Μεταμόσχευση ή μέθοδος 'hair tatoo'?

Corfu Rider

Active Member
Καλημέρα σε όλους.
Το πρόβλημα μου αντιμετωπίζω και έχω παρατηρήσει, είναι η αραίωση και προφανώς πτώση τριχών,
σε μια κάπως 'παράξενη' περιοχή:Στα πλάγια της κεφαλής, δηλαδή μπροστά και επάνω από τα αυτιά και τους κροτάφους..
Δεν γνωρίζω ακριβώς πως προέκυψε αυτό το πρόβλημα. Βέβαια, από έφηβος, είχα 'λεπτές' τρίχες στην περιοχή, και γενικά τα μαλλιά μου δεν είναι πολύ πυκνά, ούτε όμως και αραιά..
Αλλά πριν 1 εβδομάδα, παρατήρησα σε έναν 'διπλό καθρέπτη' {που μου επιτρέπει να βλέπω καλύτερα την πλάγια όψη} ότι υπάρχει θέμα στην περιοχή..
Είμαι 36 ετών, και δεν έχω πρόβλημα βάρους, ζάχαρο, κακή διατροφή κτλ.. Ούτε πιστεύω ότι είναι γονιδιακό θέμα, καθώς ο πατέρας μου έχει μεν αραίωση, όμως σε άλλη περιοχή (κροτάφους).
Μήπως οφείλεται στην χρήση κράνους, το οποίο είναι λιγάκι στενό, και όταν τα αφαιρώ 'πιέζει' την περιοχή?
Όπως και να είναι η κατάσταση, θα ήθελα να αντιμετωπίσω το πρόβλημα για τα καλά..
Και μετά από έρευνα, είδα ότι εκτός της μεταμόσχευσης, υπάρχει και μια νέα μέθοδος, όπου γίνεται κάποιου είδους tatoo ανάμεσα από τις υπάρχουσες τρίχες.. Εσείς (ειδικότερα όσοι διαθέτουν ειδικές γνώσεις) τι με συμβουλεύετε? Να δοκιμάσω το hair tatoo,ή να το ψάξω για μεταμόσχευση? 20150204_104003.jpg 20150204_104104.jpg 20150206_155231.jpg 20150206_155241.jpg 20150206_155258.jpg 20150206_155406.jpg

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Corfu Rider

Active Member
Καλημέρα σε όλους.
Το πρόβλημα μου αντιμετωπίζω και έχω παρατηρήσει, είναι η αραίωση και προφανώς πτώση τριχών,
σε μια κάπως 'παράξενη' περιοχή:Στα πλάγια της κεφαλής, δηλαδή μπροστά και επάνω από τα αυτιά και τους κροτάφους..
Δεν γνωρίζω ακριβώς πως προέκυψε αυτό το πρόβλημα. Βέβαια, από έφηβος, είχα 'λεπτές' τρίχες στην περιοχή, και γενικά τα μαλλιά μου δεν είναι πολύ πυκνά, ούτε όμως και αραιά..
Αλλά πριν 1 εβδομάδα, παρατήρησα σε έναν 'διπλό καθρέπτη' {που μου επιτρέπει να βλέπω καλύτερα την πλάγια όψη} ότι υπάρχει θέμα στην περιοχή..
Είμαι 36 ετών, και δεν έχω πρόβλημα βάρους, ζάχαρο, κακή διατροφή κτλ.. Ούτε πιστεύω ότι είναι γονιδιακό θέμα, καθώς ο πατέρας μου έχει μεν αραίωση, όμως σε άλλη περιοχή (κροτάφους).
Μήπως Ο Νικολοπουλος, επειδη θα παει στο νοσοκομειο στα Ιωαννινα για τον πατερα του, δεν μπορει να δουλεψει την Τριτη, θα παει αυριο για δουλεια. Εσυ μπορεις να ελθεις την Τριτη? Θα ειναι με Κοντοστανο, Αλογακι, Κυπριανο, Παπικινο..οφείλεται στην χρήση κράνους, το οποίο είναι λιγάκι στενό, και όταν τα αφαιρώ 'πιέζει' την περιοχή?
Όπως και να είναι η κατάσταση, θα ήθελα να αντιμετωπίσω το πρόβλημα για τα καλά..
Και μετά από έρευνα, είδα ότι εκτός της μεταμόσχευσης, υπάρχει και μια νέα μέθοδος, όπου γίνεται κάποιου είδους tatoo ανάμεσα από τις υπάρχουσες τρίχες.. Εσείς (ειδικότερα όσοι διαθέτουν ειδικές γνώσεις) τι με συμβουλεύετε? Να δοκιμάσω το hair tatoo,ή να το ψάξω για μεταμόσχευση? Προβολή συνημμένου 7555 Προβολή συνημμένου 7556 Προβολή συνημμένου 7557 Προβολή συνημμένου 7558 Προβολή συνημμένου 7559 Προβολή συνημμένου 7560

