Nettles

Κατάσταση
Δεν είναι ανοικτή για περαιτέρω απαντήσεις.

Παναγιωτης

Μέλος του προσωπικού
η αλλιως τσουκνιδα

πολλες αναφορες και ιδιοκατασκευες οι οποιες περιεχουν το συγκεκριμενο βοτανο βγαινουν στο διαδυκτυο

οι ιδιοτητες τους ειναι πολλες
αναφορικα μερικες :
οξικό οξύ, φορμικό οξύ, γλουκονικές και αντιβιοτικές ουσίες, χλωροφύλλη, καροτίνες, βιταμίνες Β-2, προβιταμίνη Α (πιο πολύ από το Καρότο), βιταμίνη C (πιο πολύ από το Φραγκοστάφυλλο) και βιταμίνη Κ, πατοτενικό οξύ, ποτασικά άλατα, σίδηρο, πυρίτιο κ.ά. Περιέχει επίσης ασετιλκολίνη, ισταμίνη και σεροτονίνη (η επιρροή της ασετιλκολίνης και ισταμίνης στη δράση του σκευάσματος είναι μικρή). Έχει στυπτικές, διουρητικές και τονωτικές ιδιότητες, ελέγχει τις αιμορραγίες, καθαρίζει τον οργανισμό από τις τοξίνες, αυξάνει την αιμογλομπίνη, τα ερυθρά αιμοσφαίρια και τις πηκτικές ουσίες του αίματος και ολίγον κατεβάζει την πίεση και το σάκχαρο του αίματος.


Οι καυστικές ιδιότητες της Τσουκνίδας οφείλονται σ΄ένα συνθετικό της χωρίς άζωτο (φορμικό οξύ), το οποίο είναι μη εξατμιστέο και ρετσινώδες, το οποίο προκαλεί κάψιμο και φαγούρα και όταν βρίσκεται σε πολύ μικρές ποσότητες.

Πηγή: Εγκυκλοπαίδεια των Βοτάνων

λοιπον πιστευω μου ειναι οτι δεν βοηθουν ιδιαιτερα στην τριχοπτωση

ο λογος που μπορει καποιος να την χρησιμοποιεισει ειναι για να αυξησει πιθανον την κυκλοφορια του αιματος στην περιοχη οπου υπαρχει φαλακρα ωστε να αιματωνονται καλυτερα οι θυλακες

αυτο θεωρικα ομως μπορει να βγει και σε κακο
δηλαδη (θεωρητικα παντα χωρις να υπαρχουν ερευνες που να επιβεβαιωνουν κατι τετοιο)

αν αυξησουμε την κυκλοφορια στο θυλακια αυτο συνεπαγετε πιθανον με μεγαλυτερη προσβολη αυτων (των θυλακιων) με διυδροτεστοστερονη δεν λεω να κανει κανεις το αντιθετω να ελαττωσει για παραδειγμα την κυκλοφορια εκει καλυτερα αυτο να το αφησουμε ως εχει μιας και μπορει να αποβει επικίνδυνο οποτε σκεψη μου ειναι να την αποφυγω

επισης διαβαζοντας αρκετα στο ιντερνετ δεν βρίσκω ιδιαιτερα πολλες και εντυπωσιακες αναφορες η μαλλον να το θεσω καλυτερα δεν με πειθουν ουτε καποιοι που λενε λιγα πραγματα ουτε το συστατικο καθε αυτου


σκεψη μου παντως και πιστευω μου ειναι οτι υπαρχουν πολλα και καλυτερα συστατικα ειναι χημικα ειτε βιολογικα για να χρησιμοποιεισει καποιος
 

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Άκης

Administrator
Απ: Nettles

Έχω διαβάσει πολλές φορές Παναγιώτη για την τσουκνίδα και νομίζω την αναφέρουν επειδή κάνει αυτό που λες, ανεβάζει την ποσότητα αίματος εκεί που θα τριφτεί.
Σε συνδυασμό με DHT blocker, δεν υπάρχει φόβος για DHT στο αίμα.

