Proscar-Propecia = μεγάλη επιβάρυνση συκωτιού???

Κατάσταση
Δεν είναι ανοικτή για περαιτέρω απαντήσεις.

nightwish1975

New Member
Καλή σας ημέρα.
Θα ήθελα να ρωτήσω χρήστες των παραπάνω χαπιών στις γνωστές αναλογίες 1/4 η 1/5 σε μακροπρόθεσμη βάση, αν κατά τη διάρκεια της χρήσης τους παρατήρησαν αύξηση στις τρανσαμινάσες του συκωτιού. Αν και γνωρίζω ότι μια πετυχημένη θεραπεία πρέπει να περιλαμβάνει τη χρήση ενός εκ των δυο, αντιμετωπίζω θέμα με το συκώτι μου :-[ , καθόσον εδώ και 10ετια τουλάχιστον έχω διήθηση λίπους και διπλάσιες ή και τριπλάσιες τρανσαμινάσες από το φυσιολογικό (κοινώς έχω ευαίσθητο συκώτι). Αυτός είναι και ο λόγος που φοβάμαι να μπω στη διαδικασία. Πόσο επιβαρύνουν το συκώτι αυτά γιατί δυο γιατρούς που ρώτησα είχαν αντίθετη άποψη :chinscratch !! Τα τοπικά DHT blockers θα κάνουν κάτι?? Είμαι σε στάδιο 4!!!

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

nightwish1975

New Member
Απ: Proscar-Propecia = μεγάλη επιβάρυνση συκωτιού???

Τι έγινε βρε παιδιά???Ούτε ένας από τις παλιές καραβάνες του forum δε γνωρίζει κάτι επί του θέματος???

nightwish1975

New Member

H αλήθεια είναι ότι για το λόγο που λές (ΝW4) δεν έχω ξεκινήσει ακόμη. Πιθανότατα ο κόπος θα είναι πολύς και το αποτέλεσμα αποθαρρυντικό :(

tropheus

Well-Known Member

Σε έναν μέσο άνθρωπο χωρίς προβλήματα η ευαισθησίες στο συκώτι τα Proscar - Propecia δεν επηρεάζουν τις τρανσαμινάσες.
Τώρα επειδή εσύ φίλε nightwish1975 έχεις βεβαρυμένο ιστορικό η λήψη οποιουδήποτε φαρμάκου και μάλιστα σε καθημερινή βάση θα μπορούσε να οδηγήσει ακόμα πιο ψηλά τις τρανσαμνάσες σου.
Αυτό θα φανεί μόνο αν κάνεις τη δοκιμή και παράλληλα προβείς στις κατάλληλες εξετάσεις.

Πάντως αν έπρεπε να στοιχηματίσω υπέρ της μια ή της άλλης εκδοχής μάλλον θα πόνταρα στο ότι δε θα επηρεαστεί το συκώτι σου και φυσικά ούτε οι τρανσαμινάσες σου...

nightwish1975

New Member

Έχεις δίκιο....μια δοκιμή μόνο θα σιγουρέψει τα πράγματα.....όμως μήπως πλέον είναι αργά για μένα??Έχω αραίο μαλλί (ευτυχώς κατάξανθο) και είμαι αεροδρόμιο στο πίσω μέρος. Άρα ίσως και να υποβάλλω σε δοκιμασία τον οργανισμό μου δε θα δω κανένα αποτέλεσμα

danceworld_2001

Well-Known Member

εμένα παθολόγος που μίλησα προσφάτως μου είπε πως συκώτι - νεφροί δεν επηρεάζονται καθόλου. Μου είπε μάλιστα πως άτομα με καλοήθη υπερπλασία του προστάτη παίρνουν για χρόνια ακόμη και 2 χαπάκια ολόκληρα (10 mg) ημερησίως δίχως την παραμικρή επιβάρυνση σύμφωνα με τις παρατηρήσεις του.

Κατάσταση
Δεν είναι ανοικτή για περαιτέρω απαντήσεις.
Μπλουζα