Salonikios30, fue, 1900 grafts, 17-05-2016

John1924

Active Member
Έτσι είναι στην Τουρκία οντως..όλα είναι καλά παραδείγματα ομως..και αυτο με την τουρκια και αλλο ένα ας πούμε ο juan couto στην Ισπανία ,έχει ζητήσει και περισσότερα λεφτά από τον lorenzo..υπάρχει σύγκριση ανάμεσα τους??οχι,..πως αυτός ζήτησε περισσότερα?άκυρο δεν είναι ?ο καθένας ότι θέλει ζητάει,ποιος τα αξίζει όμως αυτά που ζητάει?
Το αποτέλεσμα φίλε Αεράτε είναι πάντα ο τελικός κριτής, ότι κι αν λεμε εμεις. Οποιος παρουσιάζει καλά αποτελέσματα θα έχει επιτυχία και πελατες. Οποιος είναι "χασαπης", όσο μαρκετινγκ και αν έχει, στο τέλος θα πάει ακλαυτος
 

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

aeratos28

Just aeratos
Ακριβώς..
Το αποτέλεσμα φίλε Αεράτε είναι πάντα ο τελικός κριτής, ότι κι αν λεμε εμεις. Οποιος παρουσιάζει καλά αποτελέσματα θα έχει επιτυχία και πελατες. Οποιος είναι "χασαπης", όσο μαρκετινγκ και αν έχει, στο τέλος θα πάει ακλαυτος
 

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
O Λορενζο μου απάντησε για την περίπτωση του Salonikiou. Τα κυριότερα σημεία έχουν ως εξής:

1. O Salonikos ήταν κακός υποψήφιος για μμ. Χωρίς δε φίνα ακατάλληλος (δες σημείο 3 παρακάτω).
2. Προ μμ η δοτριά του ήταν χειρότερη από τη λήπτρια.
3. Πάσχει από κάποιας μορφής DUPA η οποία δεν διαγνώστηκε preop (εγώ θεωρούσα ότι ήταν μιας βαριάς μορφής retrograde, o Λορενζο θεωρεί ότι είναι DUPA). Προφανώς σε τέτοιου είδους καταστάσεις όλη η μμ μπορεί να προκαλεσει shockloss σε διάφορες περιοχές και επιδεινώνει το πρόβλημα. Έπρεπε να είχε προηγηθεί χρήση φίνας τουλάχιστον 6 μήνες πριν (ακόμα και έτσι όμως ήταν ρίσκο) και να γίνει πιο συντηρητική προσέγγιση.
4. Πάρθηκαν graft από unsafe περιοχές (φαίνεται από τις φώτο μετά την εξαγωγή και ειδικά από τα πλάγια). Εκτιμά ότι ο λόγος του ήταν μικρός (κάτω από 2.0)
5. Λαμβάνοντας υπόψη όλα τα ανωτέρω ,το αποτέλεσμα (και ειδικά με την εξαγωγή από τέτοιες περιοχές) της μμ (που δεν έπρεπε φυσικά να γίνει έτσι όπως έγινε) δεν είναι κακό (ως προς την φύτρωση).

Τέλος για να μην παρεξηγηθεί η σημασία του σημείου 5, εδώ ισχύει το γνωστό "Να σε κάψω Γιάννη να σ΄ αλείψω λάδι"
 
Τελευταία επεξεργασία:

John1924

Active Member
Οταν ο Λορένθο παρουσιάζει την κατάσταση με τόσο μελανά χρώματα, εμεις τι να πουμε.....
Προ μμ η δοτρια χειροτερη από τη λήπτρια! Αναρωτιέμαι στατιστικά σε πόσους συμβαίνει αυτο...
Τουλάχιστον με χρήση φαρμακευτικής αγωγης ο Λορένθο θα μπορουσε (αν ο Σαλονικιος απευθυνόταν σε αυτόν) να τον αναλάβει ώστε να σώσει ότι σώζεται (αν σώζεται)? Για να το πω απλά: υπάρχει ελπιδα για τον φίλο?
 

Eltherion

Member
Εγω δεν μπορω να καταλαβω 2 κουβεντες του στριπαρ και θα ηθελα σχετικη ενημερωση!1ον)γιατι δεν γινεται να εχει χαμηλοτερη δοτρια των 4-5κ γκραφτ?εγω στις φωτο τ σαλιονικιου και προ μεταμοσχευσης βλεπω παλι πλ κακη δοτρια...πραγμα π σημαινει πως ειχε γενικη αραιωση ακομα κ σε δοτρια(ισως κανω λαθος,αυτο βλεπω)και 2ερη και σημαντικοτερη ερωτηση...ειπες ο τουρκος δεν κανει σε 600-800 γκραφτς επεμβαση..ο λογος?επειδη ειναι πλ λιγα γενικα και ειναι μικρο τ κερδος,η επειδη ειναι πλ λιγα για τον σαλονικιο?
 

