Head and Shoulders + Minoxidil = Bad?

Κατάσταση
Δεν είναι ανοικτή για περαιτέρω απαντήσεις.

dontwannabald

New Member
Καλησπέρα σε όλους.

Είναι η πρώτη φορά που ανοίγω θέμα όσον αφορά την θεραπεία που ακολουθώ μιας και δεν γνωρίζω πολλά και απλά παρακολουθώ τις συζητήσεις συνεισφέροντας μόνο όταν βρίσκω κάποιες ενδιαφέροντες ειδήσεις. Ήρθε λοιπόν η ώρα να σπάσω την σιωπή μου, μιας και πλέον παρατηρώ τις τρίχες μου να λεπταίνουν..

Άρχισα την Μινοξιδίλη προ 2 μηνών (Ιούνιος) και την εφαρμόζω τοπικά (6 Ψεκασμούς) σε κοντό μαλλί. Παράλληλα χρησιμοποιώ το Hair Endurance Τής Head & Shoulders.

Πλέον έχω αρχίσει να απογοητεύομαι καθότι η τρίχα έχει λεπτύνει και φοβάμαι πώς φταίει ο συνδυασμός αυτών των δύο προϊόντων και των συστατικών τους. Επίσης διάβασα και άλλα άρθρα τα οποία αποτρέπουν την χρήση αυτών των δύο.

Μήπως θα μπορούσε κάποιος να μου εξηγήσει για ποιόν λόγο δημιουργείται αυτό το πρόβλημα; Να επισημάνω πώς το Σαμπουάν το χρησιμοποιώ καθημερινά κάθε πρωί και Μινοξιδίλη βάζω κάθε βράδυ πριν κοιμηθώ.

Επίσης βάζω το T-Gel μία φορά την εβδομάδα.

Όπως καταλαβαίνετε, θέλω να έχω όσο το δυνατόν πιο ήπια θεραπεία ώστε να μην ταλαιπωρώ το τριχωτό με ένα σωρό διαφορετικές χημείες. Φυσικά εάν πιστεύετε πώς έχω λανθασμένη εντύπωση θα ήθελα και μερικές γνώμες από εσάς.

Αυτό που αποτελεί όμως το κύριο μέλημα μου είναι να βρω ένα πολύ καλό καθημερινό σαμπουάν το οποίο να μπορεί να καταπολεμήσει και την πιτυρίδα. Μέχρι στιγμής, το Head & Shoulders έχει αποτύχει και εκεί.

Ευχαριστώ :)

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

heyya

New Member
Απ: Head and Shoulders + Minoxidil = Bad?

dontwannabald είπε:
Αυτό που αποτελεί όμως το κύριο μέλημα μου είναι να βρω ένα πολύ καλό καθημερινό σαμπουάν το οποίο να μπορεί να καταπολεμήσει και την πιτυρίδα. Μέχρι στιγμής, το Head & Shoulders έχει αποτύχει και εκεί.

Libroman και t-gel -δεν ξέρω ποιο έχεις- sensitive (με coal tar, με αυτό σε 2-3 βδομάδες έχει φύγει η πιτυρίδα, μετά χρησιμοποίησε το πιο αραιά).

dontwannabald

New Member

heyya είπε:
Libroman και t-gel -δεν ξέρω ποιο έχεις- sensitive (με coal tar, με αυτό σε 2-3 βδομάδες έχει φύγει η πιτυρίδα, μετά χρησιμοποίησε το πιο αραιά).

Ευχαριστώ για την συμβουλή. Χρησιμοποιω T-Gel (coal tar) μία φορά τήν εβδομάδα. Δεν νομίζω οτι είναι καλή ιδέα να χρησιμοποιώ τόσο βαρύ σαμπουάν σε καθημερινή βάση και θελω να το χρησιμοποιώ ελάχιστα. Παραθέτω μερικές ερωτήσεις οι οποίες μπορεί να είναι και στο μυαλό άλλων.

Το Libroman είναι αντικαταστάτης τού Fungoral, αλλά σε πιό ήπια μορφή;

Εάν άλλαζα την θεραπεία μου σε Revivogen Shampoo για καθημερινή χρήση και Libroman 2 φορές την εβδομάδα για την πιτυρίδα θα ήταν μια καλύτερη προσέγγιση;

Σκοπός μου είναι να έχω ένα καθημερινό σαμπουάν που να καθαρίζει την DHT στους θύλακες το πρωί και μετά το βράδυ να κάνω χρήση Μινοξιδίλης.

Ευτυχώς καμία απολύτως παρενέργεια από Μινοξιδίλη μετά από 2 μήνες συνεχούς χρήσης.

Επίσης το Revivogen θεωρείται βαρύ ως shampoo, σε σχέση με το T-Gel;

Και πάλι ευχαριστώ.

