Εγγύηση αποτελέσματος μεταμόσχευσης στην κλινική του dr.lorenzo

Zob

Active Member
<<At injertocapilar.com we believe in the quality of our work and survival of our transplants is very consistent. Every step is taken so that the follicular unit reaches the receptor zone with all its vitality. For this reason we guarantee all our transplants.

The guarantee applies to 85% of the transplanted follicle. This is because we know that approximately 85% of hairs in the scalp are in the anagen (growth) phase while the other 15% are in the telogen (rest) phase. Physiologically speaking, this is how our hair renews and recycles itself and this cycle can be observed in the loss of normal hair which happens to us all on a daily basis. Summarizing therefore, in the scalp we only see 85% of the total hair present at any one time. By the same token, we only see 85% of transplanted hairs at any one time. The transplanted hair continues in the same cycle as it had in the donor region.

Our commitment is free mending for any patient who doesn't reach the 85% limit after one year of the procedure, having complied with the directions and revisions required during the post-operatory follow-up.

At injertocapilar.com we only ask that the patient, as previously mentioned, follows our post-operatory instructions in strict fashion and comes to the revision appointments as determined by injertocapilar.com (generally after 2, 5 and 10 months) in order for the guarantee to be valid.

Two exceptions: in those cases where for whatever motive we are unable to shave the scalp (surgery using flaps), the guarantee decreases to 65% as we cannot work in technically ideal circumstances. In cases of reparation and due to the complexity of these cases (when the previous surgery was performed in another clinic), the guarantee drops to 50%.>>

source : http://www.injertocapilar.com/English/guaranteed.htm

(Ακολουθεί η μετάφραση)

<<Στην κλινική injertocapilar πιστεύουμε στην ποιότητα της εργασίας μας και η επιβίωση των μεταμοσχευσεων μας επιτυγχάνεται με μεγάλη συνέπεια. Κάθε βήμα λαμβάνεται έτσι ώστε η τριχοθυλακιακή μονάδα να φτάσει στη λήπτρια περιοχή με όλη της τη ζωτικότητα. Για το λόγο αυτό εγγυόμαστε όλες τις μεταμοσχεύσεις μας.

Η εγγύηση ισχύει για το 85% των μεταμοσχευμένων τριχοθυλακίων. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι γνωρίζουμε ότι περίπου το 85% των τριχών στο τριχωτό της κεφαλής είναι στην αναγενή φάση (ανάπτυξη), ενώ το υπόλοιπο 15% βρίσκεται στη τελογενή φάση (ανάπαυση) . Φυσιολογικά, αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο οι τρίχες μας ανανεώνονται και ανακυκλώνονται και αυτός ο κύκλος μπορεί να παρατηρηθεί στην απώλεια κανονικών μαλλιών που συμβαίνει σε όλους μας σε καθημερινή βάση. Συνοψίζοντας επομένως, στο τριχωτό της κεφαλής βλέπουμε μόνο το 85% των συνολικών τριχών, παρούσες ανά πάσα στιγμή. Με τον ίδιο τρόπο, βλέπουμε μόνο το 85% των μεταμοσχευμένων τριχών παρούσες ανά πάσα στιγμή. Τα μεταμοσχευμένα μαλλιά συνεχίζουν στον ίδιο κύκλο που είχαν και στη δότρια περιοχή.

Η δέσμευσή μας είναι η δωρεάν επιδιόρθωση για κάθε ασθενή που δεν φθάνει το όριο του 85% ένα έτος μετά από την επέμβαση, έχοντας ακολουθήσει τις οδηγίες και τους επαναληπτικούς ελέγχους που απαιτούνται κατά την
μετεγχειρητική παρακολούθηση.

Στην κλινική injertocapilar ζητάμε μόνο από τον ασθενή, όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, να ακολουθήσει αυστηρά τις μετεγχειρητικές οδηγίες μας και να έρθει στα επαναληπτικά ραντεβού, όπως καθορίζεται από την κλινική (συνήθως μετά από 2, 5 και 10 μήνες) έτσι ώστε η εγγύηση να ισχύει.