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
John, ο Salonikios είναι μια σπάνια περίπτωση. Συνήθως η DUPA χτυπάει παντού και σου προκαλεί μια διάχυτη αραίωση σε όλο το κεφάλι. Εδώ έχουμε μια λήπτρια (προ μμ) καλύτερη από την δότρια (ευτυχώς υπήρχαν οι φώτο αμέσως μετά την μμ). Δεν συμβαίνει συχνά. Είναι ίσως η μοναδική περίπτωση να έχεις τόσα λίγα graft στην δότρια. Δυστυχώς ο Salonikios δεν είχε βάλει φώτο από πλάγια προ μμ (ή εγώ δεν τις είδα). Από την πίσω φώτο φαινόταν ότι δεν είχε καλή δότρια (ειδικά στο κάτω μέρος, εγώ το πέρασα για retrograde) αλλά άλλο αυτό και άλλο έχεις DUPA. Eιδικά στην occipital περιοχή αν δεν κάνεις τριχομέτρηση ή δεν τα ξυρίσεις δεν το καταλαβαίνεις εύκολα γιατί εκεί η πυκνότητα είναι εν γένει μεγαλύτερη. Στα πλάγια (temples & parietal) φαίνεται ευκολότερα.
 

John1924

Active Member
Χωρις να αρχισουμε να κανουμε τους δικαστες και να μοιράζουμε καταδίκες, γνώμη μου είναι ότι η διάγνωση που έκανε ο Λορένθο απο φωτος, θα επρεπε να ειχε γινει αμέσως απο τον ιατρο που τον ανέλαβε και τον εξετασε εκ του συνεγγης ωστε να ειχε ληφθει η κατάλληλη απόφαση για το πρόβλημα του φιλου.
 

Harris_G

Well-Known Member
Τωρα ξετυλιγεται το νημα, γιατι παρ'ολο που εχουν δυνατοτητες σαν κλινικη, εκει που πηγε <<απαγορευεται>> να σε δει ο ιατρος πριν μπεις για χειρουργειο. Ενας φιλος μου εκλεισε μαζι τους για Χριστουγεννα και ζητησε τηλεφωνικως τον Μ. και δε δεχτηκαν.
 

mpakalos

New Member
CVIAL θεωρείς πιθανό να μην το αντιλήφθηκαν στην h%c περί dupa ή απλά το προσπέρασαν για να προβούν σε μεταμόσχευση?
 

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Eltherion

Member
Δεν υπαρχει περιπτωση ουτε μια στις 100 να μην πηραν χαμπαρι μορφη dupas η retrograde alopecia...εχετε δει τετοια κεφαλια?μεχρι κ ο χασαπης της γειτονιας τα διακρινει!
 

Flosk

Well-Known Member
Παιδια δεν υπαρχει περιπτωση ο γιατρος να αντιληφθηκε οτι υπαρχει προβλημα και να τον πηρε για μμ. 1ον ειναι εξαιρετικο παιδι (εχω κανει 3 φορες στον Μαρα και το ξερω καλα αυτο) και 2ον θα ηξερε οτι θα χαλασει το ονομα του και αποκλειεται να ρισκαρε. Αλλωστε το νημα το ειχε ανεβασει ο Salonikikios προ μμ και το ξεραν αυτο στην κλινικη. Τωρα πως ειναι δυνατον να περασε απαρατηρητο στην HDC ενω ο Lorenzo το καταλαβε απο φωτο(εκ των υστερων βεβαια και αφου απευθυνθηκε ο Cvial σε αυτον λογω προβληματος) μου διαφευγει. Επισης μου φαινεται αδιανοητο να του ειπαν για 9000 grafts δοτρια. Τι στο διαολο;;; Πιστευω οτι πρεπει να παρει μια επισημη θεση η κλινικη επισημα για το θεμα εντος του φορουμ.
 

Flosk

Well-Known Member
Το πιο ατυχες απο ολα δεν ειναι η φυτρωση αλλα το οτι αυτα που μπορει να κανει τωρα ο Salonikios ειναι παρα πολυ σφιχτα και περιορισμενα.
 

hijikos

Active Member
οι εντυπωσεις μου απο τον "θεοδωρη"πολυ καλες, φιλικος και ανοιχτος (αν και ο χρονος σχετικα περιορισμενος το οποιο ειναι ευλογο λογω συνεχων προ και επικειμενων συναντησεων και κουρασης απο πλευρας του-) ο αριθμος που μου προτεινε ειναι 1800-2000 grafts .η επιφυλακτικοτητα μου παραμενει( εχουμε ολοι δει ασχημα αποτελεσματα) αλλα το προβλημα μου δεν ειναι και πολυ μεγαλο και με διαβεβαιωσε οτι σε επικειμενη απορrιψη grafts θα αναλαβουν σαν κλινικη δωρεαν το repair. Aπο πλευρας μου το οικονομικο με φρεναρει.....