Corfu Rider

Active Member
Λοιπον, ειδα πριν 2 ημερες, σε πρωινη τηλεοπτικη εκπομπη του καναλιου 'Ε', καποια ενημερωση μεταμοσχευσης η οποια μαλιστα ειχε και μια προσφορα, απο €1000 σε €590. Δεν αναφερω ονομα εταιριας, αλλα οσοι απο εσας γνωριζουν και εχουν καποια εμπειρια, παρακαλω να με ενημερωσουν. Τωρα που το σκεφτομαι, εαν η μεταμοσχευση ειναι τοσο οικονομικη, να την κανω.. Στην περιπτωση μου, θα επιτευχθει πυκνωση? Διαβασα πολλα αρθρα στο φορουμ και ειμαι αναποφασιστος.. Δεν διαθετω πολλα χρηματα, και ετσι αδυνατω να ταξιδεψω στο εξωτερικο για να κανω μεταμοσχευση σε Καναδα, Βελγιο κτλ.. πιστευτε, οτι η εν λογω εταιρια που κανει αυτη την προσφορα, ειναι καλη και αξιολογη?

John_HDC

Ειδικός συνεργάτης HDC Hair Clinic Cyprus.
corfu rider οταν βλεπω αυτη την διαφημηση ξερναω στην τηλεοραση πανω.
Το χω ξαναπει στο πιο παλια.
Καλυτερα την εξυπνη σιτα να βαλω στο κεφαλι μου παρα να παω σαυτους.

Corfu Rider

Active Member
Δηλαδη, πεταμενα λεφτα? (Εστω και λιγα λεφτα)? Δεν θα γινει σωστη πυκνωση αν παω σε αυτη την κλινικη??

danceworld_2001

Well-Known Member
Μήπως έχεις τριχοφάγο? Μήπως σε πιέζει αρκετά το κράνος στα σημεία αυτά. Δεν καταλαβαίνω απο τις φωτο αν έχεις κάποιο πρόβλημα και στο υπόλοιπο κεφάλι.

Corfu Rider

Active Member
Ναι, οταν αφαιρω το κρανος πιεζεται το σημειο αυτο. Αλλα, η αληθεια ειναι, οτι οι τριχες εκει ειναι αδυνατες και λεπτες, ανεκαθεν. Τωρα που παρατηρω τους κροταφους, βλεπω μια ελαχιστα μικροτερη πυκνοτητα σε σχεση με το κενρικο σημειο της κεφαλης. Δεν γνωριζω τι ειδους παθηση ειναι ο τριχοφαγος. Ομως, με στεναχωρει που βρισκω κενα σημεια απο τριχες, στο πλαγιο της κεφαλης. Σκεφτομουν να κανω το hair tatoo, ομως διαβαζοντας πολλα threads στο forum, ισως η μεταμοσχευση να ειναι μια λογικη λυση.. Αλλα δ3ν διαθετω αρκετα χρηματα για να παω στις κλινικες και τους ιατρους του εξωτερικου. Διαβασα πολλα θετικα σχολια στο forum για κλινικες στον Καναδα, Βελγιο και στη. -πιο κοντινη- Κυπρο. Αλλα οι τιμες -για την οικονομικη μου ευχερεια- ειναι αρκετα υψηλες, ισως γιατι περιλαμβανουν και εξοδα αεροπορικων εισητηριων, διαμονες σε ξενοδοχεια κτλ. Ενω, εαν εβρισκα καποια οικονομικη και αξιοπρεπη κλινικη στην Ελλαδα (Αθηνα), θα ημουν πιο θετικος για μεταμοσχευση. Η εταιρια που την παρουσιασε το καναλι 'Ε' και που ειχε την πολυ καλη προσφορα με €590, απο οτι αντιληφθηκα μετα απο τις -ουσιαστικες- απαντησεις, δεν θα ειναι καθ πολυ 'της προκοπης'. Αρα, θα πρεπει να συνεχισω την ερευνα για την μεταμοσχευση..

