Πολυκυστικές ωοθήκες

Κατάσταση
Δεν είναι ανοικτή για περαιτέρω απαντήσεις.
Απ: Πολυκυστικές ωοθήκες

Maria

Το ξέρω ότι για να ανέβει η φερριτίνη θέλει καιρό.
Η θεραπεία που κάνω αυτούς τους μήνες που με έχει βοηθήσει προς το παρόν τουλάχιστον είναι η εξής:
σίδηρο
neurobion
1/2 προσκαρ
1/2 φλουταμίδη
revivogen
regaine
spiro 5%
tricomin
και από σαμπουάν
2 με 3 φορές την εβδομάδα fungoral
revivogen, tricomin (+ τα αντίστοιχα conditioner), pantogrin
και πρόσφατα πήρα deep conditioning treatment - tricomin
 

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Ntia

New Member
Απ: Πολυκυστικές ωοθήκες

Χριστίνα το roaccutan έχει κατηγορηθεί για τρίχόπτωση όπως και για πολλά άλλα. Φαντάζομαι είναι και θέμα οργανισμού όμως... Ίσως με όλα αυτά που έπαιρνες εκείνο το καιρό παράλληλα να δημιουργήθηκε αντίθετο αποτέλεσμα απο αυτο που έπρεπε... Τι να πω, γι άλλη μια φορά γιατροί-θεοί...
 

Παναγιωτης

Μέλος του προσωπικού
Απ: Πολυκυστικές ωοθήκες

Ntia είπε:
Χριστίνα το roaccutan έχει κατηγορηθεί για τρίχόπτωση όπως και για πολλά άλλα.

ναι κατηγορηθηκε μονο σε μεγαλες ποσοτητες

σε αρκετα μικρες υπαρχει η πιθανοτητα να σου κανει καλο
 

Ntia

New Member
Απ: Πολυκυστικές ωοθήκες

Άλλο ένα φάρμακο για το οποίο έχουν ακουστεί πολλά...
 

captain

New Member
Απ: Πολυκυστικές ωοθήκες

Μαρία ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια και κράτα την αισιοδοξία σου. Τη χρειαζόμαστε όλες.
 

SK

New Member
Απ: Πολυκυστικές ωοθήκες

ΓΕΙΑ ΣΑΣ!ΕΓΩ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΕ ΤΙΣ ΠΟΛΥΚΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΧΕΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΙΧΟΠΤΩΣΗ Ή ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ ΕΥΡΗΜΑ ΟΛΩΝ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΚΑΛΥΨΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΙΤΙΕΣ ΤΗΣ. ΕΦΟΣΟΝ ΕΙΧΑ ΓΙΑ ΑΡΚΕΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΥΚΙΣΤΙΚΕΣ ΩΟΘΗΚΕΣ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΕΠΗΡΕΑΣΤΗΚΕ ΤΩΡΑ ΤΟ ΤΡΙΧΩΤΟ ΤΗΣ ΚΕΦΑΛΗΣ? ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ ΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΤΟΥ ΚΥΚΛΟΥ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙΤΑΙ ΧΑΜΗΛΟΣ ΣΙΔΗΡΟΣ ΕΦΟΣΟΝ ΧΑΝΕΙΣ ΑΙΜΑ ΔΗΛΑΔΗ Ο ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΦΤΕΙ Η ΤΙΜΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥ ΤΙΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΟΥ.
 
Απ: Πολυκυστικές ωοθήκες

SK μπορεί να κάνω λάθος αλλά στην ΑΑ σε μας τις γυναίκες έχει να κάνει καθαρά με την κληρονομικότητα και απλά κάποιοι παράγοντες βοηθούν να εκδηλωθεί ή να επιβαρύνει το πρόβλημα.

