Καταπολέμηση της ακμής με θυμάρι

Άκης

Administrator
Σε προκαταρκτική έρευνα διαπιστώθηκε ότι το θυμάρι μπορεί να είναι πιο αποτελεσματικό ενάντια στα σπυράκια, καθώς και πιο φιλικό με το δέρμα σε σύγκριση με τις υπάρχουσες θεραπείες σε μορφή κρέμας.
Ερευνητές του Leeds Metropolitan University μελέτησαν τη δράση του θυμαριού και διαπίστωσαν ότι το βάμμα του βοτάνου κατέστρεφε 100.000 βακτήρια ανά ml ή μισό εκατομμύριο ανά....
κουταλιά.

Συγκεκριμένα, ετοίμασαν βάμμα θυμαριού – δηλαδή άφησαν το βότανο μέσα σε αλκοόλη επί μέρες ή εβδομάδες. Η διαδικασία αυτή συμβάλλει στην έκλυση των δραστικών συστατικών του φυτού στην αλκοόλη. Στη συνέχεια, προσέθεσαν δισεκατομμύρια βακτήρια (Propionibacterium) που ενοχοποιούνται για την πρόκληση ακμής μέσα στο βάμμα και παρατήρησαν τη δράση του.
Η ερευνήτρια Dr Margarita Gomez – Escalada δήλωσε ότι «τώρα χρειάζεται να διεξάγουμε και άλλες έρευνες σε συνθήκες που μιμούνται πολύ περισσότερο την επιδερμίδα και να διερευνήσουμε τη δράση αυτών των βαμμάτων σε μοριακό επίπεδο».

Πηγή
 

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

rafahl

Member
επιδει πασχω απο ακμη μιπως ξερεις πως με καποιον τροπο μπορω να το κανω αυτο στο σπιτι μου με λιγα λογια να πιραματιστο...γιατι δεν την παλεβω αλλο πραγματικα.. ευχαριστω !!
 

MANKAR

Active Member
επειδη γενικα και εγω εχω ακμη και εκτος απο την πλατη εχω και στη δοτρια περιοχη καποια , σκεφτομαι να φτιαξω μια μασκα μαλλιων η οποια να ειναι μπομπα και η οποια θα εχει :ασπραδι αβγου , γιαουρτι , 5 κουταλακια βρασμενο δεντρολυβανο και 5 κουταλακια βρασμενο θυμαρι!!
 

rafahl

Member
λες φιλε μου ολλα αυτα μαζι να κανουν τιποτα? ,εγω το θελω για το προσωπο και για το σομα δηλαδη εκει που εχω ακμη τη με σιμβουλεβεις να κανω ?
 

show_palmettos

New Member
η λυση ειναι μια...αλατονερο....αγοραζε αλατι..ανεμιγνυε το με νερο....ανακατεβε καλα..κ μετα βαζε στο προσωπο...χωρις ομως να πειραζεις το προσωπο!
 

MANKAR

Active Member
εγω εκανα την μασκα που ανεφερα πιο πανω 3 φορες τωρα και εχω δει καταπληκτικα αποτελεσματα
1.τα μαλλια γινονται πιο φουντωτα δλδ πιο πυκνα φαινονται , πιο ελαστικα .
2.η επιδερμιδα του τριχωτου αναδομιτε δλδ μου φαινετε πιο παχυα και υγιης
3.σταματησε η φαγουρα απο τα σπυρακια στη δοτρια περιοχη!!
με λιγα λογια κανει θαυματα μεχρι τωρα
απλα μια παρατηρηση αν θελεις να τη βαλεις για τα μαλλια μη βαλεις πολυ θυμαρι και δεντρολυβατο 1 κουταλακι απο το καθε ενα.
 

rafahl

Member
φιλε μανκαρ με τι βραζεις τον δεντρολιβανο και το θιμαρι μονο με νερο ? και ποσι ωρα τα βραζεις ?


rafahl είπε:
φιλε μανκαρ με τι βραζεις τον δεντρολιβανο και το θιμαρι μονο με νερο ? και ποσι ωρα τα βραζεις ?
στα σπιρακια στιν πλατι εκανε καθολου δουλεια ?
 

MANKAR

Active Member
με εμφυαλομενο νερο τα βραζω και τα αφοινω να βρασουν για 15 λεπτα!!μου εχει σχεδον καταπολεμησει ολα στην πλατη και στη δοτρια δεν ειναι ποια πρησμενα και ουτε φαγουρα και σιγα σιγα φευγουν!!!
 

rafahl

Member
να σου πω για να μη σε κουραζω αλλο πες ακριβος πως το κανεις το μιγμα σε παρακαλω αν το ανακατονεις μετα πια ηλικα βαζεις πρωτα τη γιαουρτι χρισιμοπιεις αν μου περισεψει τι το κανω το βαζω ψιγειο το αφηνω εξω ? ευχαριστω φιλε !!
 

MANKAR

Active Member
βαζεις 3 κουταλιες γιαουρτι οποιαδηποτε μαρκας , προσθετεις ασπραδι αβγου το οποιο το εχεις χτυπησει και εχεις κανει αφρο και το βαζεις με το γιαουρτι , μετα ριχνεις βρασμενο θυμαρι 3 κουταλακια του γλυκου και 3 κ.τ.γλ. δεντρολυβανο και μετα τα ανακατευεις ολα , το αληφεις με πινελακι στο τριχωτο ολο και το ξεβγαζεις σε 15 λεπτα.το ιδιο κανεις και στην πλατη!!καθε φορα που το φτιαχνεις ειναι για μια δοση !!κανεις οσες φορες την εβδομαδα !!!
 

GOMI

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Επίσης κάτι πολύ ενδιαφέρον για το θυμάρι...
http://www.sciencedaily.com/releases/2010/01/100113122306.htm

Γνωρίζει κανείς τις διαφορές του βάμματος από το απόσταγμα? Κάποιο πρέπει να είναι πιο δυνατό νομίζω αλλά δεν θυμάμαι ποιο...
 

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

kineas

New Member
Αγαπητέ ΜΑΝΚΑΡ:Αυτο το μίγμα που αναφερεις είναι για κεφαλή και ερεθισμούς; η γiα σώμα και ακμή;. Και πως κατέληξηξες στα συστατικά;
 

MANKAR

Active Member
kineas είπε:
Αγαπητέ ΜΑΝΚΑΡ:Αυτο το μίγμα που αναφερεις είναι για κεφαλή και ερεθισμούς; η γiα σώμα και ακμή;. Και πως κατέληξηξες στα συστατικά;


το βαζω και στο σωμα και στο τριχωτο της κεφαλης αφου και εκει εχω καποια σπυρακια ακμης στην δοτρια περιοχη απο πισω και με τη χρηση του εφυγαν τα περισσοτερα!!τα συστατικα μου τα πρωτηνε ατομο το οποιο ασχολειτε με τετοια θεματα!~!
 

kapa

Μέλος του προσωπικού
λενε οτι δουλευει και στο μαλλι το θυμαρι http://immortalhair.forumandco.com/t10046-thyme-oil-is-magic
μην με ρωτατε λεπτομερειες δεν εχω δοκιμασει κανενα ελαιο :legal
 
Μπλουζα