extra grafts:γένια η στήθος;

PANOS101

Member
Κατά την γνώμη σας όταν αναγκαστικά
θα χρειαστεί να συμπληρώσεις grafts απο
το σώμα,ποιά θεωρούνται καλύτερα και γιατί;
Εχω διαβάσει ότι τα γένια είναι πιο κοντά στου
κεφαλιού,έχουνε ίδιο μήκος και είναι σκληρά
Απο την άλλη του στήθους υπάρχουνε και δίτριχα
αλλα με μικρό κύκλο ζωής και λιγότερο χοντρά

Επίσης τι ποσοστό φύτρωσης έχουνε;
Γιατρός μου είπε για του στήθους 20%..

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

n094

Active Member
έχω πάρει και από τις δύο περιοχές και η γνώμη μου είναι γένια!!!! Παρακάτω θα δεις μια σύγκριση (από προσωπική εμπειρία, αλλά και από τη γνώμη άλλων μελών σε ξένα φόρουμ).
μοσχεύματα στήθους: κυρίως μονότριχα αλλά και αρκετά δίτριχα, διαφορετικό κύκλο ζωής από τις τρίχες της κεφαλής (συμπεριλαμβανομένων και αυτών στα γένια), μικρότερη διάμετρο, διαφορετική υφή και δυσκολία στρωσίματος μετά τη μεταμόσχευση. Ποσοστό βιωσιμότητας-φυτρωτικότητας (σε εμένα) περί το 75-80%.
μοσχεύματα από γένια. κυρίως μονότριχα (αλλά και λίγα δίτριχα, σε εμένα τουλάχιστον), ίδιος κύκλος ζωής με αυτά του υπόλοιπου κεφαλιού, μεγαλύτερη διάμετρο, μετά από 1-2 κύκλους, ίδια υφή με τα υπόλοιπα της κεφαλής και άριστη προσαρμογή της γωνίας εμφύτευσης και άρα σωστό και φυσικό αποτέλεσμα. Ποσοστό βιωσιμότητας-φυτρωτικότητας: δεν ξέρω ακόμα αφού είμαι στον 7 μήνα από την στιγμή που τα εμφύτεψα, μέχρι στιγμής θα έλεγα ένα 70%.

επίσης κάτι πολύ σημαντικό: οι τρίχες από τα γένια μεγαλώνουν κανονικά και μακραίνουν όσο και τα υπόλοιπα μαλλιά του κεφαλιού, ενώ αυτές από το στήθος μεγαλώνουν και μακραίνουν μέχρι εκεί που τις βλέπεις στο στήθος σου.

Δες και εδώ μια σειρά μεταμοσχεύσεων με γένια (αν ψάξεις θα βρει και άλλα):
http://www.hairrestorationnetwork.com/eve/166181-repair-hair-transplant-using-beard-grafts-best-results-ive-ever-seen-dr-umar.html
http://www.hairsite.com/hair-loss/forum_entry.php?id=61059

PANOS101

Member
Σε αυτα που έβαλες απο στήθος,βγήκαν το 75-80%;
Αν υποθέσουμε ότι βάζουμε 1000 απο τα οποία τα 500-600
Διτριχα, τότε έχουμε 50% περίπου
Παραπάνω τρίχες του στήθους σε συγκριση με τα γενια που
Σχεδόν όλα είναι μονοτριχα
Μειονέκτημα το μηκος,που αν θέλεις κοντό κουρεμα,δεν σε πειράζει
Όταν λένε διαφορετικός κύκλος απο του κεφαλιου
Σημαίνει ότι πέφτουμε πιο γρήγορα και ξαναβγαινουνε;

n094

Active Member
Δεν είναι έτσι ακριβώς, του στήθους είναι πολύ πιο λεπτές σε διάμετρο και συνήθως με πολύ διαφορετική υφή. Επίσης, όταν κάνουν τον κύκλο τους και πέφτουν αργούν να ξαναβγούν, δλδ δεν έχουν τον ίδιο κύκλο με αυτόν στα γένια και τις υπόλοιπες τρίχες του κεφαλιού που πέφτουν και ξαναβγαίνουν σε 1 φάση. Από την άλλη τα γένια λόγω της μεγάλης διαμέτρου δίνουν καλύτερο αποτέλεσμα. Πάντως και οι δύο κατηγορίες τριχών είναι πολύ χρήσιμες, ως απαραίτητες για εμάς με μεγάλο NW ως συμπλήρωμα. Ωστόσο, καλό είναι να διασπείρονται στο κεφάλι και όχι να χρησιμοποιούνται σε ένα μόνο σημείο.

Μπλουζα