Πάντως ούτε εμένα με έπεισαν αναφορές που λένε επιτυχημένα σχόλια, γιατί είναι όλες από sites που πουλάνε σκευάσματα με τσουκνίδα μέσα ;)
 

Σπύρος

Μέλος του προσωπικού
Απ: Nettles

είναι η κλασική μέθοδος υπεραιμίας του τριχωτού - το θέμα είναι τι θα πάει τελικά στον θύλακα,γιατί το να αυξηθεί η ροή αίματος τοπικά δεν σημαίνει τίποτα αν δεν πηγαίνουν και ουσίες θρέψης/αναστολείς της dht ... 8)
 

lalakos

Member
Απ: Nettles

Πάντως θα ήθελα να αναφέρω πως και η μινοξ θεωρείται ως πάρα πολύ ισχυρό αγγειοδιασταλτικό με τα γνωστά αποτελέσματα στην τριχοφυΐα. Αν και όλοι ξέρουμε ότι δεν υπάρχει θέμα κακής κυκλοφορίας στο κεφάλι, κάπου είχα διαβάσει πως η μινοξ βοηθάει στην λειτουργία ανάπλαση νέων τριχοειδών αγγείων οπότε και καλύτερη αιμάτωση των θυλάκων.
 

geofish

New Member
Απ: Nettles

Πριν κάποια χρόνια συνάντησα ένα παλιό συμμαθητή μου τον όποιο θυμάμαι να είχε λίγο αραιό μαλλί και όταν τον είδα ήταν γεμάτος μαλλιά. Τον ρώτησα αν είχε κάνει τίποτα και μου απάντησε ότι χρησιμοποιούσε έγχυμα τσουκνίδας κάθε μέρα επειδή εκτός από τις διάφορες ουσίες περιέχει και μυρμηγκικό οξύ (προκαλεί ερεθισμό άρα τοπική αιμάτωση).
Το χρησιμοποίησα κανένα 6μήνο αλλά δεν είδα καμία διαφορά οπότε και τα παράτησα.
Επειδή όμως είναι φθηνό στην χρήση μπορεί κάποιος να το δοκιμάσει.


lalakos είπε:
Πάντως θα ήθελα να αναφέρω πως και η μινοξ θεωρείται ως πάρα πολύ ισχυρό αγγειοδιασταλτικό με τα γνωστά αποτελέσματα στην τριχοφυΐα.


Mόνο όμως η μινοξιδίλη από τα αγγειοδιασταλτικά φάρμακα προκαλεί τριχοφυΐα για αυτό και ο ρόλος της αμφισβητείται με την θεωρία της τοπικής αιμάτωσης.
 

show_palmettos

New Member
Απ: Nettles

Το φτηνο σαμπουαν BENOSTAT εχει μεσα εκχυλισμα φασκομηλου και τσουκνιδας? λετε να βοηθαει?
 

Παναγιωτης

Μέλος του προσωπικού
Απ: Nettles

Άκης είπε:
Πάντως ούτε εμένα με έπεισαν αναφορές που λένε επιτυχημένα σχόλια, γιατί είναι όλες από sites που πουλάνε σκευάσματα με τσουκνίδα μέσα ;)
να το ονομασω ΕΝΣΤΙΚΤΟ !!

show_palmettos είπε:
Το φτηνο σαμπουαν BENOSTAT εχει μεσα εκχυλισμα φασκομηλου και τσουκνιδας? λετε να βοηθαει?
κατ'εμε οχι
δεν πιστευω γενικα τοσο στην τσουκνιδα
οπως επισης και στα σαμπουαν
ποσο μαλλον αν ειναι σαν συστατικο σε ενα σαμουαν
 
Κατάσταση
Δεν είναι ανοικτή για περαιτέρω απαντήσεις.
Μπλουζα