To ανοσοποιητικό σύστημα βασική αιτία της διάχυτης τρι

tatini

New Member
Κάτι που ακούγεται συχνά είναι ότι η λύση για την τριχόπτωση έχει βρεθεί κι ότι οι επιστήμονες δεν κυκλοφορούν το θαυματουργό φάρμακο για να συντηρούμε τα κέρδη της βιομηχανίας μέσα από διαιωνιζόμενες θεραπείες. Το αν ισχύει αυτό ή όχι δεν το ξέρουμε, αυτό που σίγουρα ξέρουμε είναι ότι η τριχόπτωση δεν είναι τόσο απλή υπόθεση και ότι η λύση στο πρόβλημα είναι πολύ πιο περίπλοκη απ'ό,τι φανταζόμαστε. Αυτό προκύπτει και από τις παρακάτω μελέτες.

Όταν άρχισαν να γίνονται μεταμοσχεύσεις οργάνων και να χορηγούνται ανοσοκατασταλτικά φάρμακα για να μην απορριφθεί το μόσχευμα στον ασθενή, οι γιατροί παρατήρησαν ότι μία παρενέργεια των φαρμάκων ήταν η τριχοφυία. Αυτό τους οδήγησε στην εικασία ότι η τριχόπτωση σε πολλές περιπτώσεις είναι αποτέλεσμα της επίθεσης του ανοσοποιητικού συστήματος στους θύλακες του τριχωτού. Πράγματι, σε βιοψίες που έγιναν, διαπιστώθηκε ότι βρέθηκαν κύτταρα του ανοσοποητικού συστήματος εντός των θυλάκων, κάτι που κανονικά δεν παρατηρείται. Αυτό οδήγησε στο ασφαλές συμπέρασμα ότι με κάποιο τρόπο το ανοσοποιητικό σύστημα και η τριχόπτωση είναι άμεσα συνδεδεμένα. Το λόγο που συμβαίνει αυτό δεν έχουν καταφέρει ακόμα να τον αποκρυπτογραφήσουν.

http://www.medicinenet.com/alopecia_areata/article.htm

Η DHT λοιπόν υπεύθυνη για την ΑΑ και το ανοσοποιητικό για την διάχυτη. Πόσο εύκολο μπορεί να είναι για έναν επιστήμονα να θεραπεύσει την τριχόπτωση όταν πρέπει να τα βάλει με το ορμονικό ή/και το ανοσοποιητικό σύστημα ενός οργανισμού; Το να παίρνεις ανοκατασταλτικά γιατί έχεις κάνει μεταμόσχευση οργάνου και είτε θα ζήσεις είτε θα πεθάνεις, ΟΚ, το να παίρνεις όμως ανοκατασταλτικά εφόρου ζωής για ένα πρόβλημα που στο κάτω κάτω είναι καθαρά αισθητικό, ποιος θα εγκρίνει τέτοιο ρίσκο;

Τα ανοσοκατασταλτικά είναι εξαιρετικά επικίνδυνα σε μακροχρόνια χρήση, γιατί σε μελέτες που έγιναν σε ποντίκια οδήγησαν ακόμη και σε καρκίνο. Τα καλά νέα είναι ότι για κάποια από αυτά, όπως η κυκλοσπορίνη, βρέθηκε ότι με τοπική χρήση η ποσότητα που ανιχνέυεται στο αίμα είναι από καθόλου έως αμελητέα (με πειραματόζωα διάφορα θηλαστικά και όχι μόνο ποντίκια). Επίσης, υπάρχουν φάρμακα που εικάζεται ότι λειτουργούν "διώχνοντας" τα κύτταρα του ανοσοποιητικού από τους θύλακες.

http://www.alopeciaareatasite.com/squaric-acid-dibutylester-SADBE-treatment-for-alopecia-areata.php
http://www.alopeciaareatasite.com/diphenylcyclopropenone-dcp-treatment-for-alopecia-areata.php
http://ajpcell.physiology.org/content/284/6/C1593.full

Πιστεύω ότι με τα παραπάνω ανοίγει προς συζήτηση το κεφάλαιο "γυναικεία τριχόπτωση", αλλά και τριχόπτωση diffuse τύπου, η οποία -κατά προσωπική εκτίμηση- δεν αποκλείεται να αποτελεί αποτέλεσμα του συνδυασμού τόσο της DHT όσο και του ανοσοποιητικού (εξού και η ταυτόχρονη διάχυτη αραίωση).

