Tυχερος και ατυχος μαζι

Κατάσταση
Δεν είναι ανοικτή για περαιτέρω απαντήσεις.

LOK

Member
Απ: Tυχερος και ατυχος μαζι

panos21 είπε:
Οσο για την φινα....Μιλωντας μαζι του μου εξηγησε τις παρενεργειες,και πως κανοντας καποιες εξετασεις καθε 6αμηνο θα προσαρμοζεται η δοση που θα περνω αν χρειαστει.Αρα νιωθω και εγω καποια ασφαλεια οταν ξερω οτι ειπαρχει καποιος ελενχος σε αυτο που κανω.
Σωστά φαίνονται αυτά που λες..., αλλά σου έχω κάτι που ενδέχεται να στα ανατρέψει όλα...: http://www.hairlossgr.com/forum/index.php/topic,3126.0.html Διάβασε και πες μου την γνώμη σου..

panos21 είπε:
Μου κανει παντος τρομερη εντυπωση πως καποιος ξεκιναει καποια θεραπεια χωρις καν να ξερει πιο ειναι το προβλημα του...ετσι πας και πινεις χαπια,βαζεις λοσιον,αλοιφες στο κεφαλι σου χωρις να εχεις μια εικονα για τον λογο που εχεις τριχωπτωση...τεσπα ο καθενας κανει κουμαντο στον εαυτο του και στις τριχες του.
Γνωρίζεις κάποια άλλη εναλλακτική-αποτελεσματική θεραπεία εκτός του big3 και των homemade...?

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

panos21

New Member

@vag25
Ναι με μια μικρη λαβιδα μου πηρε 7-8 τριχες.Τις περασε στο μικροσκοποιο και μετα υπολογιστη.

@LOK
Ο καθενας εχει διαφορετικο οργανισμο.Και επισης ο καθενας ειναι γιατρος του εαυτου του.Μπορω να σταθω σε 4-5 περιπτωσεις με παρενεργειες και επισης να σταθω σε 50 περιπτωσεις χωρις παρενεργειες η με ελαχιστες και ασημαντες.Στην δικη μου περιπτωση νομιζα οτι ειχα προβλημα με την στυση,νομιζα οτι ειχα προβλημα με το σπερμα.Μολις σταματησα να σκεφτομαι το θεμα των μαλλιων και απλα να περνω το χαπακι σταματησαν και οι παρενεργειες μου.Αυτο δεν σημαινει οτι δεν ειπαρχουν παρενεργειες και μαλιστα σοβαρες.Ομως για αυτο ειπαρχουν οι εμπειροι γιατροι να σε τσεκαρουν ανα τακτα διαστηματα και αν χρειαστει να διακοψεις και την φινα.

Οπως διαβασες και στην αρχη του post,ο ιδιος ο γιατρος για big 3 με ειχε ετοιμο.Αν δεν εχεις καταλαβει παιρνω φινα και fungoral....και δεν βαζω μινοξ λογο ΣΔ.Ομως το θεωρω κουλο και ειναι μονο η προσοπικη μου αποψη,αφου τοσο πολυ φοβαται καπιος την φινα πως παει και την παιρνει ετσι στα κουτουρου μονος του?Μετα φταιει η φινα αν γινει η στραβη?Πως βαζεις μινοξ στο κεφαλι σου χωρις να εισαι σιγουρος τι ειδους τριχωπτωση εχεις?Ειναι λογικο να εχει καπιος εποχιακη τριχωπτωση και να αρχισει να παιρνει φινα και μινοξ???

gus210

Member

panos21 είπε:
....Ομως το θεωρω κουλο και ειναι μονο η προσοπικη μου αποψη,αφου τοσο πολυ φοβαται καπιος την φινα πως παει και την παιρνει ετσι στα κουτουρου μονος του?Μετα φταιει η φινα αν γινει η στραβη?Πως βαζεις μινοξ στο κεφαλι σου χωρις να εισαι σιγουρος τι ειδους τριχωπτωση εχεις?Ειναι λογικο να εχει καπιος εποχιακη τριχωπτωση και να αρχισει να παιρνει φινα και μινοξ???