Δύο εξαιρέσεις: στις περιπτώσεις όπου για οποιοδήποτε λόγο δεν μπορούμε να ξυρίσουμε το τριχωτό της κεφαλής, η εγγύηση μειώνεται στο 65%, καθώς δεν μπορούμε να δουλέψουμε σε τεχνικά ιδανικές συνθήκες . Σε περιπτώσεις επιδιόρθωσης και λόγω της πολυπλοκότητας αυτών των περιπτώσεων (όταν η προηγούμενη επέμβαση πραγματοποιήθηκε σε άλλη κλινική), η εγγύηση μειώνεται στο 50%.>>


πηγή : http://www.injertocapilar.com/English/guaranteed.htm
 
Τελευταία επεξεργασία:

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

ItsAllGone

Active Member
Κορυφαιο after care ετσι πρεπει εξηγημενα ολα απο πριν τι να περιμενει ο ασθενης και τι θα παρει.Το μονο που διαφωνω ειναι οτι σε αυτους που δεν θελουν να ξυριστουν καλυτερα να μην τους αναλαμβανει καν παρα να τους δινει 65%,ετσι τους δινει μια ευκαιρια να κανουν λαθος.
 

makis25

Well-Known Member
Θελω να αφησω ενα σχολιο . https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5338843/ γραφει σε ενα σημειο In normal hair cycling, ~90% of follicles are in anagen phase, 1% in catagen phase and 9% in telogen phase at any given time . Το συνολο των τριχων που βλεπουμε στο κεφαλι ειναι το 91% (αναγενης και καταγενης φαση ) και δε φαινονται γιατι εχουν πεσει το 9% των τριχων που ειναι στη τελογενη φαση . Επισης μετα τη μεταμοσχευση τα μοσχευματα μπαινουν σε αναγενη φαση ολα απλα σε διαφορετικους χρονους εκτος απο αυτα που δεν επεζησαν καθως και το 1% των μοσχευματων που ηταν ηδη σε καταγενη φαση. Τελος τα φαρμακα οπως η φιναστεριδη και η μινοξιδιλη αυξανουν ακομα περισσοτερο το ποσοστο τριχων σε αναγενη φαση γιατι στην ουσια τα φαρμακα παρατεινουν την αναγενη φαση . Θυμιζω πως η αναγενης φαση διαρκει χρονια . Οποτε Θα περιμενε καποιος πως τα μεταμοσχευμενα θα χρειαστουν πολυ καιρο μεχρι να μπουν σε καταγενη και τελογενη φαση . Μια μεταμοσχευση με 100% φυτρωση θα εχει μετρησημα 99% απο τα μοσχευματα μιας και 1% απο τα μποσχευματα στη δοτρια ηταν σε καταγενη φαση με την τριχα μεσα στο βολβο και δεν ειναι βεβαιο αν θα περασουν σε αναγενη μεσα στους πρωτους 10 μηνες . απο το 99 μεχρι το 85 ειναι 14% απώλειες . Ειναι μεγαλο νουμερο . Τελος υπαρχει ασαφεια γιατι μια στο κειμενο γραφει για 85% μεταμοσχευμενων τριχοθυλακιων και μερικες προτασεις παρακατω γραφει για 85% μεταμοσχευμενων τριχων . Αλλο πραγμα τριχες αλλο τα τριχοθυλακια . Μπορει καποιος να μεταμοσχευσει 2000 γραφτσ 5000 τριχες , να φυτρωσουν ολα ομως να βγουν μονο 4000 τριχες . Τα τριχοθυλακια τραυματιζονται ποικιλοτροπως.

