλογή, παρόλο που ο φίλος μου είναι ευχαριστημένος.

Θα μπορούσατε να μου πείτε τη γνώμη σας σχετικά με τις 2 πρώτες περιπτώσεις γιατρών ή/και να μου προτείνετε άλλους γιατρούς/κλινικές; Πήγα σε αυτούς (DHI, Skin Hair) γιατί τώρα ξεκίνησα να ψάχνω το συγκεκριμένο θέμα και ήταν οι πρώτοι που μου πρότεινε ο δερματολόγος που με πρακολυθεί. Μου είναι λίγο δύσκολο στην παρούσα φάση να απευθυνθώ σε κλινική εξωτερικού ή στην Κύπρο, αν και έχω διαβάσει εδώ μέσα καλά λόγια. Επίσης έχω διαβάσει και κάποιες περιπτώσεις όπου δεν προσέχτηκε η δότρια περιοχή κατά την επέμβαση, με αποτέλεσμα να με κάνει περισσότερο επιφυλακτικό η διαδικασία και συνεπώς να θέλω να κάνω πιο εκτενή έρευνα αγοράς.
Τέλος, ισχύει ότι με πάνω από 2000 grafts σε μία μεταμόσχευση (δύο ημερών) αυξάνεται ο κίνδυνος shock loss;

Παραθέτω και κάποιες φωτογραφίες για να έχετε πλήρη εικόνα.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων και ζητώ συγγνώμη για το μεγάλο ποστ.

Συνημμένα

• α.jpg
    α.jpg
    481.6 KB · Προβολές: 76
  • β.jpg
    β.jpg
    683.3 KB · Προβολές: 66
  • γ.jpg
    γ.jpg
    940.8 KB · Προβολές: 74
  • δ.jpg
    δ.jpg
    839.5 KB · Προβολές: 69

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

tol

Well-Known Member
DHI και συγκεκριμένα τον κο. Λι@ση: ο οποίος μου πρότεινε είτε να ασχοληθούμε μόνο με το μπροστά μέρος σε πρώτη φάση και σε επόμενη μεταμόσχευση με το πίσω μέρος του κεφαλιού. Συζητήσαμε για περίπου 4.000-4.5000 τρίχες
Φιλε μου, στον κ. Λιοση εκανα την τελευταια μου μεταμοσχευση.

Κατ' αρχας δεν προκειται σε καμια περιπτωση να βαλει σε μια συνεδρια πανω απο 1500 grafts. Επομενως, αν εχεις λογο 1.88, δεν υπαρχει περιπτωση να ξεπερασετε τις 3000 τριχες.

Αυτα που σου ειπε για 4000-4500 τριχες ειναι "τριχες κατσαρες".... παραμυθια....μπαρουφες.

Προσωπικα σε 8 ωρες επεμβασης μου εβαλε περιπου 1200 grafts.

Τωρα, οσον αφορα το αποτελεσμα, να αναμενεις μια καλη διαχειριση της δοτριας, ενα φυσικο αποτελεσμα, αλλά ταυτοχρονα και μια μετρια πυκνοτητα. Απο τα 1500 grafts (ανωτατο οριο τοποθετησης) να περιμενεις μια φυτρωση της ταξης του 80% (περιπου 1200 grafts).

Με αλλα λογια στη DHI θα εχεις ενα φυσικο μετριο αποτελεσμα. Τιποτα περισσοτερο.

Θα σε συμβουλευα να προτιμησεις αλλες κλινικες. Διαβασε στο forum νηματα μεταμοσχευσεων, ωστε να προβεις στην καταλληλοτερη επιλογη.

Ελπιζω να σε βοηθησα καταθετοντας τις προσωπικες μου εμπειριες. Σου ευχομαι καλη συνεχεια.

tasos33

Well-Known Member
Ξεχνας και τους τρεις γιατρούς μαζι με τις κλινικές τους.

Τα 2000 graft δε φτανουν, θες 3000 σιγουρα.

Το crown μαλλον το αφήνεις για μελλοντικα.

Τι μπατζετ εχεις?

ΔΗΜΗΤΡΗΣ 34

Active Member
Ρε τον Γιαννάκο τα ιδια λεει μια ζωη και τελικα κατα ομολογια γιατρων ανταγωνιστών του ολοι σε αυτον πανε ακομη και εν ετει 2019 και κανεις δεν μπορει νε δωσει εξηγησει.

