25 ήμερη χρήση propecia, συνεχόμενο μούδιασμα σε όλο το σώμα.

bumblebee

New Member
Καλησπέρα,

παίρνω το θάρρος να ανοίξω αυτό το θέμα μιας και από ότι φαίνεται αντιμετωπίζω μια παρενέργεια από χρήση propecia που δεν φαίνεται να αντιμετωπίζει άλλος σε τέτοιο βαθμό.

Θα ξεκινήσω αναφέροντας πως είμαι 27 ετών, πολύ πολύ αγχώδης χαρακτήρας και είχα άγνοια του βαθμού της απώλειας των μαλλιών στο crown, μέχρι που παρατήρησα τις φωτογραφίες από την ολοκλήρωση του δέυτερου μου Μάστερ.

[ sidenote: Θα ήθελα επίσης να προσθέσω πως πάσχω από Νόσο του Crohns, όπου πρόκειται για μια Ιδιοπαθή Φλεγμονώδη νόσο του εντέρου και ως ασθενής έχω κύριο χαρακτηριστικό δυσαπορρόφηση βιταμινών. Επειδή δεν έχω αδυναμία στους Ιατρούς μετά το πέρας της πρώτης έξαρσης μου, δεν ακολούθησα φαρμακευτική αγωγή, αλλά ελέγχω τη νόσο με low carb διατροφη, βιταμίνες και 3 φορές την εβδομάδα αερόβια άσκηση. ]

Πανικόβλητος για την απώλεια μαλλιών ήρθα σε επικοινωνία με αρκετούς γιατρούς τόσο Ελλάδα, όσο και στο Λονδίνο (Belgravia included) αλλά και με ένα γιατρό στις ΗΠΑ απομακρυσμένα όπου μου ανέφεραν ως επιλογή τα big three.

Ξεκίνησα την αγωγή 15 Ιουνίου όπου έπαιρνα ένα χαπάκι propecia το βράδυ κάθε ημέρα. Τη πρώτη ημέρα παρατήρησα συνεχόμενο πόνο στους όρχεις τον οποίο και εκείνη ωη στιγμή αγνοήσα μιας και μια αναζήτηση στο διαδίκτυο έδειξε ότι ήταν "φυσιολογικό".

Τις επόμενες ημέρες στις συναντήσεις με τους καθηγητές μου σχετικά με ένα publication παρατήρησα ότι ήμουν αρκετά επιθετικός, ένα χαρακτηριστικό που πάλι αγνόησα και το αιτιολόγησα στο άγχος μου και στη πίεση του deadline.

Την 25η ημέρα χρήσης, δεν κατάφερα να ολοκληρώσω με τη κοπέλα μου λόγω έλλειψη στύσης μιας και παρατήρησα πως τα γεννητικά μου όργανα ήταν μαζεμένα αρκετά ζεστά αλλά και τελείως μουδιασμένα, αμέσως σταμάτησα την αγωγή.

Δεδομένου ότι κρατάω κάθε ημέρα logue από τις τροφές που καταναλώνω αλλά και overall την ημέρα μου από όταν σταμάτησα το propecia :

Ημέρα 1η: Υπνηλία, Ληθαργία
Ημέρα 2η: Το μούδιασμά που αρχικά ήταν στα γεννετικά όργανα επεκτάθηκε σε όλο το σώμα σε σημείο που δεν νιώθω πόνο η σωματική κούραση.
Ημέρα 4η &5η: Δεν μπορούσα να διατυπώσω ολόκληρη πρόταση, έκανα συνέχεια λάθη, είχα κάποιου είδους αποπροσανατολισμό

Βρίσκομαι στην 14η ημέρα από όταν το σταμάτησα, τα συμπτώματα μου είναι μηδενική λιμπίντο, καθόλου όρεξη να βρεθώ με τη κοπέλα μου ή κανένα ενδιαφέρον για γυναίκες γενικότερα (όταν πιέσω τον εαυτό μου να βρεθώ με τη κοπέλα μου η στύση είναι στο 70-75% και όταν ολοκληρώνω δε νιώθω την "αίσθηση- ευχαρίστηση ολοκλήρωσης"), απώλεια της πρωινής στύσης αλλά το κυριότερο όλων το σύμπτωμα που δεν βρήκα να έχει κανένας είναι το μούδιασμα σε όλο το σώμα. [Επίσης παρόλο που δεν έχει αλλάξει η διατροφή μου από όταν σταμάτησα το propecia είμαι bloated στο στομάχι, ένα φούσκωμα που θα με παρέπεμπε σε έξαρση της νόσου Crohns, αλλά δεν είναι σχετικό αφού δεν έχω άλλη συμπτωματολογία.]