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

danceworld_2001

Well-Known Member
Απ: To ανοσοποιητικό σύστημα βασική αιτία της διάχυτης

Μπράβο ρε blindfold, άνοιξες ενα πραγματικά ποιοτικό θέμα που αφήνει κατα μέρους τις διαμάχες της φίνας και προσφέρετε για ποιοτικό διάλογο. Εγώ δεν θα τοποθετητώ τεχνικά γιατί δεν έχω γνώσεις, πάντως ακούγεται ενδιαφέρον και πολλά υποσχόμενο. Μένει να δοκιμάσουμε το sandimum neoral και να καταγράψουμε παρατηρήσεις και συμπτώματα!!

tatini

New Member

Φίλε dance, σε ευχαριστώ, μαζί είμαστε στον αγώνα. Από το λίγο που έψαξα είδα ότι στα ξένα φόρουμ η σύνδεση τριχόπτωσης και ανοσοποιητικού είναι γνωστή. Κι εγώ στον αγώνα να αποκτήσω το νεοράλ είμαι, ψάχνω τρόπο. Σε κάθε περίπτωση, είμαι πλέον πεπεισμένος ότι και η τοπική χρήση των φαρμάκων έχει απορρόφηση... αλλιώς δε θα παρατηρούνταν συμπτώματα χαμηλής λίμπιντο ή πόνων στους όρχεις με την τοπική σπίρο, ούτε πρήξιμο στο πρόσωπο με τη μινοξιδίλη. Το κλειδί είναι να μην κάνουμε κατάχρηση και να είμαστε φειδωλοί με τις ποσότητες... καλύτερα αυτό και να είμαστε σίγουροι, παρά υπερβολές για γρήγορα/καλύτερα αποτελέσματα και μετά να τρέχουμε. Το plus του νεοράλ όπως έχουν αναφέρει όσοι το δοκίμασαν είναι ότι είναι λιπαρό, που σημαίνει ότι απλώνεται πολύ πιο εύκολα, γιατί δεν απορροφάται γρήγορα και έτσι μπορούμε να ελέγξουμε την ποσότητα που χρησιμοποιούμε.

gezira

Member

Ειχε γινει και παλαιοτερα κουβεντα στο thread για το Neoral, μαλιστα προσωπικα ειχα αναφερθει στην θεωρια περι αλωπεκιας ως αυτοανοσου νοσηματος και παρακαλεσα τους "συμ-φορουμιτες" να δωσουμε την αναλογη προσοχη. Το αρθρο που βρηκες επιβεβαιωνει και αναπτυσει το θεμα και -κυριως- αναζωπυρωνει, ελπιζω, τη συζητηση. Πολυ καλα εκανες λοιπον και δεν εμεινες..."ανενεργος" - φρονιμο θα ηταν να πεσουν και οι τονοι.
Το κακο με ολες αυτες τις θεωριες ειναι, πως αντι να σου δωσουν ενα στιγμα,εναν μιτο να πιαστεις, σε μπερδευουν ακομη περισσοτερο!!
Δεν θα ηταν ασχημη ιδεα να μπει αλλη μια δημοσκοπηση,για να δουμε εαν οσοι/οσες εχουμε προβληματα με το μαλλακι μας, ειχαμε σημαντικα προβληματα υγειας, υπερμετρο αγχος, ενδεχομενως και ανοσοκαταστολη. Ισως ετσι, να επιβεβαιωσουμε ή να αμφισβητησουμε την θεωρια αυτη μεσα απο τη δικη μας, πραγματικη εμπειρια. Παντως θεωρω -το λιγοτερο- παραξενο, να ζουμε στο 2011 και να μην εχει δωθει απαντηση στο θεμα της αλωπεκιας. Εδω κοντευουμε να συναντησουμε αλλες πραγματικοτητες (!!!!), οπως και το παρακατω -off topic- δημοσιευεμα καταμαρτυρα!

Μπροστά στη μεγαλύτερη ανακάλυψη των τελευταίων 50 ετών στη Φυσική, ισχυρίζονται, ότι, ίσως έχουν βρεθεί επιστήμονες του Εργαστηρίου Fermilab, έξω από το Σικάγο, όπου βρίσκεται ο αμερικανικός επιταχυντής Tevatron. Αφού παρατήρησαν “ύποπτες” ενδείξεις στα στοιχεία των συγκρούσεων οι ερευνητές αντιμετωπίζουν με δέος αλλά και επιφυλακτικότητα το φαινόμενο.

