Minoxidil and latanoprost in espumil της fagron ( mle)

tasos33

Well-Known Member
https://gr.fagron.com/sites/default...nt/fad_mle_advert_21x28cm_pharmacists_web.pdf


Εγώ και ένα ακόμα μέλος ακομα ο @MariosOik εδω και δύο βδομάδες περίπου χρησιμοποιούμε την συγκεκριμένη λοσιόν. Πρόκειται για λοσιόν της εταιρείας fagron. Tο μείγμα περιέχει τα εξής συστατικα.

1) minoxidil 5%, γνωστή σε όλους
2) latanoprost 0.005%
3) βάση espumil 100ml.

Όλα τα άνω συστατικά είναι της fagron και περιέχονται σε ένα πακέτο το οποίο κοστίζει 130ε αλλά ευτυχώς συνταγογραφείται οπότε το κόστος είναι περίπου 30ε. Το πακέτο ετοιμάζεται από τον φαρμακοποιό και θέλει ψυγείο.

Η βαση espumil είναι το διάλυμα μέσα στο οποίο αναμειγνύονται η μινοξ και η λατανοπρόστη, έχει την ικανότητα σαν διάλυμα, κατά την εφαρμογή του να αφροποιείται σαν το regain foam, ενώ δεν περιέχει η περιέχει ελάχιστη ppg και αλκοολη.

Μέσα σε αυτήν την βάση διαλύθηκε η μινόξ ( εν ψυχρώ, μια μέθοδος που εφαρμόζεται από ελάχιστα φαρμακεία, η μέθοδος αυτή διατηρεί σχεδόν στο ακέραιο την δραστικότητα της μινοξ σε αντίθεση με την εν θερμω, η fagron δίνει οδηγίες παρασκευής και με τους δύο τρόπους.)

Και φυσικά η λατανοπροστη που όπως γνωρίζουμε έχει επίδραση στην pgf2.

Πάμε τώρα στην ουσία, την μινοξ χρησιμοποιω 6 χρόνια περίπου, τις έχω δοκιμάσει σχεδόν όλες, 1ml πρωι και ένα βράδυ 2μλ βράδυ , 1,5μλ βράδυ κτλ χωρίς να υπάρχει διαφοροποιήση στη απόδοση, κατέληξα για λόγους ευκολίας στο 1,5μλ καθε βράδυ. Σε εμένα ποτέ δεν έδωσε επανέκφυση αλλά διατήρησε τις τρίχες που βρήκε, βρήκε 100 τρίχες εως τώρα έχω χάσει 10 τρίχες, έιχα δηλαδή μια ελαχιστη υποχώρηση αυτά τα 6 χρόνια, όταν όμως τα κουκιά είναι μετρημένα κάθε χαμένο κουκί κάνει την διαφορά.

Επομένως ότι παρατηρήσω από την λοσιόν της fagron λογικά θα προέρχεται απο την λατανοπροστη.
1) Δύο βδομάδες και κάτι χρήσης έχω παρατηρήσει μια εμφανη σκλήρυνση των τριχων, μετά το λούσιμο αφου στεγνώσου τα μαλλία πλέον στέκονται όρθια ακόμα και την επόμενη ημέρα, έχω δυο τουλάχιστον χρόνια που δεν στέκοταν με τιποτα χωρίς υποβοήθηση από λακ.

2) Τις τελευταίες ημέρες παρατηρώ επίσης να έχουν σκουρήνει κάποιες αδύναμες και αρκέτα άχρωμες τρίχες.

Αυτά έιναι τα πρώτα σημάδια, τις μικρές αυτές διαφορές τις αποδίδω στην λατανοπροστη και όχι στην μινοξ και εξηγώ πιο πάνω το λόγο. Δεν γνωρίζω ακόμα αν η εν ψυχρώ μινοξ έχει καλύτερη απόδοση απο την εν θερμώ ή αν με την βάση espumιl επιτυγχάνεται καλύτερη απορρόφηση των συστατικών, αυτό υποστηρίζει πάντως η εταιρεία.