Θα ήθελα να αναφέρω δυο περιστατικά; το πρώτο αφορά ένα μικρό ατύχημα που έπεσα και χτύπησα τον αριστερό αγκώνα μου, δεν αντιλήφθηκα ότι είχε ανοίξει πληγή και είχε ματώσει μέχρι που μου το ανέφεραν οι φίλοι μου, δεν αισθάνθηκα τον πόνο.

Το δεύτερο αφορά τις επισκέψεις μου στο γυμναστήριο όπου δε νιώθω τους μυς μου με αποτέλεσμα να μη καταλαβαίνω πόσο πιέζω τον εαυτό μου. Παρακολουθώ πάντα τις ασκήσεις μου μέσω του fitbit blaze και για συνεχόμενα 25 λεπτά της αερόβιας άσκησης μου βρισκόμουν στους 169-176 παλμούς, όπου συνήθως αντέχω μάξιμουμ 5 λεπτά στο peak σημείο και μειώνω ταχύτητα στο τρέξιμο γιατί χάνεται η ανάσα μου. Το ίδιο φαινόμενο παρατήρησα σηκώνοντας βάρη, δε νιώθω πόνο, μούδιασμά,τράβηγμα, απολύτως τίποτα. Παρόλο που έχω σπάσει προσωπικά ρεκόρ σε βάρη αλλά και σε τρέξιμο, ανησυχώ αφάνταστα γιατί δε βλέπω καμία τάση βελτίωσης.

Ο GP μου στο Λονδίνο δε μπήκε στο κόπο να με προωθήσει σε Νοσοκομείο, παρόλο που έβαλε μια syringe στη βάλανο και δεν έκανα καμία κίνηση ή ένδειξη πόνου ενώ τώρα βρίσκομαι Αθήνα και είμαι σε αναζήτηση όπως αντιλαμβάνομαι Νευρολόγου και Eνδοκρινολόγου.

Θα εκτιμούσα τις συμβουλές σας για το ζήτημα.

@GOMI προσπάθησα να σου στείλω pm γιατί διάβασα σε ένα thread ότι γνωρίζεις έναν αξιόλογο Ενδοκρινολόγο και θα το εκτιμούσα αν θα μπορούσες να μου κάνεις FWD τα στοιχεία του.

Ζητώ συνγώμη για το μακροσκελές κείμενο και ευχαριστώ εκ των προτέρων τα παιδιά που θα το διαβάσουν,

Άκης.
 
Τελευταία επεξεργασία:

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

bumblebee

New Member
Τον πόνο στους όρχεις τον καταλαβαίνω,την έλλειψη στησης επισης.
Τα υπόλοιπα φίλε είναι καθαρά ψυχολογικά δικά σου.

Καλησπέρα, καλή εβδομάδα, σε ευχαριστώ για το feedback σου σχετικά με τα συμπτώματα μου κατά τη χρήση του Propecia.

Βέβαια η συμπτωματολογία που με απασχολεί είναι μετά το πέρας της χρήσης.

Θα θεωρούσα τον εαυτό μου πραγματικά τυχερό αν ήταν ψυχολογικά γιατί αυτό σημαίνει ότι υπάρχει και λύση, από την άλλη όταν ο ίδιος ο Ιατρός εντοπίζει και αναγνωρίζει έλλειψη ευαισθησίας σε όλα τα άκρα τότε είναι που αρχίζω και ανησυχώ.
 
καλησπερα φιλε

και γω εφτασα πολλές φορές κοντα στη χρηση φινα αλλα τελικά δεν εκανα ποτέ

μετά απο ερευνα σε φορουμ και εδω και σε ξενα

ειναι ρουλετα οι παρενεργειες . σε αλλους συμβαινουν σε αλλους οχι.

κατα τη γνώμη μου με την παραμικρή παρενεργεια πρεπει να μειωθει η δοση και αν ειναι εντονη οπως εσενα διακοπη.

το καλο ειναι οτι κατα κοινη παραδοχή μετα από μερικούς μηνες διακοπης ειναι σα να μην πηρες ποτε
 

dimitris50423

Well-Known Member
Φιλε μου οπως τα ειπες ενδοκρινολογο και νευρολογο. Να σου δωσουν εξετασεις και να το ψαξεις αμεσα. Δεν ειναι καθολου συνηθισμενα τα συμπτωματα που αναφερεις.
Εκανες παραλληλα με το propecia και χρηση αλλων φαρμακων;
Ενημερωσε μας για την πορεια σου και καλη τυχη.
 