John_HDC

Ειδικός συνεργάτης HDC Hair Clinic Cyprus.
Πανε σε ενα δερματολογο πρωτα να δεις αν ειναι τριχοφαγος.
Το κρανος ποση ωρα το φορας τη μερα?

Corfu Rider

Active Member
Φοραω αρκετα συχνα κρανος, και καθε λιγο το τοποθετω-αφαιρω, δηλ συνεχομενη τριβη εδω που τα λεμε. Το κρανος οντως πρεπει να το αλλαξω, δεν μοτ αρεσει η υφη των συνθετικων μαξιλαριων στο εσωτερικο. Ειναι Marushin 770series, το ειχα αγορασει απο το internet πριν 3 χρονια.. Θα παω σε δερματολογο αυριο για να δω εαν ειναι καποια παθηση η εαν εκδηλωνεται αλωπεκεια, ωστε να βρω την καταλληλη θεραπεια. Επισης, χρησιμοποιω συχνα την μηχανη μου, και οταν δεν φιρω κρανος (για μικροαποστασεις κτλ) φορω σκουφακι για το κρυο (συνθετικο). Ολα αυτα, ισως επηρεαζουν την υγιεινη του τριχωτου της κεφαλης. Βεβαια, λουζομαι καθημερινα και χρησιμοποιω συνεχεια σαμπουαν..

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Corfu Rider

Active Member
Δεν ηθελα να αναφερω ονομα, γιατι δεν επιτρεπεται νομιζω στο φορουμ να λεω το ονομα, αλλα ναι, αφου το διαπιστωσες, οντως η M--i Jea----ss ειναι. Ωραιο ονομα παρεπιπτωντος εχει))) Αλλα απο οτι διαπιστωνω με την βοηθεια σας, δεν ειναι καλη εταιρια και θα ξοδεψω τσαμπα χρηματα, χωρις υποθετω να βγουν οι τριχες που θα εχουν μεταμοσχευθει.. Γιατι η τηλεοραση και οι διαφημισεις παρασερνουν τους τηλεθεατες. Και εαν δεν με συμβουλευατε, θα πηγαινα σιγουρα εκει, λογω της πολυ οικονομικης τους προσφορας. Εχει δει και μια διαφημιση για καποια αλλη εταιρια, που λεγεται: B----n K--d. Μου φαινεται γερμανικη εταιρια (Απο το ονομα), αλλα εχει στην Ελλαδα κλινικες, και ειδα στο site που εχουν οτι ειναι η μεγαλυτερη εταιρια στην Ελλαδα..
Για την D-I, θυμαμαι καποια πολυ παλια διαφημιση, που ελεγε 'Το αποτελεσμα μετραει')) Το θυμαται καποιος απο τους πιο μεγαλους σε ηλικια του forum?
Επι του θεματος, πιστευεις οτι ειναι αξιολογη η D-I? Εχεις πληροφοριες και τιποτα γνωστους/φιλους που εχουν παει εκει? Απο τιμες πως να ειναι εκει? Θα εχει αποτελεσματα εαν κανω μεταμισχευση πυκνωσης εκει? (οπως θυμαμαι την παλια τηλεοπτικη διαφημιση)??

