Nέο Μέλος-1 χρόνος βάσανα...

Κατάσταση
Δεν είναι ανοικτή για περαιτέρω απαντήσεις.

Giorghs94

New Member
Καλησπέρα σας!
Είμαι 18 χρονών και συν-πάσχω από ανδρωγενετική αλωπεκία από τα 16 μου(και όμως)....Το μαλλί μου ήταν υπερβολικά πυκνό και δυνατό(όπως συνεχίζει να είναι στη δότρια περιοχή και στα πλαινά).Όμως σταδιακά από τα 16 μου μέχρι τα 17 δημιουργήθηκε μια διακριτή αραίωση στη κορυφή(φαινόταν άνετα μια κυκλική τρύπα διαμέτρου 3-4 εκατοστών).Έκανα εξετάσεις αιματολογικές,θυροειδή κτλπ.Τα αποτελέσματα ήταν αρκετά φυσιολογικά με εξαίρεση τα επίπεδα τεστοστερόνης που ήταν πάνω από το όριο.Επισκέφθηκα λοιπόν έναν ''επαγγελματία'' και ''γκλαμουράτο'' δερματολόγο του Κολωνακίου ο οποίος διαπίστωσε ανδρωγενετική αλωπεκία.Στον συγκεκριμένο δερματολόγο είχε ακολουθήσει και ένα άλλο άτομο με εξίσου αρνητική εμπειρία και την ίδια ακριβώς ''συνταγή''.

1)Minoxidil 5% w/v + Tretinoin 0,06% + Hair Force lotion Frezyderm + Propylene glycol
2) 2 Laster / φωτολουτρα την βδομαδα.
3) Ενεσεις μυνοξιδιλης/φιναστεριδης ανα 10 μερες

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

crossfire

Well-Known Member
καλως ηρθες
δεν εχω ξανακουσει για ενεσεις φιναστεριδης...τι ακριβως σου ειπε για αυτες?
σε ενα μειγμα θα ειναι?...μαζι με μινοξ?
πολυ ακριβη θεραπεια