Ενδεχομένως θα μπορούσε να αποτελεί μια νέα και απροσδόκητη εκδοχή του "μποζονίου του Χιγκς", το οποίο αναζητείται και από τον επιταχυντή του CERN, τον βασικό ανταγωνιστή του Fermilab. Πρόκειται για ένα -μέχρι στιγμής υποθετικό- σωματίδιο, που προσδίδει μάζα στα άλλα υποατομικά σωματίδια και καθιστά συνεκτικό το "Καθιερωμένο Μοντέλο" της φυσικής στοιχειωδών σωματιδίων.

Μια ακόμα πιο φιλόδοξη ερμηνεία λέει ότι αυτή η “ανωμαλία” που παρατηρήθηκε θα μπορούσε να είναι μια νέα φυσική δύναμη ή κάτι άλλο που οι επιστήμονες δεν μπορούν ακόμα να καταλάβουν. Ενθουσιασμός αλλά και επιφυλακτικότητα επικρατεί, πάντως, στους επιστημονικούς κύκλους του εργαστηρίου, ο εκπρόσωπος του οποίου Τζιοβάνι Πούντσι δήλωσε ότι η διεθνής επιστημονική ομάδα του αμερικανικού επιταχυντή «νιώθει μεγάλη έξαψη από τις διαγραφόμενες πιθανότητες, αλλά, ταυτόχρονα, παραμένει επιφυλακτική, επειδή θα μπορούσε να είναι κάτι τόσο σημαντικό, που καταντά τρομακτικό -γι’ αυτό σκεφτόμαστε όλες τις πιθανές εναλλακτικές εξηγήσεις».

Ωστόσο, παρά τις απόψεις περί στατιστικού «τεχνήματος», οι επιστήμονες του Fermilab εκτιμούν ότι υπάρχει πολύ μικρή πιθανότητα (λιγότερο από 0,25%) η "ανωμαλία" να είναι στατιστικό σφάλμα. Επίσης, βάσει των μετρήσεων που έκαναν, ελαχιστοποιούνται οι πιθανότητες να πρόκειται για το μποζόνιο του Χιγκς και έτσι είναι πολύ πιθανό να πρόκειται για κάτι εντελώς άγνωστο.

xDante

Member

αν βρίσκανε και για ποιό λόγο γίνεται αυτό ίσως υπήρχε πιθανότητα να καταπολεμηθεί ο λόγος που το ανοσοποιητικό επιτίθεται στους θύλακες και όχι να καταστέλεται το ανοσοποιητικό .....

κάτι που είχα διαβάσει (άσχετο και σχετικό όπως το πάρει κανείς) για την ανεπάρκεια του παγκρέατος στην παραγωγή ινσουλίνης (διαβήτης) και μάλιστα για τον τύπου ΙΙ οτι ο ίδιος ο οργανισμός επιτίθεται στο πάγκρεας καταστρέφοντας το... και μάλιστα έλεγε οτι σε περιοχές (πχ αφρική) με καθόλου κανόνες υγιεινής υπάρχουν σημαντικά λιγότερα ποσοστά διαβήτη τύπου ΙΙ απο τις εξελιγμένες χώρες (με τα αντιβιωτικά μας που κάνουμε κατάχρηση και τα αντιμικροβιακά σπρέυ) εξηγούσε οτι ''σαν να μην έχει τπτ το ανοσοποιητικό να κάνει και να επιτίθεται σε υγιή κυτταρα... δλδ κρατώντας με κάποιο τρόπο απασχολημένο το ανοσοποιητικό οι αφρικανοί δεν ασχολείται με το πάγκρεας τους ας πούμε ... μήπως ο σύγχρονος τρόπος ζωής μας είναι τελικά η αιτία ?....

tatini

New Member

Εμένα φίλε gezira δε μου προκαλεί εντύπωση, για τους εξής λόγους:

1) Είναι ένα θέμα καθαρά αισθητικό. Όπως και να το κάνουμε, ένα θέμα που αφορά την εμφάνιση και δε σχετίζεται με άμεσο τρόπο με την υγεία του ανθρώπου λογικό είναι ότι δε θα τραβήξει τόσο το ενδιαφέρον των επιστημόνων από άλλες μελέτες για παθήσεις ενδεχομένως πολύ σοβαρότερες, ή αν προτιμάς για ασθένειες "ζωής ή θανάτου".

2) Υπάρχει ο παράγοντας άνθρωπος. Και όταν υπάρχει ο παράγοντας άνθρωπος τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά όσο το "δώσε αυτό το φάρμακο σε 30 ποντίκια" ή "βρέθηκε το τάδε σωματίδιο/πλανήτης/εφεύρεση".

