Drugs vs Transplant vs Stem Cells

Κατάσταση
Δεν είναι ανοικτή για περαιτέρω απαντήσεις.

dontwannabald

New Member
Γεια χαρά σε όλους!

Νοιώθω ευγνώμων στην κοινότητα και στους ανθρώπους, που με μεράκι και πείσμα αποφάσισαν και συντέλεσαν στην δημιουργία μίας τόσο σημαντικής προσπάθειας συντέλεσης ενός κόμβου ανταλλαγής πληροφοριών σαν και αυτού. Πραγματικά οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ για όσες πληροφορίες εκμαίευσα ως τώρα από το portal. Χωρίς να μακρηγορώ περισσότερο, μπαίνω κατ ευθείαν στο ψητό.

Είμαι 26 ετών, με μακρύ μαλλί και με αισθητή αραίωση στους κροτάφους. Ο πατέρας μου όπως και ο αδερφός του πατέρα μου είναι φαλακροί από τα 35. Το αστείο τής υπόθεσης είναι πώς και οι 2 παππούδες αλλά και γιαγιάδες μου, δεν είχαν πρόβλημα αλωπεκίας αλλά ούτε και οι γονείς αυτών.. Είμαι σίγουρος λοιπόν πώς από όποια γενιά το κληρονόμησε το γονίδιο ο πατέρας μου, δυστυχώς το μετέφερε αναπόφευκτα και σε εμένα.

Θα ήθελα μία ολοκληρωμένη γνώμη σχετικά με το ποία οδό θα πρέπει να επιλέξω εάν θέλω να καθυστερήσω κάπως την επικείμενη αραίωση μεσώ δικών σας προσωπικών εμπειριών. Έχω καταλήξει μετά από ένα μικρό ψάξιμο τις τελευταίες μέρες πώς οι κυριότερες λύσεις σε αυτό το πρόβλημα είναι χάπια, τοπική θεραπεία με χημικές ουσίες (μινοξ.), μεταμόσχευση (fue, hair cloning - multiplication etc..) και τελικώς 2 νέες τεχνικές που φαίνονται μεν επίδοξες και ελπιδοφόρες. Αναφέρομαι αφενός στην μέθοδο transstem και αφετέρου στην μέθοδο prp (platelet-rich plasma).

Ποια είναι κατά την γνώμη σας η πιο αποτελεσματική επιλογή από τις παραπάνω; Επίσης, αναφορικά να προσθέσω ότι ο πατέρας μου είναι γιατρός και δεν του καίγεται καρφάκι για την όλη υπόθεση τής αλωπεκίας. Όταν δε του μίλησα για τα χάπια (proscar, propecia etc..) ήταν απόλυτα αρνητικός. Για μινοξ. μου είπε δεν παίζει πρόβλημα. Επίσης δεν γνωρίζω εάν βρίσκονται και άλλοι γιατροί στο forum ώστε να έχουμε μία πιο ολοκληρωμένη και επιστημονικά εμπεριστατωμένη άποψη.

Ευχαριστώ! :)

υ.γ. Είμαι σίγουρος πώς μέσα σε αυτήν την δεκαετία θα έχει λυθεί το θέμα, κυρίως λόγω βλαστοκυττάρων ;D

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

NoMoreLoss

New Member
Απ: Drugs vs Transplant vs Stem Cells

για σου φίλε με μπαμπά γιατρό πρέπει να κάνεις παπάδες εσύ (φάρμακα κ.τ.λ.). για τα χάπια φίνα αν θές και έχει όρεξη ο πατέρας σου ας μας στείλει καμιά αναφορά που μπορεί να μας ξεφεύγει να ρίξουμε μια ματιά αν και νομίζω τα έχουμε ζήσει τα παρατράγουδα της φίνας όσοι παίρνουν. Πάντος να ξέρεις με την μινοχιδίλη και μόνο δεν κάνεις πολλά πράγματα.

NoMoreLoss

New Member

dontwannabald είπε:
Γεια χαρά σε όλους!

Ποια είναι κατά την γνώμη σας η πιο αποτελεσματική επιλογή από τις παραπάνω;

υ.γ. Είμαι σίγουρος πώς μέσα σε αυτήν την δεκαετία θα έχει λυθεί το θέμα, κυρίως λόγω βλαστοκυττάρων ;D

αν έχεις λεφτά κάνε μεταμόσχευση αν δεν έχεις πάρε απο τον dad αυτός έχει :-X

vrm

Member

NoMoreLoss είπε:
για σου φίλε με μπαμπά γιατρό πρέπει να κάνεις παπάδες εσύ (φάρμακα κ.τ.λ.). για τα χάπια φίνα αν θές και έχει όρεξη ο πατέρας σου ας μας στείλει καμιά αναφορά που μπορεί να μας ξεφεύγει να ρίξουμε μια ματιά αν και νομίζω τα έχουμε ζήσει τα παρατράγουδα της φίνας όσοι παίρνουν.