TLDR;

Χρησημοποιουν τους κυκλους ζωης της τριχας για να καλυψουν τα νωτα τους . Ξερω πως κανουν καταπληκτικες δουλειες . Υπαρχουν πολυ καλα βιντεο και φωτογραφιες . Αλλα αληθεια αυτο κανουν . 14% απωλειες με το καλημερα σας για εγγυηση δεν ειναι πετυχημενη μεταμοσχευση . Υπαρχει και ασαφεια , δε ξερουμε τι εννουν . Τριχοθυλακες η τριχες . Τριχες ειναι το δυσκολοτερο και αμφιβαλω αν υπαρχει κανεις που να μετρα εκτος απο το ποσα τριχοθυλακια φυτρωσαν , και ποσες τριχες εβγαλε το καθε τριχοθυλακιο . Μονο κανενας ερντογαν θα το εκανε ( ετσι δημιουργησε το keep ο ερντογαν γιατι ειδε πως με τις τσιμπιδες ενω φυτρωναν τα τριχοθυλακια δεν εβγαιναν αρκετες τριχες απο το καθε ενα )
 
  • Like
Reactions: Zob

Tsek

Well-Known Member
Δηλαδή για να παρεις εγγυηση φύτρωσης πρεπει να παρεις φίνα?
Μα ετσι θα βγουν ούτως ή αλλως και κάποια νέα τρικάκια, αντε να ξεχωρίσεις λοιπόν αν έπιασαν 85% τα μεταμοσχευμένα σου..
 

Zob

Active Member
makis 25 πραγματι το ποσοστο των τριχων που βρισκονται σε αναγενη φαση στη βιβλιογραφια συνηθως αναφερεται ως 90%. Δεν ξερω γιατι στην κλινικη του lorenzo το θεωρουν 85%.
Στο κειμενο τους επισης αναφερουν οτι τα μεταμοσχευμενα μαλλια συνεχιζουν στον ιδιο κυκλο που ειχαν και στην δοτρια περιοχη.Εισαι σιγουρος για αυτο που λες οτι τα μεταμοσχευμενα ξεκινουν καινουργιο κυκλο, οποτε τα πρωτα 1-2 χρονια σχεδον ολα ειναι σε αναγενη φαση?
Tsek δε βλεπω να αναφερεται πουθενα η υποχρεωτικη ληψη φαρμακων προκειμενου να ισχυει η εγγυηση.
 

makis25

Well-Known Member
makis 25 πραγματι το ποσοστο των τριχων που βρισκονται σε αναγενη φαση στη βιβλιογραφια συνηθως αναφερεται ως 90%. Δεν ξερω γιατι στην κλινικη του lorenzo το θεωρουν 85%.
Στο κειμενο τους επισης αναφερουν οτι τα μεταμοσχευμενα μαλλια συνεχιζουν στον ιδιο κυκλο που ειχαν και στην δοτρια περιοχη.Εισαι σιγουρος για αυτο που λες οτι τα μεταμοσχευμενα ξεκινουν καινουργιο κυκλο, οποτε τα πρωτα 1-2 χρονια σχεδον ολα ειναι σε αναγενη φαση?
Tsek δε βλεπω να αναφερεται πουθενα η υποχρεωτικη ληψη φαρμακων προκειμενου να ισχυει η εγγυηση.

Τα μοσχευματα που πεφτουν μερικες μερες μετα τη μεταμοσχευση δε συνεχιζουν στον ιδιο κυκλο προφανως μιας και επεσαν ! ( ιδιος κυκλος σημαινει πως 99% των μοσχευματων θα συνεχιζαν να μεγαλωνουν κανονικα πραγμα που δεν εχει καταγραφει ποτε) Οποτε μετα το σοκ της μεταμοσχευσης και την πολυωρη ισχαιμια των μοσχευματων συμβαινει το " αναγενης , καταγενης -> τελογενης " Μετα τα μοσχευματα περνουν στο συνολο τους σε αναγενη φαση και αποσυγχρονιζονται οι φασεις με τον καιρο . Το οτι γραφουν οτι τα μεταμοσχευμενα μαλλια συνεχιζουν τον ιδιο κυκλο ειναι τουλαχιστον ανακριβες για να μη πω κατι αλλο . Απλα υπαρχουν μερικοι ανθρωποι στους οποιους συνεχιζουν την αναγενη φαση μερικα μοσχευματα ενα μικρο ποσοστο τα οποια προφανως και αντεξαν να πνιγονται ωρες διχως οξυγονο και atp και δε σοκαρίστηκαν αρκετα για να αλλαξουν φαση . Περιληπτικα , απο τη δοτρια αφαιρουνται μοσχευματα τα οποια ειναι σε αναγενη και καταγενη φαση μιας και τα τελογενη δεν ειναι ορατα , δεν εχουν τριχα. Η διαδικασια της μεταμοσχευσης κανει τα μοσχευματα να αλλάξουν φαση , εκτος απο τα τελογενη που θα εριχναν την τριχα ετσι και αλλιως . Τελος , τα μοσχευματα περνουν σε αναγενη φαση .