Σωστότατος ο Panos και ομολογώ ότι και εγώ ήμουν ένας από τους μακάκες που ξεκίνησα θεραπεία δίχως να ακολουθήσω τη σωστή σειρά (επίσκεψη σε γιατρό, εξετάσεις, θεραπεία). Στην ηλικία των 20 είχα τρελή τριχόπτωση. Επισκέφτηκα δερματολόγο (δεν έκανα κάποιου είδους εξετάσεις) και μου σύστησε ένα σκεύασμα μινοξιδίλης. Τα μαλλιά μου είχαν αδυνατίσει και ήταν σαν άχυρα. Κατά την διάρκεια χρήσης του σκευάσματος είχα τρελό shedding (ο συγκάτοικος μου τα είχε πάρει από το πλήθος των τριχών που υπήρχαν σε όλο το σπίτι). Σταμάτησα τη χρήση μετά από ένα μήνα περίπου (τότε δεν ήξερα τι ήταν καν αυτό που μου έδωσε). Μετά από κάποιους μήνες τα μαλλιά μου επανήλθαν στην κατάσταση (γυαλάδα, πάχος τρίχας κ.λπ.) που ήταν πριν από την δύσκολη εκείνη περίοδο. Διατήρησα την ίδια πυκνότητα και ποιότητα τρίχας για 17 χρόνια (!). Αναγνωρίζω ότι ο καθένας από εμάς είναι διαφορετικός αλλά ας κάνουμε τα πράγματα με τη σωστή σειρά...

LOK

Member

Ναι..., αλλα δε μου απάντησες σχεδόν σε τίποτα... Μάλλον πρέπει να διαβάσεις λίγο καλύτερα... (φιλικά το λέω)
Για εσένα απο τί εξαρτάτε αν θα πάρεις φίνα ή όχι..., απο τις εξετάσεις ή απο το μυαλό σου...? Ο γιατρός με ποιόν τρόπο μπορεί να τσεκάρει αν πρέπει να συνεχίσεις την φίνα ή να διακόψεις...? Έχουμε πεί οτι παρενέργειες εμφανίζονται ακόμα και με ανεβασμένη την DHT...

Για την δοσολογία που σου προτείνει ο γιατρός σου, έχουμε πει αμέτρητες φορές οτι το 1mg είναι μια καλή και ασφαλή ποσότητα. Αν δείς παρενέργειες μειώνεις την δοσολογία και αν συνεχίζουν οι παρενέργειες το σταματάς... Οπότε ποιά δοσολογία περιμένεις να σου πεί ο γιατρός...?

Για την Σ.Δ. έχουμε πει επίσης αμέτρητες φορές,οτι η minox κυρίως με προπυλαινογλυκόλη την αυξάνει..., οπότε τί περιμένεις να σου πεί ο γιατρός...? Απλά την σταματάς.

Ξαναρωτάω: Γνωρίζεις κάποια άλλη εναλλακτική-αποτελεσματική θεραπεία εκτός του big3 και των homemade...?

white210: Δηλαδή εσύ έπρεπε να περάσεις απο γιατρούς-δερματολόγους-εξετάσεις και θεραπείες..., για να καταλάβεις οτι στο τέλος δεν είχες τίποτα...? Δεν το καταλάβαινες απο πρώτα...? Οι περισσότεροι εδώ ήμαστε ήδη norwood 2 όταν καταλαβαίνουμε οτι έχουμε αραίωση και τότε ξεκινάμε θεραπεία...Δεν είμαστε 'μακάκες' όπως λες... Εσύ έφτασες απο μια εποχιακή τριχόπτωση norwood 3 και αφού σταμάτησες την θεραπεία επανήλθες στο 0...? Εχουμε πεί πολλές φορές, οτι είναι φυσιολογικό να χάνουμε έως και 150 τρίχες την ημέρα, αρκεί αυτές να επανέρχονται κανονικά. Όταν καταλάβουμε οτι δεν επανέρχονται και παρατηρίσουμε αραίωση, τότε ξεκινάμε την θεραπεία... Δε νομίζω να υπάρχει κάποιος εδώ που να νομίζει οτι έχει πρόβλημα, ενώ δεν έχει...

