15-16/12 o lorenzo στην αθήνα για consultation!

Συζήτηση στο φόρουμ 'Μεταμοσχεύση' που ξεκίνησε από το μέλος CVIAL, στις 10 Σεπτεμβρίου 2018.

 1. leas

  leas Active Member


  Αφού κάνουν 40 λεπτά σου δίνουν και αριθμούς πχ. Total donor capacity, caliber, και λόγο; ; Γιατί αυτοί οι αριθμοί στις παρουσιάσεις από τα παιδιά του φόρουμ δεν είναι γνωστοί; ; Ή δεν προσδιοριζονται με ακρίβεια .
   
  tasos33 έχει κάνει like σε συτό.
 2. Avatar

  Google AdSense Guest Advertisement  για να απενεργοποιήσεις τις διαφημίσεις.
 3. felaini

  felaini Active Member

  Συμφωνω η hds δεν σου κανει αριθμομετρηση δεν ειναι consulalation αυτο..εκτιμηση κανει ο φ ψαχουλευοντας το κεφαλι σου..το απιστευτο τραγικο για μενα ειναι πως σου λεει κ νουμερα ψαχουλευοντας με το χερι!!!!μου φανηκε μπακαλιστικη λογικη κ προσσεγιση καθως επειτα σου εδειχνε κ φωτογραφιες κ σου ελεγε καπως ετσι θα γινεις..!! Οκ...
   
  BirdTalk έχει κάνει like σε συτό.
 4. vlafo

  vlafo Active Member

  Ποιός άλλος πέρα από Lorenzo+Erdogan σου κάνει πραγματική ανάλυση-αποτίμηση,παραθέτοντας όλα τα δεδομένα;Κανείς.Άρα τι συζητάμε.
  Μόνο από αυτούς τους δυο μπορείς να καταλάβεις που πας ακριβώς.
  Άρα με τους άλλους πας προσεγγγιστικά.
  Απλά πράγματα.
   
 5. vagosx

  vagosx Member

  Ο Lorenzo και ο Erdogan είναι κορυφαίοι και στη δουλειά τους και στα consultation, αλλά ξέρεις Vlafo υπάρχουν διεθνώς παρα πολλοί δυνατοί παίχτες αντιστοιχοι των δυο προαναφερόμενων που τυχαίνει να τους είναι τελείως αδιάφορη η Ελληνική αγορά και το Ελληνικό Φόρουμ!

  Δεν είναι το greek hairloss η μόνη παγκοσμια πηγή γνώσης στις μμ, ξέρεις υπάρχουν φόρουμ που απευθύνονται σε εκατομμύρια ασθενείς και οχι σε λίγες χιλιάδες όπως είναι η Ελληνική αγορά.
   
 6. CVIAL

  CVIAL Moderator Μέλος Προσωπικού

  Το Greek hairlossgr "παίζει" όμως να είναι το μοναδικό ανεξαρτητο, μη κατευθυνόμενο φόρουμ, χωρίς ΚΑΝΕΝΑ έσοδο από κλινική ή γιατρό ή φαρμακευτική. Τα είδα όλα τα άλλα φόρουμ στο workshop, τα περισσότερα εισιτήρια και διαμονές πληρωμένα από κλινικές. Μπορώ να πω και άλλα αλλά κρατιέμαι. Για να τα λέμε όλα...
   
  dimitris50423, thatcher, felaini και 5 others έχουν κάνει like σε αυτό.
 7. vlafo

  vlafo Active Member

  Σίγουρα vagοs,απλά αναφερόμαστε σε αυτούς κυρίως μέσα από την πληροφορία που λαμβάνουμε από εδώ και που τυγχάνει να είναι και εφικτό να τους δεις.Ειδικά και με τον ερχομό του Lorenzo.Αν το ψάξεις αρκετά θα βρεις και άλλους αλλά αυτό προϋποθέτει και ταξίδια στο εξωτερικό για συναντήσεις.
  Δεν είναι τόσο απλό.
   
 8. vagosx

  vagosx Member

  Μα δεν κατηγόρησε κανένας το Ελληνικό Φόρουμ Cvial, ίσα ίσα μια χαρά κάνει τη δουλειά του. Απλα λόγω της οικονομικής κρισης που υπάρχει τα τελευταία χρονια δεν είναι εύκολο παιδια από εδώ να κάνουν επεμβάσεις μεγάλου κόστους στο εξωτερικό και επομένως υπάρχουν πολυ λίγα στοιχεία στο εδώ φόρουμ για κλινικές του εξωτερικού, οι οποίες κλινικές μάλιστα φαντάζομαι επειδη ξέρουν και την οικονομική κατάσταση, αλλά και το μικρό μέγεθος της χώρας δεν τους ενδιαφέρει ούτε consultation να οργανώσουν, τυχαίο είναι ότι μόνο ο Bisanga έκανε ένα consultation και αυτό μόνο μια φορά και μετα δεν ξαναπατήσε;

  Δεν καταλαβαίνω γιατί εκνευρίστηκες;
   
 9. CVIAL

  CVIAL Moderator Μέλος Προσωπικού

  Καθόλου δεν εκνευρίστηκα, απλά συμπλήρωσα την τοποθέτηση σου. Για μένα είναι εξίσου σημαντικό (ίσως και σημαντικότερο) όχι το μέγεθος αλλά η αντικειμενικότητα, έστω και αν τα περιστατικά είναι λίγα και δεν παρουσίαζονται όλοι οι γιατροί. Όταν είσαι στο payroll μεγάλων κλινικών (και μιλάω για φόρουμ όχι για κάποιους χρήστες) νομίζεις ότι αυτά που παρουσίαζονται είναι αντικειμενικά και πλήρη; Π.χ δείξε μου ένα φόρουμ του εξωτερικού που έκανε ενδελεχή ανάλυση του splitting με ικανό αριθμό περιστατικών με νούμερα και συμπεράσματα; Κανένα. Γιατί άραγε; Μπορώ να σου πω και άλλα αλλά θα εκθέσω ανθρώπους και καταστάσεις.
  Sent from my iPhone using Tapatalk
   
  vag25 έχει κάνει like σε συτό.
 10. tasos33

  tasos33 Well-Known Member

  Freitas, couto λογικά θα ακολουθούν την ίδια μεθοδολογία με τον λορενς, άλλωστε κ τα βίντεο που παρουσιάζουν εχουν υπεραναλυτικα στοιχεία

  Και σίγουρα είναι κ άλλοι για τους οποίους δεν γνωρίζουμε λεπτομέρειες.


   
  vlafo έχει κάνει like σε συτό.
 11. CVIAL

  CVIAL Moderator Μέλος Προσωπικού

  Προφανώς υπάρχουν και άλλοι, πάντως graft calculator και τόσο λεπτομερή ανάλυση για δότρια χρησιμοποιεί μόνο (προς το παρόν) ο Λορενζο και ο Erdo γιατί αναπτύχθηκε από το WorldFUE organization που πρακτικά φτιάχτηκε από αυτούς τους δύο.
   
 12. vlafo

  vlafo Active Member

  Άρα μιλάμε για κάτι πολύ πρόσφατο που σημαίνει οι υπόλοιποι θα ακολουθήσουνε σε 1-2 χρόνια.Οι κορυφαίοι τουλάχιστον.
   
 13. PROF

  PROF Active Member

  Εντάξει μην τρελαινόμαστε κιόλας δεν είναι το πρόβλημα στις μμ να έχεις με ακρίβεια 98% και όχι με ακρίβεια 95% την εκτίμηση
  της ποσότητας των διαθέσιμων grafts της δότριας, το πρόβλημα στις μμ είναι ο περιορισμένος αριθμός των διαθέσιμων grafts
  και που δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν έχει πέσει στην αντίληψή μου κανένα ενθαρρυντικό σημάδι στον ορίζοντα για την αύξησή τους στο άμεσο μέλλον (βλαστοκύτταρα, μερική αναγέννηση της δότριας, κλπ.).
  Κατά τ΄ άλλα σε όποιον είναι μικρό έως μεσαίο NW και φτάνουν τα grafts οι σοβαροί γιατροί μπορούν να του κάνουν παπάδες!
   
  mimis και George3V έχουν κάνει like σε αυτό.
 14. vlafo

  vlafo Active Member

  Φαντάσου αυτή η απόκλιση του 3%-5% που είναι απειροελάχιστη,σε κάποιον που έχει περιορισμένο αριθμό διαθέσιμων graft αν θα κάνει διαφορά.Για αυτό χρειάζεται την τωρινή στιγμή η πλήρης ανάλυση για να είσαι καλυμμένος 100% μέχρι να υλοποιηθούν όλα εκείνα που αναφέρεις.
   
 15. PROF

  PROF Active Member

  Μα τι σχέση έχει η εκτίμηση με τη χρήση όλων των grafts, προφανώς και θα χρησιμοποιηθούν σε κάποιον όλα τα διαθέσιμα grafts
  ανεξαρτήτως του τρόπου που θα γίνει η εκτίμηση, απλά στη φάση του consultation η εκτίμηση των διαθέσιμων grafts μπορεί να έχει μια ελάχιστη απόκλιση.
  Η μόνη περίπτωση να μην χρησιμοποιηθούν όλα τα grafts είναι να καταστραφούν κάποια κατά την εξαγωγή (rate of transection),
  κάτι που δεν έχει καμία σχέση με την ακριβή ή λιγότερο ακριβή εκτίμηση των grafts στο αρχικό στάδιο του consultation.
   
 16. CVIAL

  CVIAL Moderator Μέλος Προσωπικού

  Το θέμα μας PROF είναι ότι δυστυχώς στις Ελληνικές κλινικές (ή και σε μέτριες του εξωτερικού) η απόκλιση μπορεί να είναι δραματική. Το βλέπουμε σε κάθε νήμα, έχω περιπτώσεις παιδιών από Ελληνικές κλινικές που ενώ έβλεπαν ότι πάνε για μεγάλα NW τους "ξεπέταξαν" με 1500g χωρίς κανένα πλάνο και φυσικά χωρίς καμμιά ρεαλιστική αποτίμηση δότριας απλά για να μην χάσουν τον πελάτη. Γι αυτό τα σοβαρά (και documented) consultation παίζουν τεράστιο ρόλο. Γιατί άσχετα αν κάνεις ή όχι την μμ αμέσως μετά ξέρεις ακριβώς τι σου γίνεται.
   
  hijikos έχει κάνει like σε συτό.
 17. PROF

  PROF Active Member

  Σωστά τα λες Cvial, παραπάνω αναφέρομαι πάντα για τις κλινικές και τους γιατρούς που πραγματοποιούν με μεγάλη ενδελέχεια τα consultation τους.
   
 18. CVIAL

  CVIAL Moderator Μέλος Προσωπικού

  Το κατάλαβα και συμφωνώ μαζί σου. Είμαι ένθερμος υποστηρικτής των γραπτών αποτίμησεων από τον γιατρό (έστω και χωρίς τρομερή ακρίβεια) για πολλούς και ευνόητους λόγους. Δυστυχώς ακόμα και μεγάλα ονόματα δεν το κάνουν.
   
  PROF έχει κάνει like σε συτό.
 19. CVIAL

  CVIAL Moderator Μέλος Προσωπικού

  Θα παρακαλούσα όσους μου στέλνουν pm, να αναφέρουν πλήρες όνομα-τηλέφωνο-ηλικία-πόλη.
   
 20. CVIAL

  CVIAL Moderator Μέλος Προσωπικού

  Επίσης να ξέρουν όλοι όσοι θέλουν στο consultation ότι πρέπει να έχουν μαλλί τουλάχιστον 2cm.
   
 21. leas

  leas Active Member

  CVIAL αυτό αφορά την δοτρια κυρίως; Γιατί θυμάμαι πως όταν το τριχωτο εκεί είναι ξυρισμένο δίνει καλύτερη εικόνα της κατάστασης.. Με αρκετά κοντό στην δοτρια δηλαδή δεν μπορεί να γίνει διάγνωση;
   

Μοιραστείτε τη σελίδα