Corfu Rider

Active Member
Πήγα το πρωί σε δερματολόγο. Δεν βρήκε κάτι 'ύποπτο': Δεν πρόκειται δηλαδή για αυτό που λένε 'τριχοφάγο', ούτε κάποιον άλλον μύκητα. Παλαιότερα, όταν έκανα μπάνιο στο γυμναστήριο, στέγνωνα τα μαλλιά μου με το 'σεσουάρ' που έχουν στα αποδυτήρια, φορούσα το κράνος και πήγαινα σπίτι (περίπου 10 λεπτά απόσταση από το γυμναστήριο). Αυτό γίνονταν πριν 3 χρόνια, σε καθημερινή βάση όμως, επί καθημερινή σχεδόν βάση. Και ήταν λάθος, γιατί: 1) Τα μαλλιά ήταν βρεγμένα 2) Τα στέγνωνα αμέσως με το σεσουάρ [ή όπως αλλιώς το λένε αυτό που τα στεγνώνει], και φορούσα εν συνεχεία το κράνος που έχει συνθετική σύσταση εσωτερικά (όχι βαμβάκι στο ύφασμα, αυτό μου την δίνει στα κράνη, full συνθετικά μαξιλαράκια εσωτερικά).
Αυτό που έκανα, δημιουργεί μύκητες, φαγούρα και ειδικά ο θερμός αέρας από τα σεσουάρ στο βρεγμένο μαλλί επηρεάζει αρνητικά την τρίχα και πιθανόν την 'βάση' της τρίχας. Εν τέλει, ο δερματολόγος μου είπε, ότι η αραίωση που έχω είναι 'φυσική', και συμβαίνει σε πολλούς άντρες σε αυτή την ηλικία. Ονομάζεται 'ανδρογενής αλωπεκίαση', και συνήθως είναι κληρονομική, από γονείς, παππούδες κτλ. Τώρα που κάνω μια 'σύγκριση', πράγματι, ο παππούς μου, ο θείος μου, ο πατέρας μου, έχουν μειωμένη τριχοφυΐα στους κροτάφους και στα πλάγια. Όχι φαλάκρα, αλλά, πως να το πω, δεν υπάρχουν μαλλιά στους κροτάφους και είναι μειωμένα στα πλάγια. Άρα, είναι κληρονομική 'πάθηση'. Ρώτησα για την θεραπεία και σχετικά με μεταμόσχευση, και μου είπε ότι η μεταμόσχευση γίνεται, αλλά ΔΕΝ είναι θεραπεία για την αλωπέκεια, απλώς αντικαθιστά τα μαλλιά που έχουν σταματήσει να φυτρώνουν (και που δεν θα ξαναφυτρώσουν, γιατί δεν είναι οι τρίχες που πέφτουν, αλλά και οι ρίζες που απενεργοποιούνται). Και μπορώ να κάνω μεταμόσχευση, παράλληλα και με μια σωστή θεραπεία με κατάλληλα σαμπουάν και ουσίες που κυκλοφορούν στην αγορά. Φαγούρα δεν έχω στις περιοχές που είναι η αραίωση, είχα πιο παλιά στην κορυφή του κεφαλιού, και κατάλαβα ότι ήταν από το κράνος, και τώρα πηγαίνω στο γυμναστήριο με το αυτοκίνητο και έτσι ούτε τα στεγνώνω, ούτε φορώ κράνος μετά από το ντους. Άρα, είμαι 'υποψήφιος' για μεταμόσχευση. αυτό που ξέχασα να ρωτήσω είναι σχετικά και με το 'hair tatoo', αλλά δεν πειράζει, εάν κάνω μεταμόσχευση δεν θα χρειάζομαι και το hair tatoo -υποθέτω. Δεν τον ρώτησα για κλινικές μεταμοσχεύσεων στην Ελλάδα, καθώς πιστεύω ότι στο forum θα με κατατοπίσετε με ορθότητα και ειλικρίνεια)). Άρα, συνεχίζω την έρευνα.. 'κλινικών' ..

Corfu Rider

Active Member
Σήμερα με την βοήθεια ενός φίλου, έβγαλα φώτος από την κάθε πλευρά του κεφαλιού, ώστε να φαίνεται η αραίωση πιο καθαρά. Ακούω γνώμες και συμβουλές. Έχω ήδη κοιτάξει τα site από τις κλινικές μεταμοσχεύσεων στην Ελλάδα, και περιμένω μια κάποια καθοδήγηση.. Όσον αφορά την μέθοδο του 'hair tatoo', η σωστή ορολογία {σύμφωνα με ότι διάβασα στο internet, μετά από κάποια έρευνα που έκανα} είναι: 'Scalp Micropigmentation' [=mpg]. Επιπλέον, εκτός της παραδοσιακής μεθόδου με τις 'κουκκίδες' που κάνουν οι κλινικές στο κεφάλι {για ξυρισμένα κεφάλια}, υπάρχει και μια μέθοδος, η λεγόμενη '3d' SMP, όπου αντί για κουκκίδες, δημιουργείται μια pseudo 3d illusion [το αποκαλούν '2.5d'] και φαίνονται μικρές γραμμούλες, σαν χνούδι, ανάμεσα από τα μαλλιά!
Έπαθα την πλάκα μου!! Δεν βρήκα όμως κλινικές στην Ελλάδα που εφαρμόζουν τέτοια τακτική.. μάλλον βρήκα, καθώς το site της εταιρίας που μου ανέφερε ο χρήστης του forum 'giwrgos athina', αναφέρει ότι πραγματοποιεί scalp mpg. Αλλά χρειάζομαι περισσότερες πληροφορίες από τα μέλη του forum, σχετικά με την ποιότητα, τις τιμές κτλ της εν λόγω κλινικής D*I ..
Αναμένω την συμβουλή σας, γιατί έχω αρχίσει να απογοητεύομαι από την αραίωση, και με 'παίρνει από κάτω'.. να κάνω mpg, μεταμόσχευση ή.. και τα δύο? {Διάβασα κάτι τέτοιο, στο site μιας κλινικής στο Βέλγιο {ονομάζεται Pr----r} -απλώς προς ενημέρωση..
Σας ευχαριστώ,
Βασίλης