Τις κοπέλες που γνωρίζω με πολυκυστικές έχουν μαλλί για τρείς γυναίκες.
 

olga

New Member
Απ: Πολυκυστικές ωοθήκες

Καλησπέρα.Είμαι 25 χρόνων και εδώ και ένα χρόνο αντιμετωπίζω πρόβλημα τριχόπτωσης!Πρίν απο 3 χρόνια ξεκίνησα τα yasmin ως το πιο απλό αντισυλληπτικό για τους πόνους της περιόδου.Αυτο ήταν ο πρόβλημά μου τότε.Τα έπαιρνα για 2 χρόνια χωρίς να εμφανιστεί κανένα πρόβλημα υγείας!
Αποφάσισα να τα σταματήσω και μετά από ένα 4 μηνο σταδιακά εμφανίστηκαν προβλήματα όπως τριχόπτωση, ακμή και τριχοφυία!Πρώτα εμφανίστηκε τριχόπτωση.Πήγα σε κάποιο δερματολόγο που μου σύστησαν και μου έδωσε κάποια λοσιον που έφερε αποτέλεσμα σε 2 μήνες.Είχα βγάλει φύτρες πολλές,παράλληλα όμως αναπτύxθηκε και η τριχοφυια και αναγκάστηκανα την σταματήσω!
Πήγα σε εναν άλλο καλό δερματολόγο κάναμε εξετάσεις με έστειλε και σε κάποιον γυναικολόγο και ξεκινάω Ginofen 35 και Androcur και ενέσεις στο κεφάλι με βιταμίνες!Μετά από 9 μήνες θεραπείας και αφού η ακμή αποχώρησε, ητριχοφυια στο σωμα περιορίστηκε αρκετά και η τριχόπτωση ηρέμησε σχετικα έκανα ορμονικές βγήκαν καλές και διεκοψα τα androcur (Μαιο).Τα μαλλια άρχισαν πάλι να πέφτουν και νομίζω πως αραιώνουν.Με παρακολουθούν 2 γυναικολόγοι (που ο ένας δεν βρίσκει κανένα στοιχειο ΣΠΩ συνεπώς με συστήνει να σταματήσω τα αντισυλληπτικά εντελώς και ο άλλος να τα παίρνω κανονικά αλλίώς θα έχω σοβαρό πρόβλημα τριχόπτωσης).

Διάβασα παρόμοια προβλήματά σας.Ψυχολογικά όταν είμαι μονη κλαίω συνέχεια
δεν μπορώ να δω θετική πλευρά πουθενά και αρχίζω να πιστεύω ότι θα με εγκαταλέιψουν όλοι.Σαν παθούσες που είστε κάποια συμβουλή....


Ευχαριστώ για την υπομονή σας! :'( :'( :'(

Όλγα
 
Απ: Πολυκυστικές ωοθήκες

Καλησπέρα Όλγα.

Από τη στιγμή που τα μαλλιά σου ξαναβγαίνουν με τις όποιες θεραπείες κάνεις αυτό είναι πολύ καλό. Οι γιατροί σου είπαν ποιά είναι η αιτία της τριχόπτωσής σου;

Από τη στιγμή που είσαι ευχαριστημένη με τους γιατρούς σου καλό θα ήταν να πας να συζητήσεις το ότι έχεις πάλι τριχόπτωση.

Η αλήθεια είναι ότι τα χάπια δεν μπορούμε να τα πέρνουμε μία ζωή γι' αυτό και προσπαθούμε σε τοπικά.