felaini

Active Member
ολοι οσοι εχουμε κανει χρηση φινας εχουμε η ειχαμε παρενεργειες με κυριοτερες αραιωμενο σπερμα ελειψη λιμπιντο κ μικροενοχλησεις στους ορχεις..υππνηλια κτλ..εσυ το πηγες σ αλλο επιπεδο παρενεργειων..πιθανον θα πρεπει να ψαξεις εαν ειχες παθολογικα θεματα κ νευρολογικης φυσεως...η φινα ειναι φαρμακο εγκεκριμενο απο εοφ κ το συνταγογραφουν ιατροι κανονικα κ με το νομο... επειδη ειμαι χρηστης φινας ολα ειναι στο κεφαλι σου κ στην ψυχολογια σου..εαν κανεις υγιεινο τροπο ζωης γυμναζεσαι κ δεν σκεφτεσαι πως ωχ τωρα πηρα φινα θα παθω τιποτα μπορει ο οργανισμος σου να την δεχτει... εαν εχεις τοσο σοβαρα θεματα κ μιλας για μουδιαςματα ακρων αυτα ειναι παθολογικες-νευρολογικες παθησεις κ τα κοιτας αμεσα...δεν νομιζω πως οτι παθαινουμε φταιει η φινα...εκατομμυρια κανουν χρηση της φυσικο ειναι ενα 5% να χει παρενεργειες... καλη τυχη αδερφε..
 

hairlosscursed

Well-Known Member
Θα ήθελα να αναφέρω κάτι τελευταίο.
Χρόνια πριν που κάναμε χρήση του συγκεκριμένου φαρμάκου όταν δεν υπήρχε διαδίκτυο με αποτέλεσμα να μην γνωρίζουμε επακριβώς παρενέργειες και παραφιλολογία σχετικά με το εν λόγω σκεύασμα δεν υπήρχαν οι εξωφρενικές αυτές αναφορές και αν μη τι άλλο υπερβολές σχετικά με το φάρμακο. Μην παρεξηγηθώ Δεν λέω σε καμία περίπτωση ότι είναι αθώο αλλά δεν είναι και όλα αυτά που αναφέρονται κατά καιρούς που ο καθένας μας αναφέρει προσωπικά παθολογικά ή ψυχολογικά προβλήματα και τα ρίχνει στο σκεύασμα. Θεωρώ πώς αν το βάλουμε Σε ποσοστό οι περισσότερες παρενέργειες που αναφέρονται προέρχονται πρωτίστως από φόβο για το συγκεκριμένο σκεύασμα παρά οι όποιες παρενέργειες μπορεί πραγματικά να σου φέρει.
Προσωπικά να μιλήσω ύστερα από εικοσαετή χρήση του συγκεκριμένου φαρμάκου δεν είχα την παραμικρή παρενέργεια από όλα όσα αναφέρονται. Χωρίς αυτό να σημαίνει πώς άνθρωποι οι οποίοι έχουν δει παρενέργειες δεν λένε αλήθεια.
 

Panos1982

Well-Known Member
Την 25η ημέρα χρήσης, δεν κατάφερα να ολοκληρώσω με τη κοπέλα μου λόγω έλλειψη στύσης μιας και παρατήρησα πως τα γεννητικά μου όργανα ήταν μαζεμένα αρκετά ζεστά αλλά και τελείως μουδιασμένα, αμέσως σταμάτησα την αγωγή.

Γεια σου Ακη,
Σε βλεπω αρκετα ειλικρινη σαν ατομο αλλα και αρκετα στη speeda, καλο θα ειναι να χαλαρωσεις λιγο και να μην αγχωνεσαι οσο ειναι δυνατον. Αλλωστε πριν παρεις το φαρμακο ηξερες για τις παρενεργειες.
Το θετικο ειναι οτι πηρες μονο 25 ημερες το φαρμακο.
Αυτο ειναι πολυ θετικο μιας και η ουσια βγηκε απ το σωμα σου πολυ γρηγορα και για το λογο αυτο γρηγορα θα επιστρεψεις και σε αυτο που ησουν πριν.
Εγω το επερνα για χρονια αλλα μετα τη διακοπη ας πουμε τα σεξουαλικα επανηλθαν πολυ γρηγορα σε λιγους μηνες ημουν 100% οκ, αλλα τα νευρολογικα μου εκαναν να συνελθουν πληρως 4 χρονια...κι αυτα πανε μαζι με τις εξαψεις, που ενιωθα κυριως στην αριστερη πλευρα του σωματος μου (αριστερο ματι , χερι, ποδι ) ουτε να τα θυμαμαι δε θελω....
Εγω δε θα πω οτι ολα αυτα που ειπες ειναι του μυαλου σου μιας και ποτε δεν εποκλειω τιποτα αλλα ισως το μυαλο σου ( και το αγχος σου ) να τα μεγαλοποιουν απ οτι πραγματικα ειναι.( αυτο θα το βρεις εσυ )
Εγω στο γυμναστηριο εβλεπα αισθητα πιο πολυ δυναμη οσο επερνα φινα , επισης ενιωθα το δερμα μου πολυ σκληρο, ενιωθα οτι το δερμα μου ειναι σαν απο βραχο πιο σκληρο απο πρωτα,κ τους μυες μου το ιδιο αλλα αισθηση ειχα κανονικα. ( αυτα που ενοιωθα εγω επιστημονικα εξηγουντε απ την αυξημενη τεστο που ειχα λογο της φινας) επισης παρ ολα αυτα τα "θετικα" συμπτωματα, ταυτοχρονα ειχα εντονες υπνηλιες και αδυναμιες και αλλα 1002 κουσουρια σεξουαλικα και νευρολογικα. Χτυπαει κυριως στο παρασυμπαθετικο νευρολογικο συστημα.
Για να μην γραψω εκθεση σταματαω εδω,
O καθενας μας ξερει τον εαυτο του καλυτερα απο καθε αλλον και απο καθε γιατρο.
παψε να τρελενεσαι, μη το σκεφτεσαι διαρκως ,ζησε οπως πρωτα, και ο οργανισμος σου θα το ξαναβρει το balance του απο μονος του αρκετα συντομα οπως ειναι προγραμματισμενος να κανει απ τη φυση του. Μη πας καν σε γιατρο θα μπερδευτεις πολυ , θα χασεις πολυ χρονο πολυ χρημα και πολλα ψυχολογικα αποθεματα.
Αυτη ειναι η δικη μου εκτιμιση ,
Καλη συνεχεια
 

