propecia>>proscar?

jimys

Member
Εχω διαβασει αρκετα πραγματα εδω μεσα και για τα δυο αλλα παρολαυτα συγκεντρωτικα αποτελεσματα δεν εχουμε για να βγαλει καποιος συμπερασματα . Στη συγκριση αυτων των δυο και εγω χωρις να ειμαι γιατρος η χρηστης τους πιστευω οτι ολο και καποιες διαφορες (περα απο την κατ απολυτη τιμη της φινα σε mg) θα εχουν οσον αφορα τις παρενεργειες σε ποσοστο.​
Προτεινω να γραψουν εδω μονο οσοι:

Χρησιμοποιησαν και τα δυο.Να μας πουν τι συμπερασματα εβγαλαν απο το καθενα.
(νομιζω οτι περιπτωσεις οπως ο kapa που ειχε παρενεργειες και απο fungoral ειναι ιδιαζουσες )

σημειωση : μην αρχισουμε τα περι συμφεροντων κλ.π των φαρμακοβιομηχανιων τα ξερουμε τα εχω χιλιοδιαβασει εδω μεσα , αυτο που θελω να μαθω εγω φανταζομαι και αλλοι , εν τελη στη πραξη ποια ηταν η διαφορα...

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

kapa

Μέλος του προσωπικού
στην πραξη δεν εχουν καμια πολυτος διαφορα.
αν καποιος χρησιμοποιει σωστα το proscar ειναι το ιδιο σαν να χρησιμοποιει το propecia.
εκει που την πατανε ολοι και το εχω ξανα αναφερει ειναι η ωρα χρησης.
δεν λεω να ειναι με το ρολοι,αλλα σταθερη,δηλαδη η πρωι η μεσημερι η βραδυ,οχι την μια μερα πρωι και την αλλη βραδυ,με τον δευτερο τροπο ειναι σαν να μην εχεις παρει μια μερα και την δευτερη να εχεις παρει 2mg αφου το βραδυ με το πρωι απεχει μονο 8 η 10 ωρες.
αυτο φερνει και σκαμπανεβασματα στην dht

Νομιζω πως αυτο ειναι απο τα πιο σημαντικα πραγματα στο θεμα με τη ΦΙΝΑ, να παιρνετε πανω κατω τις ιδιες ωρες. Το ιδιο επαθα κ εγω για καιρο 2 μηνες περιπου την επαιρνα οποτε να ναι και αμελουσα δοσεις ισως και 2 μερες ακομα και 3 αυτο ειχε σαν αποτελεσμα να ξεκινησει παλι τριχοπτωση με ηπιο μεν ρυθμο...οταν επανηλθα σε αυστηροτερο προγραμμα η τριχοπτωση σταθεροποιηθηκε παλι στα κανονικα της επιπεδα.

kapa είπε:
στην πραξη δεν εχουν καμια πολυτος διαφορα.
αν καποιος χρησιμοποιει σωστα το proscar ειναι το ιδιο σαν να χρησιμοποιει το propecia.
εκει που την πατανε ολοι και το εχω ξανα αναφερει ειναι η ωρα χρησης.
δεν λεω να ειναι με το ρολοι,αλλα σταθερη,δηλαδη η πρωι η μεσημερι η βραδυ,οχι την μια μερα πρωι και την αλλη βραδυ,με τον δευτερο τροπο ειναι σαν να μην εχεις παρει μια μερα και την δευτερη να εχεις παρει 2mg αφου το βραδυ με το πρωι απεχει μονο 8 η 10 ωρες.
αυτο φερνει και σκαμπανεβασματα στην dht

Συμφωνώ με τους φίλους σχετικά με την ώρα, είναι πιο αποτελεσματικό να υπάρχει μία σταθερή ώρα όπου θα λαμβάνεται η φιναστερίδη..Το θεωρούσα για ένα μικρό διάστημα λεπτομέρεια, όμως στη πορεία είδα ότι ακόμα και αυτό που μου φαινόταν σχετικά ασήμαντο...έπαιζε κάποιο ρόλο!