Το ζουμι ειναι πως 85% ειναι χαμηλο νουμερο και χρησιμοποιουν τους κυκλους ζωης της τριχας για να καλυψουν χαμηλοτερα ποσοστα βιωσημοτητας απο τον Fue , σε συγκριση για παραδειγμα με ενα strip . Κυριως φταιει το τρανσεξιον . Αλλα περα απο αυτο δε θα εκανα κανενα σχολιο αν απλα ελεγαν 85% διχως δικαιολογιες για τις φασεις τις τριχας .

Τελος ενα σχολιο για τα φαρμακα . H μινοξιδιλη επιμηκυνει την αναγενη φαση σε ολο το κεφαλι , δοτρια και ληπτρια παντου. Η μινοξιδιλη μειωνει το χρονο που χρειαζονται τα μοσχευματα για να φυτρωσουν . Η φιναστεριδη δεν επιρεαζει ουτε τη βιωσιμότητα ουτε την ταχυτητα αναπτυξης των μεταμοσχευμενων μαλλιων .

Τσεκ , όση φιναστεριδη και να παρεις , ακομα και αν επανελθουν μαλλια που εχασες , τα μεταμοσχευμενα ξεχωριζουν απο τις μικροδιαφορες στην κλιση , στη διαμετρο , και το περιθυλακικο ουλώδη ιστο που τυχαινει να δημιουργειται .
 
  • Like
Reactions: Zob

athenian

Well-Known Member
Αν κάνεις μεταμόσχευση σε καλή κλινική αποφεύγεις τις μικροουλες και την περίεργη κλίση. Για το πάχος της τρίχας δεν μπορείς να κάνεις τίποτα βέβαια.
 

spass

Active Member
δεν νομίζω να αποφεύγεται από καμία κλινική του κόσμου ο σχηματισμός ουλωδη ιστού (μικροουλες).απο την στιγμή που σου βάζουν μοσχευματα πώς είναι δυνατόν να μην δημιουργείται μικροτραυματισμος; σε άλλες κλινικές βέβαια σε μικρότερο βαθμό άλλες σε μεγαλύτερο ανάλογα την διάμετρο που χρησιμοποιούν
 

athenian

Well-Known Member
Σε αρκετές περιπτώσεις δεν είναι ορατός με γυμνό μάτι ούτε από πολύ κοντά. Όταν είδα τον @danceworld_2001 για παράδειγμα δεν φαινόταν κάτι.
 

makis25

Well-Known Member
οταν ειναι να βγαλεις μακρο φωτογραφιες με ξυρισμενο μαλλι για να μετρησεις grafts η καποια άλλη διαγνωστικη μια χαρα φαινονται τα παντα . Δεν υπαρχει αμφιβολια πως παντα ειναι ευκολο να ξεχωρισεις τα μοσχευματα απο τα native μαλλια ειδικα κατω απο μεγεθύνση .

Το σημαντικο του νηματος ειναι : Προσοχη! να αντιμετωπιζετε με κριτικό ματι υποσχεσεις και εγγυήσεις για ποσοστα φυτρωσης . Ακομα και αν προερχονται απο κλινικες με επιτυχιες . Ειδικα ο λορεντζο επρεπε να γραφει σας δινω 85% γιατι εχω απωλειες 5-6% απο τρανσεξιον ( οσο δηλαδη οι καλυτεροι των καλυτερων με fue, με στριπ αυτο το νουμερο ειναι παντα μικροτερο απο fue) και εξαιτιας απροβλεπτων παραγοντων της βιολογιας των ασθενων που ειναι πανω απο τον ελεγχο καθε γιατρου . Τοτε θα ελεγε την αληθεια .
 