Συνημμένα

• 20150215_194744.jpg
    20150215_194744.jpg
    2.3 MB · Προβολές: 42
  • 20150215_194754.jpg
    20150215_194754.jpg
    2.5 MB · Προβολές: 38
  • 20150215_194848.jpg
    20150215_194848.jpg
    2.6 MB · Προβολές: 41
  • 20150215_194837.jpg
    20150215_194837.jpg
    2.7 MB · Προβολές: 37

Soralteno

Alternative treatment member
Μέλος του προσωπικού
Σήμερα με την βοήθεια ενός φίλου, έβγαλα φώτος από την κάθε πλευρά του κεφαλιού, ώστε να φαίνεται η αραίωση πιο καθαρά. Ακούω γνώμες και συμβουλές. Έχω ήδη κοιτάξει τα site από τις κλινικές μεταμοσχεύσεων στην Ελλάδα, και περιμένω μια κάποια καθοδήγηση.. Όσον αφορά την μέθοδο του 'hair tatoo', η σωστή ορολογία {σύμφωνα με ότι διάβασα στο internet, μετά από κάποια έρευνα που έκανα} είναι: 'Scalp Micropigmentation' [=mpg]. Επιπλέον, εκτός της παραδοσιακής μεθόδου με τις 'κουκκίδες' που κάνουν οι κλινικές στο κεφάλι {για ξυρισμένα κεφάλια}, υπάρχει και μια μέθοδος, η λεγόμενη '3d' SMP, όπου αντί για κουκκίδες, δημιουργείται μια pseudo 3d illusion [το αποκαλούν '2.5d'] και φαίνονται μικρές γραμμούλες, σαν χνούδι, ανάμεσα από τα μαλλιά!
Έπαθα την πλάκα μου!! Δεν βρήκα όμως κλινικές στην Ελλάδα που εφαρμόζουν τέτοια τακτική.. μάλλον βρήκα, καθώς το site της εταιρίας που μου ανέφερε ο χρήστης του forum 'giwrgos athina', αναφέρει ότι πραγματοποιεί scalp mpg. Αλλά χρειάζομαι περισσότερες πληροφορίες από τα μέλη του forum, σχετικά με την ποιότητα, τις τιμές κτλ της εν λόγω κλινικής D*I ..
Αναμένω την συμβουλή σας, γιατί έχω αρχίσει να απογοητεύομαι από την αραίωση, και με 'παίρνει από κάτω'.. να κάνω mpg, μεταμόσχευση ή.. και τα δύο? {Διάβασα κάτι τέτοιο, στο site μιας κλινικής στο Βέλγιο {ονομάζεται Pr----r} -απλώς προς ενημέρωση..
Σας ευχαριστώ,
Βασίλης
ακολουθείς κάποια (άσχετη) φαρμακευτική αγωγή;

Corfu Rider

Active Member
Οχι, απολυτως τιποτα. Κανω γυμναστικη χρονια, και σε εντονους ρυθμους, ομως δεν κανω χρηση ουσιων και συνθετικων παραγοντων. Δεν εχω παρει ποτε, ουτε.. μιση 'ενεση'. Και δεν λαμβανω καθολου χαπια για κανεναν σκοπο..

Corfu Rider

Active Member
Το δοκιμασα.. βασικα δεν χρησιμοποιω κρανος το τελευταιο διαστημα.. αλλα, αφου μου ειπε και ο δερματολογος πως ειναι αλωπεκια, τοτε προφανως δεν ειναι βασικος παραγοντας της τριχοπτωσης και αραιωσης η χρηση του κρανους, αλλα η 'προγραμματισμενη γονιδιακα' πτωση των μαλλιων στην αναφερομενη περιοχη. Για αυτο τον λογο, εχω ξεκινησει την αναζητηση μεθοδου αντιμετωπισης της τριχοπτωσης (μεταμοσχευση η hair tatoo), ομως καταλαβαινω οτι οι παραπανω τεχνικες, δεν θα αποτρεψουν την περεταιρω τριχοπτωση (εφοσον συνεχιστει), αλλα θα καλυψουν τα σημεια της αραιωσηςκ και θα ειναι οπτικα καλυτερα..

Μπλουζα