3) Κανένα πρόβλημα αισθητικής μέχρι τώρα δεν λύνεται με παρέμβαση στις φυσικές λειτουργίες του ανθρώπινου οργανισμού. Δεν υπάρχει χάπι που το παίρνεις και αναδιαμορφώνει τη δομή των λιποκυττάρων στο σώμα -υπάρχει λιποαναρρόφηση. Δεν υπάρχει χάπι που να σταματά το κόκαλο της μύτης να μεγαλώσει -υπάρχει ρινοπλαστική.

Δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα. Και σίγουρα η ψυχολογία μας (ως "ασθενείς") δε βοηθά στο να κρίνουμε αντικειμενικά την ιατρική σε αυτό το θέμα.

gezira

Member

Δε θα διαφωνισω καθολου, μα καθολου μαζι σου, γνωριζω αρκετα για τον χωρο.
Ελπιζω μοναχα στην...ματαιοδοξια καποιου επιστημονα, που θελοντας να διαιωνιστει το ονομα του , αλλα και να γινει κατα μερικες...εκατονταδες εκατομμυρια πλουσιοτερος, θα ασχοληθει πεισματικα με το θεμα..!(ακομη κι αν καποιοι το θεωρουν αισθητικο προβλημα θα προκειται για μεγαλο κατορθωμα!)

Soralteno

Alternative treatment member
Μέλος του προσωπικού

Νομιζω οτι σε αυτο το θεμα πρεπει να παρω θεση διοτι εχω πολυχρονη εμπειρια...
Here it goes...

Παίρνω ανοσοκατασταλτικα φάρμακα σχεδον μια δεκαετια λογω ασθενειας. Εχω παρει σχεδον οτι κυκλοφορει (εκτος απο κανα δυο) και μπορω να σας διαβεβαιωσω οτι στην ΑΑ δεν κανουν τιποτα. Για την ακριβεια κάνουν: προκαλουν τριχόπτωση ως παρενεργεια.

disclaimair: ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΦΑΡΜΑΚΟ ΣΤΗΡΙΖΟΜΕΝΟΣ ΣΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΜΟΥ.ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΗΤΕ ΤΟΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΣΑΣ ΙΑΤΡΟ ΠΡΙΝ ΞΕΚΙΝΗΣΕΤΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΑΓΩΓΗ. ΤΑ ΑΝΟΣΟΚΑΤΑΣΤΑΛΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΙΣΧΥΡΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΟΥΝ ΜΟΝΙΜΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ.

Here it goes part 2...

Υπάρχει ενα ισχυρο ανοσοκατασταλτικο που είναι η promised land για την ΑΑ. Ειναι η κυκλοσπορινη που επαιρνα (και ξαναπερνω) για 3 χρονια σε χαπι (οχι τοπικα). Δεν θα πιστευετε τι κανει αυτο το φαρμακο, θυμαμαι τον γιατρο τοτε που μου το πρωτοεδωσε και μου ειπε "ευτυχως που εισαι ανδρας, ξερεις αποφευγουμε να το δινουμε σε γυναικες λογω αυξημενης τριχοφυιας". Δεν σας κρυβω οτι δεν εδωσα σημασια σε αυτα τα λογια, παρενεργειες εχουν ολα τα φαρμακα, αλλωστε ηταν θεμα υγειας πρωτα απ΄ολα. Σε ενα - εναμιση χρονο εγινα λυκανθρωπος: φρυδια Καραμανλη, βλεφαριδες στρουθοκαμηλου και... μαλλούρα πυκνη και χονδρη σαν το avatar μου. Το θεμα αραιωσης απο ενα σημειο και μετα δεν ηταν προβλημα. Αλλα το ονειρο δεν κρατησε για παντα, η κυκλοσπορινη παραλιγο να μου καταστρεψει το συκωτι και αναγκαστηκα να τη σταματησω. Σε ενα 6 μηνο ειχα τρελλη τριχοπτωση και σε ενα χρονο απο norwood 1,5 πηγα 3 (αυτο ως απαντηση για την μονιμοτητα των αποτελεσματων). Πηρα αλλο ανοσοκατασταλτικο, η τριχοπτωση επιδεινωθηκε, κατοπιν αλλο και αλλο.Οταν και το τελευταιο φαρμακο προκαλεσε παρενεργειες αναγκαστικα ξαναγυρισα σε κυκλοσπορινη. Ξαναξεκινησα εδω και 2 μηνες και ηδη τα θετικα αποτελεσματα φανηκαν στα μαλλια (Λυκαθρωπος part 2). Δεν γνωριζα οτι υπηρχε και υγρο για τοπικη εφαρμογη και ρωτησα τον δερματολογο μου. Η απαντηση αναμενομενη: συγκριτικα με το χαπι, δεν κανει τιποτα η εξωτερικη χρηση. Εξετασεις κανω καθε τριμηνο και ελπιζω να μην χρειαστει να σταματησω τη χρηση.