xk

Active Member
Τοσα προβληματα γυρω μας ακομα δε καταλαβαινω που βρισκει την ορεξη ο κοσμος οχι μονο να ρισκαρει αλλα και να τρεχει σε γιατρους για εξετασεις κτλ για κατι που το κανει ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ στον εαυτο του και οχι γιατι επειδη του ετυχε κατι.Τα τελευταια χρονια στο περιβαλλον μου(συγγενεις φιλοι γνωστοι) γινεται χαμος απο παθησεις και μπαινοβγαινουν σε νοσοκομεια με ενα σωρο προβληματα.
Για μενα φινα/ντουτα πρεπε να ειναι ΠΑΡΑΝΟΜΗ η χρηση τους για λογους τριχοπτωσης.Τελος.Οχι να πηγαινες να παιρνεις επιστημονικη απαντηση οτι η λυση της τριχοπτωσης ειναι αυτη.Οποιος ηθελε να ρισκαρει να το εκανε χωρις ιατρικη συναινεση.
 

tol

Well-Known Member
Για μενα φινα/ντουτα πρεπε να ειναι ΠΑΡΑΝΟΜΗ η χρηση τους

Φιλε μου, θα προσθεσω σε αυτα που γραφεις οτι πρεπει με νομο να επιβαλεται και ποινη φυλακισης (τουλαχιστον ενος ετους, χωρις αναστολη) σε ολους τους χρηστες φιναστεριδης!!!!!

Πλεον καποιοι εχουν ξεπερασει τα ορια της γραφικοτητας. Χωρις να εχουν την παραμικρη εμπειρια απο το συγκεκριμενο χαπι, γραφουν οποιαδηποτε ασυναρτησια τους κατεβει στο κεφαλι.

Φιλοι μου, ας μην ειμαστε υπερβολικοι σε αυτα που γραφουμε στο forum. Διασπειροντας ανακριβεις πληροφοριες/αποψεις, το μονο που πετυχαινουμε ειναι η καλλιεργεια ενος κλιματος τρομοκρατιας, φοβου και προκαταλειψης.

Προσωπικα ως χρηστης 1,25 proscar εδω και ενα χρονο (και μαλιστα ηλικιας 48 χρονων) δεν εχω παρατηρησει παρενεργειες. Βεβαια ποτε δε φοβηθηκα πιθανες παρενεργειες, ουτε ειχα τετοιες ανησυχιες στο μυαλο μου.

Ναι, σχολια και αναφορες για πτωση της ερωτικης διαθεσης/αποδοσης ειναι λογικο να υπαρχουν απο χρηστες, αφου και η ιδια η εταιρεια το αναφερει στις οδηγιες χρησης. Ομως να φθανουμε σε σημειο να γραφονται "σημεια και τερατα" για τη φιναστεριδη, αυτο ξεπερνα τα ορια της υπερβολης.

Οπως τονιζει ο φιλος xk, εχει πολλους φιλους με ιατρικα προβληματα. Ηθελα να ρωτησω......απο τη φιναστεριδη προερχονται ή απο χιλιαδες αλλες αιτιες (καπνισμα, αλκοολ, κακη διατροφη, ελλειψη αθλητικης δραστηριοτητας, χημικες ουσιες, ρυπανση περιβαλλοντος κ.α.);

Νομιζω οτι η απαντηση ειναι προφανης. Αρα, ας καταληξουμε στο συμπερασμα οτι η φιναστεριδη μπροστα σε ολα οσα ανεφερα ειναι ενα σχετικα αθωο χαπι με καποιες πιθανες παρενεργειες στο σεξουαλικο τομεα. Αν λοιπον καποιος οργανισμος δεν μπορει να τις αντεξει, τοτε πολυ απλα σταματα τη χρηση του χαπιου.

