Lotion με μινοξιδίλη!

Κατάσταση
Δεν είναι ανοικτή για περαιτέρω απαντήσεις.

nikos76

Member
Παιδιά...

Πριν από κάποια χρόνια είχα πάει σε έναν κορυφαίο δερματολόγο καθηγητή (επαρχιακής πόλης) και μου έδωσε την παρακάτω Lotion η οποία περιλαμβάνει μινοξιδίλη και κάποια άλλα στοιχεία τα οποία δεν ξέρω τι είναι.Σε ερωτησή μου γιατί να μην χρησημοποιήσω σκέτη μινοξιδίλη(το γνωστό regain) μου είπε ότι δεν κάνει και ότι μπορεί να με πειράξει στην καρδιά. Ενώ την συγκεκριμένη μπορώ να την χρησημοποιώ άφοαβα. Μάλιστα μου είπε να κανω την θεραπεία για έξι μήνες και μετα συντήρηση δύο φορές την εβδομάδα. Σας βάζω φώτο από την συνταγή να μου πείτε την γνώμη σας...σκέφτομαι να την ξαναφτιάξω

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Ntia

New Member
Απ: Lotion με μινοξιδίλη!

Μα το axelan 5% είναι μινοξιδίλη 5%... δλδ όπως και το regain 5%.

Πάντως κι εγώ το είχα απορία... axelan και regain αν και είναι και τα δύο μινοξ, έχουν διαφορές??? Γνωρίζει κάποιος κάτι???

Ntia

New Member

Επίσης Νικο το δεύτερο συστατικό νομίζω είναι το Bethovate ή κάπως έτσι, είναι κορτικοστεροειδές αν δεν κάνω λάθος... Από τη πείρα μου, όλοι η γιατροί σε μια λοσιον τέτοιου ειδους βάζουν κάτι αντίστοιχο γιατι βοηθά να μειώνονται οι ερεθισμοί της μινοξιδίλης...

Το τρίτο δεν διακρίνω τι είναι...

Αν σε βοήθησε να θυμάσαι ότι μετα τη περίοδο συντήρησης 2-3 μηνών θα πρέπει πάλι να ξεκινάς κανονικά ειδικά της εποχές που υπάρχει η εποχιακή τριχόπτωση και μετα παλι για λιγο συντηρηση και μετα ξανα απο την αρχή. κυκλικα δλδ. και αυτο γιατι χωρίς αυτα να αναστελουν τη dht και τα σχετικά το δερμα γυρνα στη παλια κατασταση.

Επίσης αυτο για τη μινοξιδιλη και τη καρδια νομιζω οτι ισχυει μονο αν εχεις καποιο καρδιολογικο προβλημα ή προβλημα πίεσης, ή αν έχεις προχωρημένη ηλικία... Δεν το έχω ξανακούσει...

nikos76

Member

Παιδιά..

θέλω να διευκρινίσω κατι για την lotion που ανέβασα..Ρώτησα μια φαρμακποποιό χτες για τα συστατικά που περιέχει και μου είπε ότι ένα από αυτά περιέχει κορτιζόνη!Άρα κατα την άποψη μου απορήπτεται...

Η κορτιζόνη βοηθάει στο να πάρει γρήγορα μπροστά το μαλί αλλά δεν μπορεί να χρησημοποιείται επ΄ αόριστο!Δεν είναι καλό για τον οργανισμό από ότι γνωρίζω. Οπότε το μαλί που θα μεγαλώσει από την κορτιζόνη θα χρειάζεται συνέχεια κορτιζόνη για να τραφεί..άρα άκυρο!Δεν γίνεται να δίνουμε συνέχεια κορτιζόνη..

Μάλιστα πάρα πολύ δερματολόγοι φτιάχνουνε τέτοιες lotion με Minoxidil βάζοντας κορτιζονούχα μέσα και δεν καταλαβαίνω γιατί, αφού δεν είναι καλό.Μόνο και μόνο για να έχεις γρήγορα αποτελέσματα?Και μετα?
Άρα θα παραμείνω στο απλό regain..απλά θα το χρησημοποιώ λίγο και με ρέγουλα.. :)

Ntia

New Member

Νίκο,

Και στη μινοξιδίλη εθίζεται ο οργανισμός και αν τη σταματήσεις γυρνάς στα ίδια. Δεν υπαρχει θεραπεία μια κι έξω...

Σπύρος

Μέλος του προσωπικού

θεωρώ καλή ιδέα την ώθηση της λοσιόν betnovate-απλά θέλει καθημερινή χρήση 2-3 εβδομάδες και μετά αναμνηστικές δόσεις ::)

Ntia

New Member

Σπύρο, τελικά μήπως ξέρεις εσύ τη διαφορά axelan και regain??

Σπύρος

Μέλος του προσωπικού

στην ελληνική αγορά υπάρχουν οι εξής μινοξιδίλες(!) :
AXELAN,
BOTAFEX,
EBERSEDIN,
HAIRWAY,
LOTORIN,
MINODRIL,
MINOXIDIL/TARGET,
NEO – PRURISTAM,
NHEREA,
OXOFENIL,
REGAINE
και VIUS

σύμφωνα με τον φαρμακά της γειτονειάς,το axelan είναι 2 & 5% και είναι 120 ml το μπουκάλι,γύρω στα 30 € (ανάλογα το %)

Κατάσταση
Δεν είναι ανοικτή για περαιτέρω απαντήσεις.
Μπλουζα