Παίδες δε θέλω να σας πάω κόντρα, ούτε είμαι κατά των γιατρών και το παίζω πιο έξυπνος απο αυτούς... Απλά κι εγώ στην αρχή είχα τις ίδιες απορίες με εσάς..., όμως μετά απο αρκετό διάβασμα και ερωτήσεις, διαπίστωσα οτι το big3 και τα homemade είναι μονόδρομος... Εκτός κι αν κάποιος έχει άλλες μορφές τριχόπτωσης, που αυτό κάνει μπάμ απο μακριά και πρέπει να ακολουθήσει άλλη αγωγή.
Τέλος να πώ οτι για τις εξετάσεις κάθε 6μηνο συμφωνώ. Επίσης πιστεύω οτι άτομα κάτω των 21 χρονων ΔΕΝ πρέπει να παίρνουν φίνα. Καθαρά δική μου άποψη..

panos21

New Member

@LOK
Νομιζω οτι σου εχω απαντησει σε ολα...αλλα μαλον δεν καταλαβενεις τις απαντησεις μου.Η μαλον πρεπει να διαβασεις λιγο καλυτερα....(παντα φιλικα)

Για εσένα απο τί εξαρτάτε αν θα πάρεις φίνα ή όχι..., απο τις εξετάσεις ή απο το μυαλό σου...?

Οσο δεν εχω παρενεργειες που να βαζουν σε κινδυνο καποιο κομματι της υγειας μου,φυσικα και θα συνεχισω να παιρνω.Αυτο μπορει καποιος να το καταλαβει και απο τις εξετασεις που θα κανει σε τακτα διαστηματα αλλα και απο το μυαλο του που θα ζει την καθημερινοτιτα του και θα καταλαβενει μονος του αν εχει καπιο προβλημα η οχι.Προς ενημερωση σου οι εξετασεις αιματος,ουρων και οτιδιποτε αλλο χρειαστει να κανεις δεν δειχνουν μονο το τι γινεται αμεσα αλλα και το τι θα γινει μακροπροθεσμα.

Ο γιατρός με ποιόν τρόπο μπορεί να τσεκάρει αν πρέπει να συνεχίσεις την φίνα ή να διακόψεις...?

Αν μιλαμε για λογους υγειας το τσεκαρει απο τις εξετασεις που κανεις και απο την συζητηση που θα εχεις μαζι του για το πως παει η θεραπεια,αν εχεις καποιο προβλημα και πως γινεται να το αντιμετωπισεις.Αν μιλαμε για λογους καταγραφης προοδου αυτο γινεται μεσα απο το τριχοριζογραμμα που δειχνει αναλυτικα αν ειπαρχει προοδος,ποσο ειπαρχει,σε ποια σημεια περρισοτερο,και αλλα πολλα.Μεσα απο αυτη την αναλυση καθοριζει και το μακρος χρονου που θα πρεπει να συνεχιστει η θεραπεια.

Για την δοσολογία που σου προτείνει ο γιατρός σου, έχουμε πει αμέτρητες φορές οτι το 1mg είναι μια καλή και ασφαλή ποσότητα. Αν δείς παρενέργειες μειώνεις την δοσολογία και αν συνεχίζουν οι παρενέργειες το σταματάς... Οπότε ποιά δοσολογία περιμένεις να σου πεί ο γιατρός...?

Εμ...βλεπεις καπου να αντιλεγω πανω σε αυτο που λες?Η μονη διαφορα ειναι οτι μεσα απο τις εξετασεις,μπορεις να δεις ακριβως το προβλημα που σου δημιουργει και αν ειναι αναστρεψιμο με ελαχιστοποιηση της δοσης η μη αναστρεψιμο οποτε χρειαζεται διακοπη της θεραπειας.Επισης προλαβαινοντας μια κατασταση δεν συνεχιζεις να την κανεις χειροτερη με την αλογιστη χρηση φινας βασιζομενος σε κατι που απλα διαβασες καπου η ακουσες απο καποιον.