Veron

Well-Known Member
@v_anast με 2000 μοσχευματα δεν θα λυσεις το προβλημα σου. Α&Β ζωνη θα χρειαστεις γυρω στις 2500-3000 καθως και 1000-1500 σε ενα crown το οποιο ομως με τον καιρο θα ανοιξει κιαλλο.
Η πας για ενα mega session προς Ερντογαν (υπαρχουν στις παρουσιασεις των μεταμοσχευσεων κανα 2 περιστατικα με αναλογο αριθμο grafts) ή στον Βεκρη ως πιο οικονομικη λυση (με τα καλα του και τα κακα του,παλι υπαρχουν περιστατικα αναλογα με το δικο σου). 'Η πας για μια πιο μικρη συνεδρεια με γυρω στα 2500-3000 grafts να φτιαξεις το μπροστα κομματι σε μια κλινικη (εδω υπαρχουν πολλες επιλογες και για ολα τα βαλαντια) αλλα θα πρεπει να χεις στο μυαλο σου οτι θα ξαναμπεις μετα απο 1-2 χρονια να φτιαξεις το πισω μερος που κατα πασα πιθανοτητα θα εχει ανοιξει κιαλλο.
Διαβασε τις παρουσιασεις των μεταμοσχευσεων του φορουμ και θα σου λυθουν αρκετες αποριες!

P.s επειδη νομιζω μοιαζουν τα pattern μας η μινοξιδιλη δεν πιστευω οτι σου κανει κατι πλεον αλλα αυτο ειναι καθαρα προσωπικη αποψη

v_anast

Member
Φιλε μου, στον κ. Λιοση εκανα την τελευταια μου μεταμοσχευση.

Κατ' αρχας δεν προκειται σε καμια περιπτωση να βαλει σε μια συνεδρια πανω απο 1500 grafts. Επομενως, αν εχεις λογο 1.88, δεν υπαρχει περιπτωση να ξεπερασετε τις 3000 τριχες.

Αυτα που σου ειπε για 4000-4500 τριχες ειναι "τριχες κατσαρες".... παραμυθια....μπαρουφες.

Προσωπικα σε 8 ωρες επεμβασης μου εβαλε περιπου 1200 grafts.

Τωρα, οσον αφορα το αποτελεσμα, να αναμενεις μια καλη διαχειριση της δοτριας, ενα φυσικο αποτελεσμα, αλλά ταυτοχρονα και μια μετρια πυκνοτητα. Απο τα 1500 grafts (ανωτατο οριο τοποθετησης) να περιμενεις μια φυτρωση της ταξης του 80% (περιπου 1200 grafts).

Με αλλα λογια στη DHI θα εχεις ενα φυσικο μετριο αποτελεσμα. Τιποτα περισσοτερο.

Θα σε συμβουλευα να προτιμησεις αλλες κλινικες. Διαβασε στο forum νηματα μεταμοσχευσεων, ωστε να προβεις στην καταλληλοτερη επιλογη.

Ελπιζω να σε βοηθησα καταθετοντας τις προσωπικες μου εμπειριες. Σου ευχομαι καλη συνεχεια.

Ευχαριστώ πολύ για τη συμβουλή. Οπότε σε κάθε περίπτωση, ακόμα και μόνο για το μπροστά μέρος, λογικά πάω για επέμβαση 2 ημερών.

v_anast

Member
Ξεχνας και τους τρεις γιατρούς μαζι με τις κλινικές τους.

Τα 2000 graft δε φτανουν, θες 3000 σιγουρα.

Το crown μαλλον το αφήνεις για μελλοντικα.

Τι μπατζετ εχεις?
Για τις περίπου 6.000 τρίχες που συζητήσαμε στην DΗΙ μου ανέφεραν 4.800€. Δεν μπήκα στη διαδικασία παζαριού, μιας και ακόμα είμαι στη φάση αναζήτησης κλινικής και γιατρού. Μπορώ να διαθέσω αυτά τα χρήματα τώρα, όμως αν θεωρείται ότι χρειάζονται περισσότερα χρήματα (και συνεπώς περισσότερα μοσχεύματα) για μια ικανοποιητική πύκνωση σε Α,Β περιοχή (εκτός πίσω μέρους), τότε ενδεχομένως να ξανασκεφτώ την προοπτική εξωτερικού / Κύπρου για αργότερα. Τέλος, το να τοποθετήσουμε 5-6.000 τρίχες σε δύο συνεχόμενες συνεδρίες, θεωρείται ασφαλής επιλογή ή αυξάνει πιθανότητα shock loss (καταλαβαίνω βέβαια ότι κάθε περίπτωση είναι διαφορετική);