αποκλείεται, δεν υπαρχει κατι περισσότερο που να ξερουν οι γιατροί (αναφορικά με τις παρενεργειες της φινας). Απλως αρκετοί εχουν διαφορετικη αποψη.Δεν ειναι συμφωνοι με τη ληψη φαρμακων για την αντιμετωπιση κοσμητικου προβλήματος.

ANAR

Well-Known Member

Kαλως ηρθες φιλε
Για την φινα οι περισσότεροι γιατροι ειναι αρνητική γνωμη μου ειναι εκτος απο μινοξ να δοκιμασεις κατι σε τοπικο για να καθυστερήσεις λιγο το προβλημα

Georgex6

Well-Known Member

dontwannabald είπε:
Θα ήθελα μία ολοκληρωμένη γνώμη σχετικά με το ποία οδό θα πρέπει να επιλέξω εάν θέλω να καθυστερήσω κάπως την επικείμενη αραίωση μεσώ δικών σας προσωπικών εμπειριών. Έχω καταλήξει μετά από ένα μικρό ψάξιμο τις τελευταίες μέρες πώς οι κυριότερες λύσεις σε αυτό το πρόβλημα είναι χάπια, τοπική θεραπεία με χημικές ουσίες (μινοξ.), μεταμόσχευση (fue, hair cloning - multiplication etc..) και τελικώς 2 νέες τεχνικές που φαίνονται μεν επίδοξες και ελπιδοφόρες. Αναφέρομαι αφενός στην μέθοδο transstem και αφετέρου στην μέθοδο prp (platelet-rich plasma).

Ποια είναι κατά την γνώμη σας η πιο αποτελεσματική επιλογή από τις παραπάνω; Επίσης, αναφορικά να προσθέσω ότι ο πατέρας μου είναι γιατρός και δεν του καίγεται καρφάκι για την όλη υπόθεση τής αλωπεκίας. Όταν δε του μίλησα για τα χάπια (proscar, propecia etc..) ήταν απόλυτα αρνητικός. Για μινοξ. μου είπε δεν παίζει πρόβλημα. Επίσης δεν γνωρίζω εάν βρίσκονται και άλλοι γιατροί στο forum ώστε να έχουμε μία πιο ολοκληρωμένη και επιστημονικά εμπεριστατωμένη άποψη.

φιλε hair cloning-multiplication etc.. ??? ??? ???
δεν υπαρχει

dontwannabald

New Member

Georgex6 είπε:
φιλε hair cloning-multiplication etc.. ??? ??? ???
δεν υπαρχει
Υπάρχει σαν επιστημονική μέθοδος - πατέντα - θεραπεία το ICX-TRC, το οποίο προσφάτως πωλήθηκε στην Aderans (Bosley), έναντι μικρού σχετικά ποσού. Το συγκεκριμένο έφτασε σύμφωνα με τις πηγές στον ιστό, μέχρι κλινικές μελέτες φάσης 2.
Φυσικά δεν είναι όμως ακόμη διαθέσιμο και αναγνωρίζω το ατόπημα μου.

some info: http://www.intercytex.com/icx/products/aesthetic/icxtrc/

http://www.intercytex.com/icx/news/releases/2010/2010-03-18/

http://www.aderansresearch.com/pdfs/PR_ARI_US032510.pdf

Πιστεύετε πώς θα πρέπει να περιμένω λίγο ακόμη να δω τις όποιες εξελίξεις, προτού προχωρήσω σε κάποια μεταμόσχευση, η κάποια φαρμακευτική αγωγή; Όπως προανέφερα δεν έχω εντρυφήσει πολύ στο θέμα και περιμένω κάποιες γνώμες που θα με βοηθήσουν να το καθυστερήσω λιγάκι, μιας και βρίσκομαι ακόμη σε αρχικό στάδιο. Είναι καλύτερο να προσφύγω στις λύσεις του σήμερα ή να περιμένω το πολλά υποσχόμενα αύριο;

Ευχαριστώ!

Κατάσταση
Δεν είναι ανοικτή για περαιτέρω απαντήσεις.
Μπλουζα