PRP?

Καλησπερα παιδια και καλο μηνα,

Προσφατως ελαβα ενα διαφημιστικο μαιλ απο γνωστη κλινικη μεταμοσχευσης σχετικα με την μεσοθεραπεια PRP.Την ειχα ξαναπετυχει καπου χωρις ομως να μπω στον κοπο να ασχοληθω για το τι προσφερει.

Μετα απο ενα μικρο research δεν βρηκα και πολλα πραγματα τουλαχιστον που να μου φανουν αξια να ασχοληθεις.Η διαδικασια λεει γινεται υποδορια με συριγγα στην οποια εχει τοποθετηθει το ιδιο σου το αιμα..

Υπαρχει καποιος που το χει ψαξει σε μεγαλο βαθμο η που ακομα καλυτερα το χει κανει?

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

ΜΙΚΕΣ

Well-Known Member
Εχω κανει σε δερματολογο.Δεν εχω δει εστω κ εναν να εχει μεινει εστω κ λιγο ευχαριστημενος απο το PRP.Τυχαιο?Δυστυχως δεν υπαρχουν αξιολογες θεραπειες ακομα.

Δεν περιμενα να ειναι καποια ελπιδοφορα θεραπεία δεδομενου της απηχησης που εχει.
Απλά μου κάνε εντύπωση και σε συνάρτηση με το υψηλό κόστος,απ το λίγο που κοίταξα,είπα μήπως..

Δυστυχώς δεν υπάρχει όπως λες κάποια αξιόλογη θεραπεία σήμερα.Το μόνο που μένει είναι να εύχεσαι να είσαι στους τυχερούς και να βρεις μια θεραπεία που να σε κρατήσει όσο πιο πολύ γίνεται με το μικρότερο κοστος(παρενέργειες).

Briner

Active Member
Παλιό το νήμα, αλλά είπα να το αναστήσω μιας και είχα πρόσφατα σχετική συζήτηση με γιατρό.

Έχω κάνει επέμβαση στο πόδι και ο γιατρός μου κάνει PRP. Τί κάνει με λίγα λόγια η τεχνική αυτή; Βοηθάει κι επιταχύνει την επούλωση τραυμάτων και την ανάρρωση.

Ο γιατρός μου, έχει άκρες με γνωστό γιατρό «μαλλιά» (έτσι τους λέει αυτούς που κάνουν μετασμοσχεύσεις). Ο «μαλλιάς» αυτός κάνει PRP και τελευταία εφαρμόζει μια νέα βελτιωμένη τεχνική PRP, η οποία υποστηρίζεται ότι δίνει έως 40% καλύτερα αποτελέσματα (είναι και πιο ακριβή βέβαια). Απ' αυτόν τον γιατρό, διδάχτηκε την νέα μέθοδο κι ο δικός μου και την εφαρμόζει στο πόδι μου.

Μεταφέρω, με λίγα λόγια απ' τις συζητήσεις μας: Η θεραπεία με PRP κάνει δουλειά (το βλέπω και στην περίπτωσή μου), αλλά όχι και στα μαλλιά, ή τουλάχιστον αυτό που υπόσχονται οι «μαλλιάδες». Είναι απλά ένα καλό στήριγμα σε όσους έχουν κάνει μεταμόσχευση και τίποτε παραπάνω. Δεν γίνεσαι μαλλιάς με PRP.

Άλλος γιατρός (όχι «μαλλιάς»), ο οποίος εργάζονταν για γνωστή κλινική του χώρου, μου είπε ότι έκανε σε ασθενείς χωρίς μεταμόσχευση, μόνο θεραπεία PRP με πολύ φτωχά αποτελέσματα (κάτι χνουδάκια έβγαιναν σε μερικούς, αλλά μέχρι εκεί).

FreeThinker

Well-Known Member
Παλιό το νήμα, αλλά είπα να το αναστήσω μιας και είχα πρόσφατα σχετική συζήτηση με γιατρό.

Έχω κάνει επέμβαση στο πόδι και ο γιατρός μου κάνει PRP. Τί κάνει με λίγα λόγια η τεχνική αυτή; Βοηθάει κι επιταχύνει την επούλωση τραυμάτων και την ανάρρωση.

Ο γιατρός μου, έχει άκρες με γνωστό γιατρό «μαλλιά» (έτσι τους λέει αυτούς που κάνουν μετασμοσχεύσεις). Ο «μαλλιάς» αυτός κάνει PRP και τελευταία εφαρμόζει μια νέα βελτιωμένη τεχνική PRP, η οποία υποστηρίζεται ότι δίνει έως 40% καλύτερα αποτελέσματα (είναι και πιο ακριβή βέβαια). Απ' αυτόν τον γιατρό, διδάχτηκε την νέα μέθοδο κι ο δικός μου και την εφαρμόζει στο πόδι μου.

Μεταφέρω, με λίγα λόγια απ' τις συζητήσεις μας: Η θεραπεία με PRP κάνει δουλειά (το βλέπω και στην περίπτωσή μου), αλλά όχι και στα μαλλιά, ή τουλάχιστον αυτό που υπόσχονται οι «μαλλιάδες». Είναι απλά ένα καλό στήριγμα σε όσους έχουν κάνει μεταμόσχευση και τίποτε παραπάνω. Δεν γίνεσαι μαλλιάς με PRP.

Άλλος γιατρός (όχι «μαλλιάς»), ο οποίος εργάζονταν για γνωστή κλινική του χώρου, μου είπε ότι έκανε σε ασθενείς χωρίς μεταμόσχευση, μόνο θεραπεία PRP με πολύ φτωχά αποτελέσματα (κάτι χνουδάκια έβγαιναν σε μερικούς, αλλά μέχρι εκεί).

Λογικο αφου η φαλακρα δεν ειναι πληγη. Και οι φλεγμονες που θεωρητικα θα μπορουσε να θεραπευει δεν ευθυνονται σε μεγαλο βαθμο στην τριχοπτωση και θεραπευονται ουτως η αλλως με κορτιζονη.

Πιστευω οτι το PRP μπορει να δωσει με μακροχρονια χρηση καλουτσικα αποτελεσματα, αλλα με πιο συχνη εφαρμογη απο αυτη που κανουν οι δερματολογοι. Και φυσικα οικονομικα δε συμφερει καθολου για τοσο φτωχα αποτελεσματα.

Briner

Active Member
Καλά, άλλη απάτη αυτή με το κόστος. Ακούω και διαβάζω για εκατοντάδες και χιλιάδες ευρώ και τρελαίνομαι. Μια φυγοκέντριση μαζί με την έκχυση, κοστίζει γύρω στα 50€ (και μιλάω για την βελτιωμένη θεραπεία). Εγώ έκανα κάθε 15 ημέρες και τώρα με τη νέα μέθοδο, είναι αρκετή μία τον μήνα. Βεβαίως, στο κεφάλι ίσως απαιτείται άλλη συχνότητα (δεν το γνωρίζω), αλλά και πάλι μιλάμε για χαώδη δαφορά κόστους.

Μπλουζα