  • Like
Reactions: Zob

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Θελω να αφησω ενα σχολιο . https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5338843/ γραφει σε ενα σημειο In normal hair cycling, ~90% of follicles are in anagen phase, 1% in catagen phase and 9% in telogen phase at any given time . Το συνολο των τριχων που βλεπουμε στο κεφαλι ειναι το 91% (αναγενης και καταγενης φαση ) και δε φαινονται γιατι εχουν πεσει το 9% των τριχων που ειναι στη τελογενη φαση . Επισης μετα τη μεταμοσχευση τα μοσχευματα μπαινουν σε αναγενη φαση ολα απλα σε διαφορετικους χρονους εκτος απο αυτα που δεν επεζησαν καθως και το 1% των μοσχευματων που ηταν ηδη σε καταγενη φαση. Τελος τα φαρμακα οπως η φιναστεριδη και η μινοξιδιλη αυξανουν ακομα περισσοτερο το ποσοστο τριχων σε αναγενη φαση γιατι στην ουσια τα φαρμακα παρατεινουν την αναγενη φαση . Θυμιζω πως η αναγενης φαση διαρκει χρονια . Οποτε Θα περιμενε καποιος πως τα μεταμοσχευμενα θα χρειαστουν πολυ καιρο μεχρι να μπουν σε καταγενη και τελογενη φαση . Μια μεταμοσχευση με 100% φυτρωση θα εχει μετρησημα 99% απο τα μοσχευματα μιας και 1% απο τα μποσχευματα στη δοτρια ηταν σε καταγενη φαση με την τριχα μεσα στο βολβο και δεν ειναι βεβαιο αν θα περασουν σε αναγενη μεσα στους πρωτους 10 μηνες . απο το 99 μεχρι το 85 ειναι 14% απώλειες . Ειναι μεγαλο νουμερο . Τελος υπαρχει ασαφεια γιατι μια στο κειμενο γραφει για 85% μεταμοσχευμενων τριχοθυλακιων και μερικες προτασεις παρακατω γραφει για 85% μεταμοσχευμενων τριχων . Αλλο πραγμα τριχες αλλο τα τριχοθυλακια . Μπορει καποιος να μεταμοσχευσει 2000 γραφτσ 5000 τριχες , να φυτρωσουν ολα ομως να βγουν μονο 4000 τριχες . Τα τριχοθυλακια τραυματιζονται ποικιλοτροπως.

TLDR;

Χρησημοποιουν τους κυκλους ζωης της τριχας για να καλυψουν τα νωτα τους . Ξερω πως κανουν καταπληκτικες δουλειες . Υπαρχουν πολυ καλα βιντεο και φωτογραφιες . Αλλα αληθεια αυτο κανουν . 14% απωλειες με το καλημερα σας για εγγυηση δεν ειναι πετυχημενη μεταμοσχευση . Υπαρχει και ασαφεια , δε ξερουμε τι εννουν . Τριχοθυλακες η τριχες . Τριχες ειναι το δυσκολοτερο και αμφιβαλω αν υπαρχει κανεις που να μετρα εκτος απο το ποσα τριχοθυλακια φυτρωσαν , και ποσες τριχες εβγαλε το καθε τριχοθυλακιο . Μονο κανενας ερντογαν θα το εκανε ( ετσι δημιουργησε το keep ο ερντογαν γιατι ειδε πως με τις τσιμπιδες ενω φυτρωναν τα τριχοθυλακια δεν εβγαιναν αρκετες τριχες απο το καθε ενα )

