Ανακαλύφθηκε νέα πιθανή θεραπεία της τριχόπτωσης

Συζήτηση στο φόρουμ 'Ειδήσεις' που ξεκίνησε από το μέλος Vulpes, στις 9 Μαϊου 2018.

 1. Vulpes

  Vulpes New Member

  Ανακαλύφθηκε μια ενδεχόμενη νέα θεραπεία για την τριχόπτωση χρησιμοποιώντας ένα φάρμακο που προοριζόταν αρχικά για τη θεραπεία της οστεοπόρωσης. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι το φάρμακο είχε δραματική επίδραση στους θύλακες των τριχών στο εργαστήριο, προκαλώντας τους να αναπτυχθούν. Η χημική ένωση του φαρμάκου καταστέλλει μια πρωτεΐνη γνωστή για την ανασταλτική δράση της στην ανάπτυξη των μαλλιών.

  Ο επικεφαλής του προγράμματος, Δρ Nathan Hawkshaw, δήλωσε στο BBC ότι θα χρειαστούν κλινικές δοκιμές πριν η θεραπεία κριθεί αποτελεσματική και ασφαλής για τους ανθρώπους. Η έρευνα, που δημοσιεύτηκε στο PLOS Biology , έγινε σε εργαστήριο, με δείγματα που περιείχαν τριχοθυλάκια τριχωτού της κεφαλής από περισσότερους από 40 αρσενικούς ασθενείς με μεταμόσχευση μαλλιών.

  Οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ διαπίστωσαν την ευεργετική δράση ενός παλιού ανοσοκατασταλτικού, της κυκλοσπορίνης Α, που χρησιμοποιήθηκε αρχικά στη δεκαετία του 1980 για να αποτρέψει την απόρριψη οργάνων μεταμόσχευσης και να μειώσει τα συμπτώματα της αυτοάνοσης ασθένειας. Το φάρμακο μείωσε τη δραστικότητα μιας πρωτεΐνης που ονομάζεται SFRP1, ένας βασικός ρυθμιστής ανάπτυξης που επηρεάζει πολλούς ιστούς συμπεριλαμβανομένων των θυλάκων της τρίχας. Όμως, λόγω των παρενεργειών της, η CsA κρίθηκε ακατάλληλη για την θεραπεία της τριχόπτωσης.

  Η ομάδα συνέχισε να αναζητά έναν άλλο παράγοντα που στοχεύει στη SFRP1 και διαπίστωσε ότι το WAY-316606 δίνει ακόμη καλύτερο αποτέλεσμα στην καταστολή της πρωτεΐνης. Ο Δρ Hawkshaw είπε ότι η θεραπεία θα μπορούσε να «κάνει μια πραγματική διαφορά σε ανθρώπους που υποφέρουν από τριχόπτωση».

  Πηγή: BBC News [www.bbc.com/news/health-44038756]
   
  Last edited: 18 Μαϊου 2018
  Marcellino και koumparos έχουν κάνει like σε αυτό.
 2. Avatar

  Google AdSense Guest Advertisement  για να απενεργοποιήσεις τις διαφημίσεις.
 3. koumparos

  koumparos Well-Known Member

  Mακαρι αλλα χρονο δεν εχουμε!!!
   
 4. Georgex6

  Georgex6 Active Member

  Ενδιαφέρον
   
 5. makis25

  makis25 Active Member

  Αν δουλεψει το νεο φαρμακο in vivo ειναι καμια 10 χρονια μακρυα απο την αγορα . Στο φορουμ εδω ειδικα διχως φαρμακα θα εχουν καραφλιασει ολοι μεχρι τοτε
   
  rispa έχει κάνει like σε συτό.
 6. athenian

  athenian Well-Known Member

  Η κυκλοσπορινη ειναι γνωστο οτι βοηθα στην επανεκφυση μαλλιων,δεν ειναι ομως για μονιμη θεραπεία λόγω καταστολής του ανοσοποιητικού.
   
 7. tonymontana7

  tonymontana7 Member

  Αυτό που δεν μπορω να καταλάβω ειναι γιατι ενω εχουν πέσει αρκετα λεφτα στην ερευνα για την θεραπεια της τριχόπτωσης ολες η πιθανές θεραπειες ανακαλυπτονται σε έρευνες για άλλες ασθένειες.
  Το ξέρω οτι η τριχόπτωση δεν είναι ασθένεια.
   
 8. Georgex6

  Georgex6 Active Member

  Δεν είναι κύκλοσπορινη
  Μιλάει για έναν εκλεκτικό αναστολέα χωρίς παρενεργιες λογικά θα το δοκιμάσουν. Στα ξένα φόρουμ
   
 9. athenian

  athenian Well-Known Member

  Αρχικά για την κυκλοσπορινη μιλάει.
   
 10. spass

  spass Active Member

  επίσης η κυκλοσπορινη εάν θυμάμαι σωστά είναι για διαχυτη τύπου αραιωση και όχι για ανδρογενετικου τύπου
   
  athenian έχει κάνει like σε συτό.
 11. Pantelis Karajohn

  Pantelis Karajohn New Member

  Παιδιά εγώ δε νομίζω ότι υπάρχουν θεραπείες για τη τριχόπτωση. Είναι κληρονομικό το θέμα. Αν είναι να πέσουν τα μαλλιά, ό,τι και να κάνεις θα ξαναπέσουν....
   

Μοιραστείτε τη σελίδα