Ερώτηση για lorenzo και ενναλακτικές

Συζήτηση στο φόρουμ 'Μεταμοσχεύση' που ξεκίνησε από το μέλος Ανώνυμος7, στις 9 Φεβρουαρίου 2018.

 1. Ανώνυμος7

  Ανώνυμος7 New Member

  Διαβάζω χρόνια το site (είμαι 29 χρονών) και θα ήθελα να θέσω κάποια ερωτήματα, καθώς υπάρχουν αρκετά έμπειρα μέλη που θα μπορούν να βοηθήσουν.
  Πιθανολογώ πως σε αυτή τη βάση είμαι σε norwood 3-4 (ενώ έχει ξεκινήσει η τριχόπτωση εδώ και 10 χρόνια σίγουρα). Αποφάσισα λοιπόν να επισκεφτώ χειρούργο για να πάρω μια γνώμη για μεταμοσχεύσεις και να κρίνει εάν έχω δυνατότητες για να πραγματοποιήσω μεταμόσχευση. Από όσα είχα διαβάσει στο site και δει χρόνια, αποφάσισα να κλείσω ένα consultation αρχικά με τον Lorenzo. Όμως με πληροφόρησαν από την κλινική του πως είναι σε άδεια διαρκείας και είναι άγνωστο το πότε θα επιστρέψει. Μου πρότειναν για consultation με τον ή την συνεργάστη του αλλά τους είπα θα δω και πως αν είναι θα ξαναεπικοινωνήσω. ​
  Επομένως:1 )Πιστεύετε έχει νόημα να κάνω consultaion με τον συνεργάτη του καθώς ακόμα και αν δούλευαν μαζί από το 2009 αν θυμάμαι καλά όπως μου είπαν, η τέχνη του χειρούργου είναι βασική στη μεταμόσχευση. 2) Τι άλλες επιιλογές αντίστοιχου επιπέδου έχω; Π.χ τον Erdogan θα ήθελα να τον αποφύγω και γιατί δίνει υποχρεοτικά fina και γιατί κάνει το split.. (κάπω έτσι αναφέρεται σε άλλα Post). 3) Έχει νόημα να κάνει κανείς υπομονή και να περιμένει τις "νέες" θεραπείες; Υποτίθεται πως "έρχονται" αλλά φαντάζομαι και οι μεγαλύτεροι τα ακούν αυτά χρόνια τώρα.
  Να συμπληρώσω πως σχεδόν από τα 19 χρησιμοποιώ Minox και τα τλευταία χρόνια σε μια μίξη με μια Lotion με sawpalmetto ως τοπικό και κάτι άλλο. Παράλληλα μια Peptide lotion ενώ Oral πέρνω saw palmetto, το οποίο βέβαια δεν ξέρω αν βοηθάει. Σε κάποια φάση πριν χρόνια είχα δοκιμάσει fina το πολύ για κανα 2μηνο. Είδα αποτελέσματα αλλά πιστέυω πως έβγαλα sides και την έκοψα μαχαίρι. Πιθανόν να είχα επηρεαστεί και με όσα είχα διαβάσει αλλά για την fina είμαι αρκετά επιφυλακτικός. Να σημειώσω πως τα τελευταία 2 χρόνια δεν ακολουθώ τόσο πιστά τη θεραπεία, δηλαδή πρωί συνήθως δεν βάζω την peptide lotion και βάζω μόνο την μίξη με minox το βράδυ αλλά παρόλα αυτά η κατάσταση είναι σταθερή και αν η τριχόπτωση προχωράει αυτό γίνεται αργά.​
   
 2. Avatar

  Google AdSense Guest Advertisement  για να απενεργοποιήσεις τις διαφημίσεις.
 3. Stripar

  Stripar Established Member

  Μιά καλή επιλογή για εξωτερικό είναι και ο Ferutini
   
 4. vagosx

  vagosx Member

  Stripar μάλλον τον Feriduni εννοείς
   
 5. paulo

  paulo Active Member

  Τι εννοεί σε άδεια διαρκείας ?
   
 6. Stripar

  Stripar Established Member

  Nαι ,
  μήν κολλάς στα γράμματα , ένας είναι.
   