Υπομονή! Κανείς δε θα σε εγκαταλείψει επειδή έχεις τριχόπτωση ;)
 

Maria

New Member
Απ: Πολυκυστικές ωοθήκες

Γεια σου Όλγα,
δηλ. ο γυναικολόγος σου λεει να παίρνεις συνέχεια αντισυλληπτικά για να μην πέσει το μαλλί; Για πόσα χρόνια; είσαι νέα ακόμα, δε γίνεται να παίρνεις συνέχεια αντισυλληπτικά!!! Μήπως να τα κόψεις και να περιμένεις να εξισορροπηθούν τα πράγματα με τα ορμονικά σου; ακομα κι αν πέσει το μαλλί σου μετά τη διακοπή, μακροπρόθεσμα φαντάζομαι θα επανέλθει... Αφού δεν έχεις πολυκυστικές κι οι ορμόνες σου είναι ΟΚ, γιατί να πάρεις κι άλλα;
Η φερριτινη σου πόσο είναι;;
 

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

olga

New Member
Απ: Πολυκυστικές ωοθήκες

Καταρχάς σας ευχαριστώ για την ανταπόκρισή σας στο μήνυμά μου!
Συμφωνώ ότι δεν γίνεται να παίρνω μια ζωή τα χάπια και ότι άμα τα σταματήσω θα πέσουν τα μαλλιά.Αυτό είπα και στον εναν γυναικολόγο και συνέχιζε να μου λέει ότι μπορεί και να ταπαίρνω μια ζωή!Αντιθέτως η άλλη γυναικολόγος μου είπε ότι δεν υπάρχει λόγος να παίρνω αντισυλληπτικά γιατί αυτή δεν διαπιστώνει πρόβλημα πολυκυστικών.Τώρα τι γίνεται:
 
Απ: Πολυκυστικές ωοθήκες

Ίσως θα έπρεπε να πάρεις και τη γνώμη του δερματολόγου σου και να πήγαινες και σε κάποιον ενδοκρινολόγο :angel:
 

olga

New Member
Απ: Πολυκυστικές ωοθήκες

Ο δερματολόγος μαζί με το γυναικολόγο στον οποίο με έστειλε υπόστηρίζουν ότι έχω ΣΠΩ.Πρίν από ένα χρόνο που έκανα πρώτη φορά εξετάσεις κάποιες ορμόνες ήταν υπό και άλλες ξέφευγαν,αλλά με την θεραπέια επανήλθαν!Και οι 2 μου είπαν ότι για αυτό πέφτουν τα μαλλιά και θα αραιώσουν και άλλο.
Η γυναικολόγος που με πατρακολουθεί τα τελευταία 4 χρόνια ειπέ ότι δεν τίθεται θέμα πολυκυστικών.Η ακμή και η τριχόπτωση είναι συμπτωματικά και οτι αφού έκανα θεραπεία επόμενω ήταν να έχω αποτέλεσμα.Μου συνέστισε όμως να σταματήσω και να παρακολουθήσω την συνέχεια.
Πήγα και σε ενδοκρινολόγο και μου είπε ότι δεν έχω κάποιο σοβαρό ορμονικό πρόβλημα.
Τώρα βάζω μια λοσιον και παίρνω Ginofen 35.φερριτίνη από ότι είδα στις εξετάσεις μου δεν έκανα αλλά αν έχει να κάνει με το σίδηρο τότε αυτό είναι εντάξει.Έίμαι μπερδεμένη και δεν ξέρω ποιον να εμπιστευτώ!
 
Απ: Πολυκυστικές ωοθήκες

Τί να σου πώ Όλγα.... :-[

Η πρώτη λοσιόν που είχες βάλει και είχες φύτρες σε 2 μήνες τί ήταν; Οι ενέσεις με τις βιταμίνες που είχες κάνει δεν επιτρέπεται να τις ξανακάνεις;

Η λοσιόν που βάζεις τώρα τί ακριβώς είναι;

Τώρα που παίρνεις τα Genofen έχεις πάλι τριχόπτωση. Μήπως να το πάλευες τοπικά; Και να έβλεπες πως θα πάς. Γι' αυτό σου είπα να μιλήσεις με τον δερματολόγο σου, να τον ενημερώσεις ότι έχεις τριχόπτωση. Πόσες τρίχες περίπου σου πέφτουν κάθε μέρα;

Πάντως οι γιατροί εμένα μου έχουν πεί ότι πολλές φορές οι ορμόνες είναι σε φυσιολογικά επίπεδα αλλά υπάρχει ευαισθησία στα ανδρογόνα.
 

Maria

New Member
Απ: Πολυκυστικές ωοθήκες

Όλγα δε νομίζω ότι είναι καλή λύση να πάρεις για μια ζωή αντισυλληπτικά, όπως και να το κάνουμε είναι φάρμακο... Η δερματολόγος μου έδωσε gynofen35 για ένα 6μηνο. Δες τη φερριτίνη σου, πρέπει να την ανεβάσεις ακόμα κι αν είναι μες στις φυσιολογικές τιμές, είναι πολύ σημαντική και μην ασχολείσαι τόσο με τα αντισυλληπτικά, νομίζω ότι πρέπει να τα πάρεις μόνο για ένα διάστημα σα θεραπεία κι όχι εφόρου ζωής! Επίσης οι πολυκυστικές σύμφωνα με όσα μου είπε η δερματολόγος μου υποχωρούν όσο φτάνεις προς τα 30, είναι σύνδρομο πιο νεαρών ηλικιών γενικά, οπότε μην τρελαίνεσαι. Εγώ είμαι 30 τώρα κι είχα μικροπολυκυστικές δηλ. που τέινουν να συρρικνωθούν, λόγω ηλικίας προφανώς... Αλλά καλού-κακού μου έδωσε αντισυλληπτικά για να εξασφαλίσουμε ότι πολεμάμε όλα τα μέτωπα!!
 

olga

New Member
Απ: Πολυκυστικές ωοθήκες

Οι ενέσεις που έβαζα μπορω να τις ξαναβάλω αλλά για κανα 2μηνο και μια φορά στις 10 μέρες.Και είναι κάτι που σκέφτομαι να ξανακάνω!Είναι λίγο ακριβή θεραπεία.Η λοσιον που βάζω τώρα είναι μίξη που μου έγραψε ο γιατρός και περιέχει φυτικά συστατικά και αυτό γιατί η πρώτη που έβαλα και γέμισα φύτρες ανέπτυξα και έντονη τριχοφυία.Για αυτό είπαμε με το γιατρό αυτό να βάζω φυτικά προιόντα.
Κορίτσια εγώ αυτό που σκέφτομαι είναι να πάω στη γυναικολόγου μου να δω τι θα μου πει και μετά.......να κόψω τα χάπια και να δω!Παράλληλα βέβαια θα βάζω κάτι στο κεφάλι!
 

gogoula

New Member
Απ: Πολυκυστικές ωοθήκες

Γειά σε όλες! Όλγα τι θεραπεία είναι αυτή με ενέσεις που λες???


εμένα η ταλαιπωρία μου κρατά χρόνια.......έχω δοκιμάσει σχεδόν τα πάντα..έχω κανει ότι εξετάσεις μπορούσα να κάνω....όλες καλές αιματολογικές, ορμονικές
μόνο ο υπέρηχος δείχνει μικροπολυκυστικές.


σημέρα με χει πάρει απο κάτω...με κλάμματα έψαχνα να βρω τίποτα στο διαδύκτιο που ίσως δεν έχω δοκιμάσει.

¨Εχω δοκιμάσει ένα σωρό βιταμίνες μου τις είχε δώσει καθηγητής δερματολόγος, τις έπαιρνα 2 χρόνια!!
και αντισυλληπτικά έπαιρνα για ένα χρόνο...ούτε οι κύστες δεν έφυγαν....και κορτιζόνη απο το στόμα έπαιρνα για 6 μήνες....
Όσο έπαιρνα την κορτιζόνη όλα καλα.....μόλις την εκοψα χάνω πάλι τουφες......η δερματολόγοσ με εστειλε στο καλο για να παω να κάνω εμφύτευση...
ε δεν πιστεύω οτι είναι και οτι καλύτερο.....χάνω τούφες.....και πάλι....

δεν μπορώ άλλο...δε ξερω τι άλλο να κάνω...βαρέθηκα...
 

olga

New Member
Απ: Πολυκυστικές ωοθήκες

Gogoula γεια σου!Θα σου πω κάτι που αμα έχεις διαβάσει αυτο το site το λένε όλες οι κοπέλες αλλά και οι γιατροι!Με το κλάμα και το άγχος μόνο χειρότερα αποτελεσματα θα έχεις.
Το έχωπεράσει και το περνάω κατά διαστήματα,αλλά σκέφτομαι κάτι άλλο(προσπαθώ να παρασύρομαι με τις σκέψεις μου).Σε όποιον γιατρό και να πας θα σου πει ότι πρέπει να αποβάλλεις το άχγος.
Οσο για τις ενέσεις,είναι μεσοθεραπεία με βιταμίνες.Αρχικά ο γιατρος μου ξύρισε το κεφάλι σε εναμικρό σημειο που δεν φαινόταν και είδαμε σε τι κατάσταση είναι τα μαλλιά.Πόσες πέφτουν,πόσες βγαίνουν,πόσες διατηρούνται.Εμένα τα ποσοστά μου ήταν χάλια.Στη συνέχεια μια φορά στις 10 μέρες βάζαμε ενέσεις με ενα μηχάνημα-είναι λίγο επώδυνες αλλά δεν πεθαίνεις κιολας-από βιταμίνες,οξέα φρούτων και κατι ακόμα ήταν που δεν το θυμάμαι.Αυτό έγινε για 2 μήνες!Μετά για ένα 6μηνο κάναμε συντήρηση μια φορά το μήνα.Εγώ είδα αποτέλεσμα από την 1φορά.Βλέποντας αυτό ηρέμησα λίγο και ψυχολογικά,μου έδωσε και κάτι σαν διατροφή,ποιες τροφες να προτιμώ.Εννοείτε όλα τα υγιεινά.Παράλληλα μπορεις να ζητήσεις κάτι και για βιταμίνη άμα θες.
Εγώ τώρα σκέφτομαι να ξαναπάω σε αυτόν τον γιατρο.Πήγαινα και μικρότερη για την ακμή και είχα δει φοβερα αποτελεσματα.Αμα θέλεις μπορω να στον συστήσω!
 
  • Like
Reactions: Viv

gogoula

New Member
Απ: Πολυκυστικές ωοθήκες

Σ ευχαριστώ για την συμβουλή...σημερα πάντως είμαι καλύτερα..πιο ήρεμη. Απλά είναι περιόδοι που με παίρνει απο κάτω. Τούλάχιστον δεν με κρατάει εκέι χα!

Ενδιαφέρουσα η μεσοθεραπεία...εγώ μένω κρήτη οπότε φαντάζομαι δύσκολο να δώ τον γιατρό σου...κρίμα...
τώρα παίρνω βιταμίνες προπολιν, σπιρουλίνα (βοηθάει γενικά) και βιοτίνη. Σκεφτομαι να βρώ και άλλο γιατρό...πρέπει να το ψάξω πρώτα...

έβαλα και αμπούλεσ 1.5 μήνα της κερασταζ....τσάμπα...η ταλαιπωρία....και εβαζα και το σαμπουάν της σειράς.....για 2 χρόνια έπαιρνα βιταμίνεσ ινεοβ της λορεαλ....να σχολιάσω? αστο καλύτερα....

τώρα να σου πώ ως προσωρινή λύση ψάχνω καλά προιόντα και ενα καλό αφρο που να δίνει όγκο...πολύ ογκο...και ο θεός βοηθός!....και καλή μας δύναμη..
 
Κατάσταση
Δεν είναι ανοικτή για περαιτέρω απαντήσεις.
Μπλουζα