Giorghs94

New Member
Εδώ αξίζει να αναφέρω ότι ήμουν εντελώς απαισιόδοξος και πανικοβλημένος με αποτέλεσμα η πτώση έστω και 3 τριχών να σήμαινε για μένα την ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ .Οπότε το ιστορικό μου που θα σας παραθέσω ίσως δεν είναι 100% αντικειμενικό και ακριβές.Λοιπόν αρχικά είχα για μερικές βδομάδες το γνωστό shedding που με κατατρόμαξε.Από το Σεπτέμβριο περίπου και μετά λόγω προετοιμασίας πανελλαδικών έκανα έναν ''εσωτερικό διαλογισμό'' προκειμένου να μην με επηρεάζει αρνητικά τίποτα και κυρίως η τριχόπτωση.Έτσι απ'οσο θυμάμαι με ψυχραιμία τώρα η τριχόπτωση είχε μειωθεί σε μεγάλο βαθμό.Μάλιστα κάποιοι συμμαθητές που με δουλέυανε για το ''μπιφτέκι'' μου είπανε ''Καλά ρε??Τι έβαλες??Καπιλαρίν??''..Εγώ δεν το έβλεπα τότε τόσο καλά.Φωτογραφίες(όχι όμως με σωστό φωτισμό και από σωστές γωνίες) δείχνουν τη διατήρηση ίσως πύκνωση των μαλλιών μου σε όλο το κεφάλι από τον Ιούνιο του 2011 μέχρι σίγουρα και το Μάιο του 2012.Έν τω μεταξύ μέσα στη χρονιά εμφανίστηκε σμηγματορροική δερματίτιδα και μου δόθηκε από γιατρό το Στιεπροξ(πιθανότατα η ΣΔ προήλθε από την προπυλενογλυκόλη).Και μετά άρχισε η κατάρρευση. ...Γιατί τό καλοκαίρι σταμάτησα για περίπου 2 βδομάδες τη θεραπεία(λάθος μου ίσως).Οπότε γυρνώντας τέλη Αυγούστου τα μαλλιά μου έκαναν κενά παντού.Οι κρόταφοι είχαν αραιώσει η κορυφή επίσης.Η ΣΔ έκανε πάρτυ..Πήγα στο γιατρό και μου έδωσε την ίδια συνταγή μαζί με κορτιζόνη...ΑΚΟΜΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ..Το δέρμα μου έκαιγε υπερβολικά τα
μαλλιά μου έπεφταν βροχή...μόνο η σμηγματοροική έφυγε...Οπότε του το αναφέρω και δε μου έδωσε σημασία.Λέει να βάζω εναλλάξ και το Renokin..Tίποτα...Όποτε έβαζα το διάλυμα με την κορτιζόνη ένιωθα σαν τον Χριστό...Του ξαναπαραπονιέμαι,με γράφει,χωρίς να κοιτάξει καν τις πληγές στο κεφάλι μου...Γυρνάω μόνος μου στην παλιά συνταγή(χωρίς κορτιζόνη).Όμως η μινοξιδίλη έκαιγε τις ουλές μου.Σταματάω για 4 μέρες βάζω αλοιφές.Ξαναγυρνάω στην παλιά συνταγή(όχι κορτιζόνη).Δεν είχα κάψιμο αλλά είχα πάρα πολυ σμηγματτοροική,φαγούρα,πονάνε τα μαλλιά στο ακούμπισμά τους(ίσως από το ξύσιμο),θαμπά μαλλιά και τριχόπτωση.Τα μαλλιά μου έχουν αραιώσει από παντού..Είμαι nw2 πλέον και με αραιά μαλλιά παντού και μια ωραία τρύπα στη κορυφή...Είμαι σε αυτήν την κατάσταση τουλάχιστον 20 μέρες ...Δεν ξέρω τι να κάνω.Πώς μπορώ να μάθω αν όντως είμαι αλλεργικός στη προπυλενογλυκόλη?Γιατί αλλιώς να συνεχίσω αυτή τη συνταγή.Όμως δεν ξέρω αν ήταν όντως επιτυχημένη και φταίω εγώ που τη σταμάτησα για 2 βδομάδες ή αν σταδιακά έχανα και το κατάλαβα τον Σεπτέμβρη που κουρέυτηκα και έδωσε σημασία?

Σκέφτομαι άμα σταματήσω αυτή τη θεραπεία να ξεκινήσω τη δοκιμασμένη θεραπεία μινοξιδίλης(χωρίς προπυλενογλυκόλη)+fungoral+revivogen.
Οι ερωτήσεις μου [/size] είναι...
1)Regaine foam(που ίσως δεν εφαρμόζεται σωστά) ή Μινοξιδίλη με γλυκερίνη??
2)Πώς βρίσκω 100% αν είμαι αλλεργικός στη προπυλενογλυκόλη?
3)Ποια πιστεύετε πως είναι η αιτία αυτης της μεγάλης αραιώσης απο αυτά που ανέφερα?
Ευχαριστώ πολύ και συγχαρητήρια για τη δημιουργία και την ανάπτυξη του Hairloss.gr

xk

Active Member
Giorghs94 είπε:
Οι ερωτήσεις μου [/size] είναι...
1)Regaine foam(που ίσως δεν εφαρμόζεται σωστά) ή Μινοξιδίλη με γλυκερίνη??
2)Πώς βρίσκω 100% αν είμαι αλλεργικός στη προπυλενογλυκόλη?
3)Ποια πιστεύετε πως είναι η αιτία αυτης της μεγάλης αραιώσης απο αυτά που ανέφερα?
Ευχαριστώ πολύ και συγχαρητήρια για τη δημιουργία και την ανάπτυξη του Hairloss.gr