Conan

Member

γιατι δεν παιρνεις Tgel για λιπαρα μαλλια? Τωρα δεν ξερω και τι ειδους δερμα εχεις ( λιπαρο/κανονικο/ ξηρο) αλλα αυτο που σου λεω ειναι πιο ελαφρυ και μπορεις να το βαζεις πιο συχνα.

Το Libroman οντως ειναι σαν μια πιο ελαφρια εκδοση του fungoral, αφου δεν εχει sls ( sodium Laureth/ Lauryl sulfate, αλλα κανει την ιδια δουλεια. Το 2% χρησιμοποιω 2 φορες/εδβομαδα

Τα σαμπουαν του εμποριου κοψτα μαχαιρι, ειναι τιγκα στα χημικα. Οχι οτι και των φαρμακειων ειναι εντελως ''καθαρα'' αλλα ειναι σιγουρα καλυτερα. Γενικα να αποφευγεις σαμπουαν τα οποια περιεχουν Zink ( ψευδαργυρος δηλαδη). Head N' Shoulders ειναι φουλ απο τετοια. Θυμαμαι που ελεγαν εδω τα παιδια οτι το Zink αντιδρα με τη μινοξ και ακυρωνει τη δραση της! :eek:
Αυτα που διαβασες λοιπον στα αρθρα εχουν απολυτο δικιο. τα συστατικα θα τα κοιτας στο πισω μερος της συσκευασιας.

Τωρα λες γι' αυτο να χειροτερεψαν τα πραγματα οπως λες? Ισως να ευθυνεται κι αυτο. :chinscratch

Ψαξε στα φαρμακεια και για κανα σαμπουαν αλοης- υπαρχει και αναλογο θεμα στο site

heyya

New Member

dontwannabald είπε:
Ευχαριστώ για την συμβουλή. Χρησιμοποιω T-Gel (coal tar) μία φορά τήν εβδομάδα. Δεν νομίζω οτι είναι καλή ιδέα να χρησιμοποιώ τόσο βαρύ σαμπουάν σε καθημερινή βάση και θελω να το χρησιμοποιώ ελάχιστα. Παραθέτω μερικές ερωτήσεις οι οποίες μπορεί να είναι και στο μυαλό άλλων.

Το Libroman είναι αντικαταστάτης τού Fungoral, αλλά σε πιό ήπια μορφή;

Εάν άλλαζα την θεραπεία μου σε Revivogen Shampoo για καθημερινή χρήση και Libroman 2 φορές την εβδομάδα για την πιτυρίδα θα ήταν μια καλύτερη προσέγγιση;

Επίσης το Revivogen θεωρείται βαρύ ως shampoo, σε σχέση με το T-Gel;

Και πάλι ευχαριστώ.

Για το t-gel τις πρώτες 2-3 βδομάδες, 2-3 χρήσεις την εβδομάδα συνιστάται. όσο για τα άλλα, σίγουρα καλύτερη προσέγγιση (revivo και libro) και σαφώς πιο ελαφρύ το revivo.

mikipitri

Member

Για αυτό το λόγο όταν χρησιμοποιούσα το γ@μημένο (sorry κιόλας) head & shoulders αδυνάτιζε η τρίχα??? και να λέω δεν μπορεί κάτι δεν πάει καλά με τη μινοξ!!! furious3 furious3 furious3
αυτο συνέβη πριν 3-4 χρόνια (δεν είχα ανακαλύψει το site και δεν ξέρω αν υπήρχε)
κοίτα να δεις τι μαθαίνει κανείς... :grandpa:

πάντως παιδιά γίνεται απίστευτη δουλειά εδώ μέσα ανταλλάσοντας απόψεις!!!

dontwannabald

New Member

mikipitri είπε:
Για αυτό το λόγο όταν χρησιμοποιούσα το γ@μημένο (sorry κιόλας) head & shoulders αδυνάτιζε η τρίχα??? και να λέω δεν μπορεί κάτι δεν πάει καλά με τη μινοξ!!! furious3 furious3 furious3
αυτο συνέβη πριν 3-4 χρόνια (δεν είχα ανακαλύψει το site και δεν ξέρω αν υπήρχε)
κοίτα να δεις τι μαθαίνει κανείς... :grandpa:

πάντως παιδιά γίνεται απίστευτη δουλειά εδώ μέσα ανταλλάσοντας απόψεις!!!
Έχει επισημανθεί και σε άλλα posts. Από ότι φαίνεται Zinc + Minoxidil είναι κακός συνδυασμός. Δεν μπορώ να καταλάβω όμως για ποιόν λόγο..

http://www.hairlossgr.com/forum/index.php/topic,280.msg3483/topicseen.html#msg3483
http://www.hairlossgr.com/forum/index.php/topic,1335.msg23250/topicseen.html#msg23250

Όπως και να χει, χρησιμοποίησα περίπου 1 μήνα head & shoulders και δεν το ξανακουμπάω.