Επαναλαμβανω: Μην παρετε με δικη σας πρωτοβουλια οποιοδηποτε φαρμακο

Για οποιαδηποτε απορια ρωτηστε οτι θελετε...

tatini

New Member

Ενδιαφέρουσες οι απόψεις σου, φίλε, και πολύ καλά έκανες και τοποθετήθηκες. Σε πρώτη φάση θα ήθελα να τονίσω ότι κανείς δε μίλησε για εσωτερική λήψη της κυκλοσπορίνης (ή και γενικότερα οποιουδήποτε φαρμάκου δεν έχει πάρει έγκριση FDA για την τριχόπτωση ώστε να υπάρχει και κάποια "επίσημη" τοποθέτηση σε ό,τι αφορά την ασφάλεια αλλά και την αποτελεσματικότητά του). Είναι αυτονόητο ότι η ανοκαταστολή, τεχνητή ή μη, μπορεί να έχει καταστρεπτικές επιδράσεις σε έναν οργανισμό. Σχετικά με τα αποτελέσματα: όπως διάβασα στα αντίστοιχα θέματα όντως δεν τίθεται θέμα μονιμότητας των αποτελεσμάτων. Κι εμένα μου φάνηκε ουτοπικό όταν ακούστηκε από κάποιον εδώ μέσα, αν και ούτε ο ίδιος ήταν σίγουρος. Όσο γρήγορα έρχονται, τόσο γρήγορα φεύγουν. Φυσικά, η τοπική χρήση δεν έχει σε καμία περίπτωση τα ίδια αποτελέσματα με την εσωτερική, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι τα αποτελέσματά της είναι αμελητέα. Προσωπικά, δε θα με χαλάσει αν αντί για "λυκάνθρωπος" όπως γράφεις, δω απλώς μια κάποια βελτίωση. Το κυριότερο για εμένα είναι να κρατήσω τους θύλακες ζωντανούς και να αποτρέψω να ατροφήσουν εφόσον από αυτά που ακούγονται δεν αποκλείεται σύντομα να δούμε πολύ καλύτερα και ισχυρότερα φάρμακα - ενδεχομένως και χωρίς ή καθόλου παρενέργειες. Επίσης, θα με ενδιέφερε να κάνω ένα break από τη μινοξιδίλη για να μην τη συνηθίσει ο οργανισμός (αν δεν την έχει συνηθίσει ήδη). Το καλό είναι ότι η ποσότητα που βρέθηκε στο αίμα από την τοπική χρήση ήταν από καθόλου έως αμελητέα και αν είναι να δω έστω και λίγα αποτελέσματα, προτιμώ τοπικά και ασφαλώς, παρά εσωτερικά και επικινδύνως.

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

tatini

New Member

Και μια διευκρίνηση: δεν αναφέρω πουθενά σύνδεση ανοσοκαταστολής με ΑΑ. Αναφέρομαι στην διάχυτη, αυτός είναι και ο τίτλος του θέματος.

Θα τολμήσω κι εγώ να ζητήσω από τη δερματολόγο μου κάποιο σκεύασμα κυκλοσπορίνης για τοπική εφαρμογή. Ευελπιστώ να συμφωνήσει και να μου χορηγήσει...

kapa

Μέλος του προσωπικού

Άγγελος είπε:
Θα τολμήσω κι εγώ να ζητήσω από τη δερματολόγο μου κάποιο σκεύασμα κυκλοσπορίνης για τοπική εφαρμογή. Ευελπιστώ να συμφωνήσει και να μου χορηγήσει...
απο οτι βλεπω την υπογραφη σου να αναφερω πως η κυκλοσπορινη αλληλεπιδρα με σπιρονολακτονη και κετοκοναζολη