v_anast

Member
Ρε τον Γιαννάκο τα ιδια λεει μια ζωη και τελικα κατα ομολογια γιατρων ανταγωνιστών του ολοι σε αυτον πανε ακομη και εν ετει 2019 και κανεις δεν μπορει νε δωσει εξηγησει.
Πάταξον μεν, άκουσον δε. Μία γνώμη πήγα να πάρω γιατί είδα περιστατικό του γιατρού (έχω φίλο που πήγε εκεί), αλλά τελικά όσα άκουσα ήρθαν σε πλήρη αντιδιαστολή με τα λεγόμενα τόσο των άλλων δύο γιατρών που είδα, όσο και με όσα έχω διαβάσει εδώ.

v_anast

Member
@v_anast με 2000 μοσχευματα δεν θα λυσεις το προβλημα σου. Α&Β ζωνη θα χρειαστεις γυρω στις 2500-3000 καθως και 1000-1500 σε ενα crown το οποιο ομως με τον καιρο θα ανοιξει κιαλλο.
Η πας για ενα mega session προς Ερντογαν (υπαρχουν στις παρουσιασεις των μεταμοσχευσεων κανα 2 περιστατικα με αναλογο αριθμο grafts) ή στον Βεκρη ως πιο οικονομικη λυση (με τα καλα του και τα κακα του,παλι υπαρχουν περιστατικα αναλογα με το δικο σου). 'Η πας για μια πιο μικρη συνεδρεια με γυρω στα 2500-3000 grafts να φτιαξεις το μπροστα κομματι σε μια κλινικη (εδω υπαρχουν πολλες επιλογες και για ολα τα βαλαντια) αλλα θα πρεπει να χεις στο μυαλο σου οτι θα ξαναμπεις μετα απο 1-2 χρονια να φτιαξεις το πισω μερος που κατα πασα πιθανοτητα θα εχει ανοιξει κιαλλο.
Διαβασε τις παρουσιασεις των μεταμοσχευσεων του φορουμ και θα σου λυθουν αρκετες αποριες!

P.s επειδη νομιζω μοιαζουν τα pattern μας η μινοξιδιλη δεν πιστευω οτι σου κανει κατι πλεον αλλα αυτο ειναι καθαρα προσωπικη αποψη
Ευχαριστώ πολύ! Θα κοιτάξω και τους δύο γιατρούς που προτείνεις. Σκέφτομαι να αφήσω εντελώς το πίσω μέρος, για επόμενη επέμβαση και να ασχοληθώ αποκλειστικά με Α,Β ζώνη. Τα περίπου 40-45 grafts / τ.εκ. που μου έχουν πει ως τώρα, θεωρούνται ικανοποιητικά για πύκνωση;

Veron

Well-Known Member
Ευχαριστώ πολύ! Θα κοιτάξω και τους δύο γιατρούς που προτείνεις. Σκέφτομαι να αφήσω εντελώς το πίσω μέρος, για επόμενη επέμβαση και να ασχοληθώ αποκλειστικά με Α,Β ζώνη. Τα περίπου 40-45 grafts / τ.εκ. που μου έχουν πει ως τώρα, θεωρούνται ικανοποιητικά για πύκνωση;

Πρωτα απο ολα πρεπει να δεις τι εχει να δωσει η δοτρια σου,αν και στα δικα μου ματια φαινεται αρκετα καλη.
Αν ασχοληθεις με Α&β ζωνη για αρχη κοιτα τα χερια που θα σε αναλαβουν να εχουν δωσει και τα διαπιστευτήρια τους.
Καλες κλινικες υπαρχουν και στην κυπρο Hdc και Μhrc εχουν δειξει πολυ καλά αποτελεσματα στο φορουμ.

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

piros75

Well-Known Member
Εγώ θεωρώ πως με 2000 μοσχεύματα θα έχεις ένα μέτριο αποτέλεσμα αν ο λόγος σου είναι 1,88. Βεβαίως από τις φωτογραφίες σου η δότρια φαίνεται καλύτερη. Αν ο λόγος σου είναι πάνω από 2 πιστεύω ότι και με 2000 μοσχεύματα θα έχεις καλό αποτέλεσμα. Ή αλλιώς με 4.500 τρίχες θα είσαι ΟΚ για αρχή.

Μπλουζα