Για την Σ.Δ. έχουμε πει επίσης αμέτρητες φορές,οτι η minox κυρίως με προπυλαινογλυκόλη την αυξάνει..., οπότε τί περιμένεις να σου πεί ο γιατρός...? Απλά την σταματάς.

Κανεις πολυ μεγαλο λαθος.Ειπαρχουν περιπτωσεις με ΣΔ που μπορουν να βαλουν μινοξ.Αυτο γινεται μεσα απο τα patch test(αν τα εχεις ακουστα)που μεσα απο διαφορα τεστ και αναλογα με την αντιδραση που θα εχει το τριχωτο της κεφαλης σου,επιβεβαιωνεις τι αντιδραση θα εχεις σε καθε ουσια που θα ριξεις πανω και το πιο σημαντικο την ποσοτητα που θα πρεπει να ριχνεις.Μερικοι ειναι ατυχοι και δεν μπορουν να βαλουν και αλλοι μπορουν να χρησιμοποιουν μινοξ αλλα σε συγκεκριμενη ποσοτητα και σε συγκεκριμενες επαναληψεις ανα ημερα.Ενα απλο τεστ για μην κανεις το κεφαλι σου τσουναμι αξιζει νομιζω....η μαλον οχι?

Ξαναρωτάω: Γνωρίζεις κάποια άλλη εναλλακτική-αποτελεσματική θεραπεία εκτός του big3 και των homemade...?

Απανταω ξανα....για να το καταλαβεις.Βρες μου που κατακρινω το big 3 σε αυτα που λεω...???Το μονο που τονιζω ειναι οτι χρειαζεται ενα τσεκαρισμα για 2 λογους.1ον)Για να βλεπεις που σε παει η φινα και αν μπορεις η οχι να συνεχισεις.2ον)Για να εχεις εικονα για την προοδο σου η την μη προοδο σου στην θεραπεια που κανεις.Οχι μονο με το ματι στον καθρεπτη αλλα με νουμερα και το πιο σημαντικο την ποιοτητα της καινουργιας τριχας που βγαζεις.Για να προσθεσεις η να αφερεσεις κατι απο την θεραπεια που κανεις.Και αλλα πολλα....Εν ολιγοις Φινα+Μινοξ+Fungoral ειναι οτι καλητερο υπαρχει πριν την μεταμοσχευση.Δεν καταλαβαινω την επιμονη σου να με ρωτας το ιδιο παλι οταν δεν εχω πει κατι αντιθετο.....

jiovan

New Member

panos21 σε παρακαλώ μπορείς να με στείλεις τα στοιχεία του γιατρού σου που κάνει τις εξετάσεις:
εχω τις εξετάσεις μου από τη γερμανία και λένε για το πρόβλημα μου ότι δε φτιάχνεται
4 μήνες επαιρνα την φίνα του 1μγ

βασικά αυτό πουμε ενοχελεί περισσότερο είναι το θέμα του πέους μου. Είναι μικρό πλέον για να κάνω σεξ. Προσπαθώ κάθε πρωί να την παίζω και η στύση δε κρατάει. Ο γιατρός μου με έβαλε σε τεστοστερόν gel κάθε μέρα κάνω πασάλειμα στους όμους και στα μπούτια και περιμένω καρτερικά

εδώ είανι οι εξετάσεις μου

testosteron 4621pg/ml
testosteron frei 204pg/ml
androstandiol-glucuronie 1.28 -

το τρίτο είναι που έχω πολύ χαμηλό σύμφωνα με τον ουρολόγο πρέπει να παίρνω την τεστοστερόνη για 6 μήνες ακόμα για να κρίνει

Κατάσταση
Δεν είναι ανοικτή για περαιτέρω απαντήσεις.
Μπλουζα