Αν πρεπει να παμε φυλακη, επειδη κανουμε "παρανομη χρηση" φιναστεριδης, τοτε ισχυει σε μεγιστο βαθμο αυτο που λεμε......"η δικαιοσυνη ειναι τυφλη"!!!!
 

Dim10

Active Member
Tol καλησπέρα φιλε. Σου ειχα ξαναγραψει αν θυμάσαι για την φινα σε καποιο νημα και τον παραγοντα ηλικια.
Αλλιως αντιμετωπιζεις μια ουσια, η μια κατασταση στα 40-45+ , και αλλιως στα 25-30+.

Αλλες προσδοκιες αλλες ψυχολογιες και αλλη αντιδραση του οργανισμου σε συναρτηση με τα προηγουμενα.

Τωρα , αν εν ετη 2017 μετα απο ολα αυτα που βγαινουν στη δημοσιοτητα ΠΛΕΟΝ τα τελευταια χρονια περι τυφλης εμπιστοσυνης φαρμακων , καταστασεων , πολιτικων , γιατρων , αθλητισμου κλπ υπαρχει ακομα η πεποιθηση οτι τα πραγματα ειναι οπως λενε η οπως φαινονται, τοτε πρεπει να ξανασκεφτει καποιος καλα σε τι κοσμο ζει , γτ η μπερδευεται η δε βλεπει μπροστα του.

Αν θεωρουμε οτι οι φαρμακοβιομηχανιες δεν βγαζουν λεφτα και μας λενε 1000% αληθεια για τις παρενεργειες και τα συστατικα τους η καταλαθος δε βγαζουν τις σωστες / φθηνες / εναλλακτικες θεραπειες ενω τις γνωριζουν χρονια , και οτι ολο αυτο δε βασιζεται κατα βαση σε μαρκετινγκ και κονομα εις βαρος των ανθρώπων τοτε ζει στην εποχη που δεν υπήρχε πληροφορια καν.

Ζει στον κοσμο του με λιγα λογια μετα απο τοσες μαρτυριες σε πολλους τομεις οπως ειπα , με παραδειγματα και συνεχομενες δημοσιευσεις στο πως ηταν κατι και στο πως κατεληξε. Υπαρχουν χρονια οι απαντησεις η οι θεραπειες σε πολλα πραγματα και ειναι για πολλους λογους προνομιο λιγων. Ειμαι σιγουρος οτι τα εχεις δει η τα εχεις ακουσει και σε πολυ πιο σοβαρες περιπτωσεις να συμβαινουν αυτα. Καποια πραγματα μονο τυχαια δεν ειναι οταν συμβαινουν και δεν ειναι οτι ειμαι καθετος και συνομωσιολογος αλλα ολοι μας πλεον ειμαστε πιο υποψιασμενοι.

Αν δεν πειθεσαι εντελει με ολα αυτα παρε παραδειγμα την κυβερνηση μιας χωρας. Πες αμα θες και της χωρας σου.
Πολλα λενε πολλα ταζουν και μετα μεσα στη μουρη σου παιρνουν κατι σιγουρο και κανουν το αντιθετο. Ολοκληρη κυβέρνηση κανει κατι τετοιο για κατι πιο μαζικο δε θα τ κανει πχ για ενα χαπι;

Παρε τις ειδησεις , εχει συμβει μια καταιγιδα και το παρουσιάζουν ως την συντελεια για νουμερα.

Παντου αυτο γινεται.

Καλη συνεχεια
 
Τελευταία επεξεργασία:

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

MariosOik

Active Member
Εφόσον το φάρμακο είναι εγκεκριμένο είνι πολύ σπάνιο έως απίθανο να δώσει μόνιμες παρενέργειες(φυσικα ομως δεν ειναι για ολους το φαρμακο γιατι οι προσωρινες παρενεργειες σε καποιους ειναι βαριες). Αν διαβάσετε τις αντενδείξεις στο proscar θα παθετε σοκ αλλα μιλαει για 5mg ημερησιως. Εξονυχιστηκες εξετασεις ανα 6μηνο χρειαζονται μεχρι και σπερματογραφημα. Εγω που ανεβασα σε 1,25 θα τις επαναλαβω ολες αν και δεν εχω καμια παρενεργεια. Μια ενοχληση σαν πονο για 2 ημερες οπως προαναφερατε και τελος. Μαλιστα αλλαξα και το παιρνω βραδυ πλεον. Συμφωνω οτι ειναι ρισκο αλλα ρε παιδια εμεις που εχουμε πιθανοτητα κληρονομικοτητας nw7 και κρατιομαστε σχετικα καλα ειναι μονοδρομος αν θελουμε να κανουμε καλη μεταμοσχευση. Οσο για την ψυχολογια, εμενα την επηρεαζει η εικονα που αντικριζω με τις χαμενες τριχες, αραιωση κτλ. Δεν νομιζω να ειναι η φινα, η κωλο αα ειναι. Μοναδική εξαίρεση όταν θελήσεις να κάνεις παιδάκι. Εκεί αν ανδρολόγος το κρίνει ως ρίσκο σταματάς ένα 6μηνο πριν με τις όποιες απώλειες. Έχουμε όμως μεγαλοποιήσει τη φίνα. Δεν κρατάει τόσα μαλλιά όσα νομίζουμε. Και σίγουρα σε ένα χρόνο άντε να ανέβεις ένα nw δεν θα πας από 2-6.
 