Το κόστος επίσης είναι υπερβολικό, ένα πακέτο espumil με μινοξ κοστίζει 20ε και με latanoprost εκτοξευεται στα 100, όταν το αντίστοιχο μπουκαλακι από το φαρμακείο κοστίζει 20ε η fagron το χρεώνει 80ε, τον λόγο δεν τον ξέρω παρά μόνο υποθέσεις όπως να περιέχει έκδοχα που δένουν την ουσία με το espumil η να έχει μεγαλύτερη δραστική ουσια απο το 0,005.


...........
Update τριμήνου.10/10/2017
.........
είμαι στους τρεις μήνες χρήσης οποτε θα αναφέρω τι έχω δει, αν και πιο ασφαλή συμπεράσματα θα έχω σε ενα μήνα περιπου, επειδή παντα τέτοια εποχή λόγω καλοκαιριού το μαλλί μου ταλαιπωρείται πολύ με αποτελεσμα να δείχνει χειροτερο.Aπο νοεμβριο αρχίζει και στρώνει παλι.

Στο τρίμηνο λοιπον έχουμε τα εξης.
1. Δεν είχα shedding, αντιθέτως μάλιστα , κάθε καλοκαίρι απο τα μέσα Ιουλίου περιπου ξεκινά έντονη τριχόπτωση η οποία κρατάει μέχρι Σεπτέμβρη, αυτή την φορά δεν συναιβει αυτό. Αρχές Ιουλίου είχα ξεκινήσει την χρηση του οποτε το αποδιδω εκεί.

2. Ακόμα παραμενω σταθερός , που σημαίνει οτι η βαση espumil εξασφαλίζει την απορρόφηση, αυτό με προβλημάτιζε εξαρχής,

3. Οι υπάρχουσες τρίχες έχουν πάρει λίγο τα πανω τους, έχουν δυναμώσει, η μινοξ σκέτη μέχρι προτεινος δεν έκανε τίποτα.Οποτε η οποία διάφορα ωφείλεται στην λατανοπροστη κυρίως.

4.Απο επανεκφυση δεν έχω δει κάτι, λιγες νέες τριχες μονο, έτσι δεν μπορω να θεωρήσω οτι υπάρχει επανεκφυση. Απο την εταιρεια πάντως μου έχουν πει πως θέλει 4 με 5 μηνες για να ξεκινήσει η επανεκφυση.

5. Ίσως το σημαντικότερο. Τα πλαϊνά μου πανω απο τα αυτιά παρουσίαζαν και παρουσιάζουν μια αραίωση, κάποιο ειδος areata, δεν θυμάμαι ακριβώς, ο @CVIAL έχει το ίδιο. Συνεχώς έχανα τρίχες εκεί και ηταν αρκετά αδύναμες. Η κατασταση ηταν παγιωμένη και ούτε χειροτέρευε ουτε καλυτερευε. Πλεον μπορω να πω πως η τριχόπτωση σε αυτά τα σημεία είναι ελάχιστη καί παρατηρώ βελτίωση. Σημειωτέον πως είχα χρησιμοποιήσει μινοξ στο παρελθον εκεί χωρίς κάποιο αποτέλεσμα.

6. Ο αφρός δεν εξυπηρετεί, έτσι εβαζα το διάλυμα σε κλασσικό μπουκαλάκι απο μινοξ. Βέβαια κατέληξα παλι στον αφρό.


Σύντομα ξεκιναω το διάλυμα με την φίνα παράλληλα με την λατανοπροστη για ενα διαστημα μέχρι να τελειώσει το υπάρχον.
Σε ενα μήνα θα αλλάξει η βαση, η εταιρεια θα κυκλοφορήσει νέα βαση σε υγρή μορφή η οποια βαση σαν βαση θα ειναι και κατα της τριχόπτωση, έτσι θα είναι πιο ευχρηστοντο προϊόν.


Εν κατακλείδι , πιστεύω οτι δουλεύει το διάλυμα , θέλει χρονο όμως πολύ, στοιχίζει κάτι παραπανω, κρατάει ενάμιση μήνα όμως και ενδείκνυται σε ατομα με πιο μικρά nw που έχουν πιο ενεργούς η λιγότερο αποδυναμωμενους θυλακες σε σχέση με εμένα που είμαι τεσσαρι διάχυτο.
Η δοκιμή αξίζει πιστεύω.
 
Τελευταία επεξεργασία:

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

turnfiji123

Active Member
Καλησπέρα Τάσο. Υπάρχει περίπτωση να παραγγείλει κάποιος μια αγωγή με παραπάνω συστατικά που αυτός επιλεγει;
 

tasos33

Well-Known Member
Η fagron έχει κάποια στάνταρ πακέτα όπως μινοξ με φίνα , μινοξ με τρετινοινι κτλ και μπορεί να κανεις συνδυασμούς, ηδη το μέλος @Κωστας παπ χρησιχρησιμοποιει με θετικά αποτελεσματα λοσιόν με φίνα τρετινοινη κ clobetasol
 

MariosOik

Active Member
Επιβεβαιώνω εμφανή σκλήρυνση της τρίχας...! Φαίνεται δυνατό προιόν το οποίο διατηρείται αυστηρά στο ψυγείο.
 

dk1984

Member
Η fagron έχει κάποια στάνταρ πακέτα όπως μινοξ με φίνα , μινοξ με τρετινοινι κτλ και μπορεί να κανεις συνδυασμούς, ηδη το μέλος @Κωστας παπ χρησιχρησιμοποιει με θετικά αποτελεσματα λοσιόν με φίνα τρετινοινη κ clobetasol
Τάσο καλησπέρα ο δερματολόγος που πηγές την ήξερε τη φαργκον και γενικά τα διαλύματα αυτα τα γνωρίζουν οι δερματολογοι η πρέπει να βρεις κανέναν ψαγμένο
 

tasos33

Well-Known Member
Εδώ στην επαρχια ,κοντά βέβαια στην πρωτεύουσα ουτε ένας , γιαυτό ευθύνεται βέβαια η εταιρεία και όχι οι γιατροί για να είμαστε και δίκαιοι. Στην Αθήνα είναι πιο γνωστά σίγουρα και σε πολεις πέριξ των Τρικάλων αφού η έδρα της φαγκρον είναι στα Τρίκαλα ( αν είναι δυνατόν, στα Tρικαλα)

Εμένα συνταγογραφηθηκε στην πρωτευουσα με την βοήθεια του @MariosOik

Τάσο καλησπέρα ο δερματολόγος που πηγές την ήξερε τη φαργκον και γενικά τα διαλύματα αυτα γενικά τη γνωρίζουν οι δερματολογοι η πρέπει να βρεις κάνεναν ψαγμένο
 

MariosOik

Active Member
Εδώ στην επαρχια ,κοντά βέβαια στην πρωτεύουσα ουτε ένας , γιαυτό ευθύνεται βέβαια η εταιρεία και όχι οι γιατροί για να είμαστε και δίκαιοι. Στην Αθήνα είναι πιο γνωστά σίγουρα και σε πολεις πέριξ των Τρικάλων αφού η έδρα της φαγκρον είναι στα Τρίκαλα ( αν είναι δυνατόν, στα Tρικαλα)

Εμένα συνταγογραφηθηκε στην πρωτευουσα με την βοήθεια του @MariosOik
Καλημέρα παίδες, σημασία έχει να βρεις ένα φαρμακείο να συνεργάζεται με την εταιρεία το οποίο εντόπισε ο Τάσος στην Καλλιθέα. Κάποιοι γιατροί το ξέρουν κάποιοι όχι. Και τις 3 φορές μου το έγραψαν χειρόγραφα, δεν ξέρω τι παίζει με το σύστημα. Ο τελευταίος που δεν είχε ιδέα του είπα τι να γράψει: minoxidil 5% latanoprost 0,005% espumil 100ml και μου το σφράγισε. Το φαρμακείο παίρνει έγκριση από τον ελεγκτή και το φέρνει, γι αυτό το παν είναι το φαρμακείο.
 

MariosOik

Active Member
Δεν χρειάζεται θεώρηση από ελεγκτή. Το παιδί είναι πολύ εξυπηρετικό και το φέρνει άμεσα στο φαρμακείο. Σκεφτείτε έστειλα με sms τη συνταγή. Εφόσον πληρώνεται οκ από το δημόσιο γιατί τις προηγούμενες δεν τις έχει πληρωθεί ακόμα, του πρότεινα εγώ να κάνουμε αν θέλετε κάποιοι και μεγαλύτερες παραγγελίες και να μας κάνει καλύτερη τιμή.
 
Τελευταία επεξεργασία:

tasos33

Well-Known Member
Δυστυχως δεν μπορω να δωσω απαντηση σε αυτο το ερωτημα, το καλοκαιρι( ιουλιο και αυγουστο) εχω αυξημενη τριχοπτωση , ομως θεωρω οτι ειναι ιδια με τα προηγουμενα καλοκαιρια αρα δεν μου εχει κανει shedding.

@MariosOik εσυ με την χρηση του mle Βλεπεις αυξημενη τριχοπτωση?



Κανει shedding κλασσικα κλπ;
 

MariosOik

Active Member
@tasos33 μου έχεις απαγορεύσει να μιλάω χαχα. Όχι δεν έχω αλλά δεν είμαι αντικειμενική περίπτωση γιατί παίρνω χρόνια φίνα και μόλις είχα την πρώτη αραίωση στο κεφάλι ξεκίνησα από αρχές Απρίλη μινοξιδίλη για πρώτη φορά. Πλέον δεν έχω. Το μόνο που μπορώ να επιβεβαιώσω είναι σκλήρυνση τρίχας
 

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

MariosOik

Active Member
Καλημέρα σε όλους. Περίπου 20 μέρες εφαρμογή της φάγκρον. Επίσης είμαι στις 9 μέρες φίνα 1,25 και συνολικά μίνοξ 1η Αυγούστου κλείνω 5 μήνες. Η αραίωση μου όπως έχω τονίσει είναι σε αρχικό στάδιο με μεγαλύτερη αδυναμία κροτάφους, χερλάιν, α ζωνη, μικρη αδυναμια στο κραουν. Επισης επειδη παντα εκανα τα μαλλια μου χωριστρα η οποια ξεκινουσε απο αριστερα, παρατηρω οτι εκει που τα μαλλια στριβουν(αναμεσα σε γεφυρα και ανω τριχωτο) ολη η πλευρα μεχρι πισω που ενωνεται με το κραουν ειναι λιγο πιο αραιη(καποιοι θεωρουν οτι κατασκευαστικα απο τη μεση και πισω ειμαι ετσι). Στο κραουν και γεφυρες ξεκινησα να βαζω fagron οντας παρθενο το κεφαλι(δεν ειχα ακουμπησει καθολου ποτε με λοσιον τις συγκεκριμενες περιοχες). Χθες το βραδυ κατα την εφαρμογη του αφρου και κανοντας μασαζ σε καθαρο κεφαλι μετα απο λουσιμο και περνωντας 2 ωρες, εχασα περιπου 10 στελεχη. Σήμερα το πρωί στον νηπτιρα και αφου περασα με βρεγμενο χερι 6-7 φορες το κεφαλι προς τα πισω να δω τι χανω, ακολουθησε καλο ξεπλυμα με κρυο νερο. Συνολικα εχασα περι τα 35-40 στελεχη απο ολο το κεφαλι, μεγαλα και μικρα τριχακια(σχεδον μισα μισα πιστευω). Ειναι φυσιολογικος αριθμος? Προκειται για σεντ? Δεν παρατηρω σιφωνι οταν λουζομαι αλλα μονο χερι που ειναι ζητημα να χανω 10 τριχες. Στον νηπτιρα ομως σημερα το πρωι παρατηρησα τον αριθμο που σας ειπα. Γνωμες θα ηθελα για την ποσοτητα των χαμενων στελεχων.
 

Dim10

Active Member
Υπαρχουν πιο εμπειροι για τις εποχιακες μαριε. Εγω δεν ξερω να σου απαντησω Δυστυχώς
 

tasos33

Well-Known Member
δεμ υπαρχει αριθμος, το ζητουμενο ειναι να βγαινουν παλι, ακομα και 10 ημερησιως να πεφτουν αν δεν βγαινουν θα χανεις 3600graft το χρονο, σε 5 χρονια υπολογισε.
Είναι και το λούσιμο το βράδυ μετά + εφαρμογή fagron οπότε θα ανέβει ο αριθμός. Μέχρι πόσο είναι οκ @Dim10 ?
 
Μπλουζα