Μην τη φοβασαι τη ΦΙΝΑ, δοκιμαζεις και βλεπεις προσωπικα θεωρω οτι τα sides εμφανιζονται σε πολυ μικρο ποσοστο...και γενικα απο αυτα που εχω δει και διαβαζω αν θες να κανεις κατι για τα μαλλακια σου δυστυχως δεν μπορεις να την αποφυγεις... Προσωπικα θεωρω οτι με τα τοπικα δυστυχως δεν καταφερνεις τιποτα...πολυς κοπος μικρο το αποτελεσμα..! Μονο με μινοξ καταφερνεις κατι αλλα οσον αφορα την τριχοπτωση αν δεν παρεις ΦΙΝΑ πολυ δυσκολα τη σταματας / φρεναρεις για τον απλο λογο οτι τα τοπικα δεν μενουν τοση ωρα ωστε να ριξουν τη DHT σε χαμηλα επιπεδα. Ασε που με τα τοπικα δεν μπορεις ποτε να εισαι σιγουρος για το ευρος του κεφαλιου που το βαζεις, ειναι απιθανο να βαζεις την ιδια ποσοτητα παντου... Δοκιμη - υπομονη - επιμονη. Και οταν βρεις κατι που δουλευει μεινε σε αυτο και να εισαι οσο το δυνατον πιο συντηριτικος...αν δεις οτι σταματησε η τριχοπτωση αυτο οφειλεται στη θεραπεια αν τη σταματησεις θα αρχισεις να χανεις εδαφος δυστυχως. Δυστυχως η παυση της τριχοπτωση δεν ειναι για να ξεθαρευεις...

jhmmys είπε:
και οσον αφορα τα sides ;

Dimit

New Member
η ώρα παίζει διαφορά, γιατί η φιναστερίδη έχει πολύ μικρό χρονο ημιζωής μέσα στον οργανισμό. Γενικά προσπαθώ να την παίρνω, όπως αναφέρεται πιο πάνω, πάνω κάτω την ίδια περίοδο της μέρας, δηλαδη πριν πέσω για ύπνο είτε κοιμηθώ στις 01:00 είτε στις 21:00. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να γινόμαστε παρανοικοί και να κοιτάμε τα λεπτά που την παιρνουμε, πχ κάθε μέρα στις 22:00 ακριβώς.

Επίσης, ακόμη και να ξεχάσω 2-3 δόσεις τον μήνα βλέπω ότι δεν παθαίνω τίποτα, αλλά αν για πολύ καιρό (πάνω από μήνα) την παίρνω σε αλλοπρόσαλλες ώρες (άλλες φορές πρωί, άλλες βράδυ, άλλες μέρες ξεχνάω τελείως) μου αυξάνεται λίγο η τριχόπτωση. Επίσης και ολιγοήμερες διακοπές να πάω, δεν παίρνω καθόλου φινα μαζί μου, χωρίς πρόβλημα.

Πιστεύω θέλει ένα γενικό πρότυπο η φινα, χωρίς να γίνεσαι απόλυτα σχολαστικός με την ώρα που την παίρνεις.

danceworld_2001

Well-Known Member
Εγώ όταν σταμάτησα φίνα τον 10/2008 για 1 χρόνο ακριβώς, σημάδια αραίωσης είδα σε 3 μήνες. Οπότε και να χάσεις δόση 1-2 μέρες δεν θα πάθεις απολύτως τίποτα. Για την ώρα πρέπει να είμαστε συνεπέστατοι κυρίως γιατί τρελάινουμε τις ορμόνες μας, και καλυτερα να παίρνουμε 0,5 mg κάθε μέρα παρα 1 mg κάθε 2 μέρες. Και φυσικά σωστό κόψιμο για να μην έχουνε ποσοτικές αποκλίσεις οι δόσεις μεταξύ τους. Το propecia ειναι λεφτά για πέταμα, εκτός αυτού εγώ που ειμαι σε 1,25 δεν μου κάνει. Δυστυχώς μετά απο 8 χρόνια χρήστης βλέπω πως χάνει δράση και χρειάζεται αύξηση δόσης με το ανάλογο τίμημα.

danceworld_2001 οταν λες οτι χανει τη δραση της τι ακριβως εννοεις? παρατηρεις αυξημενη τριχοπτωση η αραιωση? Τι norwood εισαι τωρα ? και απο που ξεκινησες?

danceworld_2001 είπε:
Εγώ όταν σταμάτησα φίνα τον 10/2008 για 1 χρόνο ακριβώς, σημάδια αραίωσης είδα σε 3 μήνες. Οπότε και να χάσεις δόση 1-2 μέρες δεν θα πάθεις απολύτως τίποτα. Για την ώρα πρέπει να είμαστε συνεπέστατοι κυρίως γιατί τρελάινουμε τις ορμόνες μας, και καλυτερα να παίρνουμε 0,5 mg κάθε μέρα παρα 1 mg κάθε 2 μέρες. Και φυσικά σωστό κόψιμο για να μην έχουνε ποσοτικές αποκλίσεις οι δόσεις μεταξύ τους. Το propecia ειναι λεφτά για πέταμα, εκτός αυτού εγώ που ειμαι σε 1,25 δεν μου κάνει. Δυστυχώς μετά απο 8 χρόνια χρήστης βλέπω πως χάνει δράση και χρειάζεται αύξηση δόσης με το ανάλογο τίμημα.

Μπλουζα