Τελευταία επεξεργασία:

Dim10

Active Member
Πολλα ειναι εγκεκριμενα μαριε.
Γτ ομως δεν εχουν εγκριθει η εχουν παγωσει θεραπείες πολλα υποσχομενες; η εχουν εξαφανιστει;
Με βαση ποια κριτηρια εγκρίνονται; και τι αποτελεσματα σε βάθος χρονου;

Οκ μην ειμαστε μηδενιστες αλλα πιο υποψιασμενοι σιγουρα. Εξού και η εποχή της πληροφοριας και της παγκοσμιοποιησης.

Οσο για τον φιλο που ανοιξε το νημα εχουμε βγει εκτος θεματος.
Φιλε μου σ ευχομαι τα καλυτερα και οσο μπορεις να εισαι θετικος. Ελπίζω να μην ειναι τπτ και δε θα ειναι μην φτανεις σε αδιεξοδο.
Κανε καποιες εξετασεις νευρολογικες ορμονικες και οτι αλλο σου πουν οι γιατροι και με το που καταλαβεις οτι εισαι οκ απευθυνσου σε καποιον ψυχολογο η δουλεψε το μονο σου.

Μετα απο αυτα να εστιασεις στη φινα και στον αν ενδεχεται να προκαλεσε καποια αναταραχη στο νευρικο σου συστημα.

Κοφτην αν θες για λιγο καιρο να δεις.

Αν εισαι σε mood ενηνερωνε και μιλα αν το χρειαζεσαι.

@bumblebee πιστευω θα σε βοηθουσε αυτο :

Concern regarding adverse effects of finasteride is increasing. We aimed to determine the type and frequency of symptoms in men having long-term sexual and non-sexual side effects after finasteride treatment… The most frequent sexual symptoms…were loss of penis sensitivity (87.3%), decreased ejaculatory force (82.3%), and low penile temperature (78.5%). The most frequent non-sexual symptoms were reduced feeling of life pleasure or emotions (75.9%); lack of mental concentration (72.2%), and loss of muscle tone/mass (51.9%)…Further studies are necessary to investigate the pathophysiological and biochemical pathways leading to the post-finasteride syndrome.

— Carlo Trombetta, MD, Urological Hospital, Department of Medical, Surgical and Health Sciences, University of Trieste.

Πηγη: http://www.pfsfoundation.org/

Ολα τα καλα καλη συνεχεια
 
Τελευταία επεξεργασία:

dimitris50423

Well-Known Member
Συμφωνω οτι ειναι ρισκο αλλα ρε παιδια εμεις που εχουμε πιθανοτητα κληρονομικοτητας nw7 και κρατιομαστε σχετικα καλα ειναι μονοδρομος αν θελουμε να κανουμε καλη μεταμοσχευση.

Μαριε η φιναστεριδη ειναι ενα φαρμακο που θα σε βοηθησει στο θεμα των μαλλιων μονο για οσο το παιρνεις.
οποτε παιρνεις καθημερινα αγωγη κατα της τριχοπτωσης με τη μορφη χαπιου.
Το θεμα ειναι ποσο καιρο θα καταφερει να το παιρνει καποιος το φαρμακο και με τι ρισκο?
Ενα παραδειγμα απλο. αυτος που θα καταφερει να το παρει 2 χρονια και θα του βγαλει sides με στυτικη δυσλειτουργια, πτωση libido, καταθλιψη τι θα εχει κερδισει?
2 χρονια με καποια βελτιωση στην τριχοφυια με ανταλλαγμα ολα αυτα και μετα την εμφανιση συμπτωματων φυσικα θα κοψει το χαπι και θα πεσουν οτι μαλλια ειχαν βγει παλευοντας με τα υπολοιπα θεματα που θα εχει μετα.