Ευχαριστώ πολύ Καπαμαρού! Θα το έχω υπόψιν και θα το αναφέρω στη γιατρό μου ;)

kkathi

Member

Είμαι σχεδόν σίγουρη οτι η αλλωπεκια βρισκεται σε στενή σχέση με το ανοσοποιητικό.
Όπως εχω ξαναγράψει στο πρωτο μηνυμά μου νοσήσαμε 3 γενιες γυναικών σχεδόν ταυτόχρονα (με διαφορά μηνών μέχρι έτους:εγγονή, μητέρα, γιαγια). Και των τριων οι εξετάσεις έδειξαν χαμηλο σίδηρο και φεριτίνη, χαμηλες τιμές στο φολλικό, στον ψευδάργυρο και στην Β12
Η άμυνα του οργανισμού λοιπόν στα μάύρα της τα χάλια. Δεν υπήρξε καμμια δίαιτα. Πρώτα το προβλημα εμφανιστηκε σε μενα. Για κανενα τριμηνο πριν είχα ιδιαίτερο αγχος, δε κοιμόμουνα τα βράδια εξαιτίας της συμμετοχής μου σε κάποιες εξετάσεις. Μετα από αυτες πήγα για ντεκαπάζ. Όταν το προβλημα αρχισε να επιμένει αρχισα τη γκρινια στο περιβάλλον μου. Μήνες μετα η μικρή μου, εκανε σμηγματογενη δερματιτιδα και αραιωσε το κεφαλάκι. Αργοτερα και η μητερα μου. Πανικος στο σπιτι, αγωνια, στενοχωρια μεγάλη!
Επίσης πιστεύω οτι το ανοσοποιητικο σχετίζεται στενά με το άγχος, το θυμό, το φόβο, την αγωνία (με αλλα λογια το συναίσθημα-ψυχολογία)
Δεν έχω ιατρικές γνωσεις για να απαντησω σχετικά με το νευροφυτικο σύστημα του εγκεφάλου.
Η διάχυτη αλλωπεκια οδηγεί οπως μου εχουν πει οι δερματολογοι σε ΑΑ αλλωπεκία.
Τέλος να σας πω οτι εχω καταφέρει να πάρω συνταγή για κυκλοσπορινη (χρήση τοπική).
Ο δερματολογος στην αρχή ηταν αρνητικος γιατι εκτος απο τους ψωριασικούς δεν ηξερε μου είπε αν χορηγειτε και για την αλλωπεκια. Συμφωνησαμε να μου τη γραψει με δική μου ευθυνη και μου ξεκαθάρισε οτι θα είναι ενα πειραμα.
Δεν την εχω ακομη αγορασει. Θα την χρησιμοποιησω σκεφτομαι μετά τις γιορτες γιατι μεσα στο διαστημα των εορτων (τωρα θα γελάσετε) θα επισκεφτω εναν πρακτικο για το ιδιο θεμα.

xDante

Member

κάνει για τις γυναίκες η κυκλοσπορίνη γιατί κάπου αναφέρεται απο ένα μέλος οτι κόντεψε να γίνει μπαμπουίνος ............ :monster:

βέβαια αυτός την έπαιρνε σε χάπι......... o Solarento αν θυμάμαι καλά.....

kkathi

Member

Αγαπητέ και πρωτοπόρε XDante, αν ο πρακτικος δε κανει κατι, με το περας των εορτων σκεφτομαι να τη χρησιμοποιησω αρχικά σε 1 συγκεκριμενο σημείο πρωτα και οχι σε όλο το κεφάλι απο εκεί και επειτα βλέποντας και κάνοντας....

xDante

Member

kkathi είπε:
Αγαπητέ και πρωτοπόρε XDante, αν ο πρακτικος δε κανει κατι, με το περας των εορτων σκεφτομαι να τη χρησιμοποιησω αρχικά σε 1 συγκεκριμενο σημείο πρωτα και οχι σε όλο το κεφάλι απο εκεί και επειτα βλέποντας και κάνοντας....

καλή τύχη ;D

tatini

New Member

Εμπεγμοί, διαστρεβλώσεις και εξυπνάδες δεν είναι αποδεκτά σε άρθρα που έχω ξεκινήσει τουλάχιστον εγώ. Δεν παροτρύνουμε κανέναν να πάρει φάρμακα παρα την θέλησή του. Ο καθένας κάνει ο,τι κρίνει καλύτερο για τον εαυτό του -είτε μιλάμε για φίνα, είτε για μινοξιδίλη, είτε για σπίρο, είτε για τοπική λεμονάδα. Σε κανέναν δεν πέφτει λόγος για το τι θέλει να δοκιμάσει ο άλλος και οι κοροϊδίες καλό θα είναι να σταματήσουν.

Μπλουζα