Πολύ σωστός ο προβληματισμός. Η αλήθεια είναι ότι η επιστήμη δεν έχει αποφανθεί ποιός είναι ακριβώς ο μηχανισμός του asynchronous hair growth. Κάποιοι λένε ότι ακολουθεί το ίδιο timing που είχε στην δότρια, κάποιοι άλλοι ότι κάνει “restart”. Όπως και να έχει δεν υπάρχει ακριβής απάντηση. Έχω δημοσιεύσει παλιότερα και ένα paper στο νήμα μου ακριβώς για αυτό. Τέλος να προσθέσω ότι σε τελογενή φάση μπορεί να πέφτει μέρος του graft (δηλαδή κάποιες τρίχες). Όσον αφορά το ποσοστό και εδώ υπάρχουν διαφορές. Το ποσοστό παίζει από 10-15%. Θα συμφωνήσω όμως για το transection. Όσο χαμηλό και να είναι υπάρχει σε όλους, εκτός και αν μετριόνται μόνο όσα μπαίνουν


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
  • Like
Reactions: Zob

Zob

Active Member
Τα μοσχευματα που πεφτουν μερικες μερες μετα τη μεταμοσχευση δε συνεχιζουν στον ιδιο κυκλο προφανως μιας και επεσαν ! ( ιδιος κυκλος σημαινει πως 99% των μοσχευματων θα συνεχιζαν να μεγαλωνουν κανονικα πραγμα που δεν εχει καταγραφει ποτε) Οποτε μετα το σοκ της μεταμοσχευσης και την πολυωρη ισχαιμια των μοσχευματων συμβαινει το " αναγενης , καταγενης -> τελογενης " Μετα τα μοσχευματα περνουν στο συνολο τους σε αναγενη φαση και αποσυγχρονιζονται οι φασεις με τον καιρο . Το οτι γραφουν οτι τα μεταμοσχευμενα μαλλια συνεχιζουν τον ιδιο κυκλο ειναι τουλαχιστον ανακριβες για να μη πω κατι αλλο . Απλα υπαρχουν μερικοι ανθρωποι στους οποιους συνεχιζουν την αναγενη φαση μερικα μοσχευματα ενα μικρο ποσοστο τα οποια προφανως και αντεξαν να πνιγονται ωρες διχως οξυγονο και atp και δε σοκαρίστηκαν αρκετα για να αλλαξουν φαση . Περιληπτικα , απο τη δοτρια αφαιρουνται μοσχευματα τα οποια ειναι σε αναγενη και καταγενη φαση μιας και τα τελογενη δεν ειναι ορατα , δεν εχουν τριχα. Η διαδικασια της μεταμοσχευσης κανει τα μοσχευματα να αλλάξουν φαση , εκτος απο τα τελογενη που θα εριχναν την τριχα ετσι και αλλιως . Τελος , τα μοσχευματα περνουν σε αναγενη φαση .

Μήπως μετα το αρχικό σοκ της μεταμόσχευσης τους και την αποπτωση τους μετέπειτα ακολουθούν τον ίδιο κύκλο που είχαν κι οταν ηταν στη δοτρια περιοχή? Τέλοσπάντων.
Κάτι άλλο τώρα που με προβληματίζει είναι το εξής: Γνωρίζουμε ότι ένα ποσοστό περίπου 10 - 15 % των τριχοθυλακίων βρίσκεται σε τελογενή φαση και δεν είναι ορατό καθώς δεν έχει τρίχα. Αυτό ισχύει τοσο στην δότρια περιοχή όσο και στη λήπτρια.
Στη λήπτρια λοιπόν περιοχή (όπως και στην δότρια) υπάρχει ένα ποσοστό 10 -15 % τριχοθυλακίων των οποιών η θέση δεν είναι ορατη. 'Επομενως, όταν ο ιατρός καλείται να κάνει εμφύτευση σε μια περιοχή της λήπτριας όπου υπάρχουν τρίχες, τότε αναποφευκτα αυτα τα τριχοθυλάκια που είναι σε τελογενή φάση καταστρέφονται. Μάλιστα όσο μεγαλύτερος είναι ο αριθμός των προυπάρχοντων τριχοθυλακίων στη λήπτρια περιοχή, τόσο μεγαλύτερες ειναι και οι απώλειες. Επι παραδείγματι, έαν στην μεταμοσχευμένη περιοχή υπάρχουν 30 τριχοθ/ cm2 τότε περίπου 5 απο αυτά καταστρεφονται.
 