Σε ευχαριστω φιλος .Eγω το λεω,πιστευω εχω λεπτη τριχα και τα πλαινα μου ειναι αραια.Στην κληνικη που ρωτησα για αριθμο graft δοτριας κ την ποιοτητα της δοτριας μου, μου ειπαν " καλα εσυ μπορεις να κανεις 3 μ.μ κ αυτη που θα κανουμε ειναι μιση" "οτι δεν εχω α.α και οτι δεν δειχνει να πηγαινω για μεγαλο ΝW " "για το ιστορικο μου τους ειπα ο αδελφος μου ειναι σαν 15 χρονων απο μαλλια ενω ειναι 40 και μου απαντησε ο Μαρας οτι κ εγω μια χαρα ειμαι κ η ηλικια μου με παιρνει να κινηθω επιθετικα ως προς τον αριθμο των graft που θα τοποθετηθουν" με λιγα λογια δεν εστιασαν στη δοτρια γιατι εχω σχετικα μικρο θεμα κ ειμαι στα 36 .Eιναι νωρις απο πλευρας μου να παρω θεση και να επαινεσω την κληνικη (αφεθηκα στα χερια τους) , το αποτελεσμα ελπιζω να με δικαιωσει :) .

Αλλα λογια να αγαπιομαστε!!! Κριμα γιατι τους ειχα σε εκτιμηση .......
 

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Έχω ιδίαν πείρα. Όπως έχω δηλώσει, έχω καραμπινάτη retrograde (μέχρι και ο Erdo πριν μου κάνει τριχομέτρηση νόμιζε ότι έχω DUPA, ο Λορενζο μου είπε αμέσως ότι έχω retrograde και όχι DUPA) και ο Φ. δεν κατάλαβε τίποτα, τα είδε όλα καλά (το έχω αναφέρει σε ανυποπτο χρόνο). Άρα νομίζω απάντησα για το preop. Τώρα όταν σε έχουν ξυρίσει και είσαι στο τραπέζι και σε βλέπει για πρώτη φορά ο γιατρός, έχεις ήδη πληρώσει και σε περιμένουν για να ξεκινήσει η επέμβαση δεν ξέρω τι παίζει. Πολλά μπορούν να παίξουν, εγώ το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι αυτά πρέπει να κρίνονται και να αποφασίζονται πολύ πριν φτάσει εκείνη την στιγμή.

Taso, η διαφορά της retrograde από την DUPA είναι ότι η retro προσβάλλει μόνο τα άκρα ενώ η DUPA τα πάντα (επεκτείνεται δηλαδή και σε άλλες ζώνες). Πολλές φορές όταν η retro φτάνει ψηλά μπορεί να την μπερδέψεις με την DUPA και τότε μόνο η εξέταση των μονότριχων της περιοχής (αν είναι δηλαδή υγιή ή είναι σε φάση thinning) μπορεί να δώσει απάντηση
 
Τελευταία επεξεργασία:

athenian

Well-Known Member
Έχω κάνει δύο χρόνια Δερματολογία.
Γιατρός δεν είμαι ούτε βέβαια έχω την εμπειρία του Λορέντζο αλλά αυτό το κεφάλι κατά την γνώμη μου δεν έπασχε από διάχυτη αλωπεκία πριν την μμ.
Καλό θα ήταν να σε δει και κάποιος δερματολόγος για να επιβεβαιώσει τα λεγόμενα μου.
Στο κεφάλι η ζημιά έγινε από την μμ.
Ναι, ακόμα και στην δοτρια.
Δεν ήταν τόσο χάλια πριν.
 

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Athenian η εκτίμηση έγινε από τις φώτο πριν την επέμβαση (πρακτικά), όταν δηλαδή ήταν ξυρισμένο το κεφάλι (μετά την μμ) και φαινόταν "φάτσα κάρτα" όλη η περιοχή . Από αυτές τις φώτο φαίνεται και από εκεί έγινε κυρίως η διάγνωση του Lorenzo. Αν επιδεινώθηκε και μετά την μμ είναι άλλο θέμα.

salonikios.png

Στην περιοχή με μαύρο περίγραμμα, φαίνεται η χαμηλή πυκνότητα και η ύπαρξη σχεδόν μόνο μονοτρίχων (χαρακτηριστικό της DUPA και της retro). Παρόλαυτα έχουν παρθεί αρκετά graft. Εννοείται ότι με την αφαίρεση αυτών των graft η περιοχή θα φαίνεται χειρότερα από πριν.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Μπλουζα