Όποιες απόψεις για επιλογή ενός καθημερινού σαμπουάν το οποίο είναι ελαφρύ και καθαρίζει και την dht, θεμιτές.

Όπως προείπα, λούζομαι κάθε πρωί, οπότε σκέφτομαι τις εξής λύσεις:

1) Revivogen Shampoo, κάθε μέρα και 2 φορές την εβδομάδα Libroman.
2) Φυτικό Shampoo, κάθε μέρα και 2 φορές την εβδομάδα Fungoral.

Πρώτος στόχος είναι μείωση πιτυρίδας. Το ξέρω πώς είναι κουτό, αλλά πιστεύετε πως ίσως και το Ultrex να κάνει καλή δουλεία ως καθημερινό σαμπουάν; Για κάποιο καιρό το χρησιμοποιούσα και η πιτυρίδα είχε μειωθεί αισθητά..

Δυστυχώς όμως το Ultrex δεν το βρίσκω στο εξωτερικό όπου και διαμένω πλέον.

Και πάλι ευχαριστώ.

Fenimore

Μέλος του προσωπικού

@dontwannabald για την πιτυρίδα μόνο σαμπουάν κετοκοναζόλης μπορεί να σε βοηθήσει, (όπως έιπες libroman ή fungoral), μην χρησιμοποιείς ultr3x και άλλα σαμπουάν των σουπερ μαρκετ που είναι για την πιτυρίδα. Στο λέω εκ πήρας αυτό, γτ κι εγώ πριν κάποια χρόνια είχα πρόβλημα με πιτυρίδα.

dontwannabald

New Member

Fenimore είπε:
@dontwannabald για την πιτυρίδα μόνο σαμπουάν κετοκοναζόλης μπορεί να σε βοηθήσει, (όπως έιπες libroman ή fungoral), μην χρησιμοποιείς ultr3x και άλλα σαμπουάν των σουπερ μαρκετ που είναι για την πιτυρίδα. Στο λέω εκ πήρας αυτό, γτ κι εγώ πριν κάποια χρόνια είχα πρόβλημα με πιτυρίδα.

thx!

Απ'οτι βλέπω χρησιμοποιείς revivo. Ποια η γνώμη σου για το shampoο? Κάνει όντως δουλεία και θα το πρότεινες για καθημερινή χρήση;

ANAR

Well-Known Member

Παιδια εαν πρεπει να αγοράσετε οπωσδήποτε απο το σ.μαρκετ σαμπουαν παρτε τα παιδικα ειναι ποιο λαιτ.

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Fenimore

Μέλος του προσωπικού

dontwannabald είπε:
Απ'οτι βλέπω χρησιμοποιείς revivo. Ποια η γνώμη σου για το shampoο? Κάνει όντως δουλεία και θα το πρότεινες για καθημερινή χρήση;

το σαμπουάν του revivogen το έχω σταματήσει πλεον αλλά όπως εχω πει και στο παρελθόν για τα συστατικά που έχει είναι από τα καλύτερα σαμπουάν που κυκλοφορούν (σημείωση: έχει zinc). (το σταμάτησα επειδή ήθελα κάτι σε πιο natural ;) ) Όχι μόνο κάνει για καθημερινή χρήση, αλλά προτείνετε κι'όλας. Εγώ για αρκετούς μήνες λουζόμουν καθημερινά με αυτό.

spi

Well-Known Member

Μιας που μιλησατε για το haid&soulder εγω λουζομαι με το Pantene ProV,γενικα με ολη τη σειρα.Εχετε αποψη?

badday

New Member

τα σαμπουαν αλοη εχουν ZINK;

spi είπε:
Μιας που μιλησατε για το haid&soulder εγω λουζομαι με το Pantene ProV,γενικα με ολη τη σειρα.Εχετε αποψη?

δες την ετικετα πισω... λογικα εχει zink και αποτη λενε τα παιδια ακυρωνει την δραση της μινοξ ..αν χρησιμοποιεις

heyya

New Member

badday είπε:
τα σαμπουαν αλοη εχουν ZINK;

[quote author=spi link=topic=2128.msg39159#msg39159 date=1284060732]

δες την ετικετα πισω... λογικα εχει zink και αποτη λενε τα παιδια ακυρωνει την δραση της μινοξ ..αν χρησιμοποιεις
[/quote]

ΌΧΙ -απάντηση και στα 2-

Nio

New Member

Καλησπέρα και απο μένα. Είχα ρωτήσει τον Dr. Lee αν ο ψευδαργυρος επηρεάζει την δράση της μινοξ και μου είπε οτι δεν υπάρχει πρόβλημα να λουζόμαστε με σαμπουάν που περιέχει zinc και μετα να βάζουμε μινοξ.

Κατάσταση
Δεν είναι ανοικτή για περαιτέρω απαντήσεις.
Μπλουζα