Tips Για Το Νέο Forum Software

Κατάσταση
Δεν είναι ανοικτή για περαιτέρω απαντήσεις.

Άκης

Administrator
Το XenForo, το software που έχει επιλεγεί για το site, περιέχει μερικές νέες -σε σχέση με το παλιό forum- λειτουργίες, οι οποίες μπορεί να φανούν "βουνό" για μερικούς. Παρακάτω θα αναφερθώ σε μερικές από αυτές για να βοηθήσω όσα μέλη δεν μπορούν να καταλάβουν την λειτουργία του.

Προφίλ
Για να δείτε το προφίλ σας, πηγαίνεται το ποντίκι σας επάνω δεξιά στο όνομα σας. Θα εμφανιστούν όλες οι διαθέσιμες επιλογές. Στο κάτω μέρος μπορείτε να προσθέσετε ένα μικρό κείμενο στο προφίλ σας.

forum1.png


PMs
Επάνω δεξιά υπάρχει το μενού για τα προσωπικά σας μηνύματα. Από εκεί μπορείτε να δείτε ορισμένα από αυτά ή να πάτε στην βασική σελίδα. Για να στείλετε ένα νέο προσωπικό μήνυμα σε κάποιο μέλος, πηγαίνεται στο προφίλ του και επιλέξτε Πληροφορίες > Αποστολή Μηνύματος ή για πιο γρήγορα πατήστε το username (ή το avatar του) και στο μενού που θα εμφανιστεί επιλέξτε "Αποστολή Μηνύματος".

Τοίχος
Πλέων το κάθε μέλος έχει τον δικό του "τοίχο" στο προφίλ του, όπου μπορεί να δεχτεί σχόλια. Σημειώστε ότι τα σχόλια που προσθέτετε στο προφίλ κάθε μέλους είναι ορατά από όλους.

Ειδοποιήσεις
Το forum υποστηρίζει ειδοποιήσεις που έχουν να κάνουν είτε με νέα posts, είτε με κάτι άλλο που αφορά το προφίλ σας. Για να δείτε όλες τις ειδοποιήσεις πηγαίνεται εδώ: http://www.hairlossgr.com/forum/account/alerts

Attachments
Για να προσθέσετε μια νέα εικόνα σαν "attachment", επιλέξτε από κάτω από το πεδίο κειμένου την επιλογή "Ανέβασμα αρχείου". Από εκεί επιλέξτε την εικόνα που θέλετε να ανεβάσετε και όταν τελειώσει, θα μπορείτε να την προσθέσετε σε κάποιο σημείο του κειμένου. Πηγαίνετε τον κέρσορα στο σημείο που θέλετε και από το σημείο που εμφανίζονται τα αρχεία που έχουν ανέβει επιλέξτε είτε "Thumbnail", ώστε να εμφανίζει απλώς μία μικρογραφία με το απαραίτητο link, είτε "Full Image" για να προστεθεί η πλήρης φωτογραφία. Επιλέγοντας την "Διαγραφή" διαγράφει τελείως το αρχείο από το site.

Drafts
Όταν γράφετε ένα κείμενο, ανά τακτά χρονικά διαστήματα αποθηκεύεται ώστε σε περίπτωση διακοπής της σύνδεσης σας με το forum (πχ διακοπή ρεύματος, διακοπή σύνδεσης σας, καθυστέρηση ανταπόκρισης του site) να μην χαθεί το κείμενο σας. Σε περίπτωση που το χρειαστείτε θα εμφανιστεί όταν ξανά προβάλετε την σελίδα που ήσασταν.

Επιπλέον
Υπάρχουν πολλές ακόμη επιλογές, όπως το να ακολουθείτε κάποιο μέλος που σας ενδιαφέρει, να μπλοκάρετε κάποιο μέλος που σας ενοχλεί, να κάνετε like σε θέματα που τα βρήκατε ενδιαφέρον κλπ. Σίγουρα με τον καιρό θα το ανακαλύψετε. Πολλές επιλογές υπάρχουν επίσης στο προφίλ σας, τις οποίες μπορείτε να δείτε εδώ:
http://www.hairlossgr.com/forum/account/personal-details
 

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Κατάσταση
Δεν είναι ανοικτή για περαιτέρω απαντήσεις.
Μπλουζα