καταρχην προπυ/κολη πετα την...δε χρειαζεται,2 φορες την ημερα μινοξ ειναι αρκετη...αν δε μενεις ικανοποιημενος με σκετη μινοξ μπορεις να δοκιμασεις μινοξ με αιρολ...ή μινοξ με hair force frezyderm lotion

παντως απο αυτα που περιγραφεις και το τροπο που χανεις μαλλι φιλε λογικα η dht σου καταστρεφει τους θυλακες γρηγορα γρηγορα και μαζικα...Ελπιζω να κανω λαθος αλλα αυτο καταλαβα,,και το ψιλιαζομαι κα ιαπο την ηλικια σου ειναι πολυ νωρις για nw2 και γενικη αραιωση...αν ισχυει αυτο που λεω ειναι απο τις περιπτωσεις που πρεπει να παρεις χαπι(φινα) αμεσα για να σταματησεις την τρομερη επιθεση που δεχεσαι εσωτερικα για να γλυτωσεις κανενα θυλακα..αλλα το προβλημα ειναι οτι εισαι μικρος για να παιξεις με ορμονες....Το revivogen δε θα σε βοηθησει σε τιποτα,ειναι γι αυτους που χανουν μια τριχα καθε 3 χρονια

lazer κτλ ξεχνα τα

Απο κληρονομικοτητα πως πας πατερας θειοι κτλ?

Giorghs94

New Member
καταρχην προπυ/κολη πετα την...δε χρειαζεται,2 φορες την ημερα μινοξ ειναι αρκετη...αν δε μενεις ικανοποιημενος με σκετη μινοξ μπορεις να δοκιμασεις μινοξ με αιρολ...ή μινοξ με hair force frezyderm lotion

Δηλαδή να μην βάλω γλυκερίνη στη συνταγή αντί για προπυ/κολη?Τι ακριβώς να ζητήσω από το φαρμακοποιο?

παντως απο αυτα που περιγραφεις και το τροπο που χανεις μαλλι φιλε λογικα η dht σου καταστρεφει τους θυλακες γρηγορα γρηγορα και μαζικα...Ελπιζω να κανω λαθος αλλα αυτο καταλαβα,,και το ψιλιαζομαι κα ιαπο την ηλικια σου ειναι πολυ νωρις για nw2 και γενικη αραιωση...αν ισχυει αυτο που λεω ειναι απο τις περιπτωσεις που πρεπει να παρεις χαπι(φινα) αμεσα για να σταματησεις την τρομερη επιθεση που δεχεσαι εσωτερικα για να γλυτωσεις κανενα θυλακα..αλλα το προβλημα ειναι οτι εισαι μικρος για να παιξεις με ορμονες....Το revivogen δε θα σε βοηθησει σε τιποτα,ειναι γι αυτους που χανουν μια τριχα καθε 3 χρονια

Και εγώ ακριβώς αυτό φοβάμαι...Οτί χρειάζομαι φίνα αλλά φοβάμαι 18 χρονών να πάρω τόσο βαριά χάπια με τέτοιες παρενέργειες χωρίς ακόμη να έχω ολοκληρώσει την ανάπτυξή μου(ακόμα ψηλώνω!)

Απο κληρονομικοτητα πως πας πατερας θειοι κτλ?
[/quote]
Πατέρας καραφλός από τα 30+
Παππούδες καραφλοί
Θείοι πολύ ελαφριά αραιώση και ας είναι 50+

Θα ήθελα τη βοήθεια λοιπόν για μια ολοκληρωμένη θεραπεία μπας και τα κρατήσω για λίγα χρόνια..Είμαι πολύ νέος και δείχνει ήδη άσχημο..Όποιος παλαιότερος και εμπειρότερος έχει διάθεση ας βοηθήσει..

Κατάσταση
Δεν είναι ανοικτή για περαιτέρω απαντήσεις.
Μπλουζα