makis25

Well-Known Member
Μήπως μετα το αρχικό σοκ της μεταμόσχευσης τους και την αποπτωση τους μετέπειτα ακολουθούν τον ίδιο κύκλο που είχαν κι οταν ηταν στη δοτρια περιοχή? Τέλοσπάντων.
Κάτι άλλο τώρα που με προβληματίζει είναι το εξής: Γνωρίζουμε ότι ένα ποσοστό περίπου 10 - 15 % των τριχοθυλακίων βρίσκεται σε τελογενή φαση και δεν είναι ορατό καθώς δεν έχει τρίχα. Αυτό ισχύει τοσο στην δότρια περιοχή όσο και στη λήπτρια.
Στη λήπτρια λοιπόν περιοχή (όπως και στην δότρια) υπάρχει ένα ποσοστό 10 -15 % τριχοθυλακίων των οποιών η θέση δεν είναι ορατη. 'Επομενως, όταν ο ιατρός καλείται να κάνει εμφύτευση σε μια περιοχή της λήπτριας όπου υπάρχουν τρίχες, τότε αναποφευκτα αυτα τα τριχοθυλάκια που είναι σε τελογενή φάση καταστρέφονται. Μάλιστα όσο μεγαλύτερος είναι ο αριθμός των προυπάρχοντων τριχοθυλακίων στη λήπτρια περιοχή, τόσο μεγαλύτερες ειναι και οι απώλειες. Επι παραδείγματι, έαν στην μεταμοσχευμένη περιοχή υπάρχουν 30 τριχοθ/ cm2 τότε περίπου 5 απο αυτά καταστρεφονται.

zob τα μοσχευματα κατα κανονα καθονται πιο πανω απο τα φυσικα τριχοθυλακια . Τοποθετουνται λιγο πιο ψηλα . Αλλα ναι ειναι και αυτο ενα προβλημα , γενικα το τρανσεξιον , ειτε μερικο , ειτε ολικο , ειτε στη δοτρια ειτε στη ληπτρια , ειτε σε θυλακες που εχουν τριχα ειτε σε θυλακες που δεν εχουν και ετσι ειναι αορατοι, ειναι προβλημα . Αλλα δεν ειναι παντα καταστρεπτικο το τρανσεξιον . Δεν ειναι βεβαιο πως ενας τραυματισμενος θυλακας ειτε στη δοτρια ειτε στη ληπτρια δε θα ξαναβγαλει τριχα . Κανεις δε μπορει να προβλεψει με ακριβεια κατι τετοιο .
 

Zob

Active Member
zob τα μοσχευματα κατα κανονα καθονται πιο πανω απο τα φυσικα τριχοθυλακια . Τοποθετουνται λιγο πιο ψηλα . Αλλα ναι ειναι και αυτο ενα προβλημα , γενικα το τρανσεξιον , ειτε μερικο , ειτε ολικο , ειτε στη δοτρια ειτε στη ληπτρια , ειτε σε θυλακες που εχουν τριχα ειτε σε θυλακες που δεν εχουν και ετσι ειναι αορατοι, ειναι προβλημα . Αλλα δεν ειναι παντα καταστρεπτικο το τρανσεξιον . Δεν ειναι βεβαιο πως ενας τραυματισμενος θυλακας ειτε στη δοτρια ειτε στη ληπτρια δε θα ξαναβγαλει τριχα . Κανεις δε μπορει να προβλεψει με ακριβεια κατι τετοιο .
Δεν ξερω.Εδω εχουμε περιπτωσεις σοκ λος ενω βλεπουμε που βρισκονται τα τριχοθυλακια, δε θα εχουμε εκει που η τοποθετηση γινεται στα τυφλα?
 
Μπλουζα