και επειδη οπως εχουμε πει μας διαβαζουν πολλοι και μπορει ο 20χρονος που θελει να βελτιωσει το μαλλι του να παει στο φαρμακειο και να παρει μονος του φιναστεριδη (τραγικο) το λινκ που εδωσε ο Dim10 θα επρεπε να ειναι μονιμα στην κατηγορια των φαρμακων.

μεσα απο το λινκ που εδωσε ο dim10
The most common persistent side effects of finasteride are loss of libido, erectile dysfunction, depression, suicidal ideation, anxiety, panic attacks, Peyronie’s disease, penile shrinkage, gynecomastia, muscle atrophy, cognitive impairment, insomnia, severely dry skin and tinnitus. These can last for years after stopping the drug.

απωλεια σεξουαλικης επιθυμιας, στυτικη δυσλειτουργια, καταθλιψη, αυτοκτονικες τασεις, αγχος, κρισης πανικου, σμικρυνση πεους, γυναικομαστια, μυικη ατροφια, ξηροτητα στο δερμα, και καποια που δεν ξερω τι ειναι.

βλεπωντας ολα αυτα που δεν ειναι στη φαντασια μας γιατι τα εχουμε δει και εδω μεσα ουτε με το πιστολι στον κροταφο δεν θα επαιρνα τετοιο φαρμακο.
για χρηση περιορισμενου χρονου με πλανο διακοπης ισως ειναι το μονο αποδεκτο οσο αφορα εμενα.
καλη τυχη σε οσους κανουν χρηση. σεβομαι τη γνωμη σας αυτη ειναι ομως η δικη μου. οσοι παιρνετε καλο θα ηταν με στενη παρακολουθηση απο γιατρο.
 

Dim10

Active Member
Πραγματικα δημητρη συμφωνω. Και μιλανε γιατροι διαφορων ειδικοτητων οπως ουρολογοι ενδοκρινολογοι δερματολογοι κλπ στον οργανισμο αυτον .
Οχι απλως χρηστες φινας.
 

MariosOik

Active Member
Μαριε η φιναστεριδη ειναι ενα φαρμακο που θα σε βοηθησει στο θεμα των μαλλιων μονο για οσο το παιρνεις.
οποτε παιρνεις καθημερινα αγωγη κατα της τριχοπτωσης με τη μορφη χαπιου.
Το θεμα ειναι ποσο καιρο θα καταφερει να το παιρνει καποιος το φαρμακο και με τι ρισκο?
Ενα παραδειγμα απλο. αυτος που θα καταφερει να το παρει 2 χρονια και θα του βγαλει sides με στυτικη δυσλειτουργια, πτωση libido, καταθλιψη τι θα εχει κερδισει?
2 χρονια με καποια βελτιωση στην τριχοφυια με ανταλλαγμα ολα αυτα και μετα την εμφανιση συμπτωματων φυσικα θα κοψει το χαπι και θα πεσουν οτι μαλλια ειχαν βγει παλευοντας με τα υπολοιπα θεματα που θα εχει μετα.

και επειδη οπως εχουμε πει μας διαβαζουν πολλοι και μπορει ο 20χρονος που θελει να βελτιωσει το μαλλι του να παει στο φαρμακειο και να παρει μονος του φιναστεριδη (τραγικο) το λινκ που εδωσε ο Dim10 θα επρεπε να ειναι μονιμα στην κατηγορια των φαρμακων.

μεσα απο το λινκ που εδωσε ο dim10
The most common persistent side effects of finasteride are loss of libido, erectile dysfunction, depression, suicidal ideation, anxiety, panic attacks, Peyronie’s disease, penile shrinkage, gynecomastia, muscle atrophy, cognitive impairment, insomnia, severely dry skin and tinnitus. These can last for years after stopping the drug.

απωλεια σεξουαλικης επιθυμιας, στυτικη δυσλειτουργια, καταθλιψη, αυτοκτονικες τασεις, αγχος, κρισης πανικου, σμικρυνση πεους, γυναικομαστια, μυικη ατροφια, ξηροτητα στο δερμα, και καποια που δεν ξερω τι ειναι.

βλεπωντας ολα αυτα που δεν ειναι στη φαντασια μας γιατι τα εχουμε δει και εδω μεσα ουτε με το πιστολι στον κροταφο δεν θα επαιρνα τετοιο φαρμακο.
για χρηση περιορισμενου χρονου με πλανο διακοπης ισως ειναι το μονο αποδεκτο οσο αφορα εμενα.
καλη τυχη σε οσους κανουν χρηση. σεβομαι τη γνωμη σας αυτη ειναι ομως η δικη μου. οσοι παιρνετε καλο θα ηταν με στενη παρακολουθηση απο γιατρο.
Έχεις δίκιο Δημήτρη και με συγχωρείς. Το γεγονός ότι εγώ δεν έχω sides δεν σημαίνει ότι πρέπει να ωθήσω άλλους να ρισκάρουν. Όχι ένας, τρεις γιατρούς έχω επισκευθεί, ουρολόγο, ανδρολόγο, ενδοκρινολόγο και κάθε 6 μήνες εξετάσεις πλέον.
 

dimitris50423

Well-Known Member
Πραγματικα δημητρη συμφωνω. Και μιλανε γιατροι διαφορων ειδικοτητων οπως ουρολογοι ενδοκρινολογοι δερματολογοι κλπ στον οργανισμο αυτον .
Οχι απλως χρηστες φινας.