 7. vlafo

  vlafo Active Member

  Stripar έχεις πάει Erdo;Συγνωμμη που μπαίνω στο forum του Paulo.
   
 8. vlafo

  vlafo Active Member

  Δεν είναι του Paulo αλλά το ίδιο κάνει.
   
 9. Ανώνυμος7

  Ανώνυμος7 New Member

  Από ότι μου είπαν έχει κλεισμένο πρόγραμμα ως κάποιο μήνα και μετά έχει κανονίσει άδεια χωρίς να έχει ενημερώσει για το πότε θα επιστρέψει. Ανέφεραν ότι έχει κουραστεί από την πολύ δουλειά. Δεν ξέρω αν παίζει κάτι άλλο, αλλά το πιο πιθανό είναι να έχει π.χ full πρόγραμμα μέχρι τον Μάιο και μετά να πάρει καμια άδεια για κανα 4 μηνό φαντάζομαι (μπορεί και παραπάνω)..
   
 10. Stripar

  Stripar Established Member

  Είναι ερώτηση αυτή Vlafo?
  Μέχρι και οι πέτρες γνωρίζουν, μεταξεταστέος θα μείνεις...

  :)
   
 11. vlafo

  vlafo Active Member

  Ε καλά ντε μην βαράς.
  Καταλογισε μου ότι είμαι 10μερες μέσα και δεν έχω προλάβει να τα διαβάσω όλα.
   
 12. Stripar

  Stripar Established Member

  Για 10 ημέρες καλά πάς , "keeping on reading"!

  Ελπίζω στο τέλος να κάνεις μία έξυπνη επιλογή και να μήν έχουμε δράματα...
   
 13. vlafo

  vlafo Active Member

  Μην μου λες τέτοια να χαρείς.Στην τελική μένω με φίνα και τέλος .
   
  Stripar έχει κάνει like σε συτό.
 14. vlafo

  vlafo Active Member

  Κ
  Την αποτυχία δεν την αντέχω και ούτε όλα είναι άσπρο η μαύρο.Υπαρχει και ένα τεράστιο γκρι.Απλα το θέμα είναι τι θέλει και τι ζητάει ο καθένας.Και να φανταστείς εγώ έχω το λιγότερο πρόβλημα.
   
 15. Stripar

  Stripar Established Member

  Στατιστικά άν το δείς ,
  οι μεγαλύτερες αποτυχίες στο forum είναι αυτές με το λιγότερο πρόβλημα
   
 16. vlafo

  vlafo Active Member

  Δυο επιλογές έχεις ούτως σου άλλως.
  Ελλάδα με αυξημένο ρίσκο όσον αφορά το αποτέλεσμα.
  Εξωτερικό με μειωμένο όχι μηδενικό στατιστικώς πάντα.
  Επιπλέον το βασικό που δεν το βάζει κανείς στη συζήτηση είναι το κατά ποσό ξέρει ο καθένας να σταθεί στην όλη διαπραγμάτευση για να πάρει το μέγιστο από το γιατρό.
  Είτε εδώ με τις γνωστά αποτελέσματα είτε έξω.
  Κατά τα αλλά είναι δύσκολα δε λέω.
   
 17. Stripar

  Stripar Established Member

  Αν αναφέρεσαι στην οικονομική διαπραγμάτευση ή στον αριθμό των grafts ή τους λόγους,
  προκαταβολικά σου λέω ότι έχεις μεγάλες πιθανότητες να αποτύχεις!

  Είναι πολλές οι λεπτομέρειες που συντελούν σε μία επιτυχημένη μτχ και τα κριτήρια επιλογής δέν θα πρέπει να είναι τα παραπάνω.
   
  Last edited: 9 Φεβρουαρίου 2018
 18. Stripar

  Stripar Established Member

  Φίλε μου όπως είπες στο αρχικό σου μήνυμα , περίπου 10 χρονια έχεις τριχόπτωση.
  Η επιλογή και η απόφαση μίας μτχ , δέν θα πρέπει να πέρνετε επιπόλαια και εν βρασμό ψυχής.

  Θέλει οργάνωση , μεθοδολογία και σωστές κινήσεις.

  Αν ο Loretzo είναι η επιλογή σου και ο άνθρωπος έχει άδεια μέχρι τον Σεπτέμβρη , κλείσε ραντεβού μαζί του τον Οκτώμβρη κ.ο.κ
   
  vlafo και paulo έχουν κάνει like σε αυτό.
 19. Ανώνυμος7

  Ανώνυμος7 New Member

  Καταρχήν ευχαριστώ Stripar για την απάντηση. Έχει λογική αυτό που λες και γενικά από όσο είχα διαβάσει στο παρελθόν είσαι από τα μέλη του Forum που έχουν αρκετές γνώσεις επί του θέματος και πάντα προσφέρονται (και καλά κάνεις) να δώσουν συμβουλές. Από την άλλη με προβλημάτισε πως δεν ήξεραν με σαφήνεια να μου πουν μια ημερομηνία. (οκ αφεντικό είναι στη κλινική που δουλεύει) αλλά συνήθως αλλά το λογικό ήταν να μπορούσαν να μου δώσουν ή να προσδιορίσουν έστω μια ημερομηνία. Δηλαδή και να μου λέγαν πάρε σε ένα χρόνο δεν θα μου φαινόταν παράλογο, άμα είχαν full δουλειά. Τέλοσπάντων, πιστεύεις πως έχει αξία να κάνω consultation και με άλλους γιατρούς (εξωτερικό ή ακόμα και Ελλάδα). Δεν έχω κάνει ποτέ, αλλά φαντάζομαι πως ακούγοντας και πολλές γνώμες για την περίπτωση μου θα βγάλω καλύτερα συμπεράσματα. Σίγουρα η απόφαση για μεταμόσχευση δεν είναι κάτι απλό (και σε αυτό νομίζω το forum έχει βοηθήσει πολύ κόσμο να καταλάβει όλα τα δεδομένα πάνω στο ζήτημα) και να προστατεύσει από αυτό που ίσως γινόταν παλαιότερα στην Ελλάδα (έβλεπε κάποιος μια διαφήμιση στην τηλεόραση και τσιμπούσε). Και να προσθέσω μιας και εκτιμώ την εμπειρία σου. Έχει κανένα νόημα μου πέρνω το saw palmetto oral? Sides δεν είδα, το πήρε αφού είχα δοκιμάσει fina και την έκοψα και δεν μπορώ να πω με σιγουριά άμα βοηθάει. Από την άλλη αν το σταματήσεις (και όντως βοηθούσε) θα χάσεις ότι πιθανόν κέρδισες. Ευχαριστώ.
   
 20. Stripar

  Stripar Established Member

  Καταρχήν,
  θεωρω ότι θα πρέπει να βάλεις 6 ευκρινέστατες λήψεις φωτογραφιών προκειμένου να δούμε ΆΝ
  αξίζει να περιμένειες , πόσο μπορείς να περιμένεις , πόσο και πού θα ανοίξεις , ποιός είναι ο καταλληλότερος εναλλακτικός γιατρός κ.α

  Το Saw Palmeto είναι βότανο,
  έχω μιλήσει για την επικινδυνότητα του να πέρνεις βότανα , σε αντίστοιχα νήματα.
  (Ψάξε και ρίξε μία ματιά)
  DHT blocker είναι , μπορεί να σου κάνει δουλειά μπορεί και όχι αναλόγως την ημερήσια δοσολογία.

  Πάντως άν το ψάξεις μέσα απο ένα καλά ψαγμένο γιατρό είναι ποιο Safe να παίρνεις Fina...
   
 21. vlafo

  vlafo Active Member

  Δεν μιλάω για το οικονομικό κομμάτι μόνο. Αυτό είναι ίσως από τις ελάχιστες φορές που είναι μεν σημαντικοτατο αλλά όχι το τοπ.
  Συμφωνοι οι λεπτομέρειες είναι άπειρες αλλά δεν είναι και πολύ εύκολο να το ξεκαθαρίσεις προκαταβολικά και δεν μπορείς να το επιβλεψεις.Σε ξεπερνάει λίγο και εμένα και όλους.
   

Μοιραστείτε τη σελίδα