Τιπς καλοκαιριου

spiros27

Member
Καλησπερα παιδια σε ολους,

Σκεφτομουν μηπως τωρα που καλοκαιριαζει υπαρχουν καποια πραγματα που θα πρεπει να προσεξουμε περισσοτερο;
Για παραδειγμα ποση ωρα πριν το μπανακι μας στη θαλλασα θα πρεπει να εχει γινει εφαρμογη μινοξιδιλης;
Το καλοκαιρι αφηνουμε το αλατι στο μαλλι για 2 μερες η λουζομαστε καθημερινα τι ειναι πιο επιβλαβες;
Η εκθεση στον ηλιο επηρεαζει πραγματικα την τριχοπτωση η ειναι και αυτο ενας μυθος ;
Γενικα πιστευω οτι ο καθενας μπορει να πει απο κατι γιατι ειναι πιο δυσκολη η κατασταση αυτη τη περιοδο

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

mikegad

Well-Known Member
Για παραδειγμα ποση ωρα πριν το μπανακι μας στη θαλλασα θα πρεπει να εχει γινει εφαρμογη μινοξιδιλης;
Για ποιο λόγο να βάλεις μινόξ αν θες να πας στην θάλασσα;
Το καλοκαιρι αφηνουμε το αλατι στο μαλλι για 2 μερες η λουζομαστε καθημερινα τι ειναι πιο επιβλαβες;
ασχέτως αν κάνει καλό ή κακό ,αφήνεις το αλάτι 2 μέρες πάνω σου;
Η εκθεση στον ηλιο επηρεαζει πραγματικα την τριχοπτωση η ειναι και αυτο ενας μυθος ;
ο ήλιος είναι επιβλαβείς στο δέρμα έτσι κι αλλιώς ,επομένως ναι

dimitris50423

Well-Known Member
Θα σου πω αυτα που θα κανω εγω τα οποια θεωρω σωστα. Εφαρμογη μινοξιδιλης το βραδυ για να μεινει στο δερμα μεχρι το πρωι. Την εχω σταματησει αλλα αυτο εκανα μεχρι τη στιγμη που τη σταματησα. Λουσιμο καθημερινο με καλο η παιδικο σαμπουαν οχι του εμποριου. Τωρα για πολυωρη εκθεση στον ηλιο γενικα δεν κανει καλο και ειδικα αν υπαρχει αραιωση μπορει να καει κ το κεφαλι. Σε αυτους που εχουν κανει προσφατα μμ θελει ακομα μεγαλυτερη προσοχη. Καλο καλοκαιρι σε ολους.

spiros27

Member

Ειπες για ποιο λογο να βαλω μινοξ; Γιατι κανω θεραπεια; Αφου η μινοξ ειναι τοπικο αλλα αποροφαται απο το δερμα οποτε ποση ωρα κανει αν απορροφηθει ειχα διαβασει για 4 ωρες που σημαινει οτι αν βαλεις μινοξ 10 το πρωι και πας για μπανιο στις 15 δεν εχεις κανενα προβλημα λογικα; γιατι εσυ το καλοκαιρι δεν βαζεις μινοξ;

spiros27

Member

Οχι mikegad δεν το αφηνω αλλα το χω σαν απορια.Ας πουμε τι επιβαρρυνει πιο πολυ το συχνο λουσιμο η το αλατι;

zaxosdogkanos

Active Member
αν και μετα απο μικρη συζητηση που ειχα ξεκινησει στο φορουμ για ειδικο αντηλιακο μαλλιων η αποψη ηταν οτι ειναι αχρηστο,εγω θα το δοκιμασω γιατι τα μαλλια μου μετα απο ωρα που καθομαι στον ηλιο δειχνουν αρκετα ξερα

θα το αγορασω και μολις το δοκιμασω θα σας πω την γνωμη μου

Προσωπικα το καλοκαιρι πιστευω χρειαζεται να λουζομαστε πιο συχνα εστω και με σκετο κρυο νερο.Εγω οταν ξυπναω σταζω το καλοκαιρι και ριχνω λιγο νερο στο μαλλι(χωρις σαμπουαν απλα λουσιμο με σκετο νερο) για να μην μεινει ολη μερα ο ιδρωτας πανω μου και το βραδυ λουζομαι κανονικα με σαμπουαν.Ειναι ταλαιπωρια,μπορει και να μην χρειαζεται αλλα εμενα με βοηθαει και με δροσιζει αφανταστα.

mikegad

Well-Known Member
Ειπες για ποιο λογο να βαλω μινοξ; Γιατι κανω θεραπεια;
Και που ακριβώς σου γράφω να κόψεις την θεραπεία;
Καλό θα ήταν να διάβαζες και τις υπόλοιπες 6 λέξεις της πρότασης.

Βάζεις 1 φορά την μέρα.Βάλε βράδυ.
Βάζεις 2.Βάλε πρωί - βράδυ αν πας μεσημέρι θάλασσα.Αν πας πρωι μην βάλεις καθόλου.
Δεν είναι και καμιά επιστήμη

mikegad

Well-Known Member
Οχι mikegad δεν το αφηνω αλλα το χω σαν απορια.Ας πουμε τι επιβαρρυνει πιο πολυ το συχνο λουσιμο η το αλατι;
Κάνεις φυσιολογικός άνθρωπος δεν μένει 2 μέρες έτσι.Εκτός ειδικών περιπτώσεων (πχ καμπινγκ ή αν είσαι χίπης) που δεν υπάρχει η δυνατότητα.
Επομένως ποιος ο λόγος της ερώτησης;

spiros27

Member
Λοιπόν άκου φιλαράκο να πούμε καποια πραγματα θα ρωταω οτι ακριβως εχω απορια σαν μελος δεν θα περναω απο ιερα εξεταση επειδη δε σαρεσει μια ερωτηση ουτε θα σου δωσω αναφορα ο λογος ερωτησης ειναι η απορια που υπηρχε στο κεφαλι μου και σκεφτηκα οτι ισως λογω καλοκαιριου να εχει ο καθενας να δωσει κατι .Κατι που εχει παρατηρησει κατι που θα πρεπει να προσεχουμε αν εχεις διαβασει ειμαι μικρος σε ηλικια και δεν εχω τις γνωσεις επι του θεματος που εχεις εσυ.
Αν θες να γραφεις και να σε απασχολουνε μονο οι μμ πηγαινε και γραφε αν δεν σε απασχολει η δεν εχεις να πεις κατι μη το παιζεις εξυπνος και μην εριζεις δεν σε αναγκασα να απαντησεις σε τιποτα ουτε σε απασχολησα ουτε σε ενοχλησα

Και μια χαρα φυσιολογικος ανθρωπος ειμαι απλα οταν πηγα στο δερματολογο μου χε πει να λουζομαι ανα 2-3 μερες και εχω την απορια τωρα με το αλατι τι κανουμε λουζομαστε καθημερινα η το αφηνουμε δεν εχω ξαναπερασει αυτο το σταδιο περυσι ειχα κοψει ακριβως τη θεραπεια για αυτο τον λογο
Οχι δε μου πες να κοψω τη θεραπεια αλλα αντι να απαντησεις οπως μου απαντησε ο δημητρης για παραδειγμα επρεπε πρωτα να το παιξεις εξυπνος και μετα να μου απαντησεις.
Το ξερω πως δεν ειναι καμια επιστημη αλλα καποιοι εχουμε και ανασφαλειες σχετικα με το θεμα που δημιουργουν αποριες αν δε μπορεις να το σεβαστεις απλα μη γραφεις
Η ιδια συζητηση νομιζω εχει ξανα γινει

zaxosdogkanos

Active Member
παντως φιλε ειδικα μετα την θαλασσα μολις πας σπιτι κατευθειαν λουσιμο η' ακομα και στην παραλια οπου εχει ντουσιερα.μινοξ στον ηλιο εμενα με τρελαινει στην φαγουρα και μου κανει περισσοτερο κακο αποτι καλο,δοκιμασε το και αν δεν σε ενοχλει δεν νομιζω να υπαρχει θεμα.μπορεις επισης να βαλεις μινοξ 3-4 ωρες πριν πας παραλια και να βουτας μετα.καπελο δεν βαζω πλεον,δεν εβγαλα μαλλια για να κρυβω και δεν ξερω κατα ποσο βοηθαει στην περιπτωση μας οσο και αν λενε οτι ειναι μυθος.

sven

Active Member
Κάπου το 2009 μετά το μπάνιο δεν λουζόμουνα αμέσως γιατι έλεγα μπας και κάνει κάτι το αλλάτι για την λιπαρότητα , σκεφτόμουνα κακό δεν θα κάνει πάντως , αλλά τυχαία κάπου διαβάσα τώρα που δεν θυμάμε έχουν περάσει κάμποσα χρόνια, δεν κάνει να το αφήνεις το αλάτι στο κεφάλι σου αν έχεις πρόβλημα τριχοπτώσης.

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

spiros27

Member
παντως φιλε ειδικα μετα την θαλασσα μολις πας σπιτι κατευθειαν λουσιμο η' ακομα και στην παραλια οπου εχει ντουσιερα.μινοξ στον ηλιο εμενα με τρελαινει στην φαγουρα και μου κανει περισσοτερο κακο αποτι καλο,δοκιμασε το και αν δεν σε ενοχλει δεν νομιζω να υπαρχει θεμα.μπορεις επισης να βαλεις μινοξ 3-4 ωρες πριν πας παραλια και να βουτας μετα.καπελο δεν βαζω πλεον,δεν εβγαλα μαλλια για να κρυβω και δεν ξερω κατα ποσο βοηθαει στην περιπτωση μας οσο και αν λενε οτι ειναι μυθος.

Μαλλον αυτο θα κανω ασε με τοσα που διαβαζω ρε ζαχο..ειχα παει εχτες σε πισινα και δε μπορουσα να το ευχαριστηθω φοβομουν να βουτηξω στο χλωριο χαχαχα το κεφαλι μου μεσα!!
Ελπιζω να μη βρισκεις και εσυ τοσο κακες τις ερωτησεις και κουραζω

spiros27

Member
Κάπου το 2009 μετά το μπάνιο δεν λουζόμουνα αμέσως γιατι έλεγα μπας και κάνει κάτι το αλλάτι για την λιπαρότητα , σκεφτόμουνα κακό δεν θα κάνει πάντως , αλλά τυχαία κάπου διαβάσα τώρα που δεν θυμάμε έχουν περάσει κάμποσα χρόνια, δεν κάνει να το αφήνεις το αλάτι στο κεφάλι σου αν έχεις πρόβλημα τριχοπτώσης.

Ναι Sven και εγω ξερω οτι το ψηνει το μαλλι και οτι γενικα του κανει κακο απλα και το καθημερινο λουσιμο το φοβασαι για αυτο το ρωτησα δυσκολο το καλοκαιρι!!

John_HDC

Ειδικός συνεργάτης HDC Hair Clinic Cyprus.
με το καθημερινο λουσιμο δεν εχεις κανενα προβλημα.Αυτα που λεγανε παλια ειναι χαζομαρες.

dimitris50423

Well-Known Member
εγω πιστευω οτι ειδικα αν εχεις λιπαρο μαλλι το καθημερινο λουσιμο ειναι επιβεβλημενο.. οταν ημουν μικρος ο καθε ασχετος και δερματολογος μου ελεγαν 2 φορες τη βδομαδα λουσιμο. το εκανα για λιγο καιρο έμενα με τη λιπαροτητα μου το γυρισε σε σμηγμα και εφευγαν τουφες μαζι με λιπαρη πιτυριδα. ασχημα πραγματα..
πιστευω οτι οπως πλενουμε το προσωπο μας με ενα απαλο σαμπουαν καλο ειναι να κανουμε και ενα λουσιματακι. αν σε καποιον το μαλλι του κραταει μια χαρα χωρις λιπαροτητα και το νιωθει καλα ας κανει μερα παρα μερα. ;)

FreeThinker

Well-Known Member
Σπυρο, ο mike αν και ελαφρα ειρωνικος σου απαντησε ξεκαθαρα σε ο,τι ρωτησες. δεν πρεπει να τα παιρνεις ολα προσωπικα, ενα ανωνυμο φορουμ ειναι, δε πρεπει να προσβαλλεσαι τοσο ευκολα.

Ακουσε με, το καλοκαιρι δεν εχει κατι πιο επιβλαβες απο αλλες περιοδους, το συχνο λουσιμο δεν κανει κακο, αυτο το χουμε χιλιοσυζητησει, δε σου λεω να κανεις 2 φορες τη μερα αλλα το καθημερινο λουσιμο ειδικα το καλοκαιρι δεν προκειται να σου κανει κακο παρα μονο να σε δροσισει. Κι αν δε θες να λουζεσαι καθε μερα, ξεπλυνε με σκετο νερο το μαλλι σου στις ντουζιερες, πολλακις το χω κανει. Το αλατι δεν θα σου κανει κανενα περαιτερω κακο στα μαλλια, τωρα στο δερμα δεν ξερω.

Οπως και να χει, δε χρειαζεται να το φιλοσοφουμε πολυ και να φοβομαστε τα παντα, ακουλουθα τη θεραπεια που ακολουθεις οπως την ακολουθουσες, ερχεται η πιο ωραια εποχη του χρονου. Η μινοξιδιλη γενικα καλο ειναι να μενει γυρω στις 6 ωρες τουλαχιστον, αλλα δε χρειαζεται να δεσμευεσαι τοσο, εχουμε πει στο φορουμ οτι γενικα μια φορα την ημερα αν βαζεις μινοξιδιλη ειναι σχεδον το ιδιο και το αυτο με το να βαζεις δυο. Οποτε αν θες να πας στη θαλασσα, βαζε απλα μονο το βραδυ, πιστεψε με δε θα δεις διαφορα.

Το θεμα του χλωριου της πισινας ειναι ααααλλη κουβεντα, εκει δεν ξερω καθολου τι παιζει! Αλλα ποιος νοιαζεται για πισινες τωρα! Εχουμε θαλασσαρα στην ελλαδα μας

zaxosdogkanos

Active Member
πιστευω παντως το θεμα το καλοκαιρι δεν ειναι ουτε η θαλασσα ουτε ο ηλιος.ο ιδρωτας ειναι το θεμα που περπαταμε 2 λεπτα και γινομαστε γινει παπι στον ιδρωτα,και δεν μπορουμε να κανουμε κατι να το αποτρεψουμε.απλα επειδη δεν μπορουμε να κανουμε πολλα καλυτερο θα ηταν να μην βαλουμε και τους υπολοιπους παραγοντες στην εξισωση οπως το να λουζομαστε πιο σπανια,να καθομαστε πολυ ωρα στον ηλιο(ειδικα οσοι εχουνε κενα σημαδια μπορει να κανουνε και να μαδαει το δερμα...).

mikegad

Well-Known Member
Λοιπόν άκου φιλαράκο να πούμε καποια πραγματα θα ρωταω οτι ακριβως εχω απορια σαν μελος δεν θα περναω απο ιερα εξεταση επειδη δε σαρεσει μια ερωτηση ουτε θα σου δωσω αναφορα
Η αλήθεια είναι πως χέστηκ@ πάνω μου με τέτοια εισαγωγή.
Ξαναδιάβασε τι ρωτάς και τι σου απάνταω.
Αν δεν αντιλαμβάνεσαι τι σου γράφω ,το πρόβλημα δεν είναι στο μαλλί (ναι αυτό είναι εριστικό)

αν εχεις διαβασει ειμαι μικρος σε ηλικια
δεν είμαι του ληξιαρχείου να ξέρω την ηλικία του καθενός

Αν θες να γραφεις και να σε απασχολουνε μονο οι μμ πηγαινε και γραφε αν δεν σε απασχολει η δεν εχεις να πεις κατι μη το παιζεις εξυπνος και μην εριζεις δεν σε αναγκασα να απαντησεις σε τιποτα ουτε σε απασχολησα ουτε σε ενοχλησα
Όπως λες και συ "Λοιπόν άκου φιλαράκο να πούμε καποια πραγματα" ,"επειδη δε σαρεσει μια απάντηση ,δεν θα σου δώσω αναφορά"
Εξυπνος και εριστικός το παίζεις εσύ στο μήνυμα σου.
Η απαντήσεις σου έχουν δοθεί αν τις θεωρείς "ενοχλητικές" δικό σου θέμα.
Και μια χαρα φυσιολογικος ανθρωπος ειμαι απλα οταν πηγα στο δερματολογο μου χε πει να λουζομαι ανα 2-3 μερες
Αν έχεις δερματικό πρόβλημα που στο απαγορεύει είναι άλλο και πρέπει να ρωτήσεις και πάλι δερματολόγο.
Αν είσαι νορμάλ όμως η απάντηση σου έχει δοθεί.
Οχι δε μου πες να κοψω τη θεραπεια αλλα αντι να απαντησεις οπως μου απαντησε ο δημητρης για παραδειγμα επρεπε πρωτα να το παιξεις εξυπνος και μετα να μου απαντησεις.
Σου έγραψα "Για ποιο λόγο να βάλεις μινόξ αν θες να πας στην θάλασσα;"
Για πες μου που ακριβώς το παίζω έξυπνος.
αν δε μπορεις να το σεβαστεις απλα μη γραφεις
Αν δεν μπορείς να κατανοήσεις τις απαντήσεις μην γράφεις
και όπως λες και συ "Λοιπόν άκου φιλαράκο να πούμε καποια πραγματα ,δεν θα σου δώσω αναφορά"

και επειδή σ αυτή την απάντηση για να απαντήσω στο προσβλητικό σου μήνυμα γίνομαι όντως "εριστικός" ,ότι αλλό θες καλύτερα pm ,και αν έχεις πρόβλημα στο να γράφεις στείλε μου τηλέφωνο

crossfire

Well-Known Member
Μαλλον αυτο θα κανω ασε με τοσα που διαβαζω ρε ζαχο..ειχα παει εχτες σε πισινα και δε μπορουσα να το ευχαριστηθω φοβομουν να βουτηξω στο χλωριο χαχαχα το κεφαλι μου μεσα!!
Ελπιζω να μη βρισκεις και εσυ τοσο κακες τις ερωτησεις και κουραζω

Οι πολίστες έχουν τα πιο πλούσια μαλλιά.......καρατσεκαρισμενο

Μπλουζα