το ειδα κατω στη σελιδα εχει σχολιασμο ιατρων επανω στο θεμα και με τις φωτογραφιες τους οχι ανωνυμα.
αυτο εχει μεγαλη βαρυτητα.
επισης γραφει και αυτο στο τελος για τα συμπτωματα These can last for years after stopping the drug.
το καθε φαρμακο με μορφη χαπιου δινει μια επιβαρυνση στον οργανισμο ειδικα οταν γινεται σε καθημερινη χρηση. για αυτο και θελει συχνο ελεγχο με εξετασεις να βλεπεις την κατασταση ηπατος και νεφρων που ειναι αυτα που ενοχλουνται απο τη χρηση φαρμακων. ουρια κρεατινινη (νεφρα) sgot sgpt γgt (ηπαρ)

Έχεις δίκιο Δημήτρη και με συγχωρείς. Το γεγονός ότι εγώ δεν έχω sides δεν σημαίνει ότι πρέπει να ωθήσω άλλους να ρισκάρουν. Όχι ένας, τρεις γιατρούς έχω επισκευθεί, ουρολόγο, ανδρολόγο, ενδοκρινολόγο και κάθε 6 μήνες εξετάσεις πλέον.

Μαριε καλα κανεις που το λες και σωστα κανεις εξετασεις. δεν παρασερνεις κανεναν απλα εγω πιστευω οτι το φαρμακο αυτο δεν ειναι για χρονια χρηση παρα αυτο οσοι το κανουν πρεπει να ειναι πολυ προσεχτικοι γιατι οι παρενεργειες δεν ειναι απλες.
 

MariosOik

Active Member
το ειδα κατω στη σελιδα εχει σχολιασμο ιατρων επανω στο θεμα και με τις φωτογραφιες τους οχι ανωνυμα.
αυτο εχει μεγαλη βαρυτητα.
επισης γραφει και αυτο στο τελος για τα συμπτωματα These can last for years after stopping the drug.
το καθε φαρμακο με μορφη χαπιου δινει μια επιβαρυνση στον οργανισμο ειδικα οταν γινεται σε καθημερινη χρηση. για αυτο και θελει συχνο ελεγχο με εξετασεις να βλεπεις την κατασταση ηπατος και νεφρων που ειναι αυτα που ενοχλουνται απο τη χρηση φαρμακων. ουρια κρεατινινη (νεφρα) sgot sgpt γgt (ηπαρ)



Μαριε καλα κανεις που το λες και σωστα κανεις εξετασεις. δεν παρασερνεις κανεναν απλα εγω πιστευω οτι το φαρμακο αυτο δεν ειναι για χρονια χρηση παρα αυτο οσοι το κανουν πρεπει να ειναι πολυ προσεχτικοι γιατι οι παρενεργειες δεν ειναι απλες.
Δημήτρη μου δόξα Τω Θεώ όλα λειτουργούν κανονικά, psa 0,35 τρανσαμινάσες φυσιολογικές, σπερματογράφημα τούμπανο(ο Λιόσης αστειεύτηκε όταν το είδα και μου είπε σου ανέβασε την γονιμότητα). Λόγω στρατού τώρα το πήγα 1,25 και μόλις τελειώσω στρατό θα το κατεβάσω πάλι 1. Η φίνα εμένα δεν μου έδωσε επιπλέον μαλλιά, οπότε μετά το στρατο στα 30 αν καταπονηθώ και είμαι nw 2-2,5 ε δεν νομίζω να καταλήξω και 6αρι-7αρι, εσύ τι λες? Χάρις το φόρουμ άρχισα να κάνω εξετάσεις, έχει σώσει πολλούς. @Dim10 για να αστειευτώ και λίγο στο λινκ που έστειλες όλοι οι γιατροί είναι μαλλιάδες:p
 

dimitris50423

Well-Known Member
Η φίνα εμένα δεν μου έδωσε επιπλέον μαλλιά, οπότε μετά το στρατο στα 30 αν καταπονηθώ και είμαι nw 2-2,5 ε δεν νομίζω να καταλήξω και 6αρι-7αρι, εσύ τι λες?

Σιγα μην καταπονηθεις στο στρατο. εχεις να ριξεις πολυ